-
Μαλλον κανεις δεν ειχε παρομοια εμπειρια με τη δικη μου?
-
Έχω κι εγώ όταν τρώω φασουλάδα . Αστειεύομαι, έτσι;
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Μαλλον κανεις δεν ειχε παρομοια εμπειρια με τη δικη μου?Όταν κάνεις όπισθεν μπαίνουν τα καυσαέρια του αυτοκινήτου σου μέσα από τα ανοικτά παράθυρα. Αν ο κινητήρας είναι σε καλή κατάσταση, μόλις μπορείς να τα μυρίσεις. Εάν καίει λάδια, βήχεις.
Δεν μπορεί να ζαλίζεσαι επειδή μύρισες καυσαέρια για ελάχιστο χρόνο από ένα καινούριο αυτοκίνητο (χαμηλοί ρύποι). Μέσα στη πόλη κολυμπάς συνέχεια στο καυσαέριο.
-
Ο χρήστης karib έγραψε:
Τι εννοεις μυριζει ο συμπλεκτης? Δεν καταλαβαινω?Αυτό που εννοώ είναι πως όταν και εγώ παρκάρω με το Astra κανονικότατα δίχως να πατινάρω τίποτα, μυρίζει ο συμπλέκτης. Και το κάνει και το Astra της γυναικάς μου.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Τι εννοεις μυριζει ο συμπλεκτης? Δεν καταλαβαινω?
Αυτό που εννοώ είναι πως όταν και εγώ παρκάρω με το Astra κανονικότατα δίχως να πατινάρω τίποτα, μυρίζει ο συμπλέκτης. Και το κάνει και το Astra της γυναικάς μου.
Μηπως ειναι η μυρωδια του ζεστου καταλυτη;Δεν μου ακουγεται σωστο να μυριζει τοσο ευκολα ο συμπλεκτης.
-
Κάτι είχε ακουστεί παλιότερα για την μυρωδιά της 'καινουργίλας' που προκαλεί πολλές φορές ζαλάδες μέχρι να φύγει. Και ίσως η απότομή κίνηση του κεφαλιού προς τα πίσω κατα τη διάρκεια της όπισθεν να επιδεινώνει τη κατάσταση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι εννοεις μυριζει ο συμπλεκτης? Δεν καταλαβαινω?
Αυτό που εννοώ είναι πως όταν και εγώ παρκάρω με το Astra κανονικότατα δίχως να πατινάρω τίποτα, μυρίζει ο συμπλέκτης. Και το κάνει και το Astra της γυναικάς μου.
Μηπως ειναι η μυρωδια του ζεστου καταλυτη;Δεν μου ακουγεται σωστο να μυριζει τοσο ευκολα ο συμπλεκτης.
Μπορεί να είναι καταλυτής. Αλλά εγώ νομίζω πως είναι ο συμπλέκτης γιατί το μυρίζω στο παρκάρισμα όταν δουλεύω συμπλέκτη, και επαναλαμβάνω πως δεν πατινάρω τίποτα.
Τώρα για τον φίλο μας δεν ξερώ τι άλλο να πω. Καλό θα ήταν πάντως αν έχει περίεργες μυρωδιές να πάει σε κάποια αντιπροσωπεία. -
Φιλε οντος μπορει να ειναι κατι με το αμαξι σου οπως μπορει να ειναι και κατι που εχει να κανει με εσενα.
Εγω αν μπορει να φανει χρησιμο θα πω οτι στο δικο μου αμαξι εχω παρατηρησει οτι οταν περνω γρηγορα επιτοπου στροφη ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ο αερας που βγενει απο τους αεραγωγους ειναι πιο εντονος απο οταν τρεχω στην ευθεια. Καθως και οταν κανω γρηγορα οπισθεν σε στενο γειτονιας την στιγμη που θα σταματισω μιριζουν τα καυσαερια μου μεσα στον χωρο επιβατων...(αλλα αυτο ειναι διοτι μπενουν ολλα μεσα απο το παραθυρο με την οπισθεν...)
