-
[quote='TRIUMPH CLUB']
Εχοντας τετοιες πινακιδες στο αυτοκινητο σας θα μπορειτε
-να συμμετασχετε σε εκδηλωσεις του φορεα που σας εχει προμηθευσει τις πινακιδες
-να κινησετε το αυτοκινητο σας απο και προς το συνεργειο για τις αναγκαιες απισκευες
-να κανετε τα απαραιτητα χιλιομετρα για την συντηρηση του αυτοκινητου σας
-να συμμετασχετε σε εκδηλωσεις που διοργανωνονται συμφωνα με το αρθρο 49 του Κ.Ο.Κ.Επειδη μερικα απο αυτα δεν ξεκαθαριζονται με μεγαλη σαφηνεια, οι καποιοι κατοχοι τετοιων πινακιδων κανουν κακη χρηση αυτων, 'πατωντας' πανω στην συντηρηση του αυτοκινητου.
[/img][/b]
[quote]
επειδη δεν το επιασα καλα, αναλυσε σε παρακαλω αυτην την παραγραφο...
θα μπορω να το παω για 'συντηρηση' μεχρι την βενετια με το πλοιο για 'παραδειγμα'
-
Ο χρήστης TRIUMPH CLUB έγραψε:
και ποιος θα καταλαβει οτι εχεις κανει τα παραπανω? θα πρεπει να σε κυνηγα με την καμερα...μια καλη δικαιολογια στην στιγμη θα βρεθει
Με αυτο το σκεπτικο κυκλοφορουν ολοι τις 'αντικες' οπου και οποτε θελουν...
Χρειαζεται καμερα αν σε πιασει με παρεα μεσα στο αμαξι, να οδηγεις στην παραλιακη Σαββατοβραδο 3:30πμ???
Χρειαζεται καμερα αν σε σταματησει στον Πλαταμωνα και δει οτι η αδεια κυκλοφοριας της αντικας σου εχει διευθυνση κατοικιας του ιδιοκτητη στην Αθηνα????
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ'το κανω συντηρηση κυρ αστυνομε'
'ειχα παθει λαστιχο οταν ημουν με την λεσχη στην παραλιακη και ειπα να το παρω το βραδακι... να μην ενοχλησω και κανεναν!'' -
Δηλαδή δεν μπορείς να το βγάλεις έξω απο την Αθήνα;
Δεν λεει κατι τετοιο ο Νομος.
Αλλα πως θα το δικαιολογησεις αυτο στον δικαστη ο οποιος θα εκδικασει την υποθεση παρανομης κυκλοφοριας του αυτοκινητου, κατα την ημερα που σημειωθηκε η παραβαση αυτη?????
Πήγα να βρω ένα σπάνιο ανταλλακτικό που βρίσκεται στον... Βόλο
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πήγα να βρω ένα σπάνιο ανταλλακτικό που βρίσκεται στον... ΒόλοΜαγκες, ωραια αυτα τα επιχειρηματα και να ειστε σιγουροι οτι εχω κι εχω καποιες 100αδες ακομα να σας πω
Το θεμα ομως δεν ειναι τι δικαιολογια θα πειτε στον μπατσο και μετεπειτα στον δικαστη ισως...
Το θεμα ειναι οτι το κρατος μας εχει παραχωρησει το δικαιωμα να κυκολοφρουμε τα παλια αυτοκινητο, εφοσον αυτα ειναι καταγεγραμμενα σαν αντικες στην ΕΟΟΕ, την ΕΛΠΑ η την ΦΙΛΠΑ, χωρις να πληρωνουμε σημα τελων κυκλοφοριας, ΚΤΕΟ κλπ
Πολλοι ανθρωποι λοιπον που ονειρευονταν μια PORSCHE 911 δεκαετιας 70, μπορουν να την εισαγουν πλεον απο το εξωτερικο σε πολυ χαμηλη τιμη (αρκει να ειναι σε αριστη κατασταση) και να την κυκλοφορουν στην Ελλαδα χωρις να πληρωσουν υπερογκους δασμους εισαγωγης και σηματακι 500€ ετησιως (που ποιος ξερει ποσο θα φτασει του χρονου)...
