-
Αρχικά να ζητήσω συγνώμη αν το θέμα έπρεπε να ανοιχτεί αλλού. To θέμα μου είναι το εξής:
Μετά από 3 μήνες ψάξιμο σε αντιπροσωπείες και άλλους 3 περίπου για την παράδοση απέκτησα τον Απρίλιο κατόπιν παραγγελίας νέο αμάξι (seat ibiza). Στο 'σπίτι' υπάρχει και άλλο αυτοκίνητο της συζύγου (ένα c2).
Το αμάξι το αγόρασα γιατί τον Σεπτέμβρη πιάνω δουλειά αρκετά μακριά (Παλλήνη). Αφού πούλησα το καταπληκτικό και βολικό μηχανάκι μου.
Σήμερα μου ανακοίνωσαν οτι λόγω άλλων καθηκόντων που θα έχω τελικά οτι θα υπάρχει αμάξι από την εταιρεία.
seat. leon.Σκέφτομαι να μιλήσω με αντιπροσωπεία να το ξαναδώσω πίσω αλλά σε τι τιμή; Θα αξίζει ή το φορτώνομαι τώρα
-
Αρχικά να ζητήσω συγνώμη αν το θέμα έπρεπε να ανοιχτεί αλλού. To θέμα μου είναι το εξής:
Μετά από 3 μήνες ψάξιμο σε αντιπροσωπείες και άλλους 3 περίπου για την παράδοση απέκτησα τον Απρίλιο κατόπιν παραγγελίας νέο αμάξι (seat ibiza). Στο 'σπίτι' υπάρχει και άλλο αυτοκίνητο της συζύγου (ένα c2).
Το αμάξι το αγόρασα γιατί τον Σεπτέμβρη πιάνω δουλειά αρκετά μακριά (Παλλήνη). Αφού πούλησα το καταπληκτικό και βολικό μηχανάκι μου.
Σήμερα μου ανακοίνωσαν οτι λόγω άλλων καθηκόντων που θα έχω τελικά οτι θα υπάρχει αμάξι από την εταιρεία.
seat. leon.Σκέφτομαι να μιλήσω με αντιπροσωπεία να το ξαναδώσω πίσω αλλά σε τι τιμή; Θα αξίζει ή το φορτώνομαι τώρα
-
-
Σίγουρα θα χάσεις αρκετά χρήματα, οπότε μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις εάν αξίζει.
Σίγουρα στην αντιπροσωπεία θα στο αγοράσουν αρκετά πιο φτηνά. Καλύτερα να το πουλήσεις μόνος σου σε ιδιώτη, ίσως μπορέσει να πιάσεις σχετικά καλά χρήματα.
Αλλιώς, πουλάς το C2 και κρατάς το Ibiza για 2ο.
-
δωσε το αμεσα...
οσο υπαρχει και κοστιζει και χανει αξια.
λεφτα θα χασεις, αλλα καθυστερώντας αυξανεις τη ζημια... -
Αν βολεύει το c2 δώσε το ibiza...αλλιώς πίσω αντιπροσωπεία... αλλά νομίζω ότι μπορεί να πετύχεις καλύτερη τιμή από ιδιώτη...
Αν δε σε κάνει κόπο έλα στο θέμα του ibiza να μας πεις εντυπώσεις και αν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, όπως λέμε στις τελευταίες σελίδες. -
Το βάζεις αγγελία και το πουλάς άμεσα σε ιδιώτη. Αποκλείεται να στο πάρει 'πίσω' η αντιπροσωπεία.
Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις πάντως.
Εκτός αν δώσετε το C2 και κρατήσετε στο ibiza ως πιο καινούριο γιατί τώρα θα χάσεις πολλά χρήματα στη μεταπώληση τα οποία πιθανόν να πιάσεις και σε 1-2 χρόνια ενώ το C2 θα χάσει περισσότερο την αξία του και θα βγάλει βλάβες που στο ibiza θα καλυφθούν από την εγγύηση.
-
Η αλήθεια είναι οτι το ibiza κοστίζει λιγότερο και έχει και την εγγύηση. Το θέμα είναι οτι η γυναίκα το φοβάται σαν μέγεθος και επίσης δεν θα χωράει στο παρκιν που έχουμε .
Με 4500km πόσο κάτω να υπολογίζω έχει κανείς αίσθηση;
-
Ο χρήστης nikxat έγραψε:
Με 4500km πόσο κάτω να υπολογίζω έχει κανείς αίσθηση;
Περί το 15% από την τιμή που πωλείται σήμερα (όχι από την τιμή που το αγόρασες εσύ). Ο 'κανόνας' λέει ότι ένα αυτοκίνητο από την στιγμή που βγαίνει από την έκθεση χάνει ένα 20%. Ίσως λίγο υπερβολικό για την Ελλάδα με το 15% να είναι πιο κοντά. Γνώμη μου πάντα.
