-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η πιστωτική σώζει. Αυτό το λέει κάποιος που έμεινε κάποτε στην Αθήνα με 250 δραχμές στην τσέπη λόγω κακού υπολογισμού και το αυτοκίνητο χρειαζόταν 2.500 δραχμές βενζίνη για να τον γυρίσει σπίτι του.
Αν δεν έχεις το μυαλό μέσ' στο κεφάλι σου, μπορεί και να χαλάσεις όλο το μισθό τη μέρα που θα τον πάρεις. Και, μετά, να ψωνίζεις βερεσέ, παίρνοντας στο λαιμό σου κι άλλους. Αρνούμαι όμως να γυρίσω στην εποχή που πριν φύγεις ταξίδι έπρεπε να σκεφτείς ακριβώς τι θα κάνεις, που θα πας, πόσα θα χαλάσεις, τι θα φας κι αν έβλεπες κάτι που πραγματικά χρειαζόσουν ή ήθελες, βρε αδελφέ, δεν μπορούσες να το πάρεις γιατί σου έλλειπαν 120 δραχμές. Και αρνούμαι να γυρίσω στην εποχή που έφευγα από το σπίτι για ταξίδι στο εξωτερικό για δουλειές, με μισό εκατ δρχ στην τσέπη και μάλιστα σε συνάλλαγμα.Σωστό Ηλία!
Άλλωστε το μυστικό είναι να μεταφέρεις τις πληρωμές σου κατά 1 μήνα!
Αν αγοράζεις π.χ. μέχρι τις 5 κάθε μήνα από το Super market, η πληρωμή έρχεται με τον λογαριασμό του επόμενου μήνα!Αρα τα πληρώνεις στο τέλος του επόμενου μήνα!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η πιστωτική σώζει. Αυτό το λέει κάποιος που έμεινε κάποτε στην Αθήνα με 250 δραχμές στην τσέπη λόγω κακού υπολογισμού και το αυτοκίνητο χρειαζόταν 2.500 δραχμές βενζίνη για να τον γυρίσει σπίτι του.
Αν δεν έχεις το μυαλό μέσ' στο κεφάλι σου, μπορεί και να χαλάσεις όλο το μισθό τη μέρα που θα τον πάρεις. Και, μετά, να ψωνίζεις βερεσέ, παίρνοντας στο λαιμό σου κι άλλους. Αρνούμαι όμως να γυρίσω στην εποχή που πριν φύγεις ταξίδι έπρεπε να σκεφτείς ακριβώς τι θα κάνεις, που θα πας, πόσα θα χαλάσεις, τι θα φας κι αν έβλεπες κάτι που πραγματικά χρειαζόσουν ή ήθελες, βρε αδελφέ, δεν μπορούσες να το πάρεις γιατί σου έλλειπαν 120 δραχμές. Και αρνούμαι να γυρίσω στην εποχή που έφευγα από το σπίτι για ταξίδι στο εξωτερικό για δουλειές, με μισό εκατ δρχ στην τσέπη και μάλιστα σε συνάλλαγμα.Σωστό Ηλία!
Άλλωστε το μυστικό είναι να μεταφέρεις τις πληρωμές σου κατά 1 μήνα!
Αν αγοράζεις π.χ. μέχρι τις 5 κάθε μήνα από το Super market, η πληρωμή έρχεται με τον λογαριασμό του επόμενου μήνα!Αρα τα πληρώνεις στο τέλος του επόμενου μήνα!!!Αυτό όμως πόσοι το εφαρμόζουν.??
Οι πλειοψηφία των κατόχων χρεώνουν την κάρτα και όταν αρχίσουν οι τόκοι και ανεβαίνουν πηγένουν σε μία άλλη τράπεζα πέρνουν καινούργια κάρτα μεταφέρουν τα υπόλοιπα σε αυτήν και για 6 μήνες ούτε γάτα ουτέ ζημία.
Οταν αρχίσουν πάλη τα δύσκολα βλέπουμε. -
Σωστά!
Αλλά όπως έχουν πει και άλλοι πιο πριν...θέλει τρόπο!!!
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
....Αν δεν έχεις το μυαλό μέσ' στο κεφάλι σου, ...
.....
Αυτό όμως πόσοι το εφαρμόζουν.??
Όσοι έχουν το μυαλό μέσα στο κεφάλι τους.
kouk, το ξέρεις κι εσύ το κόλπο, έτσι; Σωστόοοοοοοοος. -
Η πιστωτική σώζει.Αν υπήρχε emoticon με γάτα που σηκώνεται στα τέσσερα ακροδάχτυλα ανατριχιασμένη, θα το έβαζα μ' αυτό που είπες.!!!
