-
Ο χρήστης ils έγραψε:
ευχαριστω και συγγνώμη 10 καίω τώρα μέσα στη πόληΣχωρεμένος Όταν λες 'τώρα', ποιο αυτοκίνητο ?
Είδα ότι υποστηρίζει Apple CarPlay υπάρχει τρόπος για AirPlay και αν ναι γίνεται εν κινήσει ;
Δεν ξέρω για Apple, όντας WinCE και Androidδας εδώ και δεκαετίες, πάντως για Android (και AndroidAuto) θέλει πατέντα για να παίξει video εν κινήσει -και γενικώς- ίσως αν ρίξεις μια ματιά εδώ να βρεις άκρη ?
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
ευχαριστω και συγγνώμη 10 καίω τώρα μέσα στη πόλη
Σχωρεμένος Όταν λες 'τώρα', ποιο αυτοκίνητο ?
Είδα ότι υποστηρίζει Apple CarPlay υπάρχει τρόπος για AirPlay και αν ναι γίνεται εν κινήσει ;
Δεν ξέρω για Apple, όντας WinCE και Androidδας εδώ και δεκαετίες, πάντως για Android (και AndroidAuto) θέλει πατέντα για να παίξει video εν κινήσει -και γενικώς- ίσως αν ρίξεις μια ματιά εδώ να βρεις άκρη ?
audi a3 102hp του 2006 ο κατασκευαστής γράφει 9,6 και καίω 10
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γεια σας είναι σε αναζήτησή οικογενειακού αυτοκινήτου .Σημερα είδα το kuga με τα 150ps και είδα την ποιο ολοκληρωμένη πρόταση από θέμα τιμής εξοπλισμού και χωρών και εγγυησης .
Θα συμπληρώσω ότι είναι μαζί με το S Cross οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στα €22.000, αφού το S Cross σε αυτά τα χρήματα προσφέρει επιπλέον 4κίνηση ή αυτόματο κιβώτιο, και έχει και φώτα full led.
Για κατανάλωση έχουν γραφεί πολλά, σου απάντησε και ο Αντώνης. Εγώ μετά από 19.000 χλμ. μικτή οδήγηση (το 80% εντός πόλης) έχω Μ.Ο 10.5λτ/100χλμ. Εάν το οδηγούσα μόνο εγώ θα είχα κάτω από 10 (οριακά), αλλά το οδηγεί κυρίως η γυναίκα μου.
Πάντως, εάν ψάχνεις ένα οικονομικό αυτοκίνητο για κίνηση εντός πόλης (όπως έχεις γράψει κατά καιρούς), το Kuga δεν είναι τέτοιο!
αυτο που έχω αποκλείσει είναι τα diesel .Σε Βεντζινα οι ποιο οικονομικοί είναι οι 1.0 tfsi από Audi .Το a3 sport sedan είναι ποιο οικογενειακό έχει 425lit χώρο αποσκευών ,καίει από ότι το έψαξα από κατοχικούς 6,5 με 7 μέσα στη πόλη δλδ 3λιτ λιγότερα .Με χαλάει ο τρικύλινδρος κινητήρας το ότι δεν αλλάζω κατηγορία αλλά είναι σαν να παίρνω το ίδιο αμάξι και ότι είναι πολύ Μα πολύ γυμνό .Το Kuga πήγα σήμερα και το είδα έπαθα πλάκα με τους χώρους και τον εξοπλισμό του .Με γνώμονα από θέμα χωρών λόγο παιδιού αν έχω την ίδια κατανάλωση με το a3 ας πάει το παλιάμπελο .Δεν νομίζω ότι τα 3 λίτρα οικονομία στα 100xlm θα με σώσουν .Επισης τα 8 χρονια εγγύηση αλλά και το κόστος των service είναι σε πολύ καλο επίπεδο
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
audi a3 102hp του 2006 ο κατασκευαστής γράφει 9,6 και καίω 10Με ένα γρήγορο τσεκάρισμα στα εργοστασιακά specs και στα στοιχεία που υπάρχουν online π.χ. στο zeperfs και στο spritmonitor, βλέπω ότι οι εργοστασιακές τιμές είναι 9.6/5.6/7.1 λτ/100χλμ και οι δηλωμένες πραγματικές καταναλώσεις κυμαίνονται από ~7 (economy/min) μέχρι λίγο πάνω από ~11 (sport/max). Τη μέση πάντως τη βλέπω κάπου τριγύρω στο 8, αν και εσύ λες ότι σου βγάζει 10 μέση.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Kuga έχει παραπλήσιες (ή μάλλον καλύτερες) εργοστασιακές τιμές, και περίπου ίδιες πραγματικές καταναλώσεις, θα έλεγα ότι το πιθανότερο είναι να μην δεις καμία διαφορά στα έξοδα για βενζίνη. Έχε υπόψη σου ότι η διασπορά των τιμών κατανάλωσης (κοινώς οι αυξομειώσεις) σε ένα turbo κινητήρα είναι πολύ πιο ευαίσθητες στην επιθετικότητα (δηλαδή το πόδι) του οδηγού.
