-
Παιδια ποια η γνωμη σας για το Volvo V40?
-
Έχει αρκετά σφιχτή ανάρτηση, είναι κάπως κλειστοφοβικό, οι χώροι περιορισμένοι. Ποιοτικά είναι πάρα πολύ καλό και σου δίνει στο μέγιστο την αίσθηση στιβαρότητας ενώ η ηχομόνωσή του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Οδηγικά είναι αδιάφορο, ναι μεν στρίβει πάρα πολύ καλά αλλά δε σου δίνει και πολλή πληροφόρηση, δεν έχεις δηλαδή και την πιο σπορ αίσθηση. Το κιβώτιο είναι πολύ ωραίο, απλά χαιδεύεις το λεβιέ και παίρνει την επόμενη σχέση με εξαιρετικό κούμπωμα.
Μοτερικά έχω εμπειρία από το 1.6 diesel με τα 115 άλογα. Απλά επαρκές, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο αλλά η κατανάλωση βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν ξεπερνάει τα 5.5λ/100χλμ ακόμα και με ταχύτητες 140χλμ.
Από ζημιές στα 185.000χλμ αλλάχτηκαν μέσα στην εγγύηση οι πίσω ελλατωματικές αναρτήσεις, χρειάστηκε μια βάση μηχανής και κάποιες καμένες λάμπες (λογικό βέβαια γιατί ταξιδεύει και πολύ βράδυ).Προσωπικά ΔΕΝ θα το αγόραζα ποτέ, ο συνδυασμός σφιχτής ανάρτησης και η ανύπαρκτη σπορ αίσθηση για τα προσωπικά μου γούστα είναι παντελώς αδιάφορος. Επίσης δε δέχομαι για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας όταν μπαίνω να χτυπάω το κεφάλι στην κολόνα όταν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται από ΜΧ5 μέχρι Ferrari (το κλειστοφοβικό που ανέφερα πριν). Και δεν είμαι ούτε 1.75.
Ωστόσο μπορείς να ταξιδεύεις με πάνω από 150χλμ και να έχεις μια ήσυχη καμπίνα με χαμηλή κατανάλωση. Αν το θες για χρήση εκτός πόλης είμαι μια χαρά επιλογή.Έχω κάνει κάμποσα χιλιόμετρα με το D2 οπότε αν έχεις και κάποια άλλη απορία ίσως μπορώ να σου απαντήσω. Ελπίζω να βοήθησα.
-
EYxaristv παρα πουλ Πανο. Ενδιαφερομαι για βενζινη ομως που μαλλον με τα 153 αλογα θα ειναι καλυτερα απο οδηγηση. Ξερεις αν ισω εχει πολλαπλους συνδεσμους ή ημιακαμπτο;
-
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά ενός V60 D2 χρονολογίας 2013-2015 (facelift).
D2 Summum βρίσκω από 16-17000 με κάτω από 100.000 km. Τα αντίστοιχα Τ3 κυκλοφορούν στις 12-13000. Κατά τη γνώμη σας αξίζει τη διαφορά το D2? Δεν είμαι σίγουρος για την ικανότητα του μοτέρ να κινήσει το V60 ικανοποιητικά, αν και η ροπή του είναι αρκετά καλή. Επίσης η πραγματική κατανάλωση του Τ3 πόση μπορεί να είναι; Ένα νούμερο πχ 8lt σε μικτές συνθήκες είναι λογικό;Σήμερα έχω ένα Opel Corsa D 1.4 του 2007 kai ena renault Clio 1.2 του 2010. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν θα πωληθούν.
-
Αν δε χρειάζεσαι τον ντίζελ λόγω πολλών km , εγώ θα προτιμούσα το Τ3.
-
Ο χρήστης kfran έγραψε:
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά ενός V60 D2 χρονολογίας 2013-2015 (facelift).
