-
Δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περίπτωση. Απλώς αλλιώς φαίνεται σε μία προφορική συζήτηση και αλλιώς γραμμένο.
-
Στο θέμα του διαχωρισμού δεν έχω καμία αντίρρηση.Απλώς στην χώρα που ζούμε δεν κάνουν αναθεώρηση για πιο σοβαρά ζητήματα. Πόσο μάλλον για κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης apaloxerhs έγραψε:
Μία βόλτα στην Θράκη και θα καταλάβεις αν υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Και φυσικά δεν πρέπει να γίνει κέντρο Ισλαμικών σπουδών στην Παιανία δίπλα στο αεροδρόμιο που λένε. Δεν μιλάμε για τζαμί μιλάμε για ακαδημία. Δεν είναι η Ελλάδα Ισλάμ.Εδώ ούτε οι Τούρκοι δεν έχουν δίπλα σε αεροδρόμιό τους.Τόσο προοδευτικοί γίναμε τελικα? Ας πάνε όπου αλλού θέλουν και ας το φτιάξουν. Δεν τους το απαγορεύει κανείς.Στη Θράκη υπάρχουν Ελληνες πολίτες που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ο μουφτής τους ορίζεται από την ελληνική πολιτεία.(πρέπει να συμφωνήσει η πολιτεία στη εκλογή του).
Όλα αυτά ορίζονται από τη συνθήκη της Λωζάνης. Τι να τους κάνουμε τώρα αυτούς;; να τους στείλουμε στους φούρνους;;;Θα πρέπει να συγκρινόμαστε με τους Τούρκους;; Μας κολακεύει αυτό;;
Το ότι η Ελλάδα δεν είναι Ισλαμ το ξέρω.Επίσης ξέρω ότι ούτε στο Μπουρούντι είναι βουδιστές και επίσης στη Λαπωνία δεν είναι ινδουιστές Σημαίνει κάτι αυτό;;
Εγώ το θεωρώ ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να 'κλείνει το μάτι ' στους μουλάδες, για μερικές χιλιάδες ψήφους.
Αν εσύ το θεωρείς μαγκιά, πάσο.Υ.Γ >Δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περίπτωση. Απλώς αλλιώς φαίνεται σε μία προφορική συζήτηση και αλλιώς γραμμένο.
Δεν τίθεται θέμα προσβολής,αφού ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις. Και βέβαια είναι αλλιώς στο γραπτό λόγο, συμφωνώ απόλυτα
-
Τέλος εντελώς πληροφοριακά το Βατικανό όχι μόνο έχει εξουσία στην Ιταλία αλλά επηρεάζει φοβερά η άποψη του σε πολλά θέματα.
Το ιταλικό σύνταγμα από το 1947 **επιβάλλει πλήρη διαχωρισμό **κρατους και εκκλησία.
Μέσα στην ιταλική επικράτεια υπάρχει το Βατικανό, αυτό είναι άλλο πράγμα.Σου δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάς το δάχτυλο. Ακόμη και ειδήσεις να ακούσεις θα καταλάβεις πόση σημασία δείχνουν στην άποψη της Καθολικής Εκκλησίας στην γειτονική μας χώρα.Πάνε να περάσουν νομοσχέδια και σκέφτονται την αντίδραση της εκκλησίας΄.
σε ξαναρωτάω: είναι καλό αυτό ή κακό???
-
Καλά... Προτού κοιτάξουμε την Ιταλία, δεν κοιτάμε τα χάλια μας, που δεν τολμάμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία πρέπει να σταματήσει αυτό το χάι-χούι με τα καμπαναριά και τη μετάδοση της λειτουργίας από τα μεγάφωνα, γιατί αντέδρασε η 'ιερά' σύνοδος (δηλαδή το μεγαλύτερο gay πάρτυ της Ιστορίας);
Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι... 'καλό μας κάνει ν'ακούμε τον όρθρο', γιατί θα τον ξεχέσω άσχημα. Στο ΣΟΔΥ, κάθε πρωί κυριακής άκουγα, θέλοντας και μη, τη λειτουργία απ'το εκκληcάκι στους Τάφους των Βενιζέλων, κι ας είχα ανάγκη από ύπνο λόγω διαβάσματος.