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
αυτο που έχω αποκλείσει είναι τα diesel .Σε Βεντζινα οι ποιο οικονομικοί είναι οι 1.0 tfsi από Audi .
Όσο και οικονομικός να είναι ο 1000αρης, που είναι, 6.5-7 σε μικτές συνθήκες δε θα δεις τον αιώνα τον άπαντα εκτός κι αν πάθεις ψύχωση με τη χρήση του γκαζιού. Εγώ θα σου έλεγα να υπολογίζεις ένα 8αρι λτ και μάλιστα με προσεκτική οδήγηση εντός αστικών κέντρων. Όπως και να έχει σίγουρα θα καίει λιγότερο από το μουσειακό 1.6mpi οπότε κερδισμένος θα είσαι.
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Είδα ότι υποστηρίζει Apple CarPlay υπάρχει τρόπος για AirPlay και αν ναι γίνεται εν κινήσει ;Sent from my iPhone using Tapatalk
to airplay, πέρα από το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται στο apple carplay, απαιτεί και σύνδεση μέσω wifi κάτι το οποίo δεν έχει το sync 3 στο Kuga. Άρα δεν γίνεται. Βέβαια όπως ξέρουμε τίποτα δεν είναι αδύνατο, στην Αμερική πωλούνται συσκευές που προσθέτουν σύνδεση video στο sync3. Μαζί με ένα airplay receiver θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει τη δυνατότητα.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
to airplay, πέρα από το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται στο apple carplay, απαιτεί και σύνδεση μέσω wifi κάτι το οποίo δεν έχει το sync 3 στο Kuga. Άρα δεν γίνεται. Βέβαια όπως ξέρουμε τίποτα δεν είναι αδύνατο, στην Αμερική πωλούνται συσκευές που προσθέτουν σύνδεση video στο sync3. Μαζί με ένα airplay receiver θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει τη δυνατότητα.
αυτο λέω αν υπάρχει τρόπος αν το έχει κάνει κάποιος εδώ στη Ελλάδα
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
audi a3 102hp του 2006 ο κατασκευαστής γράφει 9,6 και καίω 10
Με ένα γρήγορο τσεκάρισμα στα εργοστασιακά specs και στα στοιχεία που υπάρχουν online π.χ. στο zeperfs και στο spritmonitor, βλέπω ότι οι εργοστασιακές τιμές είναι 9.6/5.6/7.1 λτ/100χλμ και οι δηλωμένες πραγματικές καταναλώσεις κυμαίνονται από ~7 (economy/min) μέχρι λίγο πάνω από ~11 (sport/max). Τη μέση πάντως τη βλέπω κάπου τριγύρω στο 8, αν και εσύ λες ότι σου βγάζει 10 μέση.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Kuga έχει παραπλήσιες (ή μάλλον καλύτερες) εργοστασιακές τιμές, και περίπου ίδιες πραγματικές καταναλώσεις, θα έλεγα ότι το πιθανότερο είναι να μην δεις καμία διαφορά στα έξοδα για βενζίνη. Έχε υπόψη σου ότι η διασπορά των τιμών κατανάλωσης (κοινώς οι αυξομειώσεις) σε ένα turbo κινητήρα είναι πολύ πιο ευαίσθητες στην επιθετικότητα (δηλαδή το πόδι) του οδηγού.
