-
Ο χρήστης BadVariemai έγραψε:
Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Έχουμε ένα Honda HRV και ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε λάστιχα. Είναι 5θυρο και 1.6 κυβικά.
Η χρήση του είναι 95% σε άσφαλτο και 5% χωματόδρομος και λίγα χιόνια τον χειμώνα.
Είχαμε 2 σετ ελαστικών μέχρι τώρα. Απλά και χιονολάστιχα... Τώρα βέβαια προτιμώ να πάρω ένα σετ...
Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πρόταση.
ΒαγγέληςΚαλώς ήλθες. Τί διάσταση φοράει το HRV ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Έχουμε ένα Honda HRV και ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε λάστιχα. Είναι 5θυρο και 1.6 κυβικά.
Η χρήση του είναι 95% σε άσφαλτο και 5% χωματόδρομος και λίγα χιόνια τον χειμώνα.
Είχαμε 2 σετ ελαστικών μέχρι τώρα. Απλά και χιονολάστιχα... Τώρα βέβαια προτιμώ να πάρω ένα σετ...
Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πρόταση.
ΒαγγέληςΚαλώς ήλθες. Τί διάσταση φοράει το HRV ;
Από διαστάσεις όταν το πήραμε (καινούριο) φορούσε χιονολάστιχα nokian WR με διάσταση 205/65 R 15 94H.
Στο manual από την άλλη αναφέρει διαστάσεις
195/70R15
και
205/60R16
Προσανατολίζομαι σε παντός καιρού πάντως... -
hankook ventus v10 evo einai poly kala
-
Αυτά τα Hankook σε τι τιμές κυμαίνονται και σε τι διάσταση είναι?
Εκτός από αυτά υπάρχει καμμιά άλλη πρόταση? Θα ήθελα αν είναι εύκολο να έχω 3-4 εναλλακτικές.
Ευχαριστώ για την βοήθεια. -
Αν θυμάμαι καλά από κάποιον γνωστό κατοχο HRV είναι πολύ περίεργη η διάσταση του HRV και κάνουν μια με δυο μάρκες μόνο.
-
+1
Πρέπει να αλλάξεις διάσταση. -
Δηλαδή καμία από τις 3 διαστάσεις που έχω γράψει δεν είναι συνηθισμένη?
Έχω τώρα 205/65 R 15 94H.
Στο manual αναφέρει
195/70R15 και 205/60R16
Σε αυτές τις διαστάσεις δηλαδή δεν υπάρχει κάτι σε παντός καιρού που να αξίζει?
Αν είναι να αλλάξω διάσταση τί χρειάζεται? Και σε πια διάσταση να πάω?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης BadVariemai έγραψε:
Δηλαδή καμία από τις 3 διαστάσεις που έχω γράψει δεν είναι συνηθισμένη?
Έχω τώρα 205/65 R 15 94H.
Στο manual αναφέρει
195/70R15 και 205/60R16
Σε αυτές τις διαστάσεις δηλαδή δεν υπάρχει κάτι σε παντός καιρού που να αξίζει?
Αν είναι να αλλάξω διάσταση τί χρειάζεται? Και σε πια διάσταση να πάω?
ΕυχαριστώΕμένα μου φαίνεται παράξενο, το πώς ένα αυτοκίνητο που βγαίνει με 195/70/15 λάστιχα, παραδόθηκε σε σένα με 205/65/15 ... Η αντιστοίχιση είναι πάντως σωστή !!
Πράγματι, σε 195/70 μόνο κάποια λάστιχα για μικρά βανάκια θα βρεις ! Σε 'all-season' υπάρχει το Toyo Vario V2, που είναι κακό λάστιχο (απ' ό,τι διαβάζω εδώ), ενώ άγνωστο, αλλά άξιο διερεύνησης δείχνει το Uniroyal Rain Max.
Σε 205/65/15 υπάρχουν περισσότερα, αλλά και το κόστος είναι μεγαλύτερο. Ενδεικτικά αναφέρω τα Pirelli P6 Four Seasons, Kumho Solus KH 21 και Goodyear Eagle Vector EV2 +.