Δε με ρώταγε όμως κανένας... Έπρεπε να το υπομένω
-
Τουλάχιστον ο Παπα Μανώλης έχει καλή φωνή. Με την Κουκουβάγια πως τα πας; Μάλλον περισσότερο θόρυβο από μηχανάκια αμάξια και βαβούρα του κόσμου θα έχεις από εκεί έτσι δεν είναι;
Ομολογώ ότι και εμένα με έχουν φέρει στα όρια μου πολλές φορές οι χτύποι της καμπάνας και οι ψαλμωδίες ιδίως όταν έχω να κοιμίσω το μωρό. Τα ίδια έχω και με τις κομμένες εξατμίσεις αλλά εκεί βγάζω το άχτι μου βρίζοντας τους αλλά με το θεό ποιος τα βάζει!!!. -
Τότε δεν γινόταν τόσος μεγάλος χαμός όσος τώρα με την Κουκουβάγια... Άλλωστε τα βράδια ήμουν συνήθως στο γραφείο ή έξω, οπότε...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μία βόλτα στην Θράκη και θα καταλάβεις αν υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Και φυσικά δεν πρέπει να γίνει κέντρο Ισλαμικών σπουδών στην Παιανία δίπλα στο αεροδρόμιο που λένε. Δεν μιλάμε για τζαμί μιλάμε για ακαδημία. Δεν είναι η Ελλάδα Ισλάμ.Εδώ ούτε οι Τούρκοι δεν έχουν δίπλα σε αεροδρόμιό τους.Τόσο προοδευτικοί γίναμε τελικα? Ας πάνε όπου αλλού θέλουν και ας το φτιάξουν. Δεν τους το απαγορεύει κανείς.
Στη Θράκη υπάρχουν Ελληνες πολίτες που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ο μουφτής τους ορίζεται από την ελληνική πολιτεία.(πρέπει να συμφωνήσει η πολιτεία στη εκλογή του).
Όλα αυτά ορίζονται από τη συνθήκη της Λωζάνης. Τι να τους κάνουμε τώρα αυτούς;; να τους στείλουμε στους φούρνους;;;Θα πρέπει να συγκρινόμαστε με τους Τούρκους;; Μας κολακεύει αυτό;;
Το ότι η Ελλάδα δεν είναι Ισλαμ το ξέρω.Επίσης ξέρω ότι ούτε στο Μπουρούντι είναι βουδιστές και επίσης στη Λαπωνία δεν είναι ινδουιστές Σημαίνει κάτι αυτό;;
Εγώ το θεωρώ ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος να 'κλείνει το μάτι ' στους μουλάδες, για μερικές χιλιάδες ψήφους.
Αν εσύ το θεωρείς μαγκιά, πάσο.Υ.Γ >Δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περίπτωση. Απλώς αλλιώς φαίνεται σε μία προφορική συζήτηση και αλλιώς γραμμένο.
Δεν τίθεται θέμα προσβολής,αφού ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις. Και βέβαια είναι αλλιώς στο γραπτό λόγο, συμφωνώ απόλυτα
Σε κάθε εκλογή πρέπει να συμφωνήσει και η πολιτεία. Κάθε διορισμός για να είναι έγκυρος δημοσιεύεται στο ΦΕΚ είτε πρόκειται για καθηγητή, Δεσπότη ή οτιδήποτε άλλο.
Το θεωρώ ντροπή να συγκρινόμαστε με τους Τούρκους, απλώς θέλω να δείξω ότι ακόμη και σε κράτη μουσουλμανικά δεν προβάλλουν αυτό τους το χαρακτηριστικό. Άρα εμείς που δεν είμαστε θα δείχνουμε κάτι τέτοιο με το που έρχεται κάποιος στην χώρα μας? Όσον αφορά την Θράκη οι Μουσουλμάνοι εκεί λατρεύουν τον θεό τους χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, ούτε ποτέ τους κυνήγησε κανείς. Άρα δεν τους απαγορεύει κανείς να κάνουν κάτι τέτοιο και στην Αθήνα και καλό είναι να γίνει για να λατρεύουν κάπου το θεό τους. Αλλά ποτέ δίπλα στο αεροδρόμιο.
