-
Είναι δύσκολο να βγάλεις όλα τα ντουλάπια, και να πας σε φούρνο βαφής, να κάνεις τη δουλειά σου κυριλέ;
Θα πρέπει βέβαια, να νοικιάσεις για κάποια ώρα τον φούρνο.
Επίσης, φτιάχνεις ένα υποτυπώδες δωματιάκι με μουσαμάδες έξω από το σπίτι. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Περασα διαφανο γυαλλιστικο βερνικι σε σπρει σε ντουλασπι κουζινας με εξαιρετικα αποτελεσματα. Το θεμα μου ειναι οτι θελω να κανω ολη την κουζινα και επειδη κανοντας μονο το ενα ντουλαπι για δοκιμη, κοντεψα να καταστρεψω ολο το σπιτι. Τα μαρμαρα κολλουν οπου και αν πατησεις. Οι παντοφλες μετεφεραν την κολλα παντου. Κοντεψα να δηλητηριαστω ακομα και με ανοιχτα παραθυρα...και ακομα οταν πηγα να το ψεκασω εξω επειδη ποτε δν σταματα να φυσα ο ανεμος επαιρνε το σπρει και πηγαινε παντου με κακα αποτελεσματα στν επιφανεια του ντουλαπιου.Ερωτηση: υπαρχει διαφανο αυτοκολλητο σαν προστατευτικο φιλμ και gloss σαν αυτα που βαζαμε στα βιβλια στο σχολειο, που να προστευει το ντουλαπι και να του δινει γυαλλαδα; γιατι για να περασω βερνικι θα διαλυσω ολο το σπιτι
Τέτοιες βαφές (βερνίκι, λάκα κλπ) θέλουν φούρνο και φυσικά αεροστεγές περιβάλλον, και όπως λες δεν γίνονται με πινέλο. Μόνη -σοβαρή- λύση είναι να τα δώσεις για βάψιμο σε κάποιο ξυλουργείο/βαφείο της περιοχής σου.
Αυτοκόλλητο υπάρχει, αντίστοιχο με αυτά που βάζουμε στα αυτοκίνητα, που και το προστατεύουν και του δίνουν γυαλάδα. Ρώτα σε ένα μαγαζί με μεμβράνες να σου πούνε τιμές
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Περασα διαφανο γυαλλιστικο βερνικι σε σπρει σε ντουλασπι κουζινας με εξαιρετικα αποτελεσματα. Το θεμα μου ειναι οτι θελω να κανω ολη την κουζινα και επειδη κανοντας μονο το ενα ντουλαπι για δοκιμη, κοντεψα να καταστρεψω ολο το σπιτι. Τα μαρμαρα κολλουν οπου και αν πατησεις. Οι παντοφλες μετεφεραν την κολλα παντου. Κοντεψα να δηλητηριαστω ακομα και με ανοιχτα παραθυρα...και ακομα οταν πηγα να το ψεκασω εξω επειδη ποτε δν σταματα να φυσα ο ανεμος επαιρνε το σπρει και πηγαινε παντου με κακα αποτελεσματα στν επιφανεια του ντουλαπιου.Ερωτηση: υπαρχει διαφανο αυτοκολλητο σαν προστατευτικο φιλμ και gloss σαν αυτα που βαζαμε στα βιβλια στο σχολειο, που να προστευει το ντουλαπι και να του δινει γυαλλαδα; γιατι για να περασω βερνικι θα διαλυσω ολο το σπιτι
Έπρεπε να πάρεις χαρτί οντουλέ που βάζουν οι μπογιατζήδες στο πάτωμα, τα υπόλοιπα τα καλύπτεις με παλιά σεντόνια ή πλαστικό που υπάρχει στην αγορά και που το χρησιμοποιούν οι μπογιατζήδες για να μην τα κάνουν όλα μπάχαλο, αν καλύψεις τα πάντα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με σπρέϋ, ακόμα καλύτερα να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό πιστόλι βαφής μεγάλης ροής χαμηλής πίεσης και να βάψεις με βερνίκι υδατοδιαλυτό.
https://www.google.gr/search?q=η%C ... e&ie=UTF-8
-
Πηρα και πιστολι black and decker, και εβαλα και το βερνικι της vivechrome και πατουσα ποση ωρα και δεν πεταγε τιποτα. Το καθαρισα παρα πολυ καλα με νευτη και το εδωσα πισω σαν καινουργιο.
