-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ανάμεσα σε falken, Bridgestone, pirelli, hankook, και continental, τα τελευταία τρώνε άνετα πόρτα ως μπαλόνια.
Από τα υπόλοιπα όλα είναι από πολύ καλά έως παρά πολύ καλά.
Για τα falken, που τα φοράω στο αουρις από τον Δεκέμβριο και έχοντας πάνω περίπου 20000χλμ, μετά από πρόταση του ggab, σου λέω πως αν τα επιλέξεις, δεν θα απογοητευτείς, το αντίθετο μάλιστα. Και είναι φθηνότερα από τα άλλα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ποια Falken έχει βάλει φίλε μου? Τα 914 ?
-
Ο χρήστης veider έγραψε:
Ανάμεσα σε falken, Bridgestone, pirelli, hankook, και continental, τα τελευταία τρώνε άνετα πόρτα ως μπαλόνια.
Από τα υπόλοιπα όλα είναι από πολύ καλά έως παρά πολύ καλά.
Για τα falken, που τα φοράω στο αουρις από τον Δεκέμβριο και έχοντας πάνω περίπου 20000χλμ, μετά από πρόταση του ggab, σου λέω πως αν τα επιλέξεις, δεν θα απογοητευτείς, το αντίθετο μάλιστα. Και είναι φθηνότερα από τα άλλα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ποια Falken έχει βάλει φίλε μου? Τα 914 ?
Ναι
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πλεον τα 914 δεν βγαινουν γιατι αυτα ηθελα να βαλω . Τα καινουργια ειναι τα 310 απλα επειδη δεν περπατανε τοσο προτιμησα τα Sincera SN832 εως τωρα πολυ θετικες αποψεις και ενα απο τα θετικα που δεν του φαινονται ...φρεναρουν πολυ δυνατα !
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Πλεον τα 914 δεν βγαινουν γιατι αυτα ηθελα να βαλω . Τα καινουργια ειναι τα 310 απλα επειδη δεν περπατανε τοσο προτιμησα τα Sincera SN832 εως τωρα πολυ θετικες αποψεις και ενα απο τα θετικα που δεν του φαινονται ...φρεναρουν πολυ δυνατα !τα 832 είναι μια κατηγορία κάτω(family) και δεν έχουν το σκληρό πλαινό των 914/310.
τί εννοείς τα 310 δεν περπατάνε;;;;και εγω δεν ήξερα οτι έβγαλε νέο μοντέλο...... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην διάστασή μου, 225/50/18 η τετράδα πάει γύρω στα 8-9 κατοστάρικα.
Πρέπει οπωσδήποτε να είναι RFT? Ρωτάω, επειδή τα μη RFT είναι καλύτερα, και φτηνότερα, και στην δική μου BMW επέλεξα αυτήν την λύση.
Αν το RFT δεν είναι απαραίτητο, το καλύτερο λάστιχο στην αγορά από άποψη επιδόσεων-κρατήματος είναι το Pirelli P Zero. Σαν καθαρόαιμο σπορ λάστιχο όμως τρώγεται σχετικά γρήγορα. Αν θέλεις μεγάλη χιλιομετρική απόδοση, πας στο τουριστικό Pirelli P7, το οποίο βγαίνει και σε RFT. Το Bridgestone S001 είναι ωραίο σπορ λάστιχο επίσης, αλλά ένα κλικ κάτω από το P Zero. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι μεν σπορ, αλλά βγαίνει και σε RFT. Το μειονέκτημα, όπως σε όλα τα σπορ λάστιχα, είναι ότι τρώγεται πιο γρήγορα από τα τουριστικά.
Δια με την ευκαιρία , ποσα παραπάνω km βγάζει ενα touring απο ενα σπορ λάστιχο;
Χονδροειδώς προφανώς αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο (κ μιλώντας για παρόμοια χρηση)...
