-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Βγήκαμε λοιπόν από τα μνημόνια .
Ευτυχώς για 15 χρόνια θα μας έχουν σε επιτροπεία , γιατί αλλιώς οι διάφορες μορφές πασοκ της χώρας , πάλι θα διέλυαν τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας για να συντηρούν ξύστες και παράσιτα , τα οποία όμως φέρνουν ψήφους ....
Ο Ιωάννης ανησυχεί για το αφορολόγητο των μισθωτών και των συνταξιούχων , αλλά εμάς μας πονάει και το μηδενικό αφορολόγητο εδώ και χρόνια και το τέλος επιτηδεύματος και όλα τα άλλα θέματα που έχουν τσακίσει διαχρονικά μέσα στην κρίση τον κόσμο της παραγωγής .
Οσο για την μείωση των συντάξεων , πάλι δεν θα ενοχλήσει τόσους , γιατί όσοι βγαίνουν τώρα και στο μέλλον, θα πάρουν έτσι και αλλιώς τα @@ τους , αφού τις μειώσεις τις έχουν από την πρώτη μέρα , οπότε οι πονεμένοι θα είναι τα παιδιά του συστήματος οι πρόωροι συνταξιούχοι του πιτσαδόρου και των προηγούμενων .
Κοιτώντας πάντα μπροστά , η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό άλμα . Μπορεί αυτό να το κάνει η παρούσα κυβέρνηση ? Δύσκολο έως αδύνατο , αποκλειστικά λόγω ιδεολογικών εμμονών . Μπορεί να το κάνει ο Κούλης ? Αν κυβερνήσει μαζί με το πασοκ , επίσης αδύνατο , όπως είδαμε και επί πιτσαδόρου . Αν κυβερνήσει αυτοδύναμος , θέλει κότσια και στελέχη και δεν νομίζω ότι τα έχει , ούτε το ένα , ούτε το άλλο .
Ισως μια μεγάλη συγκυβέρνηση μας πάει καλύτερα .
Ποιος συνταξιούχος ΔΕΚΟ πλήρωσε εισφορές για να παίρνει διχιλιαρα και τριχιλιαρα σύνταξη ρε cruiser? Μας δουλεύεις; έλεος πια με αυτή την καραμέλα.
Επισης, μην ακούω για αφορολόγητο και ΕΕ. 30 χρόνια τώρα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν τους φόρους για τους υπόλοιπους που έχουν ξεχάσει πως δουλεύει η ταμειακή μηχανή στο μαγαζί τους. Έπρεπε να φτάσουμε να έχουμε 8 χρόνια μνημόνιο για να δουλέψει η χρεωστική κάρτα. Όσο για ηλεκτρονικό τιμολόγιο και σύνδεση με Taxis net, αυτό το θέμα δεν το ζητάνε ουτε οι δανειστές! Όλοι μαζί στο ίδιο κόλπο είναι.
Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Υπονομεύει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 15 χρόνια (για να μην πούμε μέχρι το 2060 και φανούμε γραφικοί...).
Όσοι έχουν παιδιά και έχουν καβάτζες, θα επιβιώσουν. Για τους υπόλοιπους, έχετε γειά βρυσούλες...
Εγραψα πουθενά εγώ υπέρ των ΔΕΚΟ και των παιδιών τους ? Γιατί με κράζεις ?
Ειδικά εμένα που μου την πέφτουν επειδή μιλάω για ξύστες... [emoji38]Τώρα για το πόσο πλήρωναν φόρους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι , ενώ επιτίθεσαι στους άλλους να μην τα μιλήσουμε πολύ...
Ετσι και οι φίλοι μου οι τραπεζικοί φώναζαν για την εφορία , αλλά ξέχναγαν τα αφορολόγητα αμάξια και καύσιμα , τα κινητά , τα χαμηλότοκα ,ενίοτε και άτοκα δάνεια , τις δωρεάν πιστωτικές και πολλά ακόμη που ήταν έσοδα με μηδενικό φόρο , για να μην μιλήσουμε για τους χιλιάδες πρόωρους συνταξιούχους με τα μαύρα εισοδήματα ....
Ελεος με τους αθώους....
