-
Εγώ απάντησα σε συγκεκριμένη τοποθέτησή σου περί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και εκλογικών επιρροών.
Τα υπόλοιπα (περί προσωπικών προβλημάτων) δεν αφορούν το χώρο.
-
Και σου απήντησα σχετικά. Βρίζεις (και δικαίως, και εγώ 1000% μαζί σου!!!) για όσα υφίστασαι στην εργασία σου. Και μετά θυμώνεις με το ΚΚΕ, ή γενικά όποιον ακτιβιστή προσπαθεί να σε ξεσηκώσει για να γλιτώσεις από αυτήν την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό σε ενοχλεί. Και φυσικά όλα αφορούν τον χώρο, αλλιώς συζήτηση δεν γίνεται.
Από εκεί και πέρα, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια σκατά θα τρώμε όλοι μας. Και μάλιστα με ΣΥΡΙΖΑ λίγα λιγότερα οι πιο αδύναμοι (κατώτερη κλίμακα φορολογίας από το 26% στο 22%, ΕΦΚΑ επιτηδευματιών βάσει εισοδήματος, δωρεάν περίθαλψη για όλους), αν και από την άλλη μας κατέβασε το αφορολόγητο, ανέβασε τον ΦΠΑ στα νησιά κλπ (μνημονιακές υποχρεώσεις είπαν...). Οπότε γιατί θα είναι κάτι καλύτερο επί ΝΔ (που θα ανεβάσει, λέω εγώ, τους φόρους για τους αδύναμους και θα τους μειώσει για τα φιλαράκια τους, του Κεφαλαίου), είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω.
-
Δια οι πιο αδικοι φοροι για τους αδυναμους ειναι οι εμμεσοι. Φπα απο 23 στο 24, εστιαση απο 13 στο 23-ναι κ ο φτωχος τρωει σε σουβλατζιδικο κ δεν μιλαμε για ψαρι στο καστελοριζο, ΕΦΚ κ ΦΠΑ σε καυσιμα-ο φτωχος εχει τουλαχιστον παπακι, ΕΦΚ σε πετρελαιο θερμανσης με ταυτοχρονη μειωση στο κονδυλι επιδοτησης απο το κρατος, μεταβαση σε ποσα αγαθα 1ης αναγκης απο χαμηλο σε υψηλο συντελ., καταργηση ΕΚΑΣ κ επικουρικων κ πολλα αλλα.
-
Δεν διαφωνώ επ' αυτών ΠαράφρωνΟδηγέ.
-
Αλλά πέφτεις στο τρυπάκι όπως σου έχει πει κ ο gatoz να λες όταν μοιράζει ψίχουλα ο επαναστάτης ότι ''καλώς το κάνει''. Και για αυτό τον θεωρείς καλύτερο από τους προηγούμενους, ενώ στην πραγματικότητα σε όρους ''σανό'' ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη...
Μακράν ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχει περάσει.- -
Αντε πάλι οι συγκρίσεις . Προφανώς ο Αλέξης επιβάρυνε τον κόσμο με όλα όσα λέτε . Ξεχάσατε ακόμα ότι δεν πληρώνει συντάξεις . Η πεθερά μου κλείνει 2 χρόνια χωρίς την σύνταξη χηρείας και πρέπει να ζήσει με ένα έναντι 320 €, ενώ πρέπει να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και πολλά ακόμη . Εκανε και άλλα πράγματα αρνητικά , αλλά έκανε και θετικά όπως τις 100 δόσεις , για τις οποίες θα έπρεπε να υπάρχει και δυνατότητα επανένταξης για όσους τις έχασαν για κάποιο λόγο και κυρίως έδωσε την δυνατότητα σε όσους χρωστούσαν στα ταμεία να έχουν ασφάλιση .
Εδώ να σημειώσω ότι συγκρίνουμε αυτόν που έκανε λιγότερο κακό και όχι αυτόν που έκανε καλό .
Ας δούμε λίγο τα πράγματα από παλιά .
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για μένα από την άλλη δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Για πάρα πολλούς και διαφόρους λόγους. Δεν περιμένω εσύ ή άλλοι που υποστηρίζουν τις αριστερές και κομμουνιστικές πολιτικές να καταλάβουν τις διαφορές των δύο κομμάτων αλλά και των ουσιωδών διαφορών των περιόδων που κυβέρνησαν.Και να δώσω μερικά απλά προσωπικά παραδείγματα, επί εποχής ΝΔ.
Δεν ξεχνώ που κάθε τρεις και λίγο είχαμε απεργίες στον εργασιακό μου τομέα με εντολές της αριστεράς.
Δεν ξεχνώ που πλακώθηκα στις βρισιές με άγνωστους κομμουνιστές του ΚΚΕ που μου έκλειναν κάθε τρεις και λίγο την πύλη της εργασίας μου και δεν μου επέτρεπαν να εργαστώ.
