-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Ρε παιδιά στην πόρτα που λέει την πίεση των ελαστικών λέει 2.3 psi εμπρός πίσω για 1-3 επιβάτες και ταχύτητα μέχρι 160 χλμ. Τώρα που τσέκαρα το δικό μου είναι 2.7 εμπρός και 2.5 πίσω. Τι παίζει. Πρέπει να βγάλω αέρα? Θα πάω και ταξίδι.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Όπως σχεδόν σε όλους, σου είχαν βάλει υπερβολικό αέρα στα λάστιχα κατά την πώληση. Να βάλεις τις σωστές πιέσεις άμεσα! Εγώ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά από το κοπάνημα. Με το που έβαλα τα προβλεπόμενα το αμάξι συμπεριφέρεται 100 φορές καλύτερα.
Σχετικά με το μανόμετρο, σωστή η παρατήρηση αλλα ευτυχώς το αμάξι έχει σύστημα που σου λέει από το μενού ακριβώς την πίεση που έχεις σε κάθε ελαστικό. Οπότε ακόμα και να 'χάνει' το μηχάνημα, θα το καταλάβεις από το αμάξι.
Αέρα βάζουμε με κρύα ελαστικά.
Πάντως εγώ με 2.7 εμπρός και 2.5 πίσω δεν έχω καταλάβει πουθενά κοπανημα. Είμαι περίεργος πως θα είναι με 2.3 εμπρός πίσω.
-
Πες μας πως είναι όταν του βάλεις τις σωστές πιέσεις. Έτσι για να δούμε αν ήταν τόσο διαφορετικό και σε σένα.
Εγώ έχω τις 18άρες και ίσως γι αυτό να ήταν ακόμα πιο προφανές.
-
Ναι μόλις βάλω θα σας πω εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ έχω κάνει πάνω από 2500 km με λάθος πίεση στα ελαστικά. Αυτό σημαίνει ότι έχω κάνει λάθος στρώσιμο στα ελαστικά?
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Ναι μόλις βάλω θα σας πω εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ έχω κάνει πάνω από 2500 km με λάθος πίεση στα ελαστικά. Αυτό σημαίνει ότι έχω κάνει λάθος στρώσιμο στα ελαστικά?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Μη σκοτίζεσαι τώρα με τέτοιες σκέψεις. Ότι έγινε, έγινε. Από εδώ και πέρα θα είσαι προσεκτικός και όλα κομπλέ. Τα ελαστικά σου έχουν ακόμα πολύ ψωμί.
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Ναι μόλις βάλω θα σας πω εντυπώσεις. Εν τω μεταξύ έχω κάνει πάνω από 2500 km με λάθος πίεση στα ελαστικά. Αυτό σημαίνει ότι έχω κάνει λάθος στρώσιμο στα ελαστικά?Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Το στρώσιμο καλα θα έχει γινει. Μην αγχώνεσαι για αυτό.. απλά τώρα χαμήλωσε τις πιέσεις για να φαγωθούν και σωστά και να μην έχεις πρόβλημα μελλοντικά..
Αλήθεια παιδιά με τι ελαστικά σας ήρθαν εσάς? 18αρες, 17αρες? 16αρες δεν νομίζω να έχει κανείς..
Στο Fiesta για παράδειγμα ήρθαν τα 16αρια με Michelin Primacy 3 και οι 17αρες, στα ST-line ως επί το πλείστον, με Michelin Pilot Sport 4.
-
To Focus ST Line ήρθε με Michelin Pilot Sport 3 φρέσκα φρέσκα παρ' όλο που έχουν βγει τα 4 (18άρες)
-
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
To Focus ST Line ήρθε με Michelin Pilot Sport 3 φρέσκα φρέσκα παρ' όλο που έχουν βγει τα 4 (18άρες)Αλήθεια Δημήτρη?
Wtf? Τι τρελή απόφαση ήταν αυτή της Ford να βάλει το προηγούμενο μοντέλο ενώ κυκλοφορεί το νέο? Και από τη στιγμή που βάζει το νεο σε άλλο μοντελο της?.... Τρέλα πράγματα...Καλό ελαστικό και το PS3... Αλλά εντάξει το PS4 ακόμα καλύτερο που παίζει στη κορυφή...
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι και εμένα μου έκανε εντύπωση αλλα έτσι είναι σε όλη την ΕΕ. Όλα τα Focus με 18άρες έχουν PS3.
Δεν με απασχολεί, με ένοιαζε να είναιι φρέσκα και είναι 1 μήνα πριν την κατασκευή του αυτοκινήτου. Τώρα όταν έρθει η ώρα της αλλαγής ίσως έχει βγει και καλύτερο του PS4
-
Ο χρήστης gmag έγραψε:
Τις πιέσεις 2.7 εμπρός.και 2.5.πισω τις βλέπω από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Αυτό είναι κοντά στην πραγματικότητα? Αύριο θα πάω να βάλω τις σωστές δηλαδή 2.3 εμπρός πίσω. Ευχαριστώ.Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Παρατηρείς να ανεβαίνουν οι πιέσεις στην οθόνη όταν ζεσταίνονται τα λάστιχα,έπειτα από ταξίδι πχ?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παρατηρείς να ανεβαίνουν οι πιέσεις στην οθόνη όταν ζεσταίνονται τα λάστιχα,έπειτα από ταξίδι πχ?