Πολλοι ακομα μπορουν να κρατησουν το παλιο REKORD του παππου τους και τα χρηματα που θα εδιναν σε σηματακι κλπ να τα δαπανησουν σε μικρο-επισκευες ωστε να κρατησουν 'μαχιμο' το αυτοκινητακι και να αποφυγουν την καταληξη του στον ΟΔΔΥ
Μην θελουμε ομως και την πιττα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο!
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΕΡΑΡΙ ΝΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, θα πω στον οποιοδηποτε δω να το κανει αυτο...
Προσωπικα εχω στην κατοχη μου ενα μονο αυτοκινητο με πινακιδες 'αντικας'. Γνωριζω ομως που με παιρνει και ποιοι περιορισμοι υπαρχουν...
Για να διασφαλισω αυτο το δικαιωμα λοιπον, και για να μην παραγινει το κακο, που θα οδηγησει να χασουμε ολοι μαζι τις πινακιδες 'αντικας' θα πρεπει να ειμαι τοσο εγω πολυ προσεκτικος στην χρηση τους, οσο και να διασφαλισω αυτο το προνομιο με οποιονδηποτε τροπο.
Ετσι λοιπον σε λιγο καιρο, ολοι οι κατοχοι τετοιων πινακιδων, μολις αντιλαμβανομαστε οτι γινεται ασκοπη και κακη χρηση απο ενα αλλο μελος, θα πρεπει να προχωρουμε στην αναφορα του αιρθμου του καθως και του σημειου που τον ειδαμε να κυκλοφορει επανειλημενως, στην αρμοδια αρχη (ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ η ΕΟΟΕ) ωστε να του κανουν συστασεις η να προβουν σε κυρωσεις και αφαιρεση των πινακιδων αυτου
Δεν απεχουμε πολυ απο το να γινει αυτο
'Ρουφιανια' θα μου πειτε... 'Διασφαλιση και προστασια αυτου του προνομιου' θα σας πω εγω.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Δηλαδή δεν μπορείς να το βγάλεις έξω απο την Αθήνα;
Δεν λεει κατι τετοιο ο Νομος.
Αλλα πως θα το δικαιολογησεις αυτο στον δικαστη ο οποιος θα εκδικασει την υποθεση παρανομης κυκλοφοριας του αυτοκινητου, κατα την ημερα που σημειωθηκε η παραβαση αυτη?????
ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!
Ηρθε απο το αιγιο κουρελι αγωνιστικο starlet του 80 μονο για το βημα του διαφορικου 4,7 -
Bugatti Atlantic
http://img222.imageshack.us/img222/8140/10031361zh.jpg
http://www.bugattipage.com/voitures/bug ... lanti4.jpg
http://www.caronline.be/voitures/021_bu ... ntique.jpg -
Μαγκες, ωραια αυτα τα επιχειρηματα και να ειστε σιγουροι οτι εχω κι εχω καποιες 100αδες ακομα να σας πω
Το θεμα ομως δεν ειναι τι δικαιολογια θα πειτε στον μπατσο και μετεπειτα στον δικαστη ισως...'Ρουφιανια' θα μου πειτε... 'Διασφαλιση και προστασια αυτου του προνομιου' θα σας πω εγω.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Με έχουν σταματήσει 3 φορές με το παραπλεύρως εικονιζόμενο όχημα (avatar). Τότε είχα πινακίδες ΦΙΛΠΑ (τώρα έχω Ι.Ο).Να πω οτι δεν το κυκλοφορώ κανονικά όχι μόνο γιατί δεν επιτρέπεται αλλα και γιατί προτιμώ 1000 φορές να μου ισοπεδώσει κάποιος άσχετος το XTrail παρά να μου ακουμπίσει το Datsun το οποίο εκτός ότι λατρεύω, δεν υπάρχει ούτε βίδα καινούρια σε ανταλλακτικά φανοποιείας.... Απλώς είμαι γκαντέμης και με σταμάτησαν.
Την πρώτη φορά ο αστυνομικός δεν ήξερε τι είναι αυτές οι πινακίδες και αφού του εξήγησα μου ζήτησε τα στοιχεία μου για να τον βοηθήσω με το Opel Record του πατέρα του ..... ουφφφφ.Την δεύτερη ήταν πιο αυστηρός, επίσης δεν ήξερε, του εξήγησα, αλλά 'μου την είπε' γιατί η εμπρός πινακίδα ήταν κολημένη στο καπώ και όχι στον προφυλακτήρα (δεν χώραγε λόγω των προβολέων...) αλλά με άφησε να φύγω.
