-
Ο χρήστης chris85 έγραψε:
Tελικά παραγγείλαμε το 1.2 GLX με διχρωμία. Ευχαριστώ όλους όσοι απάντησαν.Καλοτάξιδο! Με το καλό η παραλαβή! ΄
έχει ένα πολύ ωραίο τιμονακι (που επίσης μου λείπει). Νιώθεις ότι κάθεσαι λίγο πάνω από τον δρόμο σε πολύ καλά ημιμπακετ.
Το τιμόνι εμαφανησιακά ειναι πολύ γουστόζικο. Τα καθίσματα όντως, ειναι ένα μεγάλο του ατου. Πολύ άνετα αν και ημι-μπακετ όπως σωστά λες. Εχω κάνει ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Καστοριά-Αρτα-Αθήνα και δε κουραστήκαμε καθόλου (λογω καθισμάτων τουλάχιστον.
Σαν ύπαρξη βασικά το κατάλαβα από την ένδειξη στο καντράν. Και σε εκείνο το 5μιση της κατανάλωσης που μου φάνηκε φανταστικό νούμερο.
Παντως και το 1.0 αυτόματο, γράφει σχεδόν αντιστοιχα χαμηλά. Για παράδειγμα σήμερα Φαληρο-Κηφισιά-Φάληρο με χαλαρή οδηγηση, από το κέντρο όπου είχε και στο ανεβα και στο κατέβα ψιλοκινηση, στο τέλος έγραψε 5.7
-
Είναι ωραίο αυτοκίνητο αλλά εχει δυο μειονεκτήματα το εσωτερικό του που είναι λίγο ΄90 και την τιμή του το glx to 1.0 με το αλεξίσφαιρο αυτόματο σασμάν (με μετατροπέα ροπής ) περνάει τα 18000 να ταν 1,5 2 χιλιάρικα φθηνότερο!
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Είναι ωραίο αυτοκίνητο αλλά εχει δυο μειονεκτήματα το εσωτερικό του που είναι λίγο ΄90 και την τιμή του το glx to 1.0 με το αλεξίσφαιρο αυτόματο σασμάν (με μετατροπέα ροπής ) περνάει τα 18000 να ταν 1,5 2 χιλιάρικα φθηνότερο!Αυτό ακριβως έχω και όντως, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με αυτόματα πέρα των υπνωτικών της Τογιοτα και της Λεξους, μια χαρά βρισκω αυτό του Σουιφτ, ενω οι χειροκίνητες αλλαγές γίνονται μια χαρα γρήγορα για αυτοκίνητο πόλης-κανα-ταξίδι.
Η τιμή του όντως 'με το κλειδί στο χέρι' ειναι σχεδόν 18.000. Παρά τον εξοπλισμό ΔΕΝ τα αξίζει τα χρήματά του και όπως λες ΕΠΕΡΕ να ειναι όπως πολυ ΣΩΣΤΑ λες στα 16-16.500 (ή έστω να ειχαν το συγκεκριμένο κιβώτιο και με την GL+ έκδοση). Ειναι απλά τρελό τι θα μπορουσε να παρει κάποιος με 18 που ζητάει η Σουζουκι γι'αυτό. Το εσωτερικό, πέρα από το τιμόνι, ειναι όντως βιντατζ 90ζ με λίγο εσανς από ΦΒ-γκρουπ για την GlΧ και τους περιστροφικους διακόπτες για τον αυτόματο κλιματισμό. -
Καλησπέρα, το αυτοκίνητο είναι το 1.2 Hybrid σε έκδοση GLX δηλαδή full led φώτα, κλιματισμό, navi, κτλ, όλα τα συστήματα ασφαλείας που προσφέρει η εταιρεία, κάνα 2 ψιλολοϊδια που θέλαμε (αισθητήρες παρκαρίσματος), διχρωμία (+700 ευρω απο το απλό χρώμα), έβγαινε 16800 περίπου. Η τιμή προσφοράς ήταν κάτω απο 16χιλ.
Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να να σκεφτούμε επιπλεον ήταν το αυτόματο κιβώτιο.
Ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας (οικογενειακός γνωστός) μας πρότεινε να μείνουμε στον 1.2
-
Αυτο το mild hybrid προσθετει 5 κιλα ροπη με την λειτουργια του, σαν ηλεκτρικο τουρμπακι. Ειναι πολυ πρακτικο και απλο στην λειτουργια του. Πρωτη η σουζουκι το εφερε στην κατηγορια. Ερχεται σιγουρα και στο επομενο κλιο που ερχεται το 2019.
-
chris85,
Καλορίζικο! Καλή επιλογή κι ιδίως για κίνηση μες στην πόλη που είναι καλύτερα το ατμοσφαιρικό από το turbo. -
Συμφωνώ μαζί σας σε ένα πράγμα.Οτι η τιμή για το 1000αρη είναι τσιμπημενη.Ειδικα το αυτόματο ξέφευγει πολύ.Βεβαια εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτόματο οπότε η τιμή του δεν με ενδιαφέρει.Απο την άλλη θα ξαναπώ επειδή έκανα τη γύρα μου σε αυτή την κατηγορία και σχημάτισα'Προσωπική'άποψη, είμαι της γνώμης ότι τα γούστα πληρώνονται.Και τα μοναδικά σούπερ μίνι που βγάζουν γούστα είναι τα δύο (Fiesta-swift).Από την άλλη θεωρώ τελείως άκυρο να πάρει κάποιος το 1.0glx αυτόματο με 18000 και