Τώρα για την συγκυβέρνηση την ανέφερα επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογές , προεδρική και μετά ψηφισμένη απλή αναλογική , οπότε αν δεν πετύχει για τον οποιονδήποτε λόγο μια ισχυρή και αναπτυξιακή κυβέρνηση ο Κούλης , στις επόμενες εκλογές που μπορεί να είναι τον Μάρτιο του 2020 , τι θα γίνει ? Ηδη κάποιοι συριζαίοι μιλάνε για νεοδημοκρατικό διάλειμμα .
Καλά, μου μιλάς για τραπεζικούς, που στα χαρτιά είναι ΙΥ αλλά για τόσα χρόνια δούλευαν με καθεστώς δημοσίου; Έλα σε παρακαλώ. Εγώ μιλάω για τον ταμεία στο My Market, για τον υπάλληλο στο φαρμακείο και άλλες πόσες χιλιάδες δουλειές ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν έχουν τα προνόμια των κάποιων (ελαχίστων) μισθωτών.
Οσο για το άλλο παράδειγμα; γιατροί και δικηγόροι που τώρα είναι 70αρηδες. Έχουν πληρώσει αυτοί τόσα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν σύνταξη πάνω από 1300-1500€; μην τρελαθούμε τελείως...
Ας βολευτούμε τώρα με την επιμήκυνση, και τα λέμε (αν ζούμε) σε καμία 30αρια χρόνια, όταν η χώρα θα είναι ούτε 8 εκατομμύρια σε πληθυσμό, γεμάτη γέρους και τουρίστες (και τους εργαζόμενους να κάνουν τους δούλους αυτών).
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
...Καλά, μου μιλάς για τραπεζικούς, που στα χαρτιά είναι ΙΥ αλλά για τόσα χρόνια δούλευαν με καθεστώς δημοσίου;π.χ. πρόγραμμα εθελούσιας:
Σκέφτεται κάποιος τραπεζικός υπάλληλος να μπει σε πρόγραμμα εθελούσιας.
Είναι να πάρει μετρητά περίπου 80000euro. Δεν του αρκεί όμως αυτό.
Έχει και ένα στεγαστικό δάνειο, οπότε θέλει και ένα γενναίο κούρεμα.
Αλλά θέλει όμως μετά την αποχώρηση να βρει κατευθείαν εργασία με καλό ή καλύτερο μισθό από τον τραπεζικό μισθό γιατί ακόμη είναι 40 ετών και τα φράγκα γρήγορα θα τελειώσουν.Τελικά τι κατάφερε;
Πρόγραμμα εθελούσιας 80000euro
Κούρεμα στο μισό στο υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου.
Επαναπρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου σε θυγατρική εταιρεία της τράπεζας με καλύτερο μισθό σε σύγκριση με αυτόν που έπαιρνε.Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;
Γίνονται...γίνονται...α! γίνονται και χειρότερα...
-
... μόνο γέλιο ...
Μαζεύτηκε το τσίρκο στο ΖΑΠΕΙΟ και πανηγυρίζει. Χασκογελάνε μεταξύ τους και χαίρονται σαν τους ηλίθιους.
Φόρεσε και γραβάτα ο καταληψίας. Τέτοια ξεφτίλα δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. -
Όπως ήταν αναμενόμενο, πήραμε ένα @ αντί για ελάφρυνση! Εντός του μαντριού δεν υπάρχει σωτηρία!!!
-
Βγηκαμε απο τα μνημόνια, αλλα οι δεξιοι προβοκάτορες τον χαβα τους.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όπως ήταν αναμενόμενο, πήραμε ένα @ αντί για ελάφρυνση! Εντός του μαντριού δεν υπάρχει σωτηρία!!!+1000
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Βγηκαμε απο τα μνημόνια, αλλα οι δεξιοι προβοκάτορες τον χαβα τους.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κλαίω!
