-
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το σκέφτηκα και εγώ!
Ειδικά για την ΕΛΙΝ δεν έχω ακούσει αρνητικά σχόλια!
Βρήκα κάποιο στα Λιόσια όχι και ιδιαίτερα μακριά αλλά όχι και στο δρόμο μου!
-
ΕΛΙΝ βάζω το καλοκαίρι όταν πηγαίνω στο εξοχικό κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια. Τον χειμώνα Shell γιατί δεν έχω βρεί EΛΙΝ που να με βολεύει.
-
Και εγώ βάζω ΕΛΙΝ απλή αμόλυβδη (Αγ. Παρασκευής - Χαλάνδρι) εδώ και περίπου ένα χρόνο σταθερά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από την ποιότητα της βενζίνης και από την τιμή.
Πάρα πολύ καλή επιλογή. -
Ελίν στον Πειραιά έχει δει κανείς;
-
Eλιν-ομανία βλέπω...
Κι εγώ τις προάλλες έβαλα
-
Oles oi eteries psonizoun apo tis idies deksamenes vazontas meta ta dika tou veltiotika otan fisika prokite gia kapia eidiki venzini opos i Racing, Ultimate klp 100ares!
Eidika i Elin se polles periptoseis psonizi apo tis deksamenes tis Shell edo toulaxisto Thessaloniki giati Athina den ksero ti ginete opote exi ousiastika idia venzini (me dika tis veltiotika) apla epafiete stin aksioprepia tou metaforea/venzina an tha exi kathari venzini i oxi.
Ekino pou aporo eine giati den vazoun idio enieo pososto kerdous se oles tis venzines kai petrelea oste na min exi kinitro kanis apo to kikloma diathesis na kani nothia, toso diskolo eine na to skeftoune i mipos diskolo stin efarmogi?
JIM -
Για τη CYCLON τί γνώμη έχετε?
Βάζω στην Πειραιώς, και έχω μείνει ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελίν στον Πειραιά έχει δει κανείς;Αχ μην ξυνεις πληγες! Ψαχνω τοσο καιρο!
-
[quote='digilef'][quote='bebes']
53 -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Ekino pou aporo eine giati den vazoun idio enieo pososto kerdous se oles tis venzines kai petrelea oste na min exi kinitro kanis apo to kikloma diathesis na kani nothia, toso diskolo eine na to skeftoune i mipos diskolo stin efarmogi?
JIMΓια τον ίδιο λόγο που δε δέχονται (οι αρμόδιοι 'κρατικοί λειτουργοί') τη πρόταση τον πρατηριούχων να σφραγίζουν τις δεξαμενές κατά την παράδοση του καυσίμου, από το βυτιοφόρο της εταιρείας και ο πρατηριούχος να κάνει απλά την πώληση.
Για τον ίδιο λόγο που οι οδηγοί των βυτιοφόρων δεν έχουν μισθό (ότι 'κονομήσουν' μόνοι τους) και πληρώνουν μάλιστα στον εργοδότη τους για τα έξοδα του ασφαλιστικού τους φορέα.Τα κάυσιμα 'βρωμάνε' και σίγουρα αυτή η βρώμα δεν είναι αιτία μόνο των υδρογονανθράκων.
Για το θέμα μας τώρα, Ελληνική είναι και η Jetoil μη το ξεχνάμε.
-
Τazio όσα λες είναι πολύ ενδιαφέροντα όσο και απίστευτα.
Με το 'σφράγισμα' πάντως τί σύστημα είναι ακριβώς αυτό που προτείνουν οι πρατηριούχοι? Γιατί για να λειτουργήσει αξιόπιστα θέλει πολλές δικλείδες ασφαλείας και μου φαίνεται δύσκολο να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τazio όσα λες είναι πολύ ενδιαφέροντα όσο και απίστευτα.Με το 'σφράγισμα' πάντως τί σύστημα είναι ακριβώς αυτό που προτείνουν οι πρατηριούχοι? Γιατί για να λειτουργήσει αξιόπιστα θέλει πολλές δικλείδες ασφαλείας και μου φαίνεται δύσκολο να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Απλά, όταν φέρνει το βυτίο τα καύσιμα και τα αδειάζει μέσα στη δεξαμενή του πρατηρίου, αμέσως θα γίνεται σφράγισμα της δεξαμενής (με κάποια μολυβένια σφραγίδα ίσως σαν αυτές που έχει η Δ.Ε.Η. στα ρολόγια) .
Από τη στιγμή που στη δεξαμενή δε θα έχει πρόσβαση ο πρατηριούχος, άρα ένας κρίκος (ο πιο ευάλωτος αν θέλεις) στην αλυσίδα του παραεμπορίου 'αχρηστεύεται'. Υπεύθυνοι πλέον για την ποιότητα (κατά πρώτο λόγο) του περιεχομένου της δεξαμενής είναι η εταιρεία και ο μεταφορέας.Αν δουλέψει αυτό το σύστημα δε ξέρω (μπορεί όλο και κάποιος 'καλός άνθρωπος' να αρχίσει να μοιράζει αυτές τις 'σφραγίδες' των δεξαμενών) αλλά το γ@μώτο της υπόθεσης είναι πως δε το προσπαθούν καν να το δοκιμάζουν, έστω για τα μάτια του κόσμου.