Αν και συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις σου φίλε Ηλία, αυτή τη φορά...(ε, θέμα χρόνου ηταν.... )
Αυτό το λέει κάποιος που έμεινε κάποτε στην Αθήνα με 250 δραχμές στην τσέπη λόγω κακού υπολογισμού και το αυτοκίνητο χρειαζόταν 2.500 δραχμές βενζίνη για να τον γυρίσει σπίτι του.
Στο δικό μου αυτοκίνητο πάντως υπάρχουν μονίμως 100 Ευρω 'κάβα', προς αντιμετώπιση τέτοιων απροόπτων. (...και ειδικότερα απο τότε που μετά απο αρκετή ωρα ταλαιπωρίας λόγω συνθηκών οδοστρώματος, έφτασα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού συνειδητοποιώντας οτι είχα ξεχάσει ολα τα χρήματα στη Δράμα.... Δράμα η κατασταση δηλαδή..)
Αν δεν έχεις το μυαλό μέσ' στο κεφάλι σου, μπορεί και να χαλάσεις όλο το μισθό τη μέρα που θα τον πάρεις. Και, μετά, να ψωνίζεις βερεσέ, παίρνοντας στο λαιμό σου κι άλλους.
Πολύ σχετικό αυτό και αποδεικνύεται περίτρανα σε πολλους τομείς της ζωής μας οτι δεν έχουμε μυαλό.Η εγκράτεια και η αίσθηση του μέτρου είναι αρετές, τις οποίες λίγοι διαθέτουν.
Οσο για τον βερεσέ, αυτός πέθανε.Τον κηδέψαμε πριν χρόνια. κι οπου ψιλοπαραμένει και έχουμε τις άκρες, τις κάρτες τις κρύβουμε και τον 'επικαλούμαστε' ...Αρνούμαι όμως να γυρίσω στην εποχή που πριν φύγεις ταξίδι έπρεπε να σκεφτείς ακριβώς τι θα κάνεις, που θα πας, πόσα θα χαλάσεις, τι θα φας κι αν έβλεπες κάτι που πραγματικά χρειαζόσουν ή ήθελες, βρε αδελφέ, δεν μπορούσες να το πάρεις γιατί σου έλλειπαν 120 δραχμές.
Αααααχχ!ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ δηλαδή...Ωραίες εποχές!! Ο κόσμος τουλάχιστο κοιμόταν σαν πουλάκι...!!(κι αν δε κοιμόταν έκανε ...αλλα πραγματα... )
Και αρνούμαι να γυρίσω στην εποχή που έφευγα από το σπίτι για ταξίδι στο εξωτερικό για δουλειές, με μισό εκατ δρχ στην τσέπη και μάλιστα σε συνάλλαγμα.
Τώρα μάλιστα...!! Σύμφωνοι !
-
Εγώ βρε παιδιά σαν εργαλείο τη βλέπω την κάρτα. Από εμάς εξαρτάτε πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Στο κάτω κάτω στραβές μπορούν να τύχουν στον καθένα. Αν έρθει σε μένα προτιμώ την κάρτα από το να χτυπάω πόρτες για συνδρομή!!!
Προσωπικά με έχουν βοηθήσει σε δύσκολες ώρες ακόμα και όταν συνειδητά τις φόρτωσα αρκετά. Το πρόβλημα ξεκινά όταν γίνεσαι ασύδοτός και υποκύπτοντας σε καταναλωτική βλακεία παίρνεις πράγματα με λεφτά που δεν έχεις και δεν θα μπορέσεις εύκολα να εξοικονομήσεις. Εκεί το ένα χρέος καβαλά το άλλο και χάνεται το μέτρο και ο έλεγχος. Δεν νομίζω για όλα αυτά να φταίει η κάρτα. -
Δυστυχώς παιδιά η πιστωτική χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις.
Πχ για να νοικιάσεις αυτοκίνητο,τώρα θα βγάλουμε μία και μετά θα την ακυρώσουμε.
ή πχ για το eurotunnel.
Για τις αγορές από το internet πχ ebay μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Εlectron που είναι χρεωστική -
Μήπως ζω σε άλλον πλανήτη;
Ομολογώ πως δεν έχω πιστωτική κι όποτε έχει χρειαστεί με καλύπτει η Electron Visa που είναι χρεωστική και λειτουργεί και σαν Visa σε ΑΤΜ εξωτερικού.
ελάχιστες φορές την έχω χρησιμοποιήσει και αυτή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μήπως ζω σε άλλον πλανήτη;Ομολογώ πως δεν έχω πιστωτική κι όποτε έχει χρειαστεί με καλύπτει η Electron Visa που είναι χρεωστική και λειτουργεί και σαν Visa σε ΑΤΜ εξωτερικού.