το a3 9,6 λέει πόλη 10 καίω
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
αυτο που έχω αποκλείσει είναι τα diesel .Σε Βεντζινα οι ποιο οικονομικοί είναι οι 1.0 tfsi από Audi .
Όσο και οικονομικός να είναι ο 1000αρης, που είναι, 6.5-7 σε μικτές συνθήκες δε θα δεις τον αιώνα τον άπαντα εκτός κι αν πάθεις ψύχωση με τη χρήση του γκαζιού. Εγώ θα σου έλεγα να υπολογίζεις ένα 8αρι λτ και μάλιστα με προσεκτική οδήγηση εντός αστικών κέντρων. Όπως και να έχει σίγουρα θα καίει λιγότερο από το μουσειακό 1.6mpi οπότε κερδισμένος θα είσαι.
6,5 είπε ο πωλητής 6,5 από το forum 7 εγώ λέω με τα χλμ που κάνω θα πληρώνω 40e παραπάνω καύσιμο από το 1.0 tfsi
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δε θα δει με τον 1.0 και βλεπω εγω με τον 1.4;
Δε νομιζω......Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δε μπορώ να ξέρω πως και που οδηγεί ο καθένας μας αλλά αυτά τα νούμερα για τις δικές μου εμπειρίες με τα οχήματα για τα οποία συζητάμε, είναι επιστημονική φαντασία. 1000αρι Α1 το χα με πάνω από 8λτ σταθερά και με αρκετή Α.Ο. και 1000αρι Α3 παίζει μίνιμουμ στα 8.5-9λτ αλλά με συνεχή κίνηση σε μποτιλιάρισμα. Τυχερός όποιος κινείται σε συνθήκες που ευνοούν μεγαλύτερη οικονομία ή που είναι πια τόσο εγκρατής και πάει με το αυγό κάτω απ' το πόδι.
-
Δεν ειναι θεμα αυγού κάτω απο το πόδι, για φυσιολογικές συνθήκες μιλάμε και νορμαλ οδήγηση. Σήμερα πχ διαδρομή Μπραχαμι-Ελαιώνα ειχα 7.5 με αναμμένο κλιματισμό και χωρίς μποτιλιάρισμα αλλα ουτε κι άδειους δρόμους. 11:30 - 12 παρα το πρωί.
Με αυγό κάτω απο το πόδι για να δω απο περιέργεια ποςο οικονομικά μπορω να πάω , έχω παει Γλυφάδα με σχεδόν άδεια Βουλιαγμένης, με 5.3 περίπου.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πριν κάνα 2ωρο πήγα Κολωνό-Πειραιά-Κολωνό με Bmw 120d 150hp. 7.8lt έγραψε. Σίγουρα πάει και παρακάτω αλλά εγώ τουλάχιστον δε μπορώ.
-
Ωραία μιλάμε 10lt για Kuga όχι τετρακίνητο και 6,5 tfsi;με τ χλμ που κάνω μιλάμε 40e παραπάνω καύσιμο τα τέλη είναι ακριβά στο kuga αλλά και αυτά αλλάζουν
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Το Kuga πήγα σήμερα και το είδα έπαθα πλάκα με τους χώρους και τον εξοπλισμό του .Επισης τα 8 χρονια εγγύηση αλλά και το κόστος των service είναι σε πολύ καλο επίπεδοΑλήθεια είναι (ΟΚ σε χώρους δεν παίρνει βραβείο για το μέγεθός του, αλλά είναι πολύ καλοί...για επιβάτες σούπερ, για αποσκευές είναι στον μέσο όρο). Και σερβις έχει οικονομικό και εγγύηση πολύ καλή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Kuga πήγα σήμερα και το είδα έπαθα πλάκα με τους χώρους και τον εξοπλισμό του .Επισης τα 8 χρονια εγγύηση αλλά και το κόστος των service είναι σε πολύ καλο επίπεδο
Αλήθεια είναι (ΟΚ σε χώρους δεν παίρνει βραβείο για το μέγεθός του, αλλά είναι πολύ καλοί...για επιβάτες σούπερ, για αποσκευές είναι στον μέσο όρο). Και σερβις έχει οικονομικό και εγγύηση πολύ καλή.
