-
piga stin seat gia agora tou kainourioy seat 1.4 75 ps
kai ola kala alla moy lene oti kathe 7500 km theloyn na allazoyn ladia kai kathe 15000 to geniko eno sxedon oles oi alles etoiries sou lene kathe 20000 km ladia kai kathe 60000 to geniko etometaksi ton idoi kinitira poy fora to seat mou eipe o politis oti fora kai to vw polo kai i vw thelei servise kathe 15000 giati aytes oi difores ? politikes ton eterion? -
kai ola kala alla moy lene oti kathe 7500 km theloyn na allazoyn ladia kai kathe 15000 to geniko eno sxedon oles oi alles etoiries sou lene kathe 20000 km ladia kai kathe 60000 to geniko etometaksi ton idoi kinitira poy fora to seat mou eipe o politis oti fora kai to vw polo kai i vw thelei servise kathe 15000 giati aytes oi difores ? politikes ton eterion? -
Ο χρήστης xaris_cd έγραψε:
kai ola kala alla moy lene oti kathe 7500 km theloyn na allazoyn ladia kai kathe 15000 to geniko eno sxedon oles oi alles etoiries sou lene kathe 20000 km ladia kai kathe 60000 to geniko etometaksi ton idoi kinitira poy fora to seat mou eipe o politis oti fora kai to vw polo kai i vw thelei servise kathe 15000 giati aytes oi difores ? politikes ton eterion?gia na στα αρπαξουν
θα κανεις οτι λενε οσο ειναι στην εγγυηση και μετα ΑΛΕΚΟΣ -
moy lene oti kathe 7500 km theloyn na allazoyn ladiaΑνεξάρτητα της ποιότητας των λαδιών που θα χρησιμοποιήσεις;
oles oi alles etoiries sou lene kathe 20000 km ladia kai kathe 60000 to geniko
Ας μην υπερβάλουμε. Στην καλύτερη περίπτωση το γενικό σέρβις γίνεται κάθε 30000km και η αλλαγή λαδιών κάθε 15000km.
-
Το μεγαλύτερο διάστημα για γενικό είναι 30000 χλμ από όσο γνωρίζω και οι αλλαγή λαδιών πλέον γίνεται κάθε 10000 ή 15000 χλμ για τα καινούργια αυτοκίνητα. Είναι πάντως στην διακριτική ευχέρεια κάθε αντιπροσωπείας να ορίζει αυτή όπως θέλει τα μεσοδιαστήματα service τα οποία είναι -υποτίθεται- καλύτερα προαρμοσμένα στις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες. Πάντως φίλος που έχει το Πόλο facelift με αντίστοιχο κινητήρα παέι για αλλαγή λαδιών κάθε 7500 και service κάθε 15000.
-
kai ola kala alla moy lene oti kathe 7500 km theloyn na allazoyn ladia kai kathe 15000 to geniko eno sxedon oles oi alles etoiries sou lene kathe 20000 km ladia kai kathe 60000 to geniko etometaksi ton idoi kinitira poy fora to seat mou eipe o politis oti fora kai to vw polo kai i vw thelei servise kathe 15000 giati aytes oi difores ? politikes ton eterion?ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΩ 50.000 ΧΛΜ ΤΟ ΧΡΟΝΟ H ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ (ΠΑΤΡΑ) EIΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΛΜ 15.000 ΚΑΙ 30.000 ΓΙΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ SERVICE ANTIΣTOIXA.
-
Γενικο σερβις στα 60000Km??????? Αυτο δεν το εχω ακουσει ποτε!!!!Δηλαδη ακομα κ αν το ελεγαν ποιος λογικος οδηγος θα το τηρουσε???Σε 60000 το φιλτρο αερα θα εχει μαζεψει τα παντα μεσα.Αν ειναι δυνατον!Και για τα λαδια τα 10000Km ειναι πιστευω οριακα.
