-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Το brutto αριστερά στους μισθούς είναι το μικτό.
Στις συντάξεις είναι το καθαρό (netto)...Όπως καταλαβαίνετε, θα ξαναγυρίσουν σιγουρα καποτε
όσοι έφυγαν μετανάστες για εκει, απλά στα 70 τους.Για brutto μισθούς (δν το είδα πριν) ούτε κρύο ούτε ζέστη δεν είναι οι συντάξεις. Το θέμα είναι ότι οι μισθοί έπεσαν και στη Γερμανία. Τον πατέρα μου για 10 χρόνια με πολύ ψηλό brutto του εβγαλαν νομίζω 400€ σχεδόν. Η Γερμανία φημίζεται για τις χαμηλές συντάξεις.
-
Αααααααα, μην ανησυχώ τότε βρε παιδί μου, αφού το γερμανικό κράτος θα δίνει το 2030 που θα πλησιαζω (?) στην συνταξη στα 2900 με 35 χρόνια δουλειάς 800 ευρώ, το ελληνικό θα δίνει σίγουρα περισσότερα! Δηλαδη βλεπω 500ρι το πολυ σε αναλογες αποδοχες... Αλλά όλα κι όλα, δεν θα μος τα έχει φάει κακός τρισκαταρατος ιδιώτης, το σωστο να λέγεται.
Νομιζω ομως οτι τα Γερμανα έχουν και κακό τρισκαταρατο β πυλώνα με εισφορές σε pension funds, οπότε λογικα λαμβάνουν και από εκεί.Κάπου παραπάνω είδα ότι εργοδότης δέχεται να πληρώνει εισφορές για 36000 ευρώ ενώ ο εργαζόμενος του παίρνει 12000. Ποιος είναι αυτός ο εργοδότης να του στήσουμε αγαλμα;
-
Ζέστανε το κλίμα της συζήτησης .
Αλλά διαβάζω πάλι λανθασμένες απόψεις . Και καλό είναι να ξέρουμε τι έχει γίνει .
Γράφτηκε ότι φταίνε τα κόκκινα δάνεια για τις τράπεζες . Πόσο ψέμα είναι αυτό και πόσο προπαγάνδα κακής ποιότητας .
Το πρόβλημα ήταν καθαρά των κρατικών ελλειμμάτων . Αυτών που ξεκίνησαν το 1981 από τον ολετήρα ΑΓΠ και το κλεφτοπασόκ .
Που πήρε το χρέος στο 27 % του ΑΕΠ και που μέσα σε 8 χρόνια το πήγε στο 97 % ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ , το οποίο από τότε βολόδερνε γύρω στο 120 % , μέχρι που έσκασε το 2010 και έπεσε το ΑΕΠ και πήγαμε στο 180 % .
Όταν λοιπόν έκαναν οι υπάλληλοι των ξένων το PSI πήραν μέσα από τις τράπεζες πολλά χρήματα που τις έκαναν προβληματικές και προφανώς αυτό έγινε μόνο για τις δικές μας τράπεζες , ώστε να προστατευτούν οι ξένες που είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα .
Ταυτόχρονα οι ίδιες οι τράπεζες , επί 6-7 χρόνια είχαν δώσει αφειδώς χρήμα , χωρίς κανένα κριτήριο σε πολύ κόσμο , το οποίο σε συνδυασμό με την φτώχεια που επέφερε η κρίση , οδήγησε πολλά δάνεια να κοκκινίσουν .
Το να λέμε όμως ότι για την κρίση των τραπεζών φταίει το τελευταίο αποτέλεσμα και όχι οι πραγματικές αιτίες απλά αθωώνουν τους ενόχους και αυτό είναι κακό και ανόητο εκ μέρους μας .
Στο γνωστό θέμα που περιμένω μία έγκριση για έναν επενδυτή και οι ξύστες περιφέρονται ασκόπως , για ένα θέμα που είναι προφανέστατα σύννομο το αίτημα μου , τελικά βρέθηκε κονέ πολιτικό από τον επενδυτή που θα κάνει τους ξύστες να επικοινωνήσουν μαζί του και βέβαια το σύστημα θα του πουλήσει ως εξυπηρέτηση το νόμιμο δικαίωμα του .