για εμένα που κοίταζα αρχικά a class και τώρα λόγω της προσφοράς a3 sb και με τιμή μέχρι 22000 θεωρώ ότι είναι μια πρόταση παρα πολύ κακή και από τιμή αλλά και εξοπλισμό από κατανάλωση και τέλη βλέπω θα είναι στα ίδια νε το a3 που έχω
-
Διάβασα όλα τα σχόλια και καταλαβα ότι για χλμ πόλης με 2 ταξίδια που κάνω μάλλον δεν μου κάνει .Το έγραψε και παραπάνω καποιος ότι δεν είναι οικονομικό .Τα 10λιτ μέσα στη πόλη που νομίζω παραπάνω θα είναι τα βλέπω παρα πολλά τόσο καίω με αμάξι 12 ετών .Επισης και τιμές 8 εκτός πόλης είναι παραπάνω από το a3 που έχω .Εγω καίω 6 εκτός πόλης .Επισης και με τη γυναίκα μου που το είδα σχεδόν καμία ώρα μας φάνηκε αρκετά μεγάλο και κάπου μας χάλασε .Ακομα τα τέλη κυκλοφορίας είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που πληρώνω τώρα .Δηλαδη το μόνο που κερδίζω είναι χωρους που με ένα παιδί που έχω και με τα ταξίδια που κάνω δεν έχουν και τόσο νόημα .Νομιζω για κάποιον που θέλει καλή κατανάλωση και χαμηλά τέλη απορρίπτοντας υβριδικά και diesel δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή από Audi με 1.0tfsi .Δεν έχει βέβαια τέτοιο εξοπλισμό κρίνοντας όμως από αυτά που διάβασα αλλά και με την εμπειρία μου από το αυτοκίνητο που έχω νομίζω ότι 6 μπορεί να μη δω αλλά 10 μέσα στη πόλη για μέσα στη πόλη με τίποτα Νομιζω ότι η τρέχουσα προσφορά της Audi 4 χρονια άτοκα με δωρεάν service και εγγύηση σε συνδιασμο με κατανάλωση και τέλη κυκλοφορία είναι αρκετά καλή .Με γνώμονα και τυχόν μελλοντική μεταπώληση γιατί ο κόσμος κοιτάζει τεκμήρια καταναλώσεις και τέλη σε συνδιαςμο με επιδόσεις που στη προκειμένη περίπτωση σε σχέση με το δίκο μου τις θεωρώ πολύ καλές .Ετσι μετά από πολλές ώρες σκέψης δεν θα κάνω το test drive που σκεφτόμουν και τελικά θα κατάληψη σε Audi A3 sb 1.0 tfsi
-
Γεια σας παιδιά.