Δεν ξεχνώ τους αριστερούς συνδικαλιστές που καθημερινά έκαναν παρέλαση στα γραφεία και μας πιπίλιζαν το μυαλό για ανατροπή, ξεσηκωμό, ταξική πάλη, δράση και κατέβασμα στα πεζοδρόμια.
Δεν ξεχνώ τις προτροπές των αριστερών να καταγγείλουμε τις εργοδοσίες και τους διευθυντές για τις υπερωριακές εργασίες.
Δεν ξεχνώ ένα συνδικαλιστή του ΚΚΕ που το πρόβλημά του ήταν τα στρατόπεδα που είχε φτιάξει η ΝΔ (π.χ. Αμυγδαλέζα) για τους μετανάστες και μας έπρηζε καθημερινά για να αντιδράσουμε στους συνδικαλιστές της ΝΔ μόνο και μόνο για να υπάρξει αναμπουμπούλα.
Δεν ξεχνώ και πάρα πολλά άλλα. Βιβλίο μπορώ να γράψω.Που πήγαν όλοι αυτοί από το 2015 και μετά;
Καλή ερώτηση. Στο πιθάρι μπήκαν;Όχι φυσικά.Και άλλη ερώτηση.
Από το 2015 έχουμε παρόμοια συμπεριφορά από την πλευρά των δεξιών;
Δηλαδή ζω τα ίδια που περιέγραψα παραπάνω αλλά πλέον να τα κάνουν οι δεξιοί ή οι ακροδεξιοί; Εννοείται πως όχι.Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κυβερνούν χωρίς να τους εμποδίζει κανείς.
Από το 1980 μέχρι το 2015 αυτό ποτέ δεν επιτράπηκε. Πάντα υπήρχε μία αναμπουμπούλα και μία κατάσταση να γίνει 'ξεσηκωμός' στην χώρα.Συμπέρασμα: Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και των κομουνιστών δεν είναι μόνο στα χαρτιά ή αμπελοφιλοσοφίες.
Οπότε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο κομμάτων είναι απείρως διαφορετικά. **Και επειδή εγώ είμαι και αντιΑριστερός και αντιΚομμουνιστής **η δική μου άποψη είναι ακόμη ποιο ακραία για μορφώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Και σε όποιον αρέσουμε.
Ο Στόρμ περιγράφει την κατάσταση από το 1977 μέχρι σήμερα .
Κάθε φορά που κυβερνούσε η ΝΔ είχε να αντιμετωπίσει το πεζοδρόμιο , αλλά και τις ενοχές της και τις εμμονές της .Και αν αυτές υπήρχαν από το 1977 μέχρι το 1981 , δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μετά το 1981 και ιδιαίτερα μετά το 1984 , όταν βιώσαμε την διάλυση του κράτους και του κοινωνικού ιστού και την πλήρη εξουσία του κάθε πρασινοφρουρού .
Ακόμα δεν θα έπρεπε να υπήρχαν μετά το 1989 που φάνηκαν ξεκάθαρα οι μίζες , αλλά και η πτώση των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη , θα έπρεπε να είχαν επαναφέρει αν όχι την ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς , τουλάχιστον την ισοτιμία .
Αλλά τότε έγιναν σημαντικά λάθη . Ο Μητσοτάκης έπρεπε να φερθεί πασοκικά και ανάλογα με τις εκλογικές αλχημείες Λαλιώτη - Σκανδαλίδη . Δηλαδή να άλλαζε αμέσως με τους 151 που είχε τον εκλογικό νόμο και να προχωρούσε 4ες εκλογές , ώστε να είχε 170-180 βουλευτές με το 48 % που είχε πάρει και να κυβερνούσε άνετα .
Δεν το τόλμησε , όπως και δεν τόλμησε να τα βάλει με νταβατζήδες , Κρόκους και κυρίως με τους Σταμουλοκολλάδες .
Αποτέλεσμα η δήλωση του ΥΠΕΞ της πλανηταρχίας , που δήλωσε ξαφνικά στα 2,5 χρόνια της θητείας της κυβέρνησης , ότι σε 6 μήνες θα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και τα ψηφιακά τηλέφωνα και τα μεγάλα έργα και τα νέα αεροπλάνα θα πάνε εκεί που πρέπει .Δεν ξέρω αν σε όσα είπε ο Μητσοτάκης στον Παπαχελά , έχει αναφερθεί στο τι έγινε τότε , η απλά ασχολήθηκε με το 1965 .
Ετσι ξαναγύρισε το ΠΑΣΟΚ και είχαμε τις μεγάλες αγορές και το πάρτυ των μιζών . Αφού είχαμε την Μεγάλη Ανατροπή το 2000 , φτάσαμε στο 2004 που για να πάρει τις εκλογές ο Κωστάκης έπρεπε να γίνει και αυτός ΠΑΣΟΚ στις υποσχέσεις και κυρίως να υποσχεθεί , αυτό που έκανε ο νόμος Παυλόπουλου . Την μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων του δημοσίου , που είχαν σε πολυετή ομηρία οι πασόκοι , ώστε να ψηφίζουν όπως πρέπει στις εκλογές , αυτοί και οι οικογένειες τους...
