-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
βλεπω πως το κρατος προσπαθει να κρατησει το επιπεδο χαμηλα και να επιβαλλει το δικο του προγραμμα για να μην απαξιωθουν τα δημοσια.Ξεκαθαρα λαθος που θα πληρωσουμε επι δεκαετιεςΣωστά, αν και το χαμηλό επίπεδο φρόντισαν να υπάρχει εδώ κι αρκετά χρόνια και το πληρώνουμε ήδη...
-
Η ισοπεδωση εχει ως αποτελεσμα να εχεις ενα βασικο επιπεδο για ολους,αλλα κοβεις τον δρομο προς τα πανω.
-
Σε μια χώρα που το 80% των μεγάλων έργων τα έχει κάνει η ΠΑΣΟΚαρα(που ''ψηφίζαμε'' μονοκούκι...) που πληρώναμε διόδια για δρόμους που πέφτανε(Τσακώνα-Καλαμάτα), που ποτέ δεν γινόντουσαν(Πάτρα-Κόρινθος, Πέλαλο Μαλιακού-Τέμπη), που σε έπιανε λόξυγγας από τις λακούβες(Κόρινθος-Αθήνα- ΛΑΛΙΩΤΗΣ) δεν θα κάτσω να συζητήσω πόσο και αν ακριβά είναι τα διόδια για τις όποιες φορές θα ταξιδέψω(που εγώ γυρνάω την Ελλάδα 1 φορά το μήνα λόγω δουλειάς). Γιατί μετά από όσα ζήσαμε, που ο πατέρας μου έφτασε 70 ετών για να πάει με ασφάλεια στο χωριό του χωρίς να κινδυνεύει να σκοτωθεί στους δρόμους καρμανιόλες, τα όποια τσουχτερά διόδια αν τα ζυγίσεις με τον φόβο, την ανασφάλεια, τις φθορές των οχημάτων όλα αυτά τα χρόνια, σε κάνουν να λες χαλάλι...
Γιατί δεν φταίνε τα κακά μνημόνια που τώρα ξαφνικά μας πήρανε οι εργολάβοι τους δρόμους. Τα έχουμε πληρώσει πόσες δεκαετίες όλα αυτά και τις κακοτεχνίες-καθυστερήσεις τους.Θα περίμενα όμως από ανθρώπους που θα ψηφίσουν και πάλι μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ(Νέο πασόκ) να μην το κάνουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφω, αποκρατικοποιεί την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό, ένα δρόμο που έκανε 20 χρόνια να φτιαχτεί, εγκαινίαζε το ΠΑΣΟΚ κάθε 30 χιλιόμετρα κατασκευής για να κάνει φιέστες, είναι πληρωμένος ΑΔΡΑ και με αρκετές κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία, διάβασα προχτές ότι ο κυβέρνηση δίνει δικαίωμα σε αυτό που θα πάρει το δρόμο να αυξήσει τα διόδια μέχρι 68 ευρώ για το τμήμα Ηγουμενίτσα-Κήποι(έβρος).
Αλλά φυσικά πάλι η ΝΔ φταίει...
Υ.Γ: Ασχολούμαστε με όχι τόσο σημαντικά πράγματα για την πλειοψηφία των πολιτών, ενώ ΔΕΝ καίγεται το πελεκούδι και φέτος. https://energypress.gr/news/akrivotero- ... mi-kai-pos
Οι φόροι του Τσίπρα έμειναν, το μειωμένο στο μισό επίδομα θέρμανσης σε σχέση με τους κακούς Σαμαροβενιζέλους έμεινε, να δω ποιοι θα βάλουν πετρέλαιο και φέτος...
Τώρα βέβαια κάποιους δεν τους αφορούν αυτά γιατί καίνε σανό στον καυστήρα τους αφού τους περισσεύει, και καλά κάνουν.Y.Γ2: https://www.youtube.com/watch?v=oO_PDxuASd4 Η βία από όπου κι αν προέρχεται; Ή μήπως όχι;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
...
Θα περίμενα όμως από ανθρώπους που θα ψηφίσουν και πάλι μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ(Νέο πασόκ) να μην το κάνουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφω, αποκρατικοποιεί την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό,...Σκεφτόμουν να μην το αναφέρω, αλλά τελικά δεν άντεξα...
Χθες βράδι σε πολιτικό πάνελ ήταν η στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλοοικονόμου (πρώην Λεβέντη).
Η τύπισσα έκανε κάτι θεϊκό.