Πχ τα ps4 βγαζουν 40k km με προσεκτική (οχι ταξιτζιδικη ομως) χρηση ;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κοράλλι μου, όπως καταλαβαίνεις οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί. Από το όχημα (ισχύς, βάρος, άξονας μετάδοσης, γεωμετρία ανάρτησης), τον δρόμο (ποιότητα ασφάλτου, εθνική ή πόλη κλπ) και φυσικά το στυλ οδήγησης (ταχύτητες, επιθετικότητα κλπ). Έχω δει σπορ λάστιχα να τελειώνουν σε 5000 χλμ (τα πίσω σε Ferrari - χωρίς πίστα) και έχω δει άλλα να βγάζουν 50.000 χλμ (σε δυνατό σεντάν, αλλά με στοιχειώδη σεβασμό στο όχημα και στα λάστιχα του). Οπότε δεν έχω απάντηση. Σίγουρα όμως ένα 20-30% παραπάνω θα πρέπει να το βγάλουν τα τουριστικά με ίδια χρήση, από άποψη φθοράς. Από άποψη σκλήρυνσης, δεν βγαίνει άκρη. Μια καλή ένδειξη, πάντα ανάμεσα στα λάστιχα του ίδιου κατασκευαστή, είναι ο δείκτης φθοράς.
-
Ευχαριστώ, αυτο το ποσοστό έψαχνα .
Όσο για το δείκτη, προφανώς αναφέρεσαι στο threadware.
Δεν ξερω αν πάντα αποτελεί σωστή ένδειξη...Για παράδειγμα τα ps4 εχουν ένδειξη 320 παρότι πρόκειται για σπορ ελαςτικο, που αποτι θυμαμαι ειναι παραπάνω απο το νούμερο των energy, primacy...που προφανώς δείχνει οξύμωρο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τα Energy έχουν 480: https://www.michelinman.com/upload/mich ... er-a-s.pdf
Τα Primacy 4 πρέπει να είναι κοντά στο 400. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πλεον τα 914 δεν βγαινουν γιατι αυτα ηθελα να βαλω . Τα καινουργια ειναι τα 310 απλα επειδη δεν περπατανε τοσο προτιμησα τα Sincera SN832 εως τωρα πολυ θετικες αποψεις και ενα απο τα θετικα που δεν του φαινονται ...φρεναρουν πολυ δυνατα !
τα 832 είναι μια κατηγορία κάτω(family) και δεν έχουν το σκληρό πλαινό των 914/310.
τί εννοείς τα 310 δεν περπατάνε;;;;και εγω δεν ήξερα οτι έβγαλε νέο μοντέλο......Εννοω πως ειναι καινουργιο ελαστικο και δεν εχω ακουσει ακομα μια ολοκληρωμενη αποψη .
-
Εγώ φοράω Toyo cf2 proxes πάνω απο 4 χρόνια και μόλις τελευταία άρχισαν να σπινιάρουν λίγο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλες τις καιρικές συνθήκες με νορμάλ οδήγημα και λίγα ξεσπάσματα που και που ..... τα συστήνω ανεπιφύλαχτα για όποιον θέλει να πληρώσει λίγα και να έχει ένα ελαστικό που δε θα τον προδώσει... οι διαστάσεις μου 205/55/16...
-
Ο χρήστης Bravo 120 έγραψε:
Εγώ φοράω Toyo cf2 proxes πάνω απο 4 χρόνια και μόλις τελευταία άρχισαν να σπινιάρουν λίγο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλες τις καιρικές συνθήκες με νορμάλ οδήγημα και λίγα ξεσπάσματα που και που ..... τα συστήνω ανεπιφύλαχτα για όποιον θέλει να πληρώσει λίγα και να έχει ένα ελαστικό που δε θα τον προδώσει... οι διαστάσεις μου 205/55/16...Πόσα χλμ έχεις κάνει αυτά τα 4 χρόνια???
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Energy έχουν 480: https://www.michelinman.com/upload/mich ... er-a-s.pdf
Τα Primacy 4 πρέπει να είναι κοντά στο 400.Τα primacy 3 είχαν 240.
https://www.michelinman.com/upload/mich ... macy-3.pdf
Αυτα θυμόμουν που ειχα δει σε σχεση με τα ps4 που έψαχνα κ μου ειχε κανει εντύπωση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Bravo 120 έγραψε:
Εγώ φοράω Toyo cf2 proxes πάνω απο 4 χρόνια και μόλις τελευταία άρχισαν να σπινιάρουν λίγο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλες τις καιρικές συνθήκες με νορμάλ οδήγημα και λίγα ξεσπάσματα που και που ..... τα συστήνω ανεπιφύλαχτα για όποιον θέλει να πληρώσει λίγα και να έχει ένα ελαστικό που δε θα τον προδώσει... οι διαστάσεις μου 205/55/16...Με παραξενεύει γιατί η Ελληνική άσφαλτος δεν είναι ειδικά μέσα στην πόλη σε τέτοια κατάσταση ώστε σε μία λίγο απότομη εκκίνηση το ελαστικό να μην σπινάρει...