-
Συνολικά έχουμε :
- Καυσαέρια που μπαίνουν στον χώρο της καμπίνας
- Μυρωδιά καταλύτη
- Μυρωδιά συμπλέκτη, που παρόλο το λίγο πατινάρισμα στο παρκάρισμα (εμπρός - πίσω και ξανά το ίδιο) υπερθερμαίνεται
Τα 1,2 μπορεί και να οφείλονται σε κακή λειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας (ατελής καύση) ή από υπερθέρμανση κάποιου σχετικού εξαρτήματος (π.χ. κάποιο πλαστικό, ή αφρώδες υλικό που έχει σχέση με την εξάτμιση ή απλά βρίσκεται κοντά στην εξάτμιση)
Το 3 έχει να κάνει με ελαττωματικό συμπλέκτη.
-
Ακόμα κι αν είναι μυρωδιές από όλα αυτά που γράφτηκαν, συμπλέκτη, καταλύτη κ.λ.π. είναι λογικό αυτές οι μυρωδιές μέσα σε ελάχιστο χρόνο να του προκαλούν ζαλάδα;
Ο 'HUNTER' έγραψε κάτι που ίσως είναι το σωστό. -
Τα περί μυστηριωδών αερίων που να προκαλούν άμεσα ζαλάδα και που εξαφανίζονται αμέσως μετά μου ακούγονται κάπως αναξιόπιστα. Αντίθετα θεωρώ πιθανότερο και πολύ λογικό η ζαλάδα να οφείλεται σε πάθηση του αυχένα, κοινώς αυχενικό σύνδρομο, που μπορεί να εκλύεται από κάποιο ή περισσότερα από τα παρακάτω:
-διαδικασία τοποθέτησης του μοχλού στην θέση όπισθεν (που ποικίλλει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, σε κάποια Opel θυμάμαι έπρεπε να σηκώσεις ένα δαχτυλίδι κλπ κλπ)
-σήκωμα του κεφαλιού και κοίταγμα στον μεσαίο ή στον δεξί καθρέφτη όχι στιγμιαία όπως εν κινήσει αλλά σκόπιμα και πιο παρατεταμένα και ίσως με ελιγμό κεφαλής για να φανεί καλύτερα πχ η πίσω δεξιά ρόδα....
-ελαφρά κίνηση του κορμού με σύγχρονο γύρισμα του κεφαλιού και ταυτόχρονο σκύψιμο για καλύτερη ορατότητα κατά την κίνηση όπισθεν
-στρίψιμο τιμονιού ταυτόχρονα με τη στροφή του κορμού και κεφαλής που περιγράφηκε προηγούμενα- κλπ κλπ...
-
Σωστά. Και μένα περίεργο μου ακούγεται να οφείλεται η ζαλάδα σε κάποιο αέριο... Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι που να απελευθερώνεται μόνο κατά τη διαδικασία της όπισθεν. Προσωπικά θα ήμουν σίγουρος ότι ευθύνεται κάποια κίνηση του σώματος για τη ζαλάδα...
-
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
Εγω αν μπορει να φανει χρησιμο θα πω οτι στο δικο μου αμαξι εχω παρατηρησει οτι οταν περνω γρηγορα επιτοπου στροφη ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ο αερας που βγενει απο τους αεραγωγους ειναι πιο εντονος απο οταν τρεχω στην ευθεια.
Αληθεια μπορει να μας το εξηγησει κανεις αυτο βρε παιδια.Και μενα συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει και παντα ηθελα να εχω μια πειστικη εξηγηση....
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Εγω αν μπορει να φανει χρησιμο θα πω οτι στο δικο μου αμαξι εχω παρατηρησει οτι οταν περνω γρηγορα επιτοπου στροφη ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ο αερας που βγενει απο τους αεραγωγους ειναι πιο εντονος απο οταν τρεχω στην ευθεια.
Αληθεια μπορει να μας το εξηγησει κανεις αυτο βρε παιδια.Και μενα συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει και παντα ηθελα να εχω μια πειστικη εξηγηση....