Μετά βέβαια η πασοκίλα μίλησε για προσλήψεις , ενώ ήταν μονιμοποιήσεις , αλλά αυτό το πέρασε στον κόσμο , ακριβώς λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας , αλλά και της μεγάλης δύναμης που είχε στα μμε με τους νταβατζήδες , μια και το στρατιωτικό της σκέλος που τώρα παίρνει 48ωρες , είχε φροντίσει να εξοντώσει όλους τους δεξιούς εκδότες ...
Και φτάνουμε στο 2008 , όπου για την παράνομη πράξη ενός αστυφύλακα , κάηκε η Αθήνα και μάλιστα ενώ ο ένοχος είχε συλληφθεί αμέσως . Σκεφτείτε τι θα έκανε η πασοκοαριστερά αν είχαμε μια πράξη ανάλογη με την δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν . Αρκεί να τις συγκρίνουμε με αυτές που κάνει για τις περιπτώσεις Λαμπράκη και Φύσσα , ενώ για τις 2 δολοφονίες των νεαρών της ΧΑ , ουδείς ασχολείται και νομίζουν ότι ο κόσμος αυτά τα επικροτεί . Και στο κάψιμο έχουμε τον φόνο των 4 της Μαρφίν , αλλά οι εκδηλώσεις αφορούν μόνο τον άτυχο Γρηγορόπουλο .
Αναμενόμενα λοιπόν αφού η δεξιά δεν τόλμησε ποτέ , ούτε τότε που κυβερνούσε να τσακίσει την βία από όπου και αν προέρχεται , να βάλει τα άκρα στην θέση τους , τονίζοντας ότι πρόκειται περί δίδυμων αδελφών , η ιδεολογική επικράτηση της αριστεράς , συνεχίζεται μέχρι σήμερα , την ίδια στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο , η αριστερά έχει μπεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας μαζί με τα εκατομμύρια θύματα που προξένησε στον κόσμο που είχε την ατυχία να ζει κάτω από την μπότα της .
Και ενώ όλοι πίστευαν ότι ο Κωστάκης θα είχε την τύχη του Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ υποσχόμενο τα Πάντα στους Πάντες με το Λεφτά Υπάρχουν και θα είχε μία άνετη 8ετία τουλάχιστον , ήρθε η διεθνής κρίση και χάλασε το παραμύθι .
Ανάλογα γεγονότα ιστορικά είχαμε το 1973 , όπου η πρώτη πετρελαϊκή κρίση , έσπασε το αφήγημα της ισχυρής οικονομίας του Παπαδόπουλου και κατέρρευσε όλο το σκηνικό της ελεγχόμενης επαναφοράς στην ομαλότητα που είχε στηθεί με τον Μαρκεζίνη και βέβαια έπαιξαν και τον ρόλο τους , τα όσα συνέβησαν στον εσωτερικό χώρο , αλλά και στην Μέση Ανατολή .
Γυρίζοντας στο 2010 και αφού ο ΓΑΠ φρόντισε να φορτώσει τα πάντα στους προηγούμενους μέσω του Γεωργίου , κλασσική πασοκική τακτική , που δεν ήξερε να την φτιάξει ανάλογα καλά η δεξιά το 2004 με την αποτυχημένη Απογραφή .
Αλλά εδώ η κρίση και το κοινό νόμισμα δεν άφησε περιθώρια να προχωρήσει σε υποτιμήσεις όπως έγινε το 1994 και έτσι μπήκαμε στα μνημόνια , ενώ ταυτόχρονα είχαμε την μεγάλη ατυχία να εκλεγεί ο πιτσαδόρος αρχηγός της νδ .
Στο σημείο αυτό έχουμε άλλη μια ιδεολογική ήττα της δεξιάς , γιατί οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ , είναι ψιλοστημένες αφού κυκλοφορούν δακτυλίδια , στην νδ αφήνουν να ψηφίζει κάθε περαστικός και έτσι να εκλέγονται διάφοροι άσχετοι .
Ο εμμονικός , ανεπαρκής και αστράτευτος όπως έμαθα τώρα πιτσαδόρος , είχε ως μόνο στόχο την αναρρίχηση του στην πρωθυπουργία με κάθε τίμημα . Ετσι αντί να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να φάει τα σκατά που είχε δημιουργήσει από το 1977 και να εξαερωθεί , ξεκίνησε με τα Ζάππεια . Μετά φτάσαμε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και εδώ είχε την χρυσή ευκαιρία να αφήσει τον Παπαδήμο να πάρει όλα τα δύσκολα μέτρα και το 2013 με το τέλος της θητείας της Βουλής του 2009 , θα μπορούσε να έλθει αυτοδύναμος σε μια καλύτερη χώρα .