Πήγε στην εκπομπή με τα δύο πρώτα μνημόνια. Κάποια στιγμή άρχισε να τα ανεμίζει στο πάνελ και να φωνάζει ότι τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν γεμάτα μεταρρυθμίσεις. Και τα έβαλε με την ΝΔ που δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις...οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να πάει σε 3ο μνημόνιο...Να τα έλεγε ο Τζήμερος θα έλεγα ότι είναι λογικό.
Αλλά να τα λέει βουλευτίνα που εκπροσωπεί τον γνωστό ΣΥΡΙΖΑ και τον γνωστό Αλέξη, είναι εξοργιστικό.
Θα μας τρελάνουν εντελώς αυτοί.
Αυτοί που ούρλιαζαν και έκαναν σαματάδες, φασαρίες, ξεσήκωναν τον κόσμο ενάντια στις μεταρρυθμίσεις, έτρεχαν με τα πλακάτ και τα πανό, τώρα λένε ότι για όλα φταίει η ΝΔ που δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις των μνημονίων.Για γέλια και για κλάματα.
-
Εδω περα βγαινει ο μητσοτακης και μας λεει θα μειωσει τη φορολογια και η αχτσιογλου θα ανεβασει τον κατωτατο μισθο,βρωμαει εκλογες.
-
Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός;
Που θα γίνει αυτό;
Μας δουλεύουν κανονικά.
Και υπάρχουν ακόμη κάποιοι που τους υποστηρίζουν.Προσπαθώ να καταλάβω τι σκ@τά συμφέροντα μπορεί να έχει κάποιος για να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και όλες αυτές τις μπαρούφες.
-
Ημέρες πληρωμών εφορίας αυτές και βέβαια του ΕΝΦΙΑ .
Ευχομαι σε όσους τον έβαλαν από τα χαράτσια του ΕΤΗΔΕ και σε όσους τον διατηρούν , τα 'καλύτερα'
Να τα δώσουν εκεί που τους αξίζει...
Χτες κατέβηκα για μια δουλειά στην ΔΕΗ στα κεντρικά στην Πειραιώς . Είχα ξαναβρεθεί πάλι την άνοιξη εκεί κοντά για άλλη δουλειά .
Τώρα επειδή καθάρισαν το πεδίο του Αρεως , η παραβατικότητα και τα ναρκωτικά πήγαν εκεί .
Τραγικές καταστάσεις μέρα μεσημέρι .
Κάθε φυλή και χρώμα περιφέρεται ασκόπως ή και με σκοπό .
Κάποιοι μένουν εκεί και πληρώνουν βαρύτατο ΕΝΦΙΑ , ενώ το κράτος δεν τους προσφέρει τίποτα .
Ενώνω τις προσευχές μου , μαζί με αυτών των ανθρώπων , για την υγεία των υπαιτίων...
Οσο για τους δρόμους , η λογική να πληρώνει ο χρήστης είναι σωστή . Γιατί οι δρόμοι δεν φτιάχτηκαν μόνο για εμάς . Αλλά έφεραν και ανάπτυξη σε πολλές περιοχές όπως η Ηπειρος και η Πελοπόννησος και περιμένει η Δυτική Στερεά .
Μακάρι Ιωάννη να μας έφτιαχναν ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , όχι αυτοκινητόδρομο , αλλά όπως είναι στην Θεσσαλία με 2+2 λωρίδες και μπάρα , από τα Ψαχνά μέχρι την Ερέτρια και μετά ένα δρόμο 11 μ πλάτους μακρυά από την ακτή στις παρακάμψεις Αμαρύνθου και Αλιβερίου και κάποιες παρακάμψεις οικισμών μετά προς Αυλωνάρι .
Ξέρεις πόσο θα ανέβαζε τον τουρισμό και γενικά τις μετακινήσεις στο νησί ? Και ας έβαζαν τότε το 1,5 ευρώ στην Αυλίδα διόδια .
Σχολεία κλείνουν έτσι και αλλιώς . Το κακό είναι ότι κλείνουν στα νησιά και στα δυσπρόσιτα που δεν πρέπει και μένουν ανοικτά στην Αθήνα που περισσεύουν , χωρίς μαθητές .
-
Ταυτόχρονα οι αριστερούληδες σταλινικοί , επειδή είπαμε θέλουμε να εξαθλιωθεί η χώρα και οι πολίτες ώστε να επέλθει η κρίσιμη μάζα για την εμπανάσταση... , ενώ τόσα χρόνια δεν λένε κουβέντα για τον ενφια , για τους μπαταχτζήδες ενοικιαστές , τώρα πάνε να πουλήσουν εκδούλευση στους ξενοδόχους και σε όσους ήθελαν να λεηλατήσουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων .
Επειδή λόγω της αριστερής εμμονής δεν τους θεωρώ ικανούς να τα παίρνουν , μάλλον είναι απλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι...
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών - Airbnb κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να θεσπιστεί μία μακροχρόνια στρατηγική, ώστε να προστατευθούν η τουριστική ανάπτυξη και οι ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την «τεράστια εξάπλωση του φαινομένου».
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατες έρευνες που διεξήχθηκαν στον τομέα του αστικού τουρισμού, οι οποίες δείχνουν ότι το Airbnb , παρά τη συνολική τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας (η οποία δεν είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση των επισκεπτών από ένα σημείο και πέρα), έχει μειώσει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. Πολλοί κάνουν λόγο για το φαινόμενο του «εκτοπισμού» των μόνιμων κατοίκων σε περιφερειακές περιοχές χαμηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς οι ζώνες κατοικίας του κέντρου πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε «ζώνες Airbnb».
Αυτό -όπως λένε- συνεπάγεται κατ' αρχάς την ερήμωση αστικών ζωνών στις οποίες υπάρχει εποχιακός τουρισμός, καθώς τα σπίτια δεν ενοικιάζονται από τουρίστες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, την εκτίναξη των ενοικίων, αλλά και γενικά του κόστους ζωής στις εν λόγω περιοχές, και τέλος τη μεγάλη πυκνότητα τουριστών, ιδίως σε περίπτωση που πρόκειται για πόλη που έχει τουριστικές ροές όλον τον χρόνο.
Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Κυρίτση, επισημαίνουν ότι ο τουρισμός των πόλεων είναι ένα φαινόμενο που εντείνεται διαρκώς και ως εκ τούτου απαιτείται η θέσπιση νομικού πλαισίου για τη σωστή διαχείρισή του.
Εξάλλου, διαπιστώνουν ότι λόγω της εξάπλωσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων παρατηρείται εκτίναξη των ενοικίων στο κέντρο της Αθήνας κι όχι μόνο, και τονίζουν ότι πρέπει να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία αγοράς ακινήτων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της ζήτησης να μπορούν να ικανοποιηθούν.
Ακόμη, οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι είναι απαραίτητα τα μέτρα άμεσης φορολόγησης και ελέγχου των ξένων επενδυτών.
Κατόπιν τούτων, ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να ορίσουν μέτρα για την επιδότηση ενοικίου σε περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ, όπως το κέντρο της Αθήνας και ορισμένα νησιά για τους μόνιμους κατοίκους, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια και γενικά όσους αναζητούν κατοικία προς ενοικίαση.
Ακόμη, θέτουν το ερώτημα εάν προτίθενται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μακροχρόνιες στρατηγικές, οι οποίες να προστατεύουν την τουριστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν τις προαναφερθείσες ευαίσθητες ομάδες.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μακάρι Ιωάννη να μας έφτιαχναν ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , όχι αυτοκινητόδρομο , αλλά όπως είναι στην Θεσσαλία με 2+2 λωρίδες και μπάρα , από τα Ψαχνά μέχρι την Ερέτρια και μετά ένα δρόμο 11 μ πλάτους μακρυά από την ακτή στις παρακάμψεις Αμαρύνθου και Αλιβερίου και κάποιες παρακάμψεις οικισμών μετά προς Αυλωνάρι .
Ξέρεις πόσο θα ανέβαζε τον τουρισμό και γενικά τις μετακινήσεις στο νησί ? Και ας έβαζαν τότε το 1,5 ευρώ στην Αυλίδα διόδια .
Eπειδη το συνεχιζετε αυτο με τους δρομους, ξανα:
Μη μου κανετε μαθηματα για την αναγκαιοτητα των αυτοκινητοδρομων ( μεγαλωνουν και αλλαζουν οι petrolheads, SUVακια, Dieselακια, καταναλωσεις και gadgetακια ). Σας ξαναλεω, ενα παραδειγμα εγραψα για το πως η χρηση ενος εργου υποδομης το οποιο διαχειριζεται μονο ιδιωτης κοστιζει δυσαναλογα σε σχεση με την αγοραστικη δυναμη του μεσου Ελληνα.