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Βγηκαμε απο τα μνημόνια, αλλα οι δεξιοι προβοκάτορες τον χαβα τους.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ζαχαριάδη γράφτηκες στο φόρουμ;
-
Χαχα οχι και ετσι ντε χαχα φτου φτου φτου
Ειναι μια νικη για την οποία, όποια κυβερνηση ειναι πανω εχει το δικαιωμα να την προπαγανδισει, για το επικοινωνιακο παιχνιδι της.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ούτε ο Αρκας δεν κατάφερε να με κάνει να γελάσω τόσο αυτές τις μέρες! Να 'στε καλά μάγκες!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... μόνο γέλιο ...
Μαζεύτηκε το τσίρκο στο ΖΑΠΕΙΟ και πανηγυρίζει. Χασκογελάνε μεταξύ τους και χαίρονται σαν τους ηλίθιους.
Φόρεσε και γραβάτα ο καταληψίας. Τέτοια ξεφτίλα δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί.Αφού,ξέρουν τι ποιότητα λαού -ιδίως ο Καμμένος είναι παλιός στο κουρμπέτι- έχουν απέναντί τους,γιατί να μην τα κάνουν.
Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο,ο μόνος που ήταν σκεπτικός ήταν ο Χουλιαράκης (ίσως απ΄τους ελάχιστους εκεί μέσα που έχει μια σοβαρότητα κι έχει καταλάβει τι έχει γίνει ).Βέβαια,ο κάμεραμαν της ΕΡΤ μόλις τον έπιασε στο πλάνο,μέσα σε λιγότερο από 2sec,το άλλαξε γυρνώντας σε πιο χαζοχαρούμενες φάτσες..
-
Κάθομαι και σκέφτομαι ποιο μπορεί να είναι πλέον το προφίλ ενός ψηφοφόρου που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρητικά μόνο οι κολλημένοι αντιδεξιοί και αντιΝΔ, τα μέλη του κόμματος, κάποιοι τελευταίοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι παρατρεχάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι διαβάζουν ΚΟΝΤΡΑ NEWS, Documento, Νέα Σελίδα, Εφ. Συντακτών και ΧΩΝΙ.Πίκρα...
Δύσκολα τα πράγματα.Ο Λεβέντης έχει μεγαλύτερη εκλογική επιρροή στους ψηφοφόρους.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάθομαι και σκέφτομαι ποιο μπορεί να είναι πλέον το προφίλ ενός ψηφοφόρου που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρητικά μόνο οι κολλημένοι αντιδεξιοί και αντιΝΔ, τα μέλη του κόμματος, κάποιοι τελευταίοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι παρατρεχάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι διαβάζουν ΚΟΝΤΡΑ NEWS, Documento, Νέα Σελίδα, Εφ. Συντακτών και ΧΩΝΙ.Πίκρα...
Δύσκολα τα πράγματα.Ο Λεβέντης έχει μεγαλύτερη εκλογική επιρροή στους ψηφοφόρους.
Το θέμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς μπορεί κάποιος να πει και για τη ΝΔ (το ΠΑΣΟΚ μας άφησε χρόνους), απλά από την ανάποδη. Αλλά ένας από αυτούς τους δύο (με συνεργασίες προφανώς) θα κυβερνήσει ξανά.
-
Μονο μακελειό διαβαζουμε, Στεφανο Χιο!!!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Καλά, μου μιλάς για τραπεζικούς, που στα χαρτιά είναι ΙΥ αλλά για τόσα χρόνια δούλευαν με καθεστώς δημοσίου; Έλα σε παρακαλώ. Εγώ μιλάω για τον ταμεία στο My Market, για τον υπάλληλο στο φαρμακείο και άλλες πόσες χιλιάδες δουλειές ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν έχουν τα προνόμια των κάποιων (ελαχίστων) μισθωτών.
Οσο για το άλλο παράδειγμα; γιατροί και δικηγόροι που τώρα είναι 70αρηδες. Έχουν πληρώσει αυτοί τόσα χρόνια ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν σύνταξη πάνω από 1300-1500€; μην τρελαθούμε τελείως...
Ας βολευτούμε τώρα με την επιμήκυνση, και τα λέμε (αν ζούμε) σε καμία 30αρια χρόνια, όταν η χώρα θα είναι ούτε 8 εκατομμύρια σε πληθυσμό, γεμάτη γέρους και τουρίστες (και τους εργαζόμενους να κάνουν τους δούλους αυτών).