Και όταν λέω δύσκολα μέτρα , εννοώ την μεγάλη μείωση του δημοσίου με απολύσεις , το κλείσιμο των άχρηστων οργανισμών , την μείωση των συντάξεων , το Χαράτσι στα ακίνητα είχε ήδη μπεί και η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα είχε ήδη εκτοξευτεί .
Δεν είχε υπομονή όμως και έτσι όξυνε την κατάσταση με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στις πρώτες εκλογές του 12 .
Εδώ επειδή ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος , τόλμησε να αναφερθεί στο PSI και να το συγκρίνει με τα σημερινά , βασιζόμενος στην άγνοια του λαού και στην συνενοχή των ΜΜΕ , θα πρέπει να θυμίσω δύο πράγματα .
Με αυτή την βλακεία που έκαναν , λένε έκοψαν 100 δις από το χρέος . Ναι έκοψαν , αλλά δεν μας λένε ότι τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα λεφτά , ήταν οι οικονομίες των ασφαλιστικών ταμείων , η αποταμίευση των Ελλήνων που είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα , οι οικονομίες όλων των κρατικών φορέων και κυρίως , είναι ότι αφού χάσαμε 50 δισ καταθέσεις από τις τράπεζες μας με το κούρεμα και αυτό το ποσό ίσως είναι και μεγαλύτερο , ταυτόχρονα πέσαμε σαν χώρα στην κατηγορία SD . Δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι .
Για αυτό και τελικά το χρέος επανήλθε εκεί που ήταν πριν , αφού χρειάζεται το κράτος να δίνει κάθε χρόνο 14 δις επιχορήγηση στα ταμεία και άλλα λεφτά στους άλλους που δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν χωρίς κρατικά λεφτά , όπως τα πανεπιστήμια κλπ .
Και μετά ήρθε ο πιτσαδόρος , αφού πέρασε η τρομακτική εκλογή του Μαίου του 2012 που το σύστημα πανικοβλήθηκε .
Ο πιτσαδόρος , δεν είχε κανένα πρόβλημα να κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ και έτσι σήμερα θεωρούνται οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μιλάνε για ετερόκλητη κυβέρνηση των συριζανελ ..
Αλλά τελικά κυβέρνησε ο πιτσαδόρος . Όχι δεν κυβέρνησε . Ξανακυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο απλώς να πρωθυπουργεύει...
Ετσι σαν κλασσική πασοκική κυβέρνηση αυτή που είχαμε από το 2012-2015 φρόντισε να βοηθήσει τα πασοκικά παιδιά του δημόσιου τομέα , βγάζοντας τους στην σύνταξη από τα 50 και διαλύοντας τον προυπολογισμό και εκτινάσσοντας το χρέος , ενώ κυνήγησε την βάση της νδ , δηλαδή τους μικρομεσαίους , τους αστούς , τους κατόχους ακίνητης περιουσίας .
Με τους φόρους και το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και την ανεργία των ΕΕ που έφερε η κρίση , πολύς κόσμος της εργασίας βρέθηκε να χρωστάει τα χαράτσια , όπως τέλος επιτηδεύματος , ΕΕΤΗΔΕ , ΕΝΦΙΑ , ΦΜΑΠ και τα ταμεία του , ΟΑΕΕ , ΕΤΑΑ και με νόμο του αισχρού πιτσαδόρου , κινδύνευε να συλληφθεί κάθε στιγμή , αφού είχε ποινικοποιήσει τα χρέη στο δημόσιο , ακόμα και αν αυτά ήταν της τάξεως των 5-10-20000 € και είχαν δημιουργηθεί μέσα στην κρίση .
Ταυτόχρονα ο ίδιος κόσμος και οι οικογένειες τους βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς περίθαλψη , χωρίς αφορολόγητο σε ένα κόσμο που η ανεργία είχε εκτιναχθεί στα ύψη .
Ετσι με τον ξεφτίλα πιτσαδόρο , ένας 50άρης του δημόσιου τομέα , μετά από 25ετές ξύσιμο στο δημόσιο , έπαιρνε την συνταξάρα των 1200-1500 € και ταυτόχρονα δούλευε μαύρα , ενώ ο 50άρης του ιδιωτικού τομέα , αν ήταν μισθωτός έχανε την δουλειά τους από τον προηγούμενο κοπρίτη , αφού στοίχιζε τα μισά στον εργοδότη του , αν ήταν ΕΕ ή είχε επιχείρηση έχανε το μαγαζί του , ή βάραγε μύγες στο γραφείο του . Ταυτόχρονα και οι δύο του ιδιωτικού τομέα έχαναν την ασφάλιση τους , ακόμα και αν είχαν πληρώσει επί 30 χρόνια εισφορές .
Αυτά ήταν εγκλήματα που αν υπήρχε εκλογικός ποινικός κώδικας , θα έπρεπε ο πιτσαδόρος όχι μόνο να είχε καταδικαστεί σε πολιτικό θάνατο , αλλά να παραμένει κρεμασμένος όπως ο Μπενίτο για να τον βλέπουν οι επόμενοι...