ελάχιστες φορές την έχω χρησιμοποιήσει και αυτή
Πόσα παιδιά έχεις;
Πέρασες γέννες, αρρώστιες, έχτισες σπίτι;
Μην τρελαθούμε κιόλας!!!! -
Οχι κυριε Ηλια,οχι κυριε Κουκε.
Η πιστωτικη ειναι πειρασμος.Νομιζω οτι το να μην αγορασεις κατι που το'δες τωρα και ξερεις οτι μπορεις να το πληρωσεις σε ενα μηνα θελει μεγαλη αυτοσυγκρατηση και δεν ξερω πολλους που να την εχουν.
Δεν εχω/εχουμε στην οικογενεια καρτα γιατι ακολουθω το τσιτατo:'θα απλωνεις τα ποδια σου μεχρι εκει που ειναι η κουβερτα'.
Και τα δανεικα ειναι εξω απο τη κουβερτα.
Οσο για κατι ξαφνικο για τους ξεχασιαριδες ,Ηλια μου,εχω μαζι με τη ταυτοτητα μου καταχωνιασμενο ενα 100ρικο.Δεν ξερεις ποσες φορες με εχει σωσει απο το να τρεχω στο σπιτι για καινουργια 'ανθρακευση'. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αν και συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις σου φίλε Ηλία, αυτή τη φορά...(ε, θέμα χρόνου ηταν.... )Ωραίααα.
Αφορμή για γόνιμο διάλογο.
Είχα μια συζήτηση με τον πατέρα μου προ ημερών, γύρω από τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές, παλιότερα και σήμερα. Άσε, το αυτοκίνητο χάνει κατά κράτος από το άλογο. Φιλικότατο το άλογο προς τον ιδιοκτήτη του, του σφύριζες κι ερχόταν. Έτρωγε χορταράκι, οπότε σου καθάριζε και την αυλή και τα απόβλητά του ήταν πολύτιμα για λίπανση. Πήγαινες τη βόλτα σου, κανένα πρόβλημα στάθμευσης και ποτέ μα ποτέ δεν έψαχνες για διανυκτερεύον πρατήριο. Ωραίες εποχές, αλλά σήμερα τ' ακούμε κι ανατριχιάζουμε.
Η κάρτα, όπως και το αυτοκίνητο, είναι ένα χρηστικό εργαλείο.
Η λογική τους χρήση, εξυπηρετεί τον άνθρωπο.
Η αλόγιστη, σκοτώνει. (Της κάρτας μεταφορικά, του αυτοκινήτου κυριολεκτικά). -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
...Οσο για κατι ξαφνικο για τους ξεχασιαριδες ,Ηλια μου,εχω μαζι με τη ταυτοτητα μου καταχωνιασμενο ενα 100ρικο.Κι αν σου χρειαστούν 102 €;
-
...Οσο για κατι ξαφνικο για τους ξεχασιαριδες ,Ηλια μου,εχω μαζι με τη ταυτοτητα μου καταχωνιασμενο ενα 100ρικο.
Κι αν σου χρειαστούν 102
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Οσο για κατι ξαφνικο για τους ξεχασιαριδες ,Ηλια μου,εχω μαζι με τη ταυτοτητα μου καταχωνιασμενο ενα 100ρικο.Δεν ξερεις ποσες φορες με εχει σωσει απο το να τρεχω στο σπιτι για καινουργια 'ανθρακευση'.
ελπίζω να έχεις θυμηθεί να το κάνεις ευρώ, γιατί εκείνη την εποχή είχατε δραχμές
-
Είχα μια συζήτηση με τον πατέρα μου προ ημερών, γύρω από τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές, παλιότερα και σήμερα. Άσε, το αυτοκίνητο χάνει κατά κράτος από το άλογο. Φιλικότατο το άλογο προς τον ιδιοκτήτη του, του σφύριζες κι ερχόταν.'Mα, πατέρα....', πες του '....και μεις σήμερα, άλογα έχουμε και μάλιστα κοπάδια ολόκληρα.100-150 και βάλε.....'
Τεσπα, επι της ουσίας συμφωνούμε.Απλά, στην ικανοτητα διατήρησης του αυτοελέγχου διαφωνούμε.Κατα αντιστοιχία, ενα παράδειγμα είναι αυτό της υπέροχης, σχεδόν ονειρικής γραμματέως (και μάλιστα παντρεμένης ), που ενω σας κάνει 'παιχνίδι', εσεις καλείστε να αντισταθείτε και να τιμήσετε το γάμο σας και την αγαπημένη σας σύζυγο....Λίγοι θα τα καταφέρνανε νομίζω....
