-
Συνέχεια περί των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης...γενικά μέσα στη Βιέννη δεν ανησυχώ γιατί οι δρόμοι δεν κλείνουν.
Ο άτιμος ο Μέρφυ καιροφυλακτεί όμως, φεύγουμε μεθαύριο για λίγες μέρες Πολωνία και ακριβώς τότε αποφάσισε να κάνει μέρες με ολικό παγετό..:-( -
Αν έχεις αλυσίδες η κάτι παρόμοιο για τον πάγο δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα ότι και να συναντήσεις. Θα μου πεις ποιος βάζει αλυσίδες αλλά νομίζω σε σφοδρές κακοκαιρίες στην Ευρώπη και παγετό δεν κινείται τίποτα χωρίς αλυσίδες. Μήπως να βοηθούσες και στην υπόθεση «ανέβασμα φωτό»?
-
Πήρα αλυσίδες εσπευσμένα, θα τις έχω μαζί. Δεν νομίζω να χιονίσει απλά θα είναι παγωμένα όλα, με ανησυχεί η συμπεριφορά του CrossContact σε στεγνή άσφαλτο υπό το μηδέν.
Για τις φωτο, το πιο εύκολο είναι να σεταρεις το tapatalk, έχει κουμπάκι που ανεβάζεις φωτο στους server του. Αλλιώς ανέβασε φωτο χύμα σε ένα image hosting server και κάνε copy paste το link εδώ
-
Είσαι σίγουρος πως βόρεια Ευρώπη επιτρέπεται η χρήση αλυσίδων; Κάπου είχα διαβάσει πως Γερμανία-Αυστρία κτλ απαγορεύεται.
ΥΓ: Από tapatalk ούτε εγώ μπορώ να μπω. Δεν δέχεται τους κωδικούς μου. -
Μπορώ να δω video στην οθόνη infotainment του 5008? Αν ναι ποιον τύπο αρχείο διαβάζει? Η λέω βλακείες και δεν παίζει τίποτα σε βίντεο?
-
μια χαρά παίζουν οι αλυσίδες αμα χρειαστεί
παρέλαβα σήμερα, ελπίζω αχρείαστες να ειναι
-
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
Μπορώ να δω video στην οθόνη infotainment του 5008? Αν ναι ποιον τύπο αρχείο διαβάζει? Η λέω βλακείες και δεν παίζει τίποτα σε βίντεο?βιντεο δεν εχω δοκιμάσει, φωτογραφίες μια χαρα παιζουν
στο μενου δείχνει και για βιντεο πάντως , τωρα τι αναλυση και φορμα....αν εχεις βεβαια ρουταρισμένο κινητο και μπορεις να κανεις φουλ mirroring βαζεις ενα youtube και τέλος....
-
Θα παραγγείλω και εγώ μιας και ο χειμώνας είναι προ των πυλών και στην Ελλάδα. Τελικά αλυσίδες η κάτι τύπου ιμάντες που βλέπω κατά καιρούς είναι καλύτερα? Έχει συγκρίνει κανείς?
-
Το start stop στους -8C βλέπω δεν παίζει.....
-
Λογικό γιατί προσπαθεί να θερμάνει την καμπίνα και γενικά οι μπαταρίες ξελιγόνονται με το κρύο, οπότε την προστατεύει κιόλας.
-
Μια ενημέρωση για τα μαμά ελαστικά στα κρύα
Το πρωί που ξεκινήσαμε απο βιεννη και καθώς βγαίνω πολυ γρήγορα στην εθνική εχω την εντύπωση οτι για λίγη ωρα ηταν πιο θορυβώδη ... θερμοκρασίες κάτι λίγο κάτω απο το μηδέν η οριακά
Μετά απο λίγη ωρα όμως επανήλθαν
Απο άποψη συμπεριφοράς δεν παρατήρησα κάτι περίεργο . Τσεχία αλλά και Πολωνία πλακώνονται και για να παω με το ρεύμα παίζαμε 150+ . Πολωνία δε , μας πήρε η νύχτα στο Auschwitz και μετά έπρεπε να οδηγήσω καμία μιάμιση ωρα για Κρακοβία , έπεφτε η θερμοκρασία σταθερά, φύγαμε απο μείον 2 Birkenau και φτάσαμε κρακοβια -6 αλλά ηταν οκ, κανένα θεμα .