Εβαλα και τις μεμβρανες των 2 τ.μ και παλι πως τα καταφερα κολλαγαν ολα γυρω. Ετσι οπως πεταει το σπρει σαν νεφος.
Αρχιζω και εχω βασιμες υποψιες οτι ειμαι λιγο......αμπαλος
-
Δεν ξερω που να το ρωτησω;
Οταν βρεχει εντονα για ποιον λογο το σιφονι του πατωματος κοχλαζει και φερνει μυρωδιες απο τον υπονομο σε διαμερισματα που βρισκονται αρκετα υψηλοτερα απο το ισογειο;
Υπαρχει περιπτωση νερα του υπονομου να ανεβουν στο σπιτι στα διαμερισματα
Γενικα ειχα αυτην τη συζητηση και δεν μπορω να βρω το γιαιτι και αν υπαρχει αυτος ο κινδυνος; -
Κανονικά τα νερά της βροχής με της αποχέτευσης δεν πρέπει να έχουν σχέση. Τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο κανονισμός αποχέτευσης το απαγορεύει (τιμωρείται με διακοπή παροχής, θεωρητικά). Το θέμα σου είναι αν αυτό που μυρίζεις προέρχεται από την οικοδομή σου (οπότε όποιος έφτιαξε υδραυλικά σύνδεσε (κακώς) τις υδροροές με την αποχέτευση (σπάνιο αλλά από εμπνεύσεις...) ή από το κεντρικό δίκτυο της περιοχής, οπότε κάποιος άλλος παροχετεύει παράνομα πολλά όμβρια στην αποχέτευση. Όπως το περιγράφεις μάλλον το πρώτο.
Επειδή σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης μπορεί πράγματι να πέσουν πολλά νερά, αν τα δύο δίκτυα έχουν συνδεθεί υπάρχει κίνδυνος να ανεβούν τα νερά της αποχέτευσης, και είναι ένας από τους λόγους που απαγορεύεται αυτά τα δύο να συνδέονται. Πάντως αν προέρχεται από το κεντρικό δίκτυο κινδυνεύουν όσοι είναι πιο χαμηλά. -
Καθαρισμός φρεατίων.
Φώναξε συνεργείο να ελέγξει φρεάτια και κεντρικές υδροροές αποχετεύσεων.Πριν μία βδομάδα φώναξα για τον ίδιο λόγο συνεργείο στην πολυκατοικία που μένω.
60euro ο καθαρισμός. Υποχρεωτικά λόγω καταστατικού, μία φορά το χρόνο. -
Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις.
Να περιγραψω, στο καπακι της πυλωτης που ειναι η αποχετευση των νερων δεν κλεινει καλα. Ειναι κοντα στην ακρη της οικοδομης και οχι στο κεντρο της πυλωτης. Εχει καποιο θεμα που δεν καταλαβα ακομα και εχει ενα κενο σαν μια ανθρωπινη γροθια.
Και στις εντονες καταιγιδες αυτην την εποχη παρουσιαστηκαν νερα σαν κοχλασμος στο σιφονι και κιτρινα νερα στην λεκανη της τουαλετας σε υψηλοτερα διαμερισματα απο το ισογειο.
Καταρχην αν καταλαβα καλα τον ρολο των εξωτερικων υδατων (που αναφερθηκε πιο πανω) την παιζει το καπακι που δεν κλεινει τον τελευταιο καιρο και ετσι τα νερα που μπαινουν μεσα παιρνουν την θεση των νερων της αποχετευσης και αυτα με τη σειρα τους παιρνουν τον δρομο προς τα επανω. Και αρα τα κιτρινα νερα ειναι σκ@τονερα.