-
...Στη Θράκη υπάρχουν Ελληνες πολίτες που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ο μουφτής τους ορίζεται από την ελληνική πολιτεία...
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς για τους μουφτήδες ποιός τους πληρώνει (αν πληρώνονται);
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τέλος εντελώς πληροφοριακά το Βατικανό όχι μόνο έχει εξουσία στην Ιταλία αλλά επηρεάζει φοβερά η άποψη του σε πολλά θέματα.
Το ιταλικό σύνταγμα από το 1947 **επιβάλλει πλήρη διαχωρισμό **κρατους και εκκλησία.
Μέσα στην ιταλική επικράτεια υπάρχει το Βατικανό, αυτό είναι άλλο πράγμα.Σου δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάς το δάχτυλο. Ακόμη και ειδήσεις να ακούσεις θα καταλάβεις πόση σημασία δείχνουν στην άποψη της Καθολικής Εκκλησίας στην γειτονική μας χώρα.Πάνε να περάσουν νομοσχέδια και σκέφτονται την αντίδραση της εκκλησίας΄.
σε ξαναρωτάω: είναι καλό αυτό ή κακό???
Όταν ένας θεσμός όπως η εκκλησία, ο οποίος έχει εκατομμύρια κόσμο στους κόλπους της, για θέματα τα οποία την αφορούν ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ για εμένα να παίρνει θέση και καλά κάνει.Εδώ οι Ιταλοί έχουν προβλημα επειδή οι κυβερνήσεις τους επιρρεάζονται από συμφέροντα ισχυρών. Τουλάχιστον η εκκλησία έχει σταθερές απόψεις στα θέματα που την αφορούν και οι οποίες είναι σωστές και δεν βλάπτουν το σύνολο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Καλά... Προτού κοιτάξουμε την Ιταλία, δεν κοιτάμε τα χάλια μας, που δεν τολμάμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία πρέπει να σταματήσει αυτό το χάι-χούι με τα καμπαναριά και τη μετάδοση της λειτουργίας από τα μεγάφωνα, γιατί αντέδρασε η 'ιερά' σύνοδος (δηλαδή το μεγαλύτερο gay πάρτυ της Ιστορίας);Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι... 'καλό μας κάνει ν'ακούμε τον όρθρο', γιατί θα τον ξεχέσω άσχημα. Στο ΣΟΔΥ, κάθε πρωί κυριακής άκουγα, θέλοντας και μη, τη λειτουργία απ'το εκκληcάκι στους Τάφους των Βενιζέλων, κι ας είχα ανάγκη από ύπνο λόγω διαβάσματος.
Αλήθεια το καμπαναριό σε πείραξε μία φορά την εβδομάδα? Μετά μου θέλετε και τζαμί που βγαίνει και φωνάζει ο μουφτής 4 φορές την ημέρα.Και αυτή δεν είναι και η μόνη πηγή θορύβου που έχεις και φυσικά είναι εκτός ωρών κοινής ησυχίας. Το ότι κάνει καλό να ακούσεις κάτι είναι σίγουρο. Καλά πράγματα λένε.
Τα περι gay πάρτυ κράτα τα για εσένα γιατί δεν μπορείς να κρίνεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις, ούτε έχεις ασχοληθεί ποτέ, ούτε και μπορείς να βάζεις στο ίδιο καζάνι τόσα άτομα για ένα ή δύο ανάξιους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Στη Θράκη υπάρχουν Ελληνες πολίτες που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και ο μουφτής τους ορίζεται από την ελληνική πολιτεία...
Αλήθεια, γνωρίζει κανείς για τους μουφτήδες ποιός τους πληρώνει (αν πληρώνονται);
Πληρώνονται απο την μειονότητα από όσο ξέρω.