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτό το κράτος για να αλλάξει δεν θέλει πολλά . Να περιορίσει τα λαμόγια θέλει , αλλά αυτά είναι πολλά και διακομματικά .
Οπότε μην στενοχωριέστε και το παίρνεται προσωπικά για τους Αλέξη και Κούλη . Εκτός αν τα παίρνεται από αυτούς , οπότε άξιος ο μισθός σας .
Στο θέμα της ανεργίας , είναι όλα καλά αν υπάρχουν δουλειές και πολλοί εργοδότες . Για παράδειγμα τώρα που ετοιμάζονται πολλά ξενοδοχεία , οι γυψοσανιδάδες έβγαλαν καλό μεροκάματο . Δούλεψαν και οι καλοί και οι κακοί μάστορες . Τώρα που αρχίζει η σεζόν και τελείωσαν τα έργα , θα δουλέψουν λίγοι και καλοί και τα μεροκάματα θα πέσουν . Προσφορά και ζήτηση αυτή είναι η αγορά . Εκτός αν είσαι ΔΥ στην Ελλάδα , που το μόνο που σε νοιάζει , είναι το άραγμα και τα τριήμερα ...
-
Εχω μια απορία: Οι τράπεζες φταίνε για την χορήγηση δανείων. Με τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις το πληρωσαν και ουσιαστικά διαγραφηκαν ή θα διαγραφουν και απο το σύστημα των τραπεζών στο μέλλον. Αυτα τα δάνεια όλοι τα χουν χ@σμενα.
Τα στεγαστικά δάνεια δοθηκαν (καλώς ή μη) για σπίτια. Τα σπίτια υπάρχουν σήμερα και μενουν μέσα. Η πλειονότητα αρνείται να πληρώσει. Γιατί? Τους κπροιδεψε η τράπεζα? Τους κοροιδεψε η τράπεζα για δάνεια σε ελβετικο φραγκο? Εγω που δεν πήρα δάνειο γιατί να πληρωνω ξενα δάνεια? Αρκετά με το να κρυβομαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Στρουνθοκαμηλιζουν οι δανειοληπτες, περασαν χρόνια, λύση καμία, του αλλουνου του φαγαν τη συνταξη απο το τσμεδε, εμένα μεσω του ΤΧΣ κ το βαρελι δεν έχει πατο. Στο τέλος ετσι οπως παμε αναμενω μετά απο μια 10ετια διαταξη για μεταβιβασεις υποθηκευμενων στα παιδιά τους. Όσο δεν πληρώνουν, τους τα πληρωνουν άλλοι. Αυτό δεν είναι ανηθικο? Οχι ε? -
**criuser
**
Αυτά που λες για μερικούς είναι πίνατς, το θέμα για αυτούς είναι να σωθεί ο καλός Αλέξης και να πατώσει ο κακός Μητσοτάκης, όλα τα άλλα την σήμερον δεν έχουν καμμία αξία και περσινά ξυνά σταφύλια, ο Έλ έχει μνήμη χρυσόψαρου, άσχετα αν στον Σύριζα συζητάνε για αλλαγή ηγεσίας αν η διαφορά περάσει το 10% στις εκλογές.Σε μερικά χρόνια θα μάθουμε πολλά για αυτά τα 4.5 χρόνια του Σύριζα που σήμερα θεωρούθνται fake news και τότε θα πέφτουν πάλι από τα σύνεφα ξαφνιασμένοι Έλληνες όταν μάθουν ποιοί και με τι ποσά και μέσα στήριξαν τον Σύριζα που ήρθε από το πουθενά με 3.5% και κέρδισε ( έκλεψε ) την εξουσία για σχεδόν 5 χρόνια για να κάνει όλα όσα ήθελε η ντόπια νομεκλατούρα και η Γερμανία, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί., ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο ειδικά στα χρόνια του διαδικτύου, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή μέχρι να εξαφανιστούν από το προσκήνιο και να αρχίσουν να ανοίγουν στόματα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχω μια απορία: Οι τράπεζες φταίνε για την χορήγηση δανείων. Με τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις το πληρωσαν και ουσιαστικά διαγραφηκαν ή θα διαγραφουν και απο το σύστημα των τραπεζών στο μέλλον. Αυτα τα δάνεια όλοι τα χουν χ@σμενα.