Μετά ήρθε ο Τσίπρας που τον ζούμε με τα καλά του και τα άσχημα του .
Προφανώς ο Τσίπρας και ο Καμμένος στις επόμενες εκλογές θα πληρώσουν το τίμημα τους , αλλά το θέμα είναι αν ο Κούλης έχει τα φόντα να πάει την χώρα μπροστά . Αυτό για να το κάνει θα πρέπει να έχει και ιδεολογική μάχη και κυρίως να μην εγκλωβιστεί στην πασοκάρα .
Εκεί θεωρώ ότι αν αναγκαστεί να συγκυβερνήσει , ίσως η επιλογή Τσίπρα να είναι καλύτερη για την χώρα από την επιλογή Φώφης . Γιατί ο Τσίπρας είναι κωλοτουμπίσιος....
Χτες είπαν ότι για να ανέβει η χώρα χρειάζεται τα επόμενα 3 χρόνια 200 δισ επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα .
Ποιοι θα τις φέρουν και γιατί θα τις φέρουν στην τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης , αν δεν προχωρήσουμε σε πλήρη αποσοβιετοποίηση ?
Το τι σημαίνει αποσοβιετοποίηση για την χώρα , είναι θέμα άλλου σχολίου , αφού αφορά το μέλλον και εδώ ασχοληθήκαμε με το παρελθόν και την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και σου απήντησα σχετικά. Βρίζεις (και δικαίως, και εγώ 1000% μαζί σου!!!) για όσα υφίστασαι στην εργασία σου. Και μετά θυμώνεις με το ΚΚΕ, ή γενικά όποιον ακτιβιστή προσπαθεί να σε ξεσηκώσει για να γλιτώσεις από αυτήν την κατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό σε ενοχλεί. Και φυσικά όλα αφορούν τον χώρο, αλλιώς συζήτηση δεν γίνεται.Από εκεί και πέρα, είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια σκατά θα τρώμε όλοι μας. Και μάλιστα με ΣΥΡΙΖΑ λίγα λιγότερα οι πιο αδύναμοι (κατώτερη κλίμακα φορολογίας από το 26% στο 22%, ΕΦΚΑ επιτηδευματιών βάσει εισοδήματος, δωρεάν περίθαλψη για όλους), αν και από την άλλη μας κατέβασε το αφορολόγητο, ανέβασε τον ΦΠΑ στα νησιά κλπ (μνημονιακές υποχρεώσεις είπαν...). Οπότε γιατί θα είναι κάτι καλύτερο επί ΝΔ (που θα ανεβάσει, λέω εγώ, τους φόρους για τους αδύναμους και θα τους μειώσει για τα φιλαράκια τους, του Κεφαλαίου), είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω.
Όχι φίλε μου δεν αφορούν όλα το χώρο. Και κυρίως τα αμιγώς προσωπικά θέματα.
Όπως εσύ επιμελώς τόσα χρόνια αποφεύγεις να βγάζεις προς τα έξω τα αμιγώς προσωπικά σου θέματα, έτσι και εγώ δεν θέλω ούτε να τα αναφέρω, ούτε να ξεκινούν προσωπικές συζητήσεις. Αρκούν τα κυρίως απαραίτητα μόνο και μόνο για να υπάρχει εξέλιξη στις απόψεις.Εγώ παραπάνω αναφέρθηκα στις διαφορές που εντοπίζω εγώ σε δύο περιόδους διαφορετικών κυβερνήσεων. Και οι διαφορές αφορούν την χώρα, στις δυνατότητες κυβερνησιμότητας, στις διαφορετικές κουλτούρες κομμάτων και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
Εσύ και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί αυτά να τα προσπερνά και να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μόνο θέματα π.χ. χρήματα, φράγκα, πορτοφόλια. Εγώ κοιτάω και άλλα πράγματα που επηρεάζουν την ζωή ενός πολίτη.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο Στόρμ περιγράφει την κατάσταση από το 1977 μέχρι σήμερα .
Κάθε φορά που κυβερνούσε η ΝΔ είχε να αντιμετωπίσει το πεζοδρόμιο , αλλά και τις ενοχές της και τις εμμονές της .
...Ακριβώς όπως τα γράφεις. Φυσικά δεν περιμένω αυτά να τα καταλάβει κάποιος που είναι ταγμένος στην αριστερά ή στον κομμουνισμό.