Καλό ψάξιμο ! -
Ζητω μια γνωμη για ποια ελαστικα να βαλω στο audi a3 1.6 fsi με διαστασεις 225/45/17?Ευχαριστω..Αν συνοδευεται κ με μια καλη αναρτηση κ ελατηρια τοσο το καλυτερο!!!
-
- Continental Sport Contact 3
- Michelin Pilot Exalto 2
- Pirelli P Zero Rosso
-
....+ Dunlop SP Sport 01A
-
Τί μπορεί να προκαλεί άνιση φθορά μεταξύ των ελαστικών του ίδιου -κινητήριου- άξονα;
Το δεξί είχε γίνει σλικ και το αριστερό είχε τη μισή ή λιγότερη φθορά. Τα λάστιχα δεν είχαν σταυρωθεί ποτέ. Ο λαστιχάς έτριβε τα μάτια του.
Στα συνεργεία που ακολούθησαν ο καθένας τη θεωρία του, ανάλογα με το τι πουλάνε. Παρ'όλα αυτά μου άλλαξαν 2 σφαίρες και μια ευθυγράμμιση δεν έδειξε τίποτα (μάλλον έδειξε πρόβλημα στον άλλο άξονα) και μου πρότειναν αλλαγή ανάρτησης.
Υπάρχει περίπτωση διαφορικό/esp να την έχουν ακούσει και να δίνουν περισσότερο στον έναν τροχό; Το αμάξι δεν τραβάει κάπου.
help! -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Τί μπορεί να προκαλεί άνιση φθορά μεταξύ των ελαστικών του ίδιου -κινητήριου- άξονα;
Το δεξί είχε γίνει σλικ και το αριστερό είχε τη μισή ή λιγότερη φθορά. Τα λάστιχα δεν είχαν σταυρωθεί ποτέ. Ο λαστιχάς έτριβε τα μάτια του.
Στα συνεργεία που ακολούθησαν ο καθένας τη θεωρία του, ανάλογα με το τι πουλάνε. Παρ'όλα αυτά μου άλλαξαν 2 σφαίρες και μια ευθυγράμμιση δεν έδειξε τίποτα (μάλλον έδειξε πρόβλημα στον άλλο άξονα) και μου πρότειναν αλλαγή ανάρτησης.
Υπάρχει περίπτωση διαφορικό/esp να την έχουν ακούσει και να δίνουν περισσότερο στον έναν τροχό. Το αμάξι δεν τραβάει κάπου.
help!Μήπως μπαίνεις πιο τεζα στις δεξιές στροφές από τις αριστερές και το αμάξι δεν έχει τίποτα?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως μπαίνεις πιο τεζα στις δεξιές στροφές από τις αριστερές και το αμάξι δεν έχει τίποτα?
Έχω την εντύπωση ότι ο εξωτερικός τροχός σε κάθε στροφή διανύει μεγαλύτερη απόσταση= 'τρίβεται' περισσότερο. Στην προκειμένη είμαι κάπως πιο άνετος όταν στρίβω αριστερά, κάτι που θα το δικαιολογούσε. Όμως η διαφορά στην φθορά ήταν χαώδης.
Πάντως τα ελαστικά ήταν budget-noname και τα είχα βρει δώρο αφόρετα στο πίσω κάθισμα, γιατι ο προηγ. ιδιοκτήτης δεν είχε προλάβει να αλλάξει τα εντελώς τελειωμένα μαμίσια. -
Αρκετά περίεργο... και ενδιαφέρον.
Είναι ομοιόμορφα φαγωμένο ή περισσότερο μέσα ή έξω πλευρά;
Να φταίει ότι το ένα σπινάρει περισσότερο στις εκκινήσεις; Πάντα το ένα ελαστικό τείνει να σπινάρει πρώτα λόγω ροπών κλπ (στα περισσότερα πισωκίνητα πχ το πίσω μέρος φεύγει δεξιά δεν ξέρω τι ισχύει για τα εμπροσθοκίνητα).
Ή ίσως το δεξί να σπινάρει περισσότερο που δεν έχει το βάρος του οδηγού.