-
i ford stis 20000 se allazei ladia filtro aeros filtro benzinis kai ladioy kai plironeis leei 30 euro (alla malon i doulia tous kanei toso allo ta antalaktika)kai stis 60000 geniko kai sto geniko plironeis 150 eyro
-
Ρε παιδά ... για λογικευτείτε λιγάκι ..... για σκεφτείτε τι λέτε ..... θα πάρεις το αμάξι με τα λαδάκια των 10.000 χιλιομέτρων και θα τα αλλάξεις στα 10.000 χιλιόμετρα ??? και για πείτε μου..... τι σημαίνει λάδια των 10.000 χιλιομέτρων ???? την ίδια φθορά θα έχει το αμάξι που θα το οδηγεί ο 60αρης οικογενειάρχης που δεν ούτε θα πλησιάσει ποτέ τα κόκκινα και την ίδια φθορά ένας πιτσιρικάς ???? την ίδια φθορά θα έχει όταν ο άλλος μένει στην επαρχία και δεν κολλάει στην κίνηση και την ίδια όταν κάθε μέρα ψήνεσαι στην κίνηση???? ............ Δεν πα να βάλεις και λάδια των 100.000 χιλιομέτρων!!!!!!! πρέπει να έχεις την λογική να καταλάβεις ότι ανάλογα με τον τρόπο και τον χώρο οδήγησης πρέπει να αλλάζεις και λάδια ..... πήρες κύριε το αμάξι και κατέβηκες 5φορές στα Μέγαρα και τηγάνιζες καλαμαράκια από τις θερμοκρασίες ??? τι θα κάνεις ... θα περιμένεις να φτάσεις τα 10.000 για να τα αλλάξεις ????
Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα λάδια να τα αλλάζετε πιό συχνά και απ'ότι λέει ο κατασκευαστής !!!!!!!
-
Δηλαδη η Ford αλλαζει οτι αλλαζει η καθε εταιρια εκτος απο μπουζι!Εννοειται οτι θα κοιταξουν φρενα κτλ. οποτε το κοστος που ανεφερες ειναι μαλλον μικρο.Οσο για το μεγαλο σερβις παλι το κοστος ειναι μικρο αν π.χ αλλαχτουν κ οι ιμαντες.
Για τα λαδια συμφωνω με τον Fast .Η χρηση παιζει μεγαλο ρολο.Προσωπικα τα αλλαζω καθε 5000 κ βαζω πολυ καλυτερα απο αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης. -
APOKLEIETAI NA YPARXEI AYTOKINHTO POY PAEI STA 20000 XLM GIA LADIA KAI STA 60000 GIA SERVICE. EINAI LIGO YPERBOLH AYTO!!!!!!!! H ALHUEIA EINAI OTI TO SEAT PREPEI NA PAEI GIA LADIA STA 7500 KAI SERVICE STA 30000(STHN PATRA). AN EXEIS AMFIBOLIA GIATI DEN MPAINEIS STO SITE THS SEAT KAI NA EPIKOINVNHSEIS VSTE NA SOY APANTHSOYN YPEYUYNA TI ISXYEI. (EGV PROSVPIKA EXV TO SEAT TOLEDO KAI TO PAO KAUE 7500 GIA LADIA KAI STA 30000 GIA SERVICE KAI STHN AUHNA POY TO PHRA KAI STHN PATRA POY KANV SERVICE O IDIO ISXYEI)
-
Αμα ειναι τζαμπα καντο(το λεω αυτο γιατι η Fiat τωρα που γιορταζε ελεγε για τζαμπα service κ αλλα ε μπορει να ζηλεψε και η Seat!!??!!) παντος μην κολλας ενα καινουργιο οχημα δεν εχει τοσο μεγαλο προβλημα αμα αλλαξεις τα λαδια μετα απο καμια 600χλμ παραπανω..
-
Αγαπητοί μου,
καλή και δημιουργική χρονιά!