Εγω παντως που χρησιμοποιησα το δρομο για τα Γιαννενα στο ανεβα δεν ειδα καθολου μα καθολου κινηση και μιλαμε για το τελευταιο Σ/Κ του Αυγουστου (OK, Παρασκευη ηταν) και οχι για μια τυπικη καθημερινη. Και σιγα μην τους ξαναεδινα τα φραγκα, πολυ απλα γυρισα απο Καλαμπακα και εφαγα στη Διαβα, αρχοντας._
Ολα τα αλλα ειναι απλα για τη διαφωνια/εξυπναδουλα (του -ξυρισμενου- κωλου).
Δε θα εχει 1.5 ευρω αγαπητε μου και το ξερουμε. Τα διπλα θα εχει, για αρχη βεβαια...
Κατα τα αλλα ορθως ευχεσαι μπζοφο και ζοφο για τους εμπνευστες του ΕΝΦΙΑ απο τη μια, αλλα τελικα πισω απο το παραβαν οταν ερθει η ωρα ξερουμε καλα τι θα κανουν οι περισσοτεροι δεξιας κοπης (ματαια βεβαια αλλα δε μπειραζει η ελπιδα και αν δεν ηρθε, πεθαινει τελευταια). Οι ex πασοκοι καταλαβαν the hard way, οι περισσοτεροι εντιμοι πατριωτες Δεξιοι συνεχιζουν ακαθεκτοι ως καλα pets να στηριζουν λαμογια, ελπιζοντας στο ξεροκομματο μιας νομοτυπης παντα* 'δουλιτσας' που οπως και να το κανουμε ειναι καλυτερο απο τον οποιοδηποτε ελληνικο μισθο αρα παντα αξιζει τον κοπο. Και μπορει καμποσα απο τα timberland και τα sebago που γλυφουν να βρωμανε λιγο ποδαριλα γιατι τα ποδαρακια μεσα καποτε φοραγαν αγνο παρθενο αρβυλο, αλλα τι να κανουμε, η δουλεια να γινεται...*Εννοω πεταμε εξω το δημοσιο, φτιαχνουμε την αγορα στα μετρα των μεγαλων, 'των δικων μας' κτλ...
ΥΓ: Καλα ηδη φανταζομαι Αδωνι-Ζερβουδακη στις επομενες εκπομπες μετα τη μεγαλη νικη. Ο ενας θα πουλαει αλεξισφαιρα νανογιλεκα nazobionic και ο αλλος το νεο taZER
-
...Σχολεία κλείνουν έτσι και αλλιώς . Το κακό είναι ότι κλείνουν στα νησιά και στα δυσπρόσιτα που δεν πρέπει και μένουν ανοικτά στην Αθήνα που περισσεύουν , χωρίς μαθητές .
Εγώ δεν καταλαβαίνω το άλλο. Ήμουν έξω με το σκούτερ από τα χαράματα για δουλειές σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Βροχή φθινοπωρινή.
Τα σχολεία της Αττικής σήμερα γιατί είναι κλειστά;;;;
-
Επειδη σημερα ειναι ημερα αθλητισμου για τα σχολεια οποτε δεν γινεται μαθημα ουτως ή αλλως.
Σχεδον ολα τα αθληματα γινονται σε εξωτερικους χωρους και επειδη ο ΣΚΑΪ λεει οτι ερχεται τυφωνας/σεισμοι/λιμοι και καταποντισμοι ειπαν οι ζαιοι να μη στειλουν τα κωλοπαιδια σχολειο και να το ξυσουν ολοι μαζι για αλλη μια φορα με γυαλοχαρτο Νο6.Παλι καλα που δεν τα υποχρεωσαν σημερα που ειναι η επετειος της συλληψης του μπαρμπα-PSY(chotic)
να πανε για τα απαραιτητα μπαχαλα εξω απο τα γραφεια του κομματος... -
Το κύριο ερώτημα Ιωάννη είναι.....
Που έφαγες στην Διάβα....
Γιατί εγώ πάντα από Καλαμπάκα πάω , άντε να πάω μία φορά από κάτω για να τον δω τον δρόμο , αφού ακόμα δεν τον έχω κάνει ..
Για τα υπόλοιπα άλλη φορά...
-
'Πλατάνια' λεγεται η ταβερνα, πυροβολαει...
Και για να αποτελειωσω μερικους-μερικους, μας την εχει συστησει ενας θειος του Σκρεκα!
(μακαρι να ηταν ολοι οι ΝΔουλοι ετσι) -
Εγώ δεν καταλαβαίνω το άλλο. Ήμουν έξω με το σκούτερ από τα χαράματα για δουλειές σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Βροχή φθινοπωρινή.