Αλλά οι ταγμένοι αριστεροί και κομμουνιστές πλέον είναι μία χούφτα άνθρωποι. Αν η αριστερά (και μάλιστα η ριζοσπαστική δηλ. η εξέλιξη του ΚΚΕ Εσωτερικού) είχε πετύχει σε κάτι, προχθές στο ΖΑΠΕΙΟ θα είχαν μαζευτεί όλοι αυτοί που πανηγύριζαν το 2015 μετά την εισβολή στο Μαξίμου. Θα ακούγαμε νταούλια και θα βλέπαμε λαοθάλασσες. Αντιθέτως είδαμε κάποιους πολιτικάντηδες, κάποιους βουλευτές και κάποιους που χασκογέλαγαν και παίζανε με κάτι γραβάτες σαν να είχαν πάει ημερήσια εκδρομή στο Ξυλόκαστρο.
Και πότε όλα αυτά; 5 ημέρες μετά την αναγνώριση της Μακεδονίας ως χώρα με Μακεδόνες πολίτες και με Μακεδονική γλώσσα. Και 4 ημέρες μετά την άρση του βέτο από τον Τσίπρα για είσοδο της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Καραγκιοζιλίκια. Νομίζει κάποιος ότι ο μέσος ακομμάτιστος πολίτης δεν τα βλέπει αυτά;
Για κουτορνίθι τον περνούν;Αν θεωρεί κάποιος ότι υπάρχει ακόμη αριστερά στη χώρα αυτό εμένα με ξεπερνά πλέον.
Και όλα αυτά, καλώς ή κακώς επιδρούν σε όλη την αριστερή πολυκατοικία.
Και αυτό έχει φανεί παντού. Γιατί π.χ. θα βλέπαμε μία θεαματική άνοδο των ποσοστών άλλων αριστερών κομμάτων ή κομμουνιστικών. Θα βλέπαμε επιρροή. -
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι προσπαθούμε να τετραγωνήσουμε τον κύκλο?
-
Γιατί μας αρέσει να λύνουμε επιστημονικά προβλήματα...
Η τουλάχιστον να προσπαθούμε...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Αλλά πέφτεις στο τρυπάκι όπως σου έχει πει κ ο gatoz να λες όταν μοιράζει ψίχουλα ο επαναστάτης ότι ''καλώς το κάνει''. Και για αυτό τον θεωρείς καλύτερο από τους προηγούμενους, ενώ στην πραγματικότητα σε όρους ''σανό'' ο τύπος είναι από άλλο πλανήτη...Φυσικά θα επικροτώ ό,τι καλό κάνει ο οποιοσδήποτε. Θυμίζω ότι σχεδόν όλοι οι φόροι που πληρώνουμε σήμερα είναι Σαμαροβενιζελικοί. Ο Τσίπρας λοιπόν έδωσε μερικές ελαφρύνσεις σε μερικές ομάδες, ανέβασε από την άλλη κάποιους άλλους φόρους (ΦΠΑ, ειδικά στα νησιά, μείωση αφορολόγητου και φαντάζομαι ξεχνάω και κάτι ακόμα). Θυμίζω όμως ότι όλες αυτές οι αυξήσεις είναι μνημονιακές επιταγές. Τόλμα να πεις όχι στο Eurogroup... Το ότι είναι ψεύτης και απατεώνας δε νομίζω να το αμφισβητεί κανείς. Άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Βέβαια το δικαιολόγησε ως 'στροφή προς τον ρεαλισμό', αλλά αν θέλαμε τέτοια δεξιά πολιτική, είχαμε και τους original δεξιούς! Αυτό όμως δεν ακυρώνει τα όποια, λίγα, θετικά έκανε. Μέσα σε αυτά και η συμφωνία για την Μακεδονία.
Εσύ και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί αυτά να τα προσπερνά και να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μόνο θέματα π.χ. χρήματα, φράγκα, πορτοφόλια. Εγώ κοιτάω και άλλα πράγματα που επηρεάζουν την ζωή ενός πολίτη.
Καλώς ή κακώς το οικονομικό επίπεδο είναι από τα σημαντικότερα στη ζωή ενός πολίτη. Από εκεί ξεκινάει η ευημερία ή η εξαθλίωση. Φυσικά υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η ανομία ή, ακόμα χειρότερα, η εφαρμογή άδικων/αντιλαϊκών νόμων, οι εργασιακές συνθήκες, το περιβάλλον (όχι γενικά και αόριστα, αλλά η ζωή στις πόλεις, οι παροχές στους πολίτες κλπ). Κανείς δεν διαφωνεί με αυτά, αλλά αυτά δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη.
-
Όχι στο eurogroup δύσκολα μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε,αλλά μην ξεχνάμε και την υπερήφανη -στα 4,στα 8,στα πόσα δεν ξέρω-διαπραγμάτευση με τον άλλο αριβίστα,τον Γιάνη....κάποιες τουλάχιστον μνημονιακές υποχρεώσεις οφείλονται και σε εκείνη την περίοδο που κανένας δεν έχει εξηγήσει επαρκώς γιατί και πως έγινε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θυμίζω ότι σχεδόν όλοι οι φόροι που πληρώνουμε σήμερα είναι Σαμαροβενιζελικοί.
Θυμίζω όμως ότι όλες αυτές οι αυξήσεις είναι μνημονιακές επιταγές.