Παντως είναι φιλήσυχοι,και έχουν τραβήξει αρκετα απο τους Έλληνες.(μιλάω για τα τελευταια χρόνια,μην αρχισετε να μου λετε για το 1800). -
Καλά... Προτού κοιτάξουμε την Ιταλία, δεν κοιτάμε τα χάλια μας, που δεν τολμάμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία πρέπει να σταματήσει αυτό το χάι-χούι με τα καμπαναριά και τη μετάδοση της λειτουργίας από τα μεγάφωνα, γιατί αντέδρασε η 'ιερά' σύνοδος (δηλαδή το μεγαλύτερο gay πάρτυ της Ιστορίας);
Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι... 'καλό μας κάνει ν'ακούμε τον όρθρο', γιατί θα τον ξεχέσω άσχημα. Στο ΣΟΔΥ, κάθε πρωί κυριακής άκουγα, θέλοντας και μη, τη λειτουργία απ'το εκκληcάκι στους Τάφους των Βενιζέλων, κι ας είχα ανάγκη από ύπνο λόγω διαβάσματος.
Αλήθεια το καμπαναριό σε πείραξε μία φορά την εβδομάδα? Μετά μου θέλετε και τζαμί που βγαίνει και φωνάζει ο μουφτής 4 φορές την ημέρα.Και αυτή δεν είναι και η μόνη πηγή θορύβου που έχεις και φυσικά είναι εκτός ωρών κοινής ησυχίας. Το ότι κάνει καλό να ακούσεις κάτι είναι σίγουρο. Καλά πράγματα λένε.
Τα περι gay πάρτυ κράτα τα για εσένα γιατί δεν μπορείς να κρίνεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις, ούτε έχεις ασχοληθεί ποτέ, ούτε και μπορείς να βάζεις στο ίδιο καζάνι τόσα άτομα για ένα ή δύο ανάξιους.
Φίλε απαλοχέρη οι ανάξιοι δυστυχώς δεν είναι ένας και δύο αλλά μερικές δεκάδες. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι το βλέπουν ως στυγνοί επαγγελματίες και ως έναν τρόπο να αποκτήσουν εξουσία. Εξού και τα σημερινά αποτελέσματα. Ευτυχώς τα κατώτερα κλιμάκια σώζουν κάπως την κατάσταση.
ΥΓ: Ώρες ώρες βέβαια αναρωτιέμαι γιατί ασχολούμαστε τόσο μαζί τους και δεν βλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου...
Καιγόμαστε my friends... -
ας ευχηθουμε να μας και να τους φωτισει ολους το αγιο πνευμα
ακουγονται παντως πολυ ασχημα λογια στην συζητηση που δεν τιμουν κανενα,αναρωτιεμαι ποια η ηλικια αυτων που τα γραφουν.
ειναι πολυ κακο να γενικευουμε και να μαζοποιουμε τα παντα.
πιο ηρεμα οπως θα ελεγαν και οι mod :wink -
δε νομιζω να πληρωνονται απο τη μειονοτητα οι μουφτηδες,μη ξεχναμε οτι δεν υπαρχουν μονο οι επισημοι,υπαρχουν και αλλοι...
-
Πάντως εδώ στην Κύπρο η εκκλησία αποτελεί πανίσχυρο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό παράγοντα. Είναι ίσως η πιο μεγάλη οικονομική δύναμη του νησιού. Μιλάμε για έλεγχο τραπεζών, εργοστασίων, ξενοδοχείων και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Η ιδιοκτησία σε γη είναι τεράστια (το πως την απέκτησαν είναι άλλη υπόθεση). Επίσης υπάρχει το αφορολόγητο για την εκκλησία. Τελικά όλη αυτή την περιουσία (δισεκατομμύρια λίρες) την εκμεταλλεύεται μια μικρή ομάδα η οποία βρίσκεται δίπλα στον αρχιεπίσκοπο, τους μητροπολίτες κλπ. Όταν ρωτούν τους ιεράρχες γιατί χρειάζεται η εκκλησία όλη αυτή την περιουσία, απαντούν ότι είναι απαραίτητη για να επιτελέσει το 'έργο' της η εκκλησία (το οποίο εγώ και οι περισσότεροι συμπολίτες μου δεν το βλέπουμε).