μπορεί να ασκούνται διαφορετικές πιέσεις/δυνάμεις κατά τη στροφή πάνω στα εσωτερικά αέρια του αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς τη μεριά του οδηγού
κι εγώ το έχω παρατηρήσει ειδικά όταν έχω ενεργοποιημένο το αποσμητικό χώρου, στη στροφή μυρίζει πιο έντονα -
Λοιπόν παίδες είχα πολυ καιρό να γελάσω έτσι.
Πραγματικά γέλασα με τη ψυχή μου με τις απαντήσεις σας στο πρόβλημα του φίλου μας του Karib.Ένα είναι σίγουρο πως μάλλον τον έχετε μπερδέψει με όσα του γράφετε.
-
Ο χρήστης dooper έγραψε:
Πραγματικά γέλασα με τη ψυχή μου με τις απαντήσεις σας στο πρόβλημα του φίλου μας του Karib.Ένα είναι σίγουρο πως μάλλον τον έχετε μπερδέψει με όσα του γράφετε.
Τι να του πουν δηλ να κόψει την φασολάδα...;
-
Αυτό το κάνει μόνο στην όπισθεν, ή και σε μικρές ταχύτητες έμπροσθεν όταν πέφτεις σε κίνηση;;
Αν το κάνει με ανοιχτά και με κλειστά παράθυρα, άρα τα όποια αέρια έρχονται από αλλού, ίσως αεραγωγούς.
Αν είναι συμπλέκτης, τον πατάς λογικά εξίσου στο σταμάτα-ξεκίνα και στην όπισθεν, οπότε αν δεν το κάνει στην κίνηση, δεν είναι συμπλέκτης.
Αν είναι καταλύτης πρέπει να το κάνει ακόμα και όταν είσαι σταματημένος, ή έστω στο σταμάτα - ξεκίνα.
Με άλλο αμάξι (σήμερα, όχι στο παρελθόν!!), στο κάνει; Το ρωτάω μήπως και χτύπησες κάπου το κεφάλι σου (ακόμα και στο κρεβάτι στον ύπνο σου...) και είναι κάτι με εσένα, οπότε πρέπει να το κοιτάξεις!!! (δεν κάνω πλάκα...)
Αν δεν είναι με εσένα όμως, δοκίμασε να μπεις συνοδηγός στο ίδιο αμάξι με άλλον οδηγό και να ΜΗΝ του πεις τίποτα (η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα...) και ρώτα τον μετά!! Επίσης αν είναι αέρια, λογικά θα πρέπει και σαν συνοδηγός να σε επηρεάσουν!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε παιδια παλι στο καριμπ δε λεγαμε καποτε να μην κλ@νει;;;Δεν θυμαμαι το θρεντ ρε γαμωτο!!Προσπαθησε να αλλαξεις λιγο τη διατροφη σου
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ρε παιδια παλι στο καριμπ δε λεγαμε καποτε να μην κλ@νει;;;Δεν θυμαμαι το θρεντ ρε γαμωτο!!Προσπαθησε να αλλαξεις λιγο τη διατροφη σου
εδω ηταν http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 9&start=30
Φιλε karib, πλακα κανουμε ετσι? -
Μία παρατήρηση:
Αυτό που είπε ο φίλος karib, μου έφερε στο μυαλό το καυσαέριο που μυρίζω αρκετά συχνά όταν κάνω όπισθεν με κρύα μηχανή (κάθε πρωί δηλαδή...). Αν υπάρχει και μια σχετική ευαισθησία ίσως η ζαλάδα να οφείλεται σε αυτό...
Λογικά, μπαίνουν από το σύστημα κλιματισμού ή τα παράθυρα (αν είναι ανοιχτά), αφού το αυτοκίνητα κατευθύνεται πάνω στο 'νέφος' τους...
Με ζεστό κινητήρα, προφανώς τα καυσαέρια είναι απειροελάχιστα και δεν μυρίζω απολύτως τίποτα...
Παράξενο συμβαν στο παρκαρισμα (αέρια?)