Κοίτα τώρα τι συνεχίζεις να κάνεις...
Οι πρώτοι φόροι Σαμαροβενιζελικοί.
Οι δεύτεροι μνημονιακές υποχρεώσεις.Κάπου το πας λάθος Δία. Κάπου στρογγυλεύεις τις γωνίες της δήθεν αριστερής κυβέρνησης. Ψάχτο καλύτερα.
-
Θες να πούμε ότι όλες ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις; Δεν έχω αντίρρηση. Τουλάχιστον ο Τσίπρας μείωσε και κάτι, σε αντίθεση με τους Σαμαροβενιζέλους.
-
ΦΠΑ εστίαση από 23 σε 13 ποιος το πήγε;
Μετά ποιος το ανέβασε ξανά;
Μέρισμα από το ματωμένο πλεόμασμα δεν έδωσαν και οι προηγούμενοι;
Οι προηγούμενοι έδιναν περισσότερα χρήματα στο επίδομα θέρμανσης επίσης. 50% πάνω μάλιστα.Θυμάμαι τόσο λάθος;
Δεν είναι το θέμα τι θέλω εγώ να πεις.
Απλά οι ''συμπάθειες'' δεν κρύβονται... -
Του Τσίπρα οι φόροι είναι 'μνημονιακές επιταγές'. Οι άλλοι μάλλον τα κάνε γιατί γουστάρανε... Και γιατί άραγε είχαμε 'μνημονιακές επιταγές' για 4 ακόμη χρόνια για να φτάσουμε (που δεν φτάσαμε) στο σημείο που είμασταν το '14? Ποια ανάγκη υπήρξε? Όταν μάλιστα ξεκίνησε ως αφετηρία με ένα έλλειμα σχεδόν μηδενικό; Κι επειδή ο Τσίπρας έχει κάνει τόσα καλά, τι ακριβώς έχει κερδίσει επί Τσίπρα ο απλός μισθωτός (δεν το αντελήφθην προσωπικά, εξηγείστε μου παρακαλώ). Άμεσοι φόροι ίδιοι και περισσότεροι από τους 'Σαμαροβενιζέλους', έμμεσοι φόροι περισσότεροι και ανάπτυξη κάτω από την μονάδα (εκ κυβερνητικής πεποιθήσεως και διάφορων αγκυλώσεων κιόλας, για να είναι ο μισθωτός σαν το ποντίκι σαν την φάκα και να μην μπορεί να ξεφύγει πουθενά μπας και καταλήξει επιδοματικός προλετάριος να υμνεί τον τρισμέγιστο...). Δεν κινείται όλο το σύμπαν γύρω από τις 100 δόσεις και όσους τυχόν έχουν χρέη, πως να το κάνουμε...
Το κορυφαίο άσμα που περιγράφει την σημερινή κυβέρνηση
https://www.youtube.com/watch?v=bro29V1tjls
(το έχω κλέψει δεν το σκέφτηκα ο ίδιος!)Να πω επίσης ότι ΠΑΝΤΑ στο ΤΣΜΕΔΕ αν δεν πλήρωνες εισφορές έμενες χωρίς περίθαλψη μετά από κανένα εξάμηνο, δεν ήταν του πιτσαδόρου αυτό. Για να θυμηθώ βέβαια ότι μεταπτυχιακός φοιτητής το '93 για να βγάλω 2 φράγκα και να μην επιβαρύνω τους δικούς μου έπρεπε να 'γραφτώ στο ΤΕΕ' για να μπορώ 'να έχω μπλοκάκι' και αν τυχόν τα έοσδά μου μηδενίζονταν, το χρέος των εισφορών έτρεχε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ. Απλά ήρθε η κρίση και κατάλαβαν και οι μηχανικοί ότι είναι 'κοινοί θνητοί'.
Αν θέλουμε να δούμε και λίγο πιο μακροσκοπικά τα πράγματα, η κεντροαριστερά (υπεύθυνη κατά τα 2/3 για την χρεωκοπία) έπνεε τα λοίσθια αφού η χρεωκοπία της έσκασε στα χέρια. Το μαγαζί αναγκάστηκε να κάνει ένα ισχυρό και επιθετικό rebrand με την μορφή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα κυβερνάει πάλι το ΠΑΣΟΚ με άλλη βιτρίνα, 'άσπιλη και αμόλυντη'. Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ του 3% κατά ένα μεγάλο μέρος του (Λαφαζάνης κ.λ.π.) πήγε σπίτι του, δεν νομίζω να φαντάζεται κανείς ότι ο υπόλοιπος είχε τόσα στελέχη για να κυβερνήσει το κράτος: Η χώρα όμως χρεωκόπησε με την 'νοοτροπία ΠΑΣΟΚ', με 70% της οικονομίας περί του κράτους και με κυνήγι της επιχειρηματικότητας (όχι όμως και συγκεκριμένων επιχειρηματιών) και με το πόπολο να πιστεύει ότι έχει εφεύρει το αεικίνητο και μπορεί να παίρνει με αυτό τον τρόπο συντάξεις στα 50 του. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι πατώντας σε δυο βάρκες. Ή θα πάει προς τον κομμουνισμό ή προς τον ελεύθερη οικονομία, το 'ελληνικό μοντέλο' υπάρχει μόνο στην φαντασία μας. Αναμένεται λοιπόν και το rebrand της ΝΔ αφού ο (όποιος) Μητσοτάκης πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαγεί από το ΠΑΣΟΚ που ζει εκεί μέσα υπό την μορφή των καραμανλικών και της 'λαικής δεξιάς' (ή να σηκωθεί να φύγει ο ίδιος).