Τα στεγαστικά δάνεια δοθηκαν (καλώς ή μη) για σπίτια. Τα σπίτια υπάρχουν σήμερα και μενουν μέσα. Η πλειονότητα αρνείται να πληρώσει. Γιατί? Τους κπροιδεψε η τράπεζα? Τους κοροιδεψε η τράπεζα για δάνεια σε ελβετικο φραγκο? Εγω που δεν πήρα δάνειο γιατί να πληρωνω ξενα δάνεια? Αρκετά με το να κρυβομαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Στρουνθοκαμηλιζουν οι δανειοληπτες, περασαν χρόνια, λύση καμία, του αλλουνου του φαγαν τη συνταξη απο το τσμεδε, εμένα μεσω του ΤΧΣ κ το βαρελι δεν έχει πατο. Στο τέλος ετσι οπως παμε αναμενω μετά απο μια 10ετια διαταξη για μεταβιβασεις υποθηκευμενων στα παιδιά τους. Όσο δεν πληρώνουν, τους τα πληρωνουν άλλοι. Αυτό δεν είναι ανηθικο? Οχι ε?Είσαι πολύ μπερδεμένος . Λές την μαγική φράση : 'Οι τράπεζες φταίνε για την χορήγηση δανείων' και μετά το περνάς στο ντούκου λέγοντας : 'Με τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις το πληρωσαν και ουσιαστικά διαγραφηκαν ή θα διαγραφουν και απο το σύστημα των τραπεζών στο μέλλον. Αυτα τα δάνεια όλοι τα χουν χ@σμενα.' .
Ανοιξε λοιπόν τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος και δες τι ποσά είναι αυτά που λες ότι τα έχουν χεσμένα ... Για δες που περνάνε τα 15 δις ίσως και παραπάνω , βαριέμαι να ψάξω τώρα . Το σύνολο των καταναλωτικών ήταν 30 δις , των στεγαστικών 80 δις και των επιχειρηματικών 120 δις . Για δες τι ποσοστό είναι κόκκινο από αυτά και τι θα ήταν ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ κόκκινο από την πρώτη μέρα που το έδωσαν , όπως τα μετοχοδάνεια , τα διακοποδάνεια , οι χρυσές κάρτες σε άτομα ΜΗΔΕΝΙΚΗ περιουσία και περιστασιακή εργασία και διάφορα άλλα τέτοια . Κόκκινο δάνειο είναι και το στεγαστικό που πήρε για καινούργιο σπίτι που έκανε 300.000 και αυτός πήρε 400.000 γιατί του έδωσαν και επισκευαστικό σε καινούργιο και διακοποδάνειο και δάνειο για έπιπλα και για ό,τι γούσταρε .
Αλλά και κόκκινο δάνειο είναι και αυτό των 150000 που πήρε για σπίτι των 250000 , δίνοντας και ο ίδιος 100.000 και μετά με την κρίση έμεινε άνεργος ή έπεσε το εισόδημα του 50 % .
Αυτά που λες τα έχω ακούσει από 5-6 φίλους μου , πρώην μεγαλοδιευθυντές τραπεζών , συν/χους τώρα που και αυτοί υπερασπίζονταν την φανέλα που τους έδινε γλυκό ψωμί , αλλά όχι την αλήθεια .
Είμαι μαζί σου στο να πληρώνουν οι δανειολήπτες , αλλά η κάθαρση να είναι αμφίδρομη . Και μέχρι τώρα κάθαρση στις τράπεζες ΔΕΝ έχει γίνει . Το αντίθετο . Τσακίζουν τους συνεπείς με σκαιά συμπεριφορά και άκαμπτη στάση , ενώ σε όσους δεν πληρώνουν και έχουν δεν κάνουν τίποτα . Γιατί είτε έχουν άκρες , είτε δεν έχουν τίποτα .