-
Ο χρήστης nikxat έγραψε:
Η αλήθεια είναι οτι το ibiza κοστίζει λιγότερο και έχει και την εγγύηση. Το θέμα είναι οτι η γυναίκα το φοβάται σαν μέγεθος και επίσης δεν θα χωράει στο παρκιν που έχουμε .Με 4500km πόσο κάτω να υπολογίζω έχει κανείς αίσθηση;
Εντάξει, πάντως δεν έχει τραγική διαφορά με το c2 νομίζω.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εντάξει, πάντως δεν έχει τραγική διαφορά με το c2 νομίζω.Sent from my G8141 using Tapatalk
To c2 είναι 3,66 και το ibiza 4,05.Eίναι σεβαστή διαφορά για κίνηση μες στην πόλη (~40 πόντους).Επίσης πρέπει να είναι και λιγότερο φαρδύ.Στην ουσία είναι μια κατηγορία κάτω (i10,pikanto,panda κ.τ.λ.)
Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου,ότι oικονομοτεχνικά πιο σοφό θα ήταν να κρατήσει το ibiza,αλλά αν δεν τον-την εξυπηρετεί..
Ίσως αν πουλήσει και τα δύο (C2+ibiza) και πάρει με αυτά τα χρήματα ένα καινούριο μικρό i10,picanto,panda,ignis,panda μπορεί να είναι μια επιπλέον λύση. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Εντάξει, πάντως δεν έχει τραγική διαφορά με το c2 νομίζω.
To c2 είναι 3,66 και το ibiza 4,05.Eίναι σεβαστή διαφορά για κίνηση μες στην πόλη (~40 πόντους).Επίσης πρέπει να είναι και λιγότερο φαρδύ.Στην ουσία είναι μια κατηγορία κάτω (i10,pikanto,panda κ.τ.λ.)
Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου,ότι oικονομοτεχνικά πιο σοφό θα ήταν να κρατήσει το ibiza,αλλά αν δεν τον-την εξυπηρετεί..
Ίσως αν πουλήσει και τα δύο (C2+ibiza) και πάρει με αυτά τα χρήματα ένα καινούριο μικρό i10,picanto,panda,ignis,panda μπορεί να είναι μια επιπλέον λύση.Έχεις δίκιο, αν και θέλει συνήθεια.
Καλή λύση και αυτή που λες.
-
Ποια έκδοση του Ibiza είναι φίλε μου;
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γιατί να δώσεις το αμάξι σου το ολοκαίνουργιο χάνοντας λεφτά ? Δε μπορείς να μη δεχτείς το εταιρικό? Σε γνωστό μου είχαν προτείνει εταιρικό αυτοκίνητο ως παροχή και το αρνήθηκε
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Γιατί να δώσεις το αμάξι σου το ολοκαίνουργιο χάνοντας λεφτά ? Δε μπορείς να μη δεχτείς το εταιρικό? Σε γνωστό μου είχαν προτείνει εταιρικό αυτοκίνητο ως παροχή και το αρνήθηκεSent from my iPad using Tapatalk
Αϊ ριμειν σπιτσλες
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Γιατί να δώσεις το αμάξι σου το ολοκαίνουργιο χάνοντας λεφτά ? Δε μπορείς να μη δεχτείς το εταιρικό? Σε γνωστό μου είχαν προτείνει εταιρικό αυτοκίνητο ως παροχή και το αρνήθηκεSent from my iPad using Tapatalk
Για να του δίνουν εταιρικό λογικά θα χρειάζεται για τη δουλειά, δε νομίζω να του το δίνουν απλά για να μετακινήται από και προς το σπίτι του.
Η ιδανική λύση είναι να φύγει το c2, κάτι άλλο που να συμφέρει την τσέπη δε βλέπω. Το ότι δε χωράει στο παρκινγκ δε το βλέπω σαν πρόβλημα γιατί ούτως η άλλως εξ αρχής ήταν γνωστό ότι δε θα μπαίνει εκεί. -
Αρχικά συγνωμη για την καθυστέρηση (τώρα επέστρεψα)
Το leasing ειναι κάποια εξοδα -σεβαστά- λιγότερα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να το αρνηθώ.
Την επόμενη εβδομάδα θα κάνω την χαρτούρα και τέλη Σεπτέμβρη θα παραλάβω.
Μου το παίρνουν 11.500 και ξενέρωσα. Κληρονόμησε και μια γρατζουνιά στον προφυλαχτήρα και έδεσε..
-
Η τιμή αγοράς του ποια ήταν;
-
Ποια εκδοση, ποιος κινητηρας?
-
Το 115 έκδοση style plus μαζί με έξτρα δικά μου και έφτασε 15.500
Δεν παίζει να τα δώσω και τα 2 γιατί θέλει πολύ χρόνο. Θα κάνω μια προσπάθεια για ιδιώτη αλλά θα βάλω τσιμπημένη τιμή γιατί -κλασικά- θα παίρνει ο καθένας και θα μου λέει εγώ 2 χιλ δίνω θές κτλ..
leasing μετά από αγορά καινούργιου