Τώρα στο πως απέκτησε η εκκλησία όλη αυτή την περιουσία σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Γύρω στην δεκαετία του 50 ο Μποδοσάκης δώρησε στην ελληνική κοινότητα της Κύπρου μια τεράστια περιουσία (μεταλλεία, εργοστάσιο λιπασμάτων κλπ). Τότε, επειδή δεν υπήρχε η Κυπριακή Δημοκρατία, η εκκλησία ανέλαβε την διαχείριση της περιουσίας την οποία τελικώς οικειοποιήθηκε. Κάποιοι άνθρωποι η οποίοι προσπάθησαν να φέρουν το θέμα στην επιφάνεια λοιδωρήθηκαν και στο τέλος καταστράφηκαν οικονομικά.
Επίσης κάποιοι έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό επειδή βρίσκονταν κοντά στους ιεράρχες (συγγενείς, φίλοι, τέκνα ιεραρχών κλπ). Κάποιοι έχουν αγοράσει εκκλησιαστική περιουσία σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές (την οποία πούλησαν μετά σε πολλαπλάσια τιμή), παίρνουν δουλειές από την εκκλησία χωρίς προσφορά (π.χ για μελέτη και κατασκευή κτιρίων), ενοικιάζουν επαγγελαμτικούς χώρους σε κεντρικές περιοχές με πραγματικώς συμβολικό τίμημα και πολλά άλλα. Παράδειγμα κάποιος εδώ στην περιοχή που ζω είχε αγοράσει από την εκκλησία μια μεγάλη έκταση γης για 150 χιλιάδες λίρες στις αρχές της δεκαετίας του 80. Τα χρήματα αυτά δεν έδωσε τότε, αλλά πρόσφατα, όταν πώλησε την γη αυτή για 5 εκατομμύρια λίρες (εντάξει έδωσε και κάποιους τόκους). Αποτέλεσμα ο γυιός του να κυκλοφορεί με Porche 911. Άλλο παράδειγμα κάποιος ξενοδόχος ο οποίος ενοικιάζει από την μονή Κύκκου ξενοδοχείο (5 αστέρων) σε παραλιακή περιοχή πληρώνοντας το υπερβολικό τίμημα της 1 λίρας (1.70 ευρώ) ανά πελάτη.
Παράλληλα οι ιεράρχες μας ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο. Ο μητροπολίτης Κύκκου (διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γης) είναι φανατικός οπαδός του ΑΠΟΕΛ. Όταν έπαιζαν οι Γκόγκιτς και Σάμπουριτς στον ΑΠΟΕΛ πληρώνονταν από αυτόν και όχι από το σωματείο. Μάλιστα τους έδωσε και οικόπεδα στη Λευκωσία.
Γενικώς οι περισσότερες δραστηριότητες των ιεραρχών μας αφορούν ότιδήποτε άλλο εκτός από την, υποτιθέμενη, αποστολή τους. -
Ρε παιδες, ο Κυριος οταν ηρθε, κυνηγησε τους παπαδες πρωτα πρωτα και τον σταυρωσαν.
Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, αλλο κακοι παπαδες και αλλο Χριστος και Χριστιανισμος. Μην πεσουμε στην φακα
-
Ο χρήστης vtf1 έγραψε:
Ρε παιδες, ο Κυριος οταν ηρθε, κυνηγησε τους παπαδες πρωτα πρωτα και τον σταυρωσαν.Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, αλλο κακοι παπαδες και αλλο Χριστος και Χριστιανισμος. Μην πεσουμε στην φακα
Ναι γιατί νομίζεις ότι λίγοι θα γλιτώσουν όταν θα κάνει το μεγάλο comeback;
-
Ο χρήστης Qu3ndil έγραψε:
Ρε παιδες, ο Κυριος οταν ηρθε, κυνηγησε τους παπαδες πρωτα πρωτα και τον σταυρωσαν.
Ας μην ισοπεδωνουμε τα παντα, αλλο κακοι παπαδες και αλλο Χριστος και Χριστιανισμος. Μην πεσουμε στην φακα
Ναι γιατί νομίζεις ότι λίγοι θα γλιτώσουν όταν θα κάνει το μεγάλο comeback;
ειχα καιρο να γελασω ετσι
-
Σεβασμός στην άποψη του 'άλλου' ωρέ 'j.marr'
Υ.Γ...δεν κάνω υπόδειξη, μην παρεξηγηθώ, τη γνώμη μου έγραψα
Αρχιεπισκος Αθηνων και πασης Ελλαδος...