Να είναι πιο χαλαρό το ένα φρένο ή χειρόφρενο (αν πιάνει σε αυτόν τον άξονα) οπότε το πιο ελεύθερο ελαστικό σπινάρει πιο εύκολα ενώ το άλλο όχι;
Και ο άλλος άξονας αν δεν είναι σωστός μπορεί να επηρεάσει αλλά θα έπρεπε να τραβάει. Ή θα έπρεπε να ευθυγραμμιστεί ο ένας άξονας ώστε να εξουδετερώνει τον άλλο αλλά αυτό είπες δεν ισχύει.
Μήπως τα λάστιχα είναι διαφορετικών προσδιαγραφών φθοράς (treadwear). Τότε είναι λογικό το ένα να φθείρεται με διαφορετικό ρυθμό...
Θεωρώ απίθανο να είναι διαφορετικού μεγέθους, θα τράβαγε.
Η πίεση να ήταν πάντα λάθος στο ένα πάλι θα τράβαγε.
Μπορεί το φρένο να ενεργεί περισσότερο στο ένα (που θα τράβαγε στο φρενάρισμα) αλλά το ESP να εξισορροπεί τα πράγματα...(και τελικά να μην τραβάει);; Δύσκολο μου φαίνεται να μην καταλαβαίνεις κάτι...
Να δούμε με τα επόμενα λάστιχα... Καλό είναι να το παρακολουθείς. -
Είναι ομοιόμορφα φαγωμένο ή περισσότερο μέσα ή έξω πλευρά;
περισσότερο κέντρο και μέσα
(>στα περισσότερα πισωκίνητα πχ το πίσω μέρος φεύγει δεξιά
Είναι ένα πισωκίνητο C180K W203
Να είναι πιο χαλαρό το ένα φρένο ή χειρόφρενο (αν πιάνει σε αυτόν τον άξονα) οπότε το πιο ελεύθερο ελαστικό σπινάρει πιο εύκολα ενώ το άλλο όχι;
Ευχαριστώ που μου το θύμισες, στο τελευταίο ΚΤΕΟ είχαν βρει διακύμανση πέδησης μεταξύ 10 και 20%, χωρίς να λένε που. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω αύριο. Δεν είχα δώσει σημασία γιατι μου είπαν δεν τρέχει τίποτα. Δεν μπορώ να πάω να δοκιμάσω φρένα τώρα ρε γμτ για να δω αν τραβάει.
Και ο άλλος άξονας αν δεν είναι σωστός μπορεί να επηρεάσει αλλά θα έπρεπε να τραβάει.
Δεν πολυεμπιστεύομαι την ευθυγράμμιση γιατί το μηχάνημα του έβγαλε 3 προειδοποιήσεις ότι το mercedes μπλα μπλα ειδικές γωνίες κλπ στις οποίες πάταγε proceed anyway ή κάτι ανάλογο. Δυστυχώς καλύτερη ευθυγράμμιση σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων δεν παίζει. Το σφάλμα έβγαινε μόνο με φορτίο οδηγού.
Μήπως τα λάστιχα είναι διαφορετικών προσδιαγραφών φθοράς (treadwear). Τότε είναι λογικό το ένα να φθείρεται με διαφορετικό ρυθμό...
Αμφιβάλλω αν τα λάστιχα που είχα είχαν κάτι τέτοιο. Σίγουρα λόγω κακής ποιότητας έκαναν το πρόβλημα να βγάζει μάτι.
Θεωρώ απίθανο να είναι διαφορετικού μεγέθους, θα τράβαγε.
Η πίεση να ήταν πάντα λάθος στο ένα πάλι θα τράβαγε.Μέγεθος, όχι. Πίεση πάλι όχι, έχαναν συμμετρικά και ζήτημα είναι να είχε χρειαστεί να συμπληρώσω 3 φορές στα 2 χρόνια, με μηνιαίους ελέγχους + μια αυξομείωση λόγω φορτίου.
Μπορεί το φρένο να ενεργεί περισσότερο στο ένα (που θα τράβαγε στο φρενάρισμα) αλλά το ESP να εξισορροπεί τα πράγματα...(και τελικά να μην τραβάει);; Δύσκολο μου φαίνεται να μην καταλαβαίνεις κάτι...