Στεγνά όλα αυτα βέβαια . -
Όλα καλά λοιπόν μέχρι στιγμής. Καλή επιστροφή και να μας πεις τις συνολικές εντυπώσεις για ένα ταξίδι σε χώρες με πολύ κρύο. Παρεμπιπτόντως να ρωτήσω κάτι. Κάπου είχες αναφέρει ότι δοκίμασες το κουμπί SOS. Στο δικό μου δεν βρίσκω τέτοιο κουμπί πουθενά. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τις χώρες η τις εκδόσεις αλλά υποτίθεται ότι έχω την πιο ακριβή έκδοση που υπάρχει.
-
Φίλε kilomeater μήπως μπορείς να βοηθήσεις στο θέμα του κουμπιού SOS που ανέφερες σε παλιότερο σχόλιό σου; Επειδή εγώ δεν το βρίσκω στο δικό μου υπάρχει περίπτωση να μην το έχουν τα μοντέλα που έρχονται Ελλάδα;
-
Σχετικά με τα κουμπάκια SOS και Assist στην πλαφονιέρα , απο συζητήσεις στο φόρουμ με τα Σιτροέν θυμαμαι οτι εχει αναφερθεί τα κουμπάκια αυτα δεν υπάρχουν στις ελληνικές εκδόσεις . Πιθανολογώ, χωρίς να το στηρίζω σε κάποια πηγή, οτι εχει να κάνει με τη γλώσσα γιατι υποτίθεται ανάλογα με τη γλώσσα που εχεις σε συνδέει κατευθείαν στο κατάλληλο κέντρο για άμεση βοήθεια, ελληνικά ίσως να μην έχουν. Εμένα πχ για κάποιο λόγο που ειχα αναφέρει ειναι registered στο Παρίσι το αυτοκίνητο και βαράει στα γαλλικά .
Σχετικά με τα κρύα εχω τις εξής παρατηρήσεις
Α) εδώ και κανα δίμηνο το θερμαινόμενο κάθισμα δεν εχει σβήσει ποτέ , στη χαμηλή σκάλα μεν αλλά δεν μπορώ να αποχωριστω τη θαλπωρή του. Λυπάμαι που τόσα χρόνια πριν ειχα αμάξι χωρίς
Β) το θερμαινόμενο παρμπρίζ δεν εχω καταλήξει αν ειναι καλύτερα που το έχουν έτσι και όχι το κλασικό με τις ορατές τριχουλες στην πλέξη του, ναι μεν ειναι τελείως διάφανο και δε σε ενοχλεί κάτι στην όραση αλλά δεν ειναι τόσο γρήγορο όσο τα κλασσικά.
Γ) κρίμα που δεν είχε επιλογή για θερμαινόμενο τιμόνι η πεζω θα ταίριαζε ωραία. Αν και λόγω αυτόματου δε χρειάζεται να ακουμπάω παρά ενα μικρό σημείο στο τιμόνι , αν υπήρχε θα ηταν ευχάριστο.
Δ) κάποια στιγμή ενα πρωί που πήρα το αμάξι και είχε -10 άκουγα κάτι ψιλό τριγμούς , νομίζω απο την ηλιοροφή . Δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω αν ηταν η ιδέα μου , αν ερχόταν απο κάπου άλλου αφού μετά απο λίγα λεπτά μόλις άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία εντός δεν ξανά άκουσα τίποτα
Ε) σε παρατεταμένες περιόδους με νερά βροχές λασποχιονια κτλ πολυ πρακτικό το κάλυμμα των πορτών κάτω και στο πλαι στις κολόνες , διατηρούνται πεντακάθαρα και δεν λερώνεις τα ρούχα σου στο μπες βγες . Επίσης βολικό το οτι ανοίγει η Πέμπτη πόρτα αυτόματα και δε χρειάζεται να ακουμπήσεις το χέρι στο κουμπι που ειναι μέσα στη λάσπη και τα νερά.