-
Η απλως θα τα νοθευουν πριν τα ριξουν μεσα ή στο βυτιο
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Η απλως θα τα νοθευουν πριν τα ριξουν μεσα ή στο βυτιοΣωστά, αλλά μετά αντί να ψάξουμε ανάμεσα σε τρείς 'κατηγορούμενους' (εταιρεία, μεταφορέας, πρατηριούχος) θα ψάξουμε μόνο στους δύο πρώτους.
-
Η ΕΤΕΚΑ Ελληνική είναι?
-
Πριν βιαστειται να 'ενισχυσετε' τα ελληνικα πρατηρια δειτε και αυτο (ειναι η γνωστη σελιδα του Υπουργειου Αναπτηξυς με τα πρατηρια που πιαστηκαν να νοθευουν καυσιμα και τα προστιμα τους...
http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm(το ιδιο ποστ εκανα και στο alfisti.gr)
Αξιολογο προσοχης ειναι ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ αριθμος πρατηριων της SHELL στα οποια επιβληθηκαν τα προστιμα... ΜΟΝΟ 4 πρατηρια!!! Την ιδια στιγμη οι υπολοιπες μεγαλες μαρκες εχουν πολυ μεγαλυτερους αριθμους... και λιγοτερα πρατηρια!! (για να υπολογισετε τα ποσοστα!!)
BP------>35
EKO---->18
ETEKA-->13 (μιλαμε για τεραστιο ποσοστο μιας και η ΕΤΕΚΑ εχει ελαχιστα πρατηρια!)
AEGEAN->5
AVIN--->5
E.Π/----->10
Για ποιον λογο λοιπον να εμπιστευτω τα ελληνικα πρατηρια?!?!?Ακομα το μεγαλυτερο προστιμο που δωθηκε ηταν της ταξης των 300.000
-
Ελιν ομως δεν εχει πουθενα . Παντως εφοσον εχει απ'ολα τα βενζιναδικα απλως ειναι αστειο να εκθιαζουμε πχ τη Shell. Αν δεν ειχε πανω απο 1-2 ενταξει.
-
Και να σκεγτεί κανείς οτι η ΒΡ έχει γενικώς τα ακριβότερα καύσιμα.
Η Shell πάντως ήταν η πρώτη εταιρία που ανέπτυξε δικό της σύστημα ελέγχου, κι έπεσα κάμποσες φορές πάνω στο βανάκι τους σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους.
Η ΕΚΟ έχει πολλά πρατήρια, και τα ΕΠ εχουν γίνει πάρα πολλά τελευταία.
Πάντως αν βάζεις απλή αμόλυβδη ο κύνδυνος είναι ελάχιστος -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ελιν ομως δεν εχει πουθενα . Παντως εφοσον εχει απ'ολα τα βενζιναδικα απλως ειναι αστειο να εκθιαζουμε πχ τη Shell. Αν δεν ειχε πανω απο 1-2 ενταξει.Κοιτα αν σκεφτεις οτι η Shell εχει τα διπλασια πρατηρια απ'οτι η ΕΚΟ, ας πουμε, και μετα υπολογισεις το οτι στην ΕΚΟ βρεθηκαν 18 πρατηρια ενω της Shell μονο 4 δεν βλεπω γιατι να μην την υποστηριξω....
Για παραδειγμα η ΕΤΕΚΑ πρεπει να ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Ποσα πρατηρια να εχει?? Και εχουν πιαστει τα 13 νοθευμενα....
Μην βλεπεις το νουμερα σκετα, δεν εχει νοημα! Πρεπει να δεις τι ποσοστο αντιπροσωπευουν αυτα τα νουμερα! -
Ωραία τα αποτελέσματα και ευχαριστούμε!
Διαπιστώνεται πάντως για άλλη μια φορά οτι ΕΛΙΝ δεν ποιάστηκε με νοθεία!
Θα μου πείτε βέβαια οτι έχει ελάχιστα αλλά τουλάχιστον δεν ποιάστηκε κανένα, πράγμα που ενισχύει τα όσα ξέρουμε!
Μέχρι τώρα shell βάζω πάντως και ελάχιστες φορές ΒΡ απο γνωστό βενζινάδικο της γειτονιάς μου!
Αν και η γειτονιά μου ...βλέπε ...Σεπόλια-Κολωνός είχε αρκετά σκάρτα βενζινάδικα...@#$^@#$%!@
Υποστήριξη ελληνικών πρατηρίων Βενζίνης