Παρεμπιπτόντως, οι φωνές για κόμμα 'στα δεξιά της ΝΔ' είναι κυρίως από κάτι απόστρατους στρατηγούς και παλιά 'λαικά' καραμανλικά στελέχη. Αν όλοι αυτοί είναι υπέρ της 'ελεύθερης οικονομίας' εγώ είμαι ο παπάς Βενέδικτος.
-
Συγνωμη ρε παιδια αλλα τις 100 δοσεις οι προηγουμενοι δεν τις ψηφισαν? Δεν ξερω αν εκανε καποια βελτιωση ο Αλ6ς αλλα αμνησια ομαδικη εχουμε?
http://mobile.tovima.gr/article.aspx?id=649457 -
Αμνησια ομαδικη η οτι συμφερει το καθενα να θυμαται...
Δυστυχως ο καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζουν...
Θλιβομαι πραγματικα που υπαρχουν ατομα που υποστηριζουν αυτο το θιασο ακομη και τωρα...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άρχισαν τα όργανα...
«Αυτοί που μιλούσαν για αλήθεια και αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι ψεύτες.
Αυτοί που τάσσονταν κατά της αστυνομικής βίας και τελικά την χρησιμοποιούν προς διασφάλιση των μικροκομματικών τους συμφερόντων.
Αυτοί που απαγορεύουν και φιμώνουν την όποια αντίδραση στην αυθαιρεσία της εξουσίας τους, χρησιμοποιώντας τους προβοκάτορες των Μ.Μ.Ε., έτσι ώστε να διατηρήσουν την καρέκλα τους για λίγο ακόμη.
Αυτοί που αφήνουν τους πραγματικούς τρομοκράτες και εγκληματίες να αλωνίζουν και βάζουν φυλακή τους οπαδούς για ένα πυρσό, με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς αποδείξεις.
Αυτοί που αντιλαμβάνονται τους ΒορειοΕλλαδίτες, ως πολίτες 2ης κατηγορίας.
Αυτοί που πολέμησαν τον Π.Α.Ο.Κ. για ένα ρόλο χαρτί.
Αυτοί λοιπόν οι επαγγελματίες της πολιτικής της κωλοτούμπας και της ντροπής, που έχουν όνομα 'ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ', στις 17 Ιουνίου υπέγραψαν την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη τους, παραδίδοντας την Μακεδονική πολιτισμική κληρονομιά και αναγνωρίζοντας παράλληλα Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, σε ένα κρατίδιο Σλάβων.
Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αλλά προσπάθησαν να μας πείσουν για την 'τεράστια επιτυχία' αυτής της κίνησης τους, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων εκδήλωση για τα 'οφέλη' της συμφωνίας, την ερχόμενη Δευτέρα στην Τούμπα.
Ως οπαδοί του μεγαλύτερου κοινωνικού κινήματος, της μοναδικής Μακεδονίας, που για 92+ χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας, ρατσισμού, ανελευθερίας και καταστολής και πάντα προασπιζόμενοι την ιστορική αλήθεια και το συμφέρον των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητη την εν λόγω προδοσία.
Ενημερώνουμε τους Κυβερνώντες, πως τους περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα να τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει και τους υποσχόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα λάβει χώρα μία τέτοια εξευτελιστική προπαγανδιστική εκδήλωση στην Τούμπα.
Υ.Γ.1: Αλήτες Προδότες Πολιτικοί,
Τα κάνατε σκατα για ακόμη μια φορά,στη ΤΟΥΜΠΑ δεν χώραν αυτά.
Υ.Γ.2: Για τους περίεργους..., άλλο Πατριωτισμός, άλλο Εθνικισμός και δεν θα επιτραπεί σαν κανέναν φασίστα να καπηλευτεί τη δίκαιη δράση μας
Υ.Γ.4: Τσιπροκαμμένοι....ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
Μετά τιμής,
ΣΦ Π.Α.Ο.Κ. ΤΟΥΜΠΑΣ»https://www.protothema.gr/sports/articl ... -skopiano/
-
Η πρώτη δημοσκόπηση για το όνομα των Σκοπίων
https://inlife.inpaok.com/i-proti-dimos ... n-skopion/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