Μιλάω για τραπεζικούς σε ιδιωτικές τράπεζες . Μιλάω για του ιδιωτικού τομέα σε επιχειρήσεις του εμπορίου , για πωλητές σε φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες , μιλάω γενικά για στελέχη από το μέσο όρο και πάνω που έχουν κάποιο πτυχίο και εμπειρία .
Προφανώς δεν μιλάω για άτομα μηδενικών ή ελάχιστων προσόντων και αυτά θα μπορούσαν να κάνουν και άλλες δουλειές αν ήθελαν . Μπορεί βέβαια να ήταν πιο κουραστικές
Να σου πω για τους οικοδόμους , που βγάζουν λεφτά και με τα μαύρα και με τα επιδόματα και με το πούλημα ενσήμων ?Οσο για τις εισφορές των 70άρηδων , να έχουν πληρώσει όσοι βγήκαν σε κανονική και όχι πρόωρη σύνταξη . Οι του ΟΑΕΕ πλήρωναν 450 τον μήνα επί δεκαετίες . Οι δικηγόροι και οι γιατροί και οι μηχανικοί πλήρωναν επίσης στα ταμεία τους πάνω από 4 χιλιάρικα τον χρόνο . Και όλοι αυτοί πρώτα έπρεπε να βρούν πελάτες για να τους δώσουν και μετά να τα πληρώσουν και έτσι και δεν πλήρωναν κάποιους μήνες έχαναν και την ασφαλιστική τους ιδιότητα και την περίθαλψη τους , ανεξάρτητα αν είχαν ήδη πληρώσει 30-35 χρόνια ασφάλιση ...
Κλασσικές τέτοιες περιπτώσεις , επί Πιτσαδόρου του Αισχίστου...
Και βέβαια το κλασσικό των μισθωτών του δημοσίου κυρίως , αλλά και του ιδιωτικού , που δούλευαν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα κάνοντας αθέμιτο ανταγωνισμό στους άλλους που έπρεπε να πληρώνουν τις εισφορές τους από τα έσοδα της πελατείας .
Οπότε ας αφήσουμε το δάχτυλο και ας δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε ως σύνολο και ως χώρα .
-
Το θέμα είναι ότι το ίδιο ακριβώς μπορεί κάποιος να πει και για τη ΝΔ (το ΠΑΣΟΚ μας άφησε χρόνους), απλά από την ανάποδη. Αλλά ένας από αυτούς τους δύο (με συνεργασίες προφανώς) θα κυβερνήσει ξανά.
Ελα ρε σύ Συμφωνώ με τον Δία ....
-
Όπως έκανα και με το Μακεδονικό , έτσι και εδώ , εμένα με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα .
Είναι πολιτικά λογικό ο ΤσιπροΚαμμένος να χαίρεται και να πουλάει εκλογικό χόρτο , είναι πολιτικά λογικό η αντιπολίτευση να λέει ότι όλα πάνε χάλια και να πουλάει άλλης μάρκας εκλογικό χόρτο .
Είναι όμως πολιτικά Εθνικό , αυτό το αλισβερίσι ? Όχι βέβαια .
Επειδή εμείς δεν έχουμε εκτεθεί στην πολιτική , θα πρέπει να βλέπουμε τα θέματα ως πολίτες και εργαζόμενοι .
Η χώρα μετά από 10 χρόνια κρίσης βγαίνει σε ένα ξέφωτο . Η επιλογή είναι να πάρει τον δρόμο που οδηγεί στον πολιτισμό , ή να ξαναμπεί σε ένα άλλο σκοτεινό δάσος με γνωστούς και άγνωστους κινδύνους .
Για να πάρει τον δρόμο για τον πολιτισμό χρειάζεται οδηγό με προοπτική . Εχουμε τέτοιους οδηγούς ? Αμφιβάλλουμε σφόδρα .
Εδώ θα δούμε ότι ο Τσίπρας ως κλασσικός αριβίστας , μπορεί να κάνει όσες κωλοτούμπες θέλει χωρίς να τον νοιάζει , αλλά από την άλλη έχει σημαντικές δεσμεύσεις μέσα στο κόμμα .