Μια φορά είχε χρειαστεί φρενάρισμα 100-0 αλλά δεν κατέγραψα αντιδράσεις γιατί είχα την προσοχή μου αλλού. Γενικά δεν είχα δοκιμάσει φρένα με κλειστό esp
Να δούμε με τα επόμενα λάστιχα... Καλό είναι να το παρακολουθείς.
Αστα να πάνε, έκανα 100 χιλιόμετρα σήμερα και καθόμουν να βρω διαφορές...
Καμιά ιδέα πως να googlίσω γιατί το 'uneven tire wear' αφορά σε στραβό πάτημα
-
Δεν ξέρω πόση εμπιστοσύνη έχεις σε αυτόν που σου έκανε την ευθυγράμμιση αλλά πιθανό είναι να υπάρχει πρόβλημα στις γωνίες του τροχού που φαγώθηκε. Μπορεί να είναι απλά θέμα ρύθμισης ή ο προηγούμενος να έχει φάει σε χτύπημα το αμάξι ή την γέφυρα ή το ψαλίδι και να θέλει δουλεία για να φτιαχτεί. Τέτοια τρελή φθορά έχω δει σε αμάξι που από μικρή τράκα ο εμπρός δεξιός τροχός ήταν λίγο ποιο πίσω σε σχέση με τον εγκάρσιο άξονα από τον αριστερό, δηλαδή τα μεταξόνια ήταν διαφορετικά στις δυο πλευρές. Μάλιστα για να μην τραβάει είχαν προσαρμοστεί κατάλληλα οι γωνίες του χτυπημένου τροχού και είχαν καλύψει το πρόβλημα. Καλό είναι πριν κουρέψεις τα νέα σου λάστιχα να το κοιτάξεις.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Εμεις φετος θα αλλαξουμε τα λαστιχα ειχαμε goodyear f1 πριν μετα βαλαμε goodyear excellence και τωρα λεμε να βαλουμε καποιο dunlop απανω.Τι προτεινετε???Λεμε τα sp sport max η τα sp sport 01Δεν μας είπες ακόμα γιατί δεν παραμένεις στα GY F1 και θέλεις αλλαγή? Είναι απλά επειδή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο ή δεν είσαι ικανοποιημένος με τα F1?
Εγώ φοράω τα Dunlop SP Sport 01A DSST (RunFlat) και σκέφτομαι για τα GY F1 Assym μετά.....για αλλαγή απλά καθόσον είμαι ικανοποιημένος με τα Dunlop
-
Μεταφέρθηκε
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εμεις φετος θα αλλαξουμε τα λαστιχα ειχαμε goodyear f1 πριν μετα βαλαμε goodyear excellence και τωρα λεμε να βαλουμε καποιο dunlop απανω.Τι προτεινετε???Λεμε τα sp sport max η τα sp sport 01
Δεν μας είπες ακόμα γιατί δεν παραμένεις στα GY F1 και θέλεις αλλαγή? Είναι απλά επειδή θέλεις να δοκιμάσεις κάτι άλλο ή δεν είσαι ικανοποιημένος με τα F1?
Εγώ φοράω τα Dunlop SP Sport 01A DSST (RunFlat) και σκέφτομαι για τα GY F1 Assym μετά.....για αλλαγή απλά καθόσον είμαι ικανοποιημένος με τα Dunlop
Πρωτα απο ολα τα goodyear δεν ζεσταινονταν απανω με τη καμια!12 ωρες ταξιδι τιποτα.Ηταν το βαρος.Αλλα απο τα f1 μετα βαλαμε τα excellence γιατι υπηρχαν τα asymetric τοτε και εμεις βαλαμε αυτα.Τωρα λεμε να αλλαξουμε μαρκα.Και το αμαξι ειναι 105 αλογα με 1100 κιλα.Δε πιστευω να εχει προβλημα οταν η volvo βγαζει με το ιδιο μοτερ και με παραπανω βαρος.Ετσι δε παει??
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]