Την τρίτη, επιστρέφοντας από το συνεργείο με το φρεσκοστρωμένο μοτέρ έτοιμο για το classic acropolis και χωρίς ντίζα κοντέρ, τον πέρασα με 'κάμποσα' στην Εθνική και βέβαια με σταμάτησε (και καλά μου έκανε).
Αφού μου είπε ότι πήγαινα με 130 - 140 (δεν έιχε ρανταρ, το κοντέρ της xara κοίταζε) και του εξήγησα ότι 'μόλις το πήρα από το συνεργείο' και 'το δοκιμάζω και δεν δουλεύει το κοντέρ' και ' πήγαινα με τοσα? τον μπαγάσα τον μηχανικό έκανε καλή δουλειά!!!' μου άρχησε την ιστορία ότι δεν επιτρέπεται να το κυκλοφορώ και να το δοκιμάζω σε δημόσιο δρόμο. Του απάντησα ότι η Υπουργική απόφαση λέει ότι επίτρεπεται η κυκλοφορία για δοκιμή αυτός επέμεινε πως όχι εγώ επέμεινα πως ναι και να περιμένει 2 λεπτά να του την φέρω από το γραφείο (με σταμάτησε ακριβώς απ' έξω!) και τέλος πάντων βαρέθηκε και με άφησε στην ησυχία μου λέγοντας μου να κάνω δοκιμές πάνω στην πλατφόρμα της Οδικής ΒοήθειαςΚατα τα λοιπά θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα του TRIUMPH CLUB τοσο για το νομικό πλάισιο που διέπει τα αυτοκίνητα αυτά όσο και για την ορθή χρήση των αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
.........περιπέτειες....ωραίο το Ντατσούνι σου όμως φίλε μου, να το χαίρεσαι!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
.........περιπέτειες....
ωραίο το Ντατσούνι σου όμως φίλε μου, να το χαίρεσαι!
Ευχαριστώ
-
.........περιπέτειες....
Ευχαριστώ
Αν ειναι μαλιστα και αυτο που ειχα δει περυσι σε ενα ραλλακι που ειχε διοργανωσει το Microcars σε μια πιστα cart.... τοτε μπορω να πω οτι πηγαινει και 'αρκετά' καλα!!!
Φετος δεν το προσεξα στο Acropolis... sorry
Ειναι μοντελο που εχει αφησει ιστορια παντως, και το πιο ωραιο ειναι οτι δεν αχολειται ο καθενας με αυτο το αμαξι... μαλλον πρεπει να ειναι ΠΟΛΥΥΥΥ ψαγμενος καποιος, για να ασχοληθει με το συγκεκριμενο
-
.........περιπέτειες....
Ευχαριστώ
Ειναι μοντελο που εχει αφησει ιστορια παντως, και το πιο ωραιο ειναι οτι δεν αχολειται ο καθενας με αυτο το αμαξι... μαλλον πρεπει να ειναι ΠΟΛΥΥΥΥ ψαγμενος καποιος, για να ασχοληθει με το συγκεκριμενο
Αν ειναι μαλιστα και αυτο που ειχα δει περυσι σε ενα ραλλακι που ειχε διοργανωσει το Microcars σε μια πιστα cart.... τοτε μπορω να πω οτι πηγαινει και 'αρκετά' καλα!!!
Αυτό είναι Αν και από τότε έχει αλλάξει αρκετά για να συμμετέχει στην κατηγορία sporting. Είχες τρέξει και εσύ τότε?
Φετος δεν το προσεξα στο Acropolis... sorry
Θα τιμωρηθείς παραδειγματικα! Ντροπή!!!
Και τα δύο που αναφέρεις είναι σωστά. Πάντως καλύτερα που δεν ασχολούνται πολλοί μαζί του γιατί τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και θέλω να τα μαζέψω ΟΛΑ για μένα
-
Και τα δύο που αναφέρεις είναι σωστά. Πάντως καλύτερα που δεν ασχολούνται πολλοί μαζί του γιατί τα ανταλλακτικά είναι δυσεύρετα και θέλω να τα μαζέψω ΟΛΑ για μέναΣε καταλαβαινω απολυτα...
ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΟΛΑ!!! Κι εγω το ιδιο κανω χε χε χε χεΣτο καρτοδρομιο ειχα μπει συνοδηγος σε εναν φιλο, μιας και το δικο μου δεν ηταν τοτε ετοιμο ακομη
-
Σίγουρα τα επιχειρήματα που προέβαλε ο κος Ραζής, είναι τα σωστότερα για να διαχωρίσουν την καθημερινή χρήση από τα χιλιόμετρα συντήρησης. Επίσης σίγουρο είναι οτι η πλειοψηφία των κατόχων ιστορικών αυτοκινήτων δεν ρισκάρει να τα κυκλοφορήσει άσκοπα στο 'στέκι του χάρου' όταν έχουν πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής τους για ανακατασκευή και λοιπές δαπανηρές εργασίες...
Ελπίζω σύντομα να ξέρω τι θα γίνει με την ανάσταση της sudίτσας... Πάντως αυτές οι μέρες και το πάσχα είναι ότι καλύτερο για να βολτάρεις ένα τέτοιο εργαλείο. (Σχεδόν) άδειοι δρόμοι κ δροσούλα τις -πολύ- πρωινές ώρες, κάνουν μία βόλτα στο Σούνιο ή στον Μερκούρη όνειρο
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Πάντως αυτές οι μέρες και το πάσχα είναι ότι καλύτερο για να βολτάρεις ένα τέτοιο εργαλείο. (Σχεδόν) άδειοι δρόμοι κ δροσούλα τις -πολύ- πρωινές ώρες, κάνουν μία βόλτα στο Σούνιο ή στον Μερκούρη όνειροI agree!
-
Ξέρει κανείς website με αγγελίες κλασικών αυτοκινήτων;;
-
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
http://www.automotive-links.com/ent/ant/dea.htmΕυχαριστώ φίλτατε! Πολύ χρήσιμο. Ελληνικό δεν υπάρχει;;
(μην μου πειτε το xe.gr το ξέρω)
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ξέρει κανείς website με αγγελίες κλασικών αυτοκινήτων;;Διευκρινησε για τι ειδους αυτοκινητα θελεις να ψαξεις καθως και σε ποια χωρα.
Θα συναντησεις ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορες στις τιμες αναμεσα σε ιδιωτη και εμπορο, αλλα επισης ακομη μεγαλυτερες απο περιοχη σε περιοχη.
Για παραδειγμα στην Αγγλια το ιδιο αυτοκινητο που θα το παρεις απο dealer στα βορεια για 3500 στερλινες, σε εναν αντιστοιχο dealer στο Λονδινο μπορει να το πληρωσεις και πανω απο 5500 στερλινες
-
Για τους συχνούς επισκέπτες αυτού του thread που χάσατε το photo story από την εκδρομή στο ring, παραθέτω το link εδώ
Έχει μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες
-
Ενας καλος μπουσουλας για τιμες στην Αγγλια ειναι ο πινακας τιμων του περιοδικου Practical Classic και του Classic and Sports Cars.
Για Γερμανια αγορασε το Klassik Auto Motor und Sport και για Ιταλια το Ruoteclassiche (ή καπως ετσι).
Αν εισαι γαλλοφιλος, το Retroviseur ειναι οτι πρεπει και ειναι και το πιο φθηνο απ ολα.Εχε υποψιν οτι τα Αγγλικα αυτοκινητα στην Γερμανια ειναι πολυ ακριβα.
Μια καλη αγορα για κλασσικες BMW ειναι επισης και η Γαλλια!
Βεβαια σε ενα αυτοκινητο που ειναι καπως σπανιο, δεν παιζει και τοσο πολυ η τιμη που θα δεις στα περιοδικα αυτα Αν βγαινει προς πωληση πολυ σπανια ενα τετοιο αυτοκινητο σε αγγελιες η στο εΒαυ τοτε ειναι πολυ λογικο η τιμη του να ειναι αρκετα πιο αυξημενη
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