Σωστα καταλαβα;
Edit@τωρα εμαθα πως εχουν συνδεσει τις υδροροες απο ταρατσα εκει.
Αλλα παλια δεν ειχε λεει τετοιο θεμα, αρα συνεπως το φρεατιο κατω ηταν οριακο για τον υπονομο και την υδροροη και οταν ανοιξε το καπακι και μπηκε εξτρα νερο απο βροχη τοτε το γεγονος αυτο οδηγησε προς τα πισω τα νερα .
Σωστα και παλι καταλαβα ή κανω καποιο λαθος;
Η οικοδομη ειναι σχετικα καινουργια.
-
Όταν λες έχει κενό, που το έχει ; Και το φρεάτιο είναι αποχέτευσης ή ομβρίων ; Τα νερά που μπορεί να μπουν από το φρεάτιο, αν δεν είναι φρεάτιο με σχάρα όπου να καταλήγει όγκος νερών λόγω σχεδιασμού (π.χ. να παροχετεύονται εκεί τα επιφανειακά νερά του περιβάλλοντος χώρου) το νερό που μπορεί να μπει σε μια βροχή από το καπάκι δεν είναι σημαντικό. Θα χρειαστείτε υδραυλικό μάλλον, για να δει που είναι συνδεδεμένες οι σωληνώσεις και αν συνδέθηκαν υδρορροές με την αποχέτευση και μπουκώνει από τα νερά της βροχής και κάνει επιστροφή, σε συνδυασμό ίσως με κάποιο τοπικό μερικό μπλοκάρισμα. Αν έχετε χρόνο και συνεννοείστε να ψάξετε σωληνώσεις και να ρίξετε νερά να δείτε τι γίνετε, το κάνετε, αλλιώς σε υδραυλικό. Επειδή συνήθως στα υδραυλικά κάνουν ο,τι τους βολεύει, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει γίνει.
-
Το φρεατιο ειναι αποχετευσης. Ειχε βουλωσει καποιο καιρο πριν, εγινε προσπαθεια καθαρισμου αλλα μαλλον το καπακι καπου πλεον δεν κλεινει. Με αποτελεσμα να εχει κενο ισο με μια γροθια και λιγο παραπανω. Μιας και δεν ειναι αμεσα προβλημα μου δεν ειχα ολες τις πληροφοριες.
Εμαθα οτι τα νερα της ταρατσας μπαινουν στο δικτυο της αποχετευσης στον ιδιο σωληνα δηλαδη, και δεν βγαινουν σε αλλο δικτυο σωληνας κατω.
Εγω δεν μπορουσα να το καταλαβω και ελεγα πως ρε παιδια για να γεμισουν τα σιφονια και οι λεκανες στον 2ο 3o 4ο
Θα πρεπει ο 1ος να πλυμμηρησει μεχρι το ταβανι, πραγμα απιθανο, αλλα μαλλον εκανω μεγα λαθος.
Δεν λειτουργουν ετσι τα δικτυα. Σωστα;Το δικτυο μια χαρα τα ανεβαζει και πιο πανω οσο μεργαλυτερη ποσοστητα νερου μπαινει απο την αναποδη φορα στο φρεατιο κατω
Σε απλες βροχες δεν εχει θεμα, αλλα τον τελευταιο καιρο ριχνει υπερβολικα πολυ νερο ( ακραια φαινομενα) και πιθανον φουλαρει το φρεατιο της αποχετευσης ( που ολο και παλι κατι θα μπλοκαρει μεσα) απο το κενο που εχει και εισχωρουν παρα πολλα νερα.
Μου ειπαν οτι οταν καθαρισαν βρηκαν μεγαλες ποσοτητες χαρτιων μεσα.