Οσο περνάνε τα χρόνια οι τράπεζες γίνονται δημόσιες υπηρεσίες του κερατά . Και επειδή είναι χρήσιμος παράγοντας της οικονομίας , η πρακτική τους αυτή θα οδηγήσει σε λογικές σαν αυτές που είχαν οι γεννημένοι πριν το 40 που έλεγαν , μήν πάρεις δάνειο ποτέ . Αλλά χωρίς δάνειο πως θα έχουν έσοδα αυτές ?
Οπότε άλλαξε πλευρά και κοίταξε ποιοί είναι οι πραγματικά ανήθικοι πρώτα και μετά κοιτάς τα θύματα . Γιατί αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι πραγματικά θύματα .
Οι άλλοι έδιναν εγγυήσεις τενεκέδες λάδι που όμως το λάδι ήταν το 10 % και το υπόλοιπο νερό και οι τραπεζίτες δεν ήξεραν τι σημαίνει ειδικό βάρος... Πραγματική ιστορία , όπως και πολλές άλλες που ξέρω .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι παίζει σκηνικό με άρματα από κανένα κόμμα, εκτός της ΧΑ, η οποία όμως και πάλι δεν έχει τέτοια επιρροή στο Στράτευμα.Δεν είναι κακό να βγει κάποιος εδώ μέσα και να πει ευθέως π.χ. 'γουστάρω ΣΥΡΙΖΑ' , 'γουστάρω Αλέξι' , 'γουστάρω ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία' και να εξηγήσει τους λόγους που τα γουστάρει αυτά.
Αλλά να γράφει κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε σένα, εσύ έχεις δηλώσει ευθέως αυτό που επιθυμείς) υποχθόνια ότι δεν γουστάρει Μητσοτάκη γράφοντας μπούρδες εντελώς μόνο και μόνο επειδή δεν τολμά να πει ότι γουστάρει αλέξι για συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους, αυτό είναι ξεφτίλα.
Προσωπικά γουστάρω Μητσοτάκη για συγκεκριμένους λόγους, αλλά θα ψηφίσω Τζήμερο γιατί τον θεωρώ τρελαμένο και ακραία κολλημένο σε αυτά που πιστεύει. Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη που είναι με όλους και με όλα και προσπαθεί να κρατά ισσοροπίες σε όλα τα θέματα. Άτολμος εντελώς.
Και να κάνω και μία πρόβλεψη σε περίπτωση που βγει αυτοδύναμος.
Πολύ σύντομα θα του ρίξουν την κυβέρνηση οι δικοί του βουλευτές.
Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι βουλευτές του θα είναι ένας αχταρμάς απόψεων.
Δεν υπάρχει στους πολιτευτές της ΝΔ κοινή γραμμή σε πάρα πολλά θέματα.
Μόλις βγούνε βουλευτές αμέσως θα αρχίσουν να κοιτά ο καθένας την πάρτυ του και την εκλογική του πελατεία.Οπότε οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να ανησυχούν γιατί το αλέξι σύντομα θα ξαναέρθει στην εξουσία.
Η ΝΔ ποτέ δεν ήταν κόμμα μπετόν αρμέ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ ο εκάστοτε αρχηγός δεν μπορούσε να ασκήσει ηγεσία στο κόμμα του.Το μόνο θετικό που βλέπω εγώ με την νίκη της ΝΔ στις εκλογές είναι ότι έρχεται ποιο κοντά εκείνη η μέρα που θα διασπασθεί.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι παίζει σκηνικό με άρματα από κανένα κόμμα, εκτός της ΧΑ, η οποία όμως και πάλι δεν έχει τέτοια επιρροή στο Στράτευμα.
Δεν είναι κακό να βγει κάποιος εδώ μέσα και να πει ευθέως π.χ. 'γουστάρω ΣΥΡΙΖΑ' , 'γουστάρω Αλέξι' , 'γουστάρω ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία' και να εξηγήσει τους λόγους που τα γουστάρει αυτά.