Ο Κούλης αντίθετα δεν έχει βρεί τον δικό του δρόμο , άγεται και φέρεται από διάφορες τάσεις και βαρωνίες μέσα στο κόμμα και κυρίως δεν έχει απευθυνθεί στον παραγωγικό ιστό της χώρας και αυτός δεν είναι οι μεγάλες κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις , αλλά οι μικρομεσαίες που απορροφούν όλη την ανεργία και προάγουν την επιχειρηματικότητα .
Για αυτές κανένας από τους δύο δεν έχει κάνει κάτι .
Ο Αλέξης πετάει ξεροκόμματα στους πεινασμένους που είναι στον πάτο της κοινωνίας και επιτίθεται στους υπόλοιπους , λέγοντας τους ουσιαστικά , μην φοβάσαι που σε σκίζω στους φόρους , αν φτωχύνεις δεν θα πεθάνεις της πείνας...
Ο Κούλης από την άλλη προσπαθεί να υποσχεθεί κάτι σε όλους , χωρίς προτεραιότητες και προοπτική .
Αυτή είναι η πολιτική κατάσταση , η οποία δημιουργεί ένταση και αηδία στον παραγωγικό κόσμο .
Ετσι πολλοί θα ψηφίσουν άλλες επιλογές , απλά με τιμωρητική λογική . ΧΑ , ΕΚ , Σώρρα ή οτιδήποτε άλλο βρεθεί στον δρόμο τους .
Δυστυχώς ο Τζήμερος δεν είχε τα φόντα να γίνει κάτι καλύτερο , το ποτάμι δεν είχε τα φόντα να είναι κάτι καλύτερο , από εκπρόσωπος των νταβατζήδων , το ΠΑΣΟΚ παρ΄ όλα τα μασκαραλίκια , μας τελειώνει ευτυχώς και το ΚΚΕ παραμένει στην κατάψυξη , μήπως στο μέλλον αναστηθεί ο Λένιν και ο Στάλιν...
Τώρα αν βγεί ένα κόμμα στον δεξιό χώρο με σοβαρά στελέχη και πολιτικό λόγο , παίζει να μαζέψει πολύ χαρτί .
Θεωρώ ότι το 50 % του εκλογικού σώματος δεν έχει καμία δέσμευση στο τι θα ψηφίσει και θα ψηφίσει με μόνο γνώμονα τον πόνο που του προκάλεσαν τα τελευταία 10 χρόνια .
-
Κανένα απολύτως θέμα. Για σένα που είσαι κομμουνιστής και αντιδεξιός δεν τίθεται κάποιο θέμα.
Για μένα από την άλλη δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Για πάρα πολλούς και διαφόρους λόγους. Δεν περιμένω εσύ ή άλλοι που υποστηρίζουν τις αριστερές και κομμουνιστικές πολιτικές να καταλάβουν τις διαφορές των δύο κομμάτων αλλά και των ουσιωδών διαφορών των περιόδων που κυβέρνησαν.Και να δώσω μερικά απλά προσωπικά παραδείγματα, επί εποχής ΝΔ.
Δεν ξεχνώ που κάθε τρεις και λίγο είχαμε απεργίες στον εργασιακό μου τομέα με εντολές της αριστεράς.
Δεν ξεχνώ που πλακώθηκα στις βρισιές με άγνωστους κομμουνιστές του ΚΚΕ που μου έκλειναν κάθε τρεις και λίγο την πύλη της εργασίας μου και δεν μου επέτρεπαν να εργαστώ.
Δεν ξεχνώ τους αριστερούς συνδικαλιστές που καθημερινά έκαναν παρέλαση στα γραφεία και μας πιπίλιζαν το μυαλό για ανατροπή, ξεσηκωμό, ταξική πάλη, δράση και κατέβασμα στα πεζοδρόμια.
Δεν ξεχνώ τις προτροπές των αριστερών να καταγγείλουμε τις εργοδοσίες και τους διευθυντές για τις υπερωριακές εργασίες.