Παντως ψηλοκαινουργιο κτηριο, παλι εχει τοσα προβληματα
Ωραια συζητηση πινω και καφε και βλεποντας τον κανω και συνειρμους
-
Μήπως υπάρχει κάποιο υπόγειο ρέμα ? Ξέρεις αν έχετε αντλία στα θεμέλια ή σε κάποιο φρεάτιο ?
Στις αποχετεύσεις υπάρχουν νεροπαγίδες -και- για οσμές, οπότε σίγουρα κάτι δεν έχει γίνει καλά στο δίκτυό σας. Ή κάποιος/κάποιοι το έχουν βουλώσει πετώντας χαρτιά
Μια -μικρή- βοήθεια μπορεί να είναι τα περιστρεφόμενα καπάκι των σιφωνιών, που εμποδίζουν και ζωύφια από το να μπουν στο σπίτι...
-
Οχι δεν εχει ρεμα. Ειναι η κλασικη μεγαλη οικοδομη με πολυ μεγαλη πυλωτη που βριακεται σε πολη, χωρις ρεματα και δασακια τριγυρω.
Αντλια δεν εχω γνωση αν υπσρχει.
Αυτο το περιστρεφομενο καπακι μπορει να μπει σε καθε διαμερισμα ξεχωριστα;
Αν ναι για καθε διαμερισμα θα τοποθετηται μεσα απο το διαμερισμα του απο κατω, μιας και το σιφωνι κρεμεται το παταρι του απο κατω. Σωστα;
Ή μπορει να μπει ενα μεγαλο στο κατω φρεατιο;
Υπαρχει θεμα μου ειπαν με τα χαρτια αλλα δεν ξερουν πως να εντοπισουν τον δραστη.
Το συνεχιζει περα απο συστασεις στον πινακα ανακοινωσεων, στο ανσασερ, στην εισοδο. Κολλαζ εχουν κανει ολη την οικοδομη και παλι εκ του αποτελεσματος παλι καταληγει μεσα στο φρεατιο χαρτι.
Η πλακα ειναι πως ολοι αντιδρουν. Ε ποιος σκατα ( για να ειμαστε στο πνευμα της συζητησης) ειναι τοτε;;;;
Ποιες κινησεις μπορουν να κανουν, π.χ σε πολεοδομια;
Αυτο που θελω να καταλβω ειναι οτι αν οντως το δικτυο μπορει να ανεβασει τοσο ψηλα σε διαμερισματα τα νερα, και τα κιτρινα νερα που ειδαν δεν ειναι π.χ δικα τους που ειχαν μεινει στην σωληνα τους και απλα δεν φαινονταν πριν και με μια αρνητικη πιεση απο την τρυπα λογω βροχης ξαναγυρισαν.
Ο συλλογισμος οτι ο 1ος οροφος θα ετρωγε ολη την πατατα και θα γεμιζε μεχρι το ταβανι μαλλον δεν ισχυει, ανεβαινουν σε ολους τους οροφους, σωστα;
-
Σε ότι αφορά το χαρτί, όποιος το κάνει, είτε το κάνει από συνήθεια -άρα δεν το συνειδητοποιεί καν ότι κάνει μ@λ@κί@- είτε το κάνει επίτηδες, με δόλο, άρα δεν θα σταματήσει ότι και αν γράψετε/πείτε. Τρόποι αντιμετώπισης ή ενέργειες προς πολεοδομία προφανώς δεν υπάρχουν, παρά μόνο συνεχείς διαμαρτυρίες, συνελεύσεις και χρεώσεις για τις αποφράξεις, μπας και πονέσει στην τσέπη....
Τα καπάκια που λέω είναι αυτά
-
Καταλαβα,
Ευτυχως δεν μενω εκει, θα μου εσπαγαν τα νευρα, αλλα κατοικουν κοντινα μου προσωπα.