Δυστυχώς τράκαραν τη γυναίκα μου αλλά ευτυχώς δεν έφταιγε. Τη Δευτέρα περιμένω τηλ από την ασφαλιστική μου προκειμένου να πάω σε συνεργείο να φτιάξω τη ζημιά. Η ζημια εχει γίνει στο φτερό, μπροστά στη μάσκα όπου εχει σπάσει και εχει ξεκουμπωθει στο σημείο κάτω από τη γρίλια, στο φανάρι και γενικως ότι φαίνεται στη φωτογραφία. Όποτε έχω τις εξής ερωτήσεις :- Μου είπαν ότι επειδή δεν εχει κλείσει χρόνο από την αγορά (οκτωβριος 2017) ο αντιπρόσωπος ειναι υποχρεωμένος να βάλει καινουρια ανταλλακτικά. Ισχύει ;
- Υπάρχει περίπτωση στο φτερό ή κάπου άλλου να το χτυπήσει από μέσα και να το ξαναβάψει και να μην καταλάβω τίποτα ;
- Εχει κάνεις πάθει κάτι αντίστοιχο; Και αν ναι (που το απεύχομαι) εχει να μου δώσει κάποιες συμβουλές ;
- Υπάρχει περίπτωση μετά να τρίζει ή να μην βάλει τα ανταλλακτικά όπως πρέπει και να εχω θέμα ;
- Αν και ξέρω πως δεν ειναι σωστό να γράφουμε για συγκεκριμένους αντιπροσώπους, εγώ το πηρα από Σφακιανακη στην Αργυρουπολη. Εχει κανεις εμπειρία από το ποσό καλα ή οχι κάνουν εκεί επισκευές κλπ ;
-
Ο χρήστης Marinos85 έγραψε:
Γεια σας παιδιά.
Δυστυχώς τράκαραν τη γυναίκα μου αλλά ευτυχώς δεν έφταιγε. Τη Δευτέρα περιμένω τηλ από την ασφαλιστική μου προκειμένου να πάω σε συνεργείο να φτιάξω τη ζημιά. Η ζημια εχει γίνει στο φτερό, μπροστά στη μάσκα όπου εχει σπάσει και εχει ξεκουμπωθει στο σημείο κάτω από τη γρίλια, στο φανάρι και γενικως ότι φαίνεται στη φωτογραφία. Όποτε έχω τις εξής ερωτήσεις :- Μου είπαν ότι επειδή δεν εχει κλείσει χρόνο από την αγορά (οκτωβριος 2017) ο αντιπρόσωπος ειναι υποχρεωμένος να βάλει καινουρια ανταλλακτικά. Ισχύει ;
- Υπάρχει περίπτωση στο φτερό ή κάπου άλλου να το χτυπήσει από μέσα και να το ξαναβάψει και να μην καταλάβω τίποτα ;
- Εχει κάνεις πάθει κάτι αντίστοιχο; Και αν ναι (που το απεύχομαι) εχει να μου δώσει κάποιες συμβουλές ;
- Υπάρχει περίπτωση μετά να τρίζει ή να μην βάλει τα ανταλλακτικά όπως πρέπει και να εχω θέμα ;
- Αν και ξέρω πως δεν ειναι σωστό να γράφουμε για συγκεκριμένους αντιπροσώπους, εγώ το πηρα από Σφακιανακη στην Αργυρουπολη. Εχει κανεις εμπειρία από το ποσό καλα ή οχι κάνουν εκεί επισκευές κλπ ;
Η ασφαλιστική δε θα σε χρεώσει παλαιότητα σε καινουρια ανταλλακτικά. Τα πρωτα 4 χρονια του οχήματος δε μπαίνει παλαιότητα (μετα τα 4 χρονια μπορεις να ζητήσεις καινουρια ανταλλακτικά και χρεώνεσαι συμμετοχή).
Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών και την τοποθέτηση των ανταλλακτικών (βλέπει το όχημα επισκευασμένο και τα παλιά ανταλλακτικά κατω) και μπορεις να ζητήσεις φωτογραφίες για επιβεβαίωση.
-
Αν οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές ειναι στο φιλικό διακανονισμό τη διαδικασία επισκευής κλπ παρακολουθεί πραγματογνώμονας της δικής σου ασφαλιστικής, αν οχι τοτε μπαίνει πραγματογνώμονας της άλλης ασφαλιστικής που προκάλεσε το ατύχημα.
Αλλα σε κάθε περίπτωση εχεις δικαίωμα να ζητήσεις φωτογραφίες απο την επισκευή κλπ.
Ford Kuga