Είμαι πρόσφατα εγγεγραμμένος στο φόρουμ αυτό και πραγματικά το θέμα που ανοίξατε είναι σημαντικό!Επειδή είμαι γόνος οικογένειας με πολύ μεγάλη ενασχόληση σε θέματα αυτοκινήτου τόσο κατασκευαστικά όσο και επισκευαστικά αλλά και αγωνιστικά και ώς κάτοχος ενός Ιμπίθα 101 PS 2001 μοντέλο θα σας πώ την πραγματικότητα όπως την γνωρίζω: Κατ'αρχάς ξεχάστε τί λένε οι αντιπροσωπείες και ειδικότερα η Σέατ Μακρής ,
η οποία στερείται επαγγελματισμού , εμπειρίας αλλά και εντιμότητας καί ανθρωπιάς. Μπορεί τα χλμ για σέρβις να είναι τα 7500 επίσημα αλλά αυτό έχει να κάνει , όπως και κάποιος πολύ σωστά παραπάνω ανέφερε , με απατεωνιές αντιπροσωπειών που ζητούν να πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν! Εγώ προσωπικά έχοντας κάνει κάποιες βελτιώσεις στο αμάξι το...σκίζω και όσον αφορά π.χ. στα λάδια κοιτάζω ανά 5000 το πολύ να τα αλλάζω γιατί θα έχουν γίνει νερό!Φυσικά πάντα με καλύτερα από αυτά της αντιπροσωπείας και με πολύ χαμηλότερες τιμές αλλά και λιγότερο...γαϊδουρινή συμπεριφορά! Κάντε το πρώτο σέρβις στη Σέατ στα 7500 χλμ και έπειτα μην επειχειρήσετε να ξαναπάτε σε αντιπροσωπεία ! Τα θέματα αντικατάστασης ανταλλακτικών που σχετίζονται π.χ. με πλαστικά μέρη ή άλλα εξοπλισμού και όχι μηχανολογικά δεν επηρρεάζονται από τα σέρβις τα μηχανικά στην αντιπροσωπεία , κάτι που μου το είχαν πεί από τη Σέατ όταν πήγα μέσα στην εγγύηση να αλλάχθεί κάποιο εξάρτημα εξοπλισμού και το γενικό σέρβις το έκανα αλλού! Να ξέρετε ότι όταν φροντίζετε από μόνοι σας το αυτοκίνητο ,προμηθεύεστε τα ανταλλακτικά του από ιδιώτες φτηνότερα και τα πηγαίνετε σε συνεργείο ιδιώτη της αρεσκείας σας , θα έχετε και αποτελεσματικότερη δουλειά! Πέραν τούτου να ξέρετε ότι η εγγύηση δεν καλύπτει τα πάντα όπως π.χ. τα ελαστικά, με τα οποία εγώ είχα πρόβλημα εντονότατο από την αρχή και ο Μακρής στη Σέατ έκανε την πάπια! Συχνά μικρά σέρβις σε δικό σας συνεργείο και μή βασίζεστε σε αυτά που λένε οι αντιπροσωπείες !Και τα λάδια με τη χώρα στην οποία ζούμε κάθε 5000 χλμ! Αφήστε τί σας λένε!Άν θέλετε να ζήσει καλά το αμαξάκι σας!
Φιλικά -
Καλά είναι γνωστό ότι κάποιοι αντιπρόσωποι έχουν καταλάβει ότι βγάζουν λεφτά απο τα service και έιπαν να γίνουν πλούσιοι.
Το δικό μου Xantia η Citroen λέει στο βιβλίο οδηγιών service κάθε 15.000 χλμ ενώ η εδώ αντιπροσωπεία λέει κάθε 7.500.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν θα άφηνα ούτε τα Mobil 1 μέσα στο μοτέρ για 15.000 χλμ και γύρω στα 7.500 (άντε 8.000) τα αλλάζω οπότε μικρό το κακό.
συχνο servise to seat ibiza giati?