Θενξ ε λοτ -
Αρχικά ποιος σας είπε ότι δεν κάνει να ρίχνεις χαρτιά στην λεκάνη . Μια χαρά ρίχνεις . Αλλά μιλάμε ΜΟΝΟ για χαρτιά υγείας και βέβαια σε κάποια λογική ποσότητα μέχρι να τραβήξεις το καζανάκι .
Το ότι το φρεάτιο δεν κλείνει καλά δεν λέει κάτι . Οι δυνατότητες απορροής είναι πολύ μεγάλες . Αλλά το θέμα δεν λύνεται με την μαντική ικανότητα , αλλά με έναν απλό έλεγχο .
Φέρνουν υδραυλικό , ξεκινάει και ρίχνει νερά από πάνω προς τα κάτω , κοιτάει αν παίζει κάτι με τα νερά της ταράτσας , δηλαδή αν έχει ενωθεί το δίκτυο των ομβρίων στην αποχέτευση και σε ποιο σημείο έχει γίνει αυτό .
Από εκεί και μετά τα κτίρια έχουν στο οριζόντιο δίκτυο αποχέτευσης τις εξής ιδιαιτερότητες . Παλιά είχαμε φρεάτια . Στις νεώτερες άλλαξε ο κανονισμός και έγινε με τάπες καθαρισμού .
Πρέπει λοιπόν να δει ο υδραυλικός αρχικά τι συμβαίνει σε κάθε σύνδεση ορόφου προς το κατακόρυφο δίκτυο , σε κάθε σύνδεση του κατακορύφου στο οριζόντιο και μετά τι φτάνει στον μηχανοσίφωνα . Μέχρι εκεί θα πρέπει να έχει γίνει και ένας καλός καθαρισμός του οριζοντίου δικτύου με μηχάνημα απόφραξης .
Ακόμα θα πρέπει να δει αν μετά τον μηχανοσίφωνα τα νερά φεύγουν εύκολα προς την αποχέτευση γιατί μπορούν να συμβούν πολλά , τα οποία έχω δει όλα αυτά τα χρόνια .
Δηλαδή μπορεί να έχει φράξει ο κεντρικός αγωγός είτε εντελώς , είτε να έχει μειωθεί πολύ η διατομή του και έτσι τα λύματα της πολυκατοικίας δυσκολεύονται να φύγουν .
Ακόμα μου έτυχε να περάσει ένα κλαδί από τον κεντρικό αγωγό , να σκαλώσει στην σύνδεση του κτιρίου μου με τον κεντρικό , με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς η διατομή και τα νερά να μην φεύγουν μετά τον μηχανοσίφωνα .
Υπ΄ όψη ότι ο έλεγχος από υδραυλικό γίνεται ΜΟΝΟ μέχρι τον μηχανοσίφωνα . Μετά αναλαμβάνει η εταιρεία αποχέτευσης μέσω των φρεατίων που έχει στον δρόμο .
Οπότε αφήστε τις μαντεψιές και βάλτε έναν υδραυλικό να ψάξει να δει τι τρέχει . Γενικά στις πολυκατοικίες η έννοια της λέξης συντήρηση είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ και μετά τους φταίνε οι άλλοι .
Αμα ο κόσμος ήξερε τι υποχρεώσεις συντήρησης έχει θα ήταν πιο σοβαρός . Αλλά όλοι τα αφήνουν μέχρι να χαλάσουν εντελώς και μετά τους φταίνε πάντα άλλοι και ποτέ το μυαλουδάκι τους .
-
Θα παρω τηλ να τους ρωτησω, δεν μενω εκει και δεν εχω πληρη εικονα.
Δεν εχεις αδικο, απλα οταν τους ειπα και εγω αν ειναι σιγουροι οτι κανουν τοσο κακο τα χαρτια μου ειπαν πως ναι, διοτι καθε φορα που καθαριζουν εχει μπαλες πολτου χαρτιου.