D2 Summum βρίσκω από 16-17000 με κάτω από 100.000 km. Τα αντίστοιχα Τ3 κυκλοφορούν στις 12-13000.** Κατά τη γνώμη σας αξίζει τη διαφορά το D2?**Αυτή την απάντηση μονο εσύ μπορείς να τη δώσεις! Γιατί μόνο εσύ ξερεις πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο και επίσης μόνο εσύ ξέρεις σε πόσο χρόνο βρίσκεις λογικό να κάνεις απόσβεση τη διαφορά της τιμής.
Επίσης - πολύ μπακαλίστικα γιατί δεν ξέρουμε ούτε τι σημαίνουν για σένα οι μικτές συνθήκες ούτε τον τρόπο οδήγησης σου - μπορείς να πάρεις ως αφετηρία ένα κόστος καυσίμων περί τα 14 Ευρώ ανά 100 km για το T3 και αντίστοιχα 8 Ευρώ ανά 100 km για το D2 και να κάνεις τους υπολογισμούς σου.
Τέλος, αν τα οικονομικά μεγέθη (κόστος αγοράς και χρήσης) σου βγαινουν τελικά πολύ κοντά, σαφώς και να πας στο Τ3, όπου θα κερδίσεις πολύ καλύτερες επιδόσεις, αλλά και ποιότητα λειτουργίας.
-
To θέμα είναι ότι σε όλο το Car υπάρχουν 2 Τ3 και 3 Τ4 όλα προ facelift. Μάλλον δεν θέλει κανείς να τα αποχωριστεί... D2 Υπάρχουν αρκετά.
-
Φέρνουν απ'έξω αβέρτα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Φέρνουν απ'έξω αβέρτα.D2 Εννοείς;
Το ρημάδι έχει και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής που βλέπω δερμάτινα καθίσματα σε αυτοκίνητο που έχει 270κ χλμ και σε αυτοκίνητο που έχει 80κ και είναι και τα δύο σαν καινούρια...
-
Ναι, θα πρέπει να αναφέρει ότι είναι ελληνικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Τα περισσότερα αμάξια στις αγγελίες Ελληνικά λένε,και ατρακάριστα για κράκτη .
-
Καλησπέρα,
είμαι στην αναζήτηση οικογενειακού με μπατζετ 6.500ε και είπα να ρίξω μια ματια στα Volvo. Πιστεύετε ότι αξίζει κάτι τέτοιο για οικογενειακό σε αυτά τα λεφτά σε συνάρτηση με χλμ και παλαιότητα;
https://www.car.gr/17324656-volvo-v50-summum#modal
https://www.car.gr/18066221-volvo-v50-2019
https://www.car.gr/21442404-volvo-v50-d2
Επίσης το Euro 4 (Volvo V50 D2 '10) δεν επιτρέπετε σε αστικό κεντρο;
ευχαριστώ και καλη δύναμη σε όλους!
-
Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαγορεύονται τα Euro 4. Ακόμη και εκτός αν ζεις, απόφυγε τα!
-
Παιδια μηπως ξερει καποιος τι ειδους αναρτηση εχει το V40 Cross Country? Στη δοκιμη του εδω στους 4 τροχους αναφερεται οτι εχει πολλαπλους πισω ειναι αληθεια;
-
Πολλαπλους εχει και γενικως ειναι σφιχτη αρκετα η αναρτηση...Ειχα για καποιους μηνες το d3...
Ικανοποιημενος γενικα.
Μονο το σταρτ στοπ μ βγαλε κατι προβληματαΣτάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Eμένα μου φαίνεται πως έχει την ίδια με το μη cross απλά είναι λίγο πιο σηκωμένο. Πολύ σκληρή η ανάρτηση όπως έχω ξαναπεί.
-
ευχαριστω παιδια
-
Iσως υπάρχει στα extra να το παραγγείλεις με άλλη ανάρτιση .
-
Καλησπέρα σας. Παρατήρησα ότι ο configurator δεν έχει πια τιμές.λες να τις αλλάζουν;
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Παρατήρησα ότι επανεμφανίστηκαν οι τιμές στον configurator βάζοντας και το plugin/υβριδικό για xc40 με μόνο ΤΟ κινητήρα από 51000€
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
VOLVO FORUM