Κάπως ετσι είναι και με τις πιστωτικές κάρτες.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είχα μια συζήτηση με τον πατέρα μου προ ημερών, γύρω από τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές, παλιότερα και σήμερα. Άσε, το αυτοκίνητο χάνει κατά κράτος από το άλογο. Φιλικότατο το άλογο προς τον ιδιοκτήτη του, του σφύριζες κι ερχόταν.
'Mα, πατέρα....', πες του '....και μεις σήμερα, άλογα έχουμε και μάλιστα κοπάδια ολόκληρα.100-150 και βάλε.....'
Τεσπα, επι της ουσίας συμφωνούμε.Απλά, στην ικανοτητα διατήρησης του αυτοελέγχου διαφωνούμε.Κατα αντιστοιχία, ενα παράδειγμα είναι αυτό της υπέροχης, σχεδόν ονειρικής γραμματέως (και μάλιστα παντρεμένης ), που ενω σας κάνει 'παιχνίδι', εσεις καλείστε να αντισταθείτε και να τιμήσετε το γάμο σας και την αγαπημένη σας σύζυγο....Λίγοι θα τα καταφέρνανε νομίζω....
Κάπως ετσι είναι και με τις πιστωτικές κάρτες.
Και τα δύο θα σου κλείσουν το σπίτι, αν την κάνεις την κουτσουκέλα.
-
Η πιστωτική είναι εργαλείο και πολύ χρήσιμο μάλιστα. Σου επιτρέπει να κινείσαι με λιγότερα χρήματα πάνω σου, μπορείς να μεταθέτεις τις πληρωμές σου για 30-40 μέρες, σε γλυτώνει καμμιά φορά από ρέστα, κλπ.
Προσωπικά έχω δύο κάρτες και δε θυμάμαι ούτε μια φορά να αγόρασα κάτι που λιγουρεύτικα ΕΠΕΙΔΗ είχα την κάρτα πάνω μου. Απλώς ό,τι θα αγόραζα με μετρητά, μπορεί να το πάρω με την κάρτα(αν είναι φυσικά πάνω από 40-50 ευρώ).
-
Ναι, οι κάρτες μας φταίνε, όχι το κεφάλι μας το ξερό...
Για βάλε αυτόματη εξώφληση όλου του ποσού μετά από ένα μήνα, να δεις πως δανείζεσαι άτοκα από την Τράπεζα (δεν είσαι βέβαια 'καλός πελάτης' αλλά τι να κάνουμε) και δεν χρειάζεται και να κουβαλάς μετρητά (σημαντικό, ιδίως 'εκτός έδρας', ιδίως στο εξωτερικό. Πήγαμε 2 άτομα Ιταλία με 500 ευρώ μετρητά)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι, οι κάρτες μας φταίνε, όχι το κεφάλι μας το ξερό...Για βάλε αυτόματη εξώφληση όλου του ποσού μετά από ένα μήνα, να δεις πως δανείζεσαι άτοκα από την Τράπεζα (δεν είσαι βέβαια 'καλός πελάτης' αλλά τι να κάνουμε) και δεν χρειάζεται και να κουβαλάς μετρητά (σημαντικό, ιδίως 'εκτός έδρας', ιδίως στο εξωτερικό. Πήγαμε 2 άτομα Ιταλία με 500 ευρώ μετρητά)
Ακριβώς!!!! Όσοι χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στις πιστωτικές παλαιότερα ξόδευαν όλο τον μισθό τις πρώτες 2 μέρες του μήνα και μετά χρωστούσαν στους γείτονες...
Προσωπικά, προς το παρόν δεν έχω πιστωτική γιατί δεν μου χρειάζεται! Οι αγορές που κάνω είναι συνήθως περιορισμένες, ενώ για περίπτωση ανάγκης έχω και μία χρεωστική κάρτα (που τη χρησιμοποιώ και για αγορές)... Και 30-35 ευρώ (=3/4 του ρεζερβουάρ) στο αμάξι φίλε από την Ηλία (γιατί καμιά φορά δεν βρίσκεις ούτε τράπεζα ούτε βενζινάδικο που να παίρνει χρεωστικές...)
Πιθανότατα μετά από μερικά χρόνια να μου χρειαστεί μία πιστωτική (ή παραπάνω)! Τότε θα πάρω! Και φυσικά όταν έρχεται ο λογαριασμός θα πληρώνεται αυτόματα ΟΛΟ το ποσό και όχι η ελάχιστη δόση...
-
όχι ότι λέει κάτι καινούριο...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
ή κάτι που δεν ξέρουμε, απλώς επιβεβαιώνει...
Το καλάθι της νοικοκυράς