Εννοείται αυτό.. Εγώ πχ ξεκινάω με 31-32 στα μπροστά και μετά από λίγο, αφού ζεσταθουν δηλαδή, είναι στα 34-35..
Επίσης γύρισε το αν σε βολεύει σε psi γιατί την μεταβολή την έχεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. πχ σε bar θα δεις 0,1 ή 0,2 διάφορα ..
ΥΓ. εγω εχω Fiesta αλλά έχουμε ακριβώς τον ίδιο πίνακα οργάνων.
-
Ωραία...Πολύ καλό στοιχείο εξοπλισμού και χρήσιμο.Εμενα το Audi έχει το βασικό tpms που δε δείχνει πιεσεις ούτε ποιο λάστιχο έχει πρόβλημα.
Το 500x από την άλλη δείχνει ποιο λάστιχο έχει πρόβλημα αλλά χωρίς πιέσεις...
Ξέρετε αν υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία στην αλλαγή ελαστικού/ξεζανταρισμα σε ότι αφορά τους αισθητήρες?Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ωραία...Πολύ καλό στοιχείο εξοπλισμού και χρήσιμο.Εμενα το Audi έχει το βασικό tpms που δε δείχνει πιεσεις ούτε ποιο λάστιχο έχει πρόβλημα.
Το 500x από την άλλη δείχνει ποιο λάστιχο έχει πρόβλημα αλλά χωρίς πιέσεις...
Ξέρετε αν υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία στην αλλαγή ελαστικού/ξεζανταρισμα σε ότι αφορά τους αισθητήρες?Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Χρησιμο οσο τιποτα... παρακολουθείς ανα πασα ωρα και στιγμη τα ελαστικα σου.
Μια φορα που ειχα πατησει βιδα και πήγα για μπαλωματακι, τα παιδιά έβγαλαν το ελαστικό από τη ζάντα με πολλή προσοχή από μόνοι τους για τον αισθητήρα χωρίς να τους πω εγώ κατι. Ο αισθητήρας λοιπόν πάει σετ με την βαλβίδα και είναι ακριβώς πίσω από την βαλβίδα. Ουσιαστικά δεν σου αλλάζουν βαλβιδα γιατι θα τον αχρηστεψουν. Δεν έχει κάποιο φόβο έτσι όπως το είδα εγώ εκεί. (Είναι γνωστός μου και ήμουν μέσα στο Βουλκανιζατέρ και στην κυριολεξία πάνω από το παιδί για να βλέπω χεχε).
Δεν έχει κάποια ειδική διαδικασία δηλαδή απλά προσεκτικά. -
Άρα έχουν μπαταρία οι αισθητήρες μάλλον και στέλνουν ασύρματα το σήμα?
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Προφανώς. Λογικά δουλεύουν σε κάποια συχνότητα και είναι αντιστοιχισμενοι στον κάθε τροχό..
Όταν είχα κάνει τα ελαστικά μπρος πίσω συνέχιζαν να δείχνουν τις ίδιες πιέσεις..
Εκεί θέλει να πατήσεις το Reset για να γίνει καλιμπραρισμα πάλι.. Και σιγά σιγά όσο προχωράς βλέπεις να μειώνονται οι μπροστά και να αυξάνονται οι πίσω έως ότου έρχονται και γίνονται όσο ήταν πριν άλλα μόνο που είναι πίσω τώρα οι μεγάλες πιέσεις και μπροστά οι μικρές.
Μετά απλά πας και συμπληρώνεις αέρα που χρειάζεται. -
Εμένα πάντως το χιλιάρι ST-Line ήρθε με λάστιχα Continental ContiSportContact 5.
-
Ο χρήστης gerry έγραψε:
Εμένα πάντως το χιλιάρι ST-Line ήρθε με λάστιχα Continental ContiSportContact 5.Απ όσο ξέρω αυτά είναι τα στάνταρ για τις 17άρες
-
Όλοι οι κατασκευαστές έχουν 2-3 προμηθευτές ελαστικών, για λόγος ασφαλεάις (αν π.χ. ο ένας πάθει κάτι και δεν μπορεί να παραδώσει) και για αυτό το ίδιο αυτοκίνητο έρχεται με διαφορετικά λάστιχα. Εξαίρεση αποτελούν μόνο κάποια supercars που έχουν λάστιχα ειδικά φτιαγμένα για αυτά.
-
Ο χρήστης gerry έγραψε:
Εμένα πάντως το χιλιάρι ST-Line ήρθε με λάστιχα Continental ContiSportContact 5.Πάντως και τα SportContact 5 και τα PilotSport 3 είναι η προηγούμενη γενιά ελαστικών των δύο εταιριών. Συχνό φαινόμενο αυτό σε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.
-
Όταν έχουν παραγγελθεί 1-2 χρόνια πριν...
-
Πάντως παρ όλο που είναι προηγούμενο μοντέλο, τα δικά μου τουλάχιστον έχουν ημερομηνία κατασκευής πρώτη εβδομάδα του 2019
Ford Focus MK4