Δεν ξεχνώ ένα συνδικαλιστή του ΚΚΕ που το πρόβλημά του ήταν τα στρατόπεδα που είχε φτιάξει η ΝΔ (π.χ. Αμυγδαλέζα) για τους μετανάστες και μας έπρηζε καθημερινά για να αντιδράσουμε στους συνδικαλιστές της ΝΔ μόνο και μόνο για να υπάρξει αναμπουμπούλα.
Δεν ξεχνώ και πάρα πολλά άλλα. Βιβλίο μπορώ να γράψω.Που πήγαν όλοι αυτοί από το 2015 και μετά;
Καλή ερώτηση. Στο πιθάρι μπήκαν;Όχι φυσικά.Και άλλη ερώτηση.
Από το 2015 έχουμε παρόμοια συμπεριφορά από την πλευρά των δεξιών;
Δηλαδή ζω τα ίδια που περιέγραψα παραπάνω αλλά πλέον να τα κάνουν οι δεξιοί ή οι ακροδεξιοί; Εννοείται πως όχι.Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κυβερνούν χωρίς να τους εμποδίζει κανείς.
Από το 1980 μέχρι το 2015 αυτό ποτέ δεν επιτράπηκε. Πάντα υπήρχε μία αναμπουμπούλα και μία κατάσταση να γίνει 'ξεσηκωμός' στην χώρα.Συμπέρασμα: Η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και των κομουνιστών δεν είναι μόνο στα χαρτιά ή αμπελοφιλοσοφίες.
Οπότε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο κομμάτων είναι απείρως διαφορετικά. **Και επειδή εγώ είμαι και αντιΑριστερός και αντιΚομμουνιστής **η δική μου άποψη είναι ακόμη ποιο ακραία για μορφώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Και σε όποιον αρέσουμε.
-
Μια αναλυση του bloomberg για την κατασταση κ το μελλον της χωρας, που δεν λες οτι πασχει απο ελλειψη ρεαλισμου...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και να δώσω μερικά απλά προσωπικά παραδείγματα, επί εποχής ΝΔ.
Δεν ξεχνώ που κάθε τρεις και λίγο είχαμε απεργίες στον εργασιακό μου τομέα με εντολές της αριστεράς.
Δεν ξεχνώ που πλακώθηκα στις βρισιές με άγνωστους κομμουνιστές του ΚΚΕ που μου έκλειναν κάθε τρεις και λίγο την πύλη της εργασίας μου και δεν μου επέτρεπαν να εργαστώ.
Δεν ξεχνώ τους αριστερούς συνδικαλιστές που καθημερινά έκαναν παρέλαση στα γραφεία και μας πιπίλιζαν το μυαλό για ανατροπή, ξεσηκωμό, ταξική πάλη, δράση και κατέβασμα στα πεζοδρόμια.
Δεν ξεχνώ τις προτροπές των αριστερών να καταγγείλουμε τις εργοδοσίες και τους διευθυντές για τις υπερωριακές εργασίες.
Δεν ξεχνώ ένα συνδικαλιστή του ΚΚΕ που το πρόβλημά του ήταν τα στρατόπεδα που είχε φτιάξει η ΝΔ (π.χ. Αμυγδαλέζα) για τους μετανάστες και μας έπρηζε καθημερινά για να αντιδράσουμε στους συνδικαλιστές της ΝΔ μόνο και μόνο για να υπάρξει αναμπουμπούλα.
Δεν ξεχνώ και πάρα πολλά άλλα. Βιβλίο μπορώ να γράψω.Οπότε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο κομμάτων είναι απείρως διαφορετικά. Και επειδή εγώ είμαι και αντιΑριστερός και αντιΚομμουνιστής η δική μου άποψη είναι ακόμη ποιο ακραία για μορφώματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Και σε όποιον αρέσουμε.
Δηλαδή το πρόβλημά σου δεν είναι με τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνεις. Το πρόβλημά σου είναι με αυτούς που σου λένε να κάνεις κάτι για αυτό. Ενδιαφέρουσα άποψη, δεν λέω...
Μόρφωμα το ΚΚΕ... Το ακούσαμε κι αυτό. Ευτυχώς όμως οι Ναζί στην χώρα είναι μόλις στο 7%...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