Αυτη τη στιγμη φυσαει καργα παντως,σκιζονται τεντες,πεταγονται πραγματα απο τα μπαλκονια κτλ
-
Έχω μια διαφωνία για τα διόδια, γιατί στην ελλάδα ότι είναι κρατικό/φτηνό μας φαίνεται
τσάμπα. Έστω λοιπόν (λέμε τώρα...) ο καλός μας κιμπάρης Σπίρτζης μας φτιάχνει έναν
σουπερ ντούπερ νέο ΒΟΑΚ στην Κρήτη και μετά λέει, 'εγώ είμαι με τον λαό, 10 λεπτά
τα διόδια'. Αν ήταν ένας κακός ιδιώτης θα είχε διόδια π.χ. 6 ευρώ μέχρι το Ηράκλειο
από Χανιά. Αν κάποιος βρίσκει μία -έστω- επίφαση δικαιοσύνης στο παραπάνω ας μας
το γράψει, ας δώσω ένα μόνο αντεπιχείρημα, ότι φόροι από την φτωχή π.χ. την Ήπειρο
θα συντηρούν τσάμπα ΒΟΑΚ στους λεβέντες κρητικούς (άμα τους βάλεις διόδια θα στα
γεμίσουν κουμπότρυπες, που να μπλέκεις...). Ανάλογο δηλαδή με το τι είχε γίνει
όταν ο κιμπαρης υπουργός έβαλε τσάμπα μετακινήσεις στην Αθήνα και μετά έτρεχε
να συμμαζέψει τον προυπολογισμό σε ΣΤΑΣΥ κ.λ.π.
Το σκάνδαλο με τους ιδιώτες είναι όταν βγάλεις όλα τα κόστη (συντήρηση, προσωπικό,
δανεισμός) κ.λ.π. αν υπάρχει αισχροκέρδεια (και αν υπάρχει βέβαια και στήριξη
από τον προυπολογισμό). Αν μου πει κάποιος ναι αλλά και
αισχροκέρδεια να μην υπάρχει γιατί να μην είναι κρατικό και να πληρώνουμε π.χ. 10% κέρδος
στον 'Μπόμπολα' επιπλέον, θα πω ότι αν ήταν ελληνικό κρατικό θα πληρώναμε πολύ παραπάνω σε ρεμούλες
και προμήθειες έργων, μισθούς αργομισθίας κ.λ.π. και δρόμο δεν θα είχαμε μετά από κάποια
χρόνια. Η ΑΟ που χρησιμοποιώ και χρυσοπληρώνω καθημερινά πάντως εξακολουθεί και είναι
υπόδειγμα και πλησιάζει τα 20 χρόνια χρήσης.ΥΓ: Κατά τα άλλα η βλαμμένη έσκισε όλο τον κόσμο σήμερα να τρέχει να πάρει άδεια
για να κρατήσει τα παιδιά του για μια απλή βροχούλα. Θα μου πεις με αυτά που της
έχουν τύχει... -
'Ναι, αλλα για τον ΟΑΣΘ δεν λετε τιποτα'...
Εκτος αν λειτουργουσε τελεια επι ΠΑΣΟΚΟΝΔουλας και ηρθε ο κακος πατηρ Παππας και τον χαλασε τωρα... -
Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση ήταν και είναι ο ΟΑΣΘ, δεν ζω εκεί.
Πάντως την ψυχοκόρη πρόλαβε και την έκανε κοτζάμ υπουργίνα -
Και να ταν κανα πραγματικα καλο, σιγα το γουστο που εχει και αυτος ο Ocioc Ciφρεδιοc.
Εδω θα μου πεις μια δε προκαμε να τραβηξει και επεσε πανω στην Μπετυ. Αστα...Που να ξερουν μωρε οι αριστεροι απο αυτα, μονον η δεξια παγκοσμιως ξερει να εκτιμα κοπελες με...ισχυρα διαπραγματευτικα ατου.
Παω να γραψω κατι χρησιμο τωρα στο 'περι αυτοκινησης' και τα ξαναλεμε απο βδομαδα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτη τη στιγμη φυσαει καργα παντως,σκιζονται τεντες,πεταγονται πραγματα απο τα μπαλκονια κτλ
Εδώ στο Χαλάνδρι έχει βγει ο ήλιος...
-
Γιατί εγώ πάντα από Καλαμπάκα πάω , άντε να πάω μία φορά από κάτω για να τον δω τον δρόμο , αφού ακόμα δεν τον έχω κάνει ..
Για τα υπόλοιπα άλλη φορά...
Παλιά έτρωγα στου Μανγκλάρα...Θα το ξέρεις. Αλλά εδώ και 3-4 χρόνια το έχουν άλλοι και δεν είναι το ίδιο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