Ζ) όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που έχουνε ψεύτικες εξατμίσεις φαίνονται χαζά το πρωί γιατι οι ατμοί βγαίνουνε απο το λάθος σημείο
Η) το start stop οταν πέσει η θερμοκρασία κάτω απο -3 σταματάει να λειτουργεί. Επίσης με τα θερμαινόμενα ανοιχτά, τζάμια καλοριφέρ κτλ δεν την παλεύει για πόλη ωρα, άντε μισο λεπτό σε φανάρι και μετά παίρνει εμπρός
Θ) τα λάστιχα μέχρι στιγμής δεν μου εχουνδώσει κάποια ένδειξη προβλήματος αν και δεν ειανι χειμερινά και θεωρητικά κάτω απο τους 6 βαθμούς αρχίζουν και χάνουν ιδιότητες , πιθανώς επειδή ειναι σχετικά καινούργια ακόμα, 5κ έχουν γράψει . Για εμάς εδώ πάνω που αλλάζουμε υποχρεωτικά ελαστικά δυο φορές το χρόνο ειναι μεγάλη ανακούφιση το οτι δεν εχω να τα αλλάξω. Οταν γράψουν κάποια χιλιόμετρα όμως θα τα αντικαταστησω με τα Michellin crossclimate που ειναι πραγματικά all weather με αρκετά καλές κριτικές για συμπεριφορά σε χιόνια αν και λιγότερο off road , πράγμα αδιάφορο για μενα γιατι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το off road και πιθανώς το αυτοκίνητο να μην πατήσει ποτέ εκτός ασφάλτου. -
Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος από το αμάξι σου .
-
Είμαι και κάνει όλα όσα θέλαμε, αλλά πιστεύω ότι και να έπαιρνα από τα άλλα που κοίταγα πάλι θα ήμουν το ίδιο ευχαριστημένος.
-
Στο -10 υπαρχει καποια συστολη λογω του κρυου οποτε ακους καποιους ηχους λογω αυτου. Δεν θα ακουγες αν το ειχες σε κλειστο γκαραζ.
Τα ελληνικα BMW εχουν το κουμπι SOS απο το 2015. Υπαρχει καρτα κινητου στο αμαξι και εχουν συμφωνια με την Βονταφον για δεδομενα και τηλεφωνηματα, τηλεφωνικο κεντρο κλπ Φαινεται η Πεζω δεν εχει υποδομη στην Ελλαδα....
-
Ενδιαφεροντα και στοχευμένα τα σχόλιά σου Kilo για την συμβίωση του αυτοκινήτου σε αυτές τις χειμερινές συνθήκες. Κάνει εμάς στην Ελλάδα και ειδικά στη νότια Ελλάδα να μην ανησυχούμε για τις όποιες συνθήκες συναντήσουμε στον Ελληνικό χειμώνα. Ποια αλλά αυτοκίνητα είχες προεπιλεξει by the way?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στο -10 υπαρχει καποια συστολη λογω του κρυου οποτε ακους καποιους ηχους λογω αυτου. Δεν θα ακουγες αν το ειχες σε κλειστο γκαραζ.Τα ελληνικα BMW εχουν το κουμπι SOS απο το 2015. Υπαρχει καρτα κινητου στο αμαξι και εχουν συμφωνια με την Βονταφον για δεδομενα και τηλεφωνηματα, τηλεφωνικο κεντρο κλπ Φαινεται η Πεζω δεν εχει υποδομη στην Ελλαδα....
Υποτιθεται όμως ότι η υπηρεσία αυτή έχει καταστή υποχρεωτική βάσει οδηγίας
-
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
Ενδιαφεροντα και στοχευμένα τα σχόλιά σου Kilo για την συμβίωση του αυτοκινήτου σε αυτές τις χειμερινές συνθήκες. Κάνει εμάς στην Ελλάδα και ειδικά στη νότια Ελλάδα να μην ανησυχούμε για τις όποιες συνθήκες συναντήσουμε στον Ελληνικό χειμώνα. Ποια αλλά αυτοκίνητα είχες προεπιλεξει by the way?Είχα δει κάμποσα, είχα και ένα σχετικό thread καπού νομίζω...
Όλα καλά ήταν, σύγχρονα αυτοκίνητα, με τα βοηθήματα κτλ, μικρές διαφορές είχαν γι'αυτό έγραψα ότι ότι και να ήταν δε.δε Θα με πολύ ένοιαζε .
Αυτά που θυμάμαι πιο έντονα ήταν overall το Mazda cx5 που παραλίγο να πάρω (προσπάθησα να κάνω εισαγωγή το cx9 που είναι πιο μεγάλο αλλά δεν τα κατάφερα αλλιως θα είχα πάρει εκείνο τελικά) και το DS7 που μου άρεσε αισθητικά περισσότερο όλων.
Peugeot 5008 (SUV)