-
Για διάσταση 185/60/15 84H σε Clio III 1.4, θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά και αξιοπρεπές έως τα 260 €. Από τα παρακάτω που έχω ξεχωρίσει, θα ήθελα την άποψή σας:
- Kormoran Road Performance, 205 € (C, C, 70dB - πολύ καλές προδιαγραφές για την τιμή τους, αλλά στην πράξη αξίζουν;)
- BFGOODRICH G GRIP, 240 € (E, B, 69dB)
- Fulda Eco Control, 240 € (E, C, 67 dB)
- FALKEN ZIEX ZE914 ECORUN, 260 € (Ε, Α, 69dB - ίσως τα καλύτερα από όσα διαβάζω, αλλά με προβληματίζει λίγο η προδιαγραφή E...)
Οποιαδήποτε επιπρόσθετη άποψη είναι φυσικά καλοδεχούμενη.
-
Αν βρεις τα Falken, καλώς. Αλλιώς τα Toyo CF2.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Για διάσταση 185/60/15 84H σε Clio III 1.4, θα ήθελα κάτι οικονομικό αλλά και αξιοπρεπές έως τα 260 €. Από τα παρακάτω που έχω ξεχωρίσει, θα ήθελα την άποψή σας:- Kormoran Road Performance, 205 € (C, C, 70dB - πολύ καλές προδιαγραφές για την τιμή τους, αλλά στην πράξη αξίζουν;)
Οποιαδήποτε επιπρόσθετη άποψη είναι φυσικά καλοδεχούμενη.
Ναι αξιζουν
- Kormoran Road Performance, 205 € (C, C, 70dB - πολύ καλές προδιαγραφές για την τιμή τους, αλλά στην πράξη αξίζουν;)
-
Ωραίο τέστ, όπως και άλλα που έχει κάνει ο συγκεκριμένος, όπως και το site που είναι εξαιρετική πηγή για reviews από πραγματικούς χρήστες.
Εδώ αποδεικνύεται αυτό που εμπειρικά και εγώ έχω διαπιστώσει στα αυτοκίνητα που είχα, ένα - δύο νουμερακια μεγαλύτερο φάρδος και ένα νουμερακι μεγαλύτερη ζάντα είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος να βελτιώσεις το κράτημα και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου.
Επίσης χρησιμοποιεί τα Goodyear F1A3 τα οποία έχω και εγώ για 15.000 χλμ περίπου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ειδικά αυτές τις μέρες με τις βροχές και θερμοκρασία γυρω στους 20 βαθμούς είναι εξαιρετικά, εμπνέουν τρομερή εμπιστοσύνη , σχεδόν ιδιο κράτημα όπως στο στεγνό οδόστρωμα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Δες και τα turanza bridgestone t005
-
παρακαλώ την βοήθειά σας......ψάχνω λάστιχα για την Giulietta 1.6 diesel ΜΥ2014 (105 ίπποι) με διαστάσεις 225/45/17 91W
τα ελαστικά που παίζουν είναι:
- Continental Premium Cont 6
- Uniroyal RainSport 3
- Good Year Assymetric 2
- Bridgestone Turanza T005
με δεδομένο ότι οι τιμές είναι περίπου ίδιες (μόνο τα uniroyal είναι λίγο πιο φθηνά), θέλω καλή διάρκεια ζωής, η οδήγηση μου είναι κανονικότατη.....τι μου προτείνετε και γιατί;
ευχαριστώ
-
Turanza
Eιδικά από θέμα διάρκειας δε θα χεις θέμα μιας και είναι λίγο σκληρά αλλά από κράτημα δε θα χεις κανένα πρόβλημα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]