Ετσι οπως μου τα ειπα μαλλον τα ομβρια της ταρατσας με την λασπη που εχει πανε ολα στο φρεατιο της τουαλετας. Με τις τελευταιες βροχες που ειναι υπερβολικα εντονες το φαινομενο ενισχυεται πολυ.
Οπως αναφερθηκε πιο πανω, αυτο μαλλον ειναι ψηλοπαρανομο καθοτι δημιουργει τετοια προβληματα, τα οποια με το φραξιμο απο τους πολτους χαρτιου, τιγκαρει το φρεατιο ευκολα και αρχιζει να ανεβαζει προς τα επανω τα νερα.
-
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον criuser. Γενικά (και όχι μόνο στις πολυκατοικίες), η έννοια της συντήρησης είναι άγνωστη στην Ελλάδα (να δω τι θα γίνει όταν τα έργα Καλατράβα παλιώσουν...).
Από εμπνεύσεις υδραυλικών (και ιδιοκτητών και εργολάβω για να γλιτώσουν 5 φράγκα) έχω δει πολλά, από φρεάτια χωρίς πάτο, μέχρι σύνδεση υδρορροών με αποχέτευση γιατί δεν άφησαν χώρο να περάσουν οι σωλήνες και ποιός να σκάβει τώρα... και πολλά άλλα.
Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση οτι οι αποχετεύσεις μπλοκάρουν από χαρτιά. Τα χαρτιά υγείας διαλύονται (σε λογική ποσότητα). Το πρόβλημα είναι άλλα αντικείμενα που πετούν. Οτιδήποτε δεν διαλύεται μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ακόμη και τρίχες. -
Υπάρχουν σίγουρα αυτοκόλλητα με τσόχα που μπαίνουν στο κάτω μέρος του ποδιού και δε φαίνονται καθόλου.
-
Θέλω να πάρω μία καλή περιστρεφόμενη καστάνια. Καρυδάκια έχω καλά και αν χρειασθεί παίρνω χωριστά καρυδάκια. Έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιώ όλα τα νούμερα. Από μάρκες ξέρω της Wurth που είναι εγγύηση αλλά είναι φωτιά στην τιμή. Απ' ότι κατάλαβα στην κατάστανια μεγάλο ρόλο παίζουν τα 'δόντια' για καλύτερο σφίξιμο ή ξεσφίξιμο της βίδας. Τα 72 δόντια μάλλον είναι το μάξιμουμ. Εκεί που χάνω τη μπάλα είναι με το μέγεθος.
Αυτή που έχω ένας φίλος μου είπε είναι 1/2. Είναι μεγάλη. Θέλω μία μεσαία και μου είπε να ψάξω για 3/8 σε μάρκα Force. Η Force για περιστρεφόμενη καστάνια δεν μου φάνηκε και τόσο καλή (δεν τη δοκίμασα στην πράξη) γιατί έχει 60 δόντια σε σχέση με τη Facom που έχει 72.
Δεν γνωρίζω πολλά. Κατέληξα στην παρακάτω που όμως στο ένα κατάστημα έχει 36€ και σε άλλα δυο 50€ (γιατί οι άλλοι να την πουλούν με 50€. Μπορεί να υπερβάλλω στις σκέψεις μου)....
Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη καστάνια είναι καλή επιλογή...Θέλω να είναι γερή και να την κρατήσω για καιρό.
https://protool.gr/ergaleia-xeiros-apothhkeysh/karydakia/kastanies/facom-jl-161pb-kastania-kleistoy-typoy-3-8
https://www.karaiskostools.gr/facom-jl_161-kastania-kleistou-tipou-me-72-dontia.html/
https://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=5498&ref=bestprice.gr -
Χρησιμοποιώ επαγγελματικά την παρακάτω συλλογή που όπως βλέπεις έχει 2 καστάνιες (μικρή, μεγάλη). Στα 3 χρόνια δεν έχουν κάνει κιχ οπότε σίγουρα προτείνω την expert και αυτομάτως τη facom.
https://catalogue.expert-by-facom.com/g ... roduit/124
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]