Αλλά να γράφει κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε σένα, εσύ έχεις δηλώσει ευθέως αυτό που επιθυμείς) υποχθόνια ότι δεν γουστάρει Μητσοτάκη γράφοντας μπούρδες εντελώς μόνο και μόνο επειδή δεν τολμά να πει ότι γουστάρει αλέξι για συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους, αυτό είναι ξεφτίλα.
Προσωπικά γουστάρω Μητσοτάκη για συγκεκριμένους λόγους, αλλά θα ψηφίσω Τζήμερο γιατί τον θεωρώ τρελαμένο και ακραία κολλημένο σε αυτά που πιστεύει. Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη που είναι με όλους και με όλα και προσπαθεί να κρατά ισσοροπίες σε όλα τα θέματα. Άτολμος εντελώς.
Μόλις βγούνε βουλευτές αμέσως θα αρχίσουν να κοιτά ο καθένας την πάρτυ του και την εκλογική του πελατεία.Οπότε οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να ανησυχούν γιατί το αλέξι σύντομα θα ξαναέρθει στην εξουσία.
Η ΝΔ ποτέ δεν ήταν κόμμα μπετόν αρμέ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ ο εκάστοτε αρχηγός δεν μπορούσε να ασκήσει ηγεσία στο κόμμα του.Το μόνο θετικό που βλέπω εγώ με την νίκη της ΝΔ στις εκλογές είναι ότι έρχεται ποιο κοντά εκείνη η μέρα που θα διασπασθεί.
Ετσι για την ιστορία επειδή δεν καταλαβαίνεις, μιλάμε για τον Κουλη γιατί αυτός θα κυβερνήσει, αν ήταν να κυβερνήσει ο Τσιπρας θα μιλουσαμε για εκείνον κατά κύριο λόγο. Γραμμένος ΝΔ εδώ και με πληρωμενη συνδρομή, για μέντιουμ δεν......
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι παίζει σκηνικό με άρματα από κανένα κόμμα, εκτός της ΧΑ, η οποία όμως και πάλι δεν έχει τέτοια επιρροή στο Στράτευμα.
Δεν είναι κακό να βγει κάποιος εδώ μέσα και να πει ευθέως π.χ. 'γουστάρω ΣΥΡΙΖΑ' , 'γουστάρω Αλέξι' , 'γουστάρω ριζοσπαστική αριστερή ιδεολογία' και να εξηγήσει τους λόγους που τα γουστάρει αυτά.
Κατά την γνώμη μου όλο σου το σκεπτικό είναι λάθος.
Είναι διχαστικό για σένα να σου αρέσει ο Μητσοτάκης αλλά θα ψηφίσεις τον Τζήμερο, ένα τύπο που αυτά που λέει, κάνει και πιστεύει είναι τελείως κουκουρούκου γιατί είναι όλα ανέφικτα, η χώρα δεν χρειάζεται Δον κιχώτες, αρκετά σούργελα έχει η πολιτική.
Ένας υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατάει αποστάσεις, να στρογγυλεύει τις γωνίες και να είναι σταθερός σε αυτά που πιστεέυι ότι μπορεί να διαχειριστεί, θα ήθελες να αρχίσει τις μπαλαφάρες του Τσίπρα ότι θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές ? Να λέει go home κυρία Μέρκελ ? κλπ, αυτά θα ήθελες ? Θέλεις να ακούς λόγια του μπαλκονιού και όχι ένα σοβαρό λόγο ? Πως ξέρεις ότι είναι άτολμος ? Να ανέβει πρώτα στην εξουσία και θα δούμε, αυτό που λες τώρα είναι προκατάληψη.
Οι βουλευτές του δεν πρόκειται να τον ρίξουν γιατί ανήκουν στο κομμάτι της ΝΔ που ελέγχει, οπότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, είναι και το άλλο, όσοι εκλεγούν θα τον στηρίξουν για να μη χάσουν την καρέκλα, άλλωστε τα τελευταί χρόνια έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και κανείς δεν θέλει να κυβερνήσει όπως ο Σύριζα ή όπως πρίν τους προηγούμενους, όλοι θέλουν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και αυτό θα κάνουν γιατί ξ΄λερουν ότι δεν τους πέρνει να κάνουν τα ίδια παλαιοκομματικά των προηγούμενων και αυτά που έκανε ο Σύριζα.
Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και όποιος ανέβει και δεν το κάνει δεν έχει μέλλον και κανείς δεν θέλει να πάει στα αζήτητα, το ότι η ΝΔ δεν είναι ένα σώμα αλλά 2-3 κομμάτια είναι γιατί ακόμα δεν έχει πάρει την εξουσία, πιθανολογώ ότι θα συσπειρωθούν γύρω από τον αρχηγό τους για προσωπικούς λόγους όπως έκαναν και του Σύριζα, γιατί η εξουσία έχει το χρήμα και η αντιπολίτευση την γκρίνια και την διάσπαση.
Η ουσία στην διακυβέρνηση είναι ο έλεγχος των μηχανισμών του κράτους και των συνδικαλιστών, αν μπορέσει να τους ελέγξει θα προχωρήσει, θα βρεί τεράστιες δυσκολίες, θα βρεί εμπόδια, θα βρεί τοίχο μπροστά του σε πολλά θέματα, βρεί μπαχαλάκηδες έτοιμους για τον επόμενο γύρο καταστροφών, θα βρεί προβλήματα που επίτηδες έχει δημιουργήσει ο Σύριζα για να αποτύχει η νέα κυβέρνηση και το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για ξόδεμα, είναι ένα τεράστιο στοίχημα που αφορά όλους μας και όχι μόνο τον Μητσοτάκη, αν αποτύχει σε σύντομο διάστημα και γυρίσει ο Σύριζα αλλοίμονο στην οικονομία και την κοινωνία, αλλοίμονο σε όσους δεν συμμετέχουν στο πλιάτσικο της χώρας και της κοινωνίας με το άνοιγμα των φυλακών που ετοιμάζει από τώρα, άκα τον νέο ποινικό κώδικα.
Δεν είμαι υπέρ του Μητσοτάκη, έχω και εγώ τις επιφυλάξεις μου, είμαι εναντίον του Τσίπρα και της συμμορίας του, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είναι πολύ καλύτερη από την αυτή την κυνική κυβέρνηση.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είναι πολύ καλύτερη από την αυτή την κυνική κυβέρνηση.Φυσικά ο καθένας έχει τις απόψεις και την ιδεολογία του, αλλά ειλικρινά θα με ενδιέφερε να ακούσω που στηρίζεται αυτό. Θα ήταν καλύτερη δηλαδή μια κυβέρνηση των Ναζί της ΧΑ;
-
Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος ψηφίσει Τζήμερο ε;
Αν το καλοσκεφτείς, όχι. Ο λόγος είναι απλός. Ο Τζήμερος το πολύ-πολύ να πάρει 1%, άρα δεν μπαίνει στην Βουλή. Θα κόψει όμως ψήφους από τον Κούλη.
Να ένας λόγος να τον ψηφίσεις και εσύ Δία, αφού κατά βάση είσαι φιλελεύθερος.
Search your feelings, you know it to be true -
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Δία, αφού κατά βάση είσαι φιλελεύθερος.Εγώ δεν σε έβρισα...
-
οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είναι πολύ καλύτερη από την αυτή την κυνική κυβέρνηση.
Φυσικά ο καθένας έχει τις απόψεις και την ιδεολογία του, αλλά ειλικρινά θα με ενδιέφερε να ακούσω που στηρίζεται αυτό. Θα ήταν καλύτερη δηλαδή μια κυβέρνηση των Ναζί της ΧΑ;
Όχι βέβαια, λάθος μου που δεν διευκρίνησα από την αρχή, πιστεύω όμως ότι και ο Σύριζα χρησιμοποίησε αρκετές φορές την ίδια τακτική με την Χ.Α όσον αφορά τις καταστροφές και τους ξυλοδαρμούς, πιστεύω ότι και ο Σύριζα κινείται στα άκρα και δεν γουστάρει τη νομιμότητα και την δημοκρατία, άσχετα με τι λέει, οι πράξεις του απέχουν πολύ από τα λόγια του.
-
Θα συμφωνήσω στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέδειξε δημοκρατικό πνεύμα, μόνο και μόνο επειδή άλλαξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ετσι για την ιστορία επειδή δεν καταλαβαίνεις, μιλάμε για τον Κουλη γιατί αυτός θα κυβερνήσει, αν ήταν να κυβερνήσει ο Τσιπρας θα μιλουσαμε για εκείνον κατά κύριο λόγο. Γραμμένος ΝΔ εδώ και με πληρωμενη συνδρομή, για μέντιουμ δεν......Προσωπικά κρίνω την εκάστοτε κυβέρνηση. Όταν και αν αναλάβει ο Μητσοτάκης θα κρίνω (επικρίνω ή θα κατακρίνω) την κυβέρνησή του και την ηγεσία του (αν διαθέτει).
Για την ώρα κρίνω αυτούς που ακόμα είναι στο Μαξίμου και τα κατορθώματά τους που από ότι βλέπω σταματημό δεν έχουν.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
...
Κατά την γνώμη μου όλο σου το σκεπτικό είναι λάθος.Είναι διχαστικό για σένα να σου αρέσει ο Μητσοτάκης αλλά θα ψηφίσεις τον Τζήμερο, ένα τύπο που αυτά που λέει, κάνει και πιστεύει είναι τελείως κουκουρούκου γιατί είναι όλα ανέφικτα, η χώρα δεν χρειάζεται Δον κιχώτες, αρκετά σούργελα έχει η πολιτική.
Ένας υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατάει αποστάσεις, να στρογγυλεύει τις γωνίες και να είναι σταθερός σε αυτά που πιστεέυι ότι μπορεί να διαχειριστεί, θα ήθελες να αρχίσει τις μπαλαφάρες του Τσίπρα ότι θα παίζει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές ? Να λέει go home κυρία Μέρκελ ? κλπ, αυτά θα ήθελες ? Θέλεις να ακούς λόγια του μπαλκονιού και όχι ένα σοβαρό λόγο ? Πως ξέρεις ότι είναι άτολμος ? Να ανέβει πρώτα στην εξουσία και θα δούμε, αυτό που λες τώρα είναι προκατάληψη.
Οι βουλευτές του δεν πρόκειται να τον ρίξουν γιατί ανήκουν στο κομμάτι της ΝΔ που ελέγχει, οπότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, είναι και το άλλο, όσοι εκλεγούν θα τον στηρίξουν για να μη χάσουν την καρέκλα, άλλωστε τα τελευταί χρόνια έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και κανείς δεν θέλει να κυβερνήσει όπως ο Σύριζα ή όπως πρίν τους προηγούμενους, όλοι θέλουν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και αυτό θα κάνουν γιατί ξ΄λερουν ότι δεν τους πέρνει να κάνουν τα ίδια παλαιοκομματικά των προηγούμενων και αυτά που έκανε ο Σύριζα....
Κατά την άποψή μου εσύ έχεις λάθος σκεπτικό.
Εγώ αναφέρομαι στην ΝΔ ως κόμμα.
Για μένα η ΝΔ δεν είναι η λέξη 'Μητσοτάκης', όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η λέξη 'Τσίπρας'.Θα ήταν η ΝΔ συνιφασμένη με την λέξη 'Μητσοτάκης' αν είχε ανανεώσει το κόμμα εκ' βόθρων.
Όχι μόνο είναι άτολμος, αλλά πλέον έχει καταντήσει και αριστεριστής.
Η ΝΔ ποτέ δεν ήταν αρχηγικό κόμμα. Πάντα είχε φατρίες, αρχηγίσκους, εσωτερικές ομαδούλες, προβοκάτορες, δούρειους ίππους άλλων ιδεολογιών που έκαναν κουμάντο στο κόμμα και είχαν τον εκάστοτε αρχηγό για να τον σφαλιαρώνουν. Για αυτό το λόγο η ΝΔ είναι κόμμα ναφθαλίνη.Έφυγε η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και πήγε στην ΝΔ...
Αν ο πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται για να κρατά ισσοροπίες και να τα έχει με όλους καλά, τότε αυτός δεν είναι αρχηγός, ούτε ηγέτης αλλά διαχειριστής μίας ομάδας ανθρώπων.
Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πυροβολημένο αν πήγαινα να ψηφίσω κόμμα με υποψήφιους που έχουν επίθετα Τραγάκιδες, Καραμανλίδες, Γιακουμάτους, Κεφαλογιάννηδες, Μπακογιάννιδες, Βαρβιτσιώτες, Παναγιωτόπουλους, Τζαβάρες και πόσοι ακόμη δεινόσαυροι της πολιτικής σκηνής.
-
Storm ή εκ βαθέων ήθελες να γράψεις ή απλά δεν πιάνει ο νους μου το ψαγμένο meta-political σχόλιό σου.
-
Μωρέ καλά το έγραψα! Εκ' βόθρων! Από τους βόθρους θα έπρεπε ο Μητσοτάκης να ξεκινήσει την ανακαίνιση του κόμματος. Όταν ανακαινίζει μόνο το περιτύλιγμα και αφήνει τίγκα τους βόθρους βουλωμένους στα σκ@τά τότε κάποια στιγμή θα κολυμπήσει μέσα τους και θα πνιγεί και αυτός όπως και οι προηγούμενοι αρχηγίσκοι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
:lol:Μωρέ καλά το έγραψα! Εκ' βόθρων! Από τους βόθρους θα έπρεπε ο Μητσοτάκης να ξεκινήσει την ανακαίνιση του κόμματος. Όταν ανακαινίζει μόνο το περιτύλιγμα και αφήνει τίγκα τους βόθρους βουλωμένους στα σκ@τά τότε κάποια στιγμή θα κολυμπήσει μέσα τους και θα πνιγεί και αυτός όπως και οι προηγούμενοι αρχηγίσκοι...
Νομιζω οτι καθε κομμα θα επρεπε να πραξει αυτο το πραγμα ! Η ΝΔ εχει τον αερα του νικητη αφου εκτος απο την διαφορα την εκλογικη , ολο το συστημα των media στηριζει αυτη την δυναμη που θα ερθει στην χωρα μας και θα ερθει η ευημερια και η αναπτυξη που ο αρχηγος αναφερει πως θα κανει . Βεβαια ο Συριζα ειχε την ευκαιρια να μπορεσει να παιξει μπαλλα εξυπνη αυτα τα χρονια αλλα παντοτε ηταν ενα βημα πισω απο ολους, οχι οτι δεν το προσπαθουσε. Προσωπικα νομιζω οτι ο Κουλης γνωριζει πως ο λαος θα του την εχει στημμενη στην γωνια με 0 υπομονη πλεον και θα περιμενει προοδο και αναπτυξη απο αυτον . Βεβαια για να μην αυταπατομαστε ολοι, Καρανικες θα ερθουν αρκετοι ΚΑΙ με αυτη την κυβερνηση οποτε ας ειμαστε προετοιμασμενοι για το τι θα δουμε εν καιρω..
-
Αμα βγεί αυτοδύναμος ο Κυριάκος , κανείς δεν θα μπορεί να του κουνηθεί από τους βουλευτές . Γιατί δεν θα υπάρχει ισχυρό αντίπαλο δέος . Και δεν ξέρω αν τελικά θα μπορέσει να βελτιώσει την χώρα , πάντως την ευκαιρία του θα την έχει . Τα λάθη του πατέρα του στην αντιμετώπιση των αντιπάλων του , τα ξέρει , όπως και τα λάθη του Καραμανλή το 2008 . Αλλά τότε η Αριστερά δεν είχε κυβερνήσει . Τώρα ο κόσμος ξέρει και ο Κυριάκος πρέπει αυτό να το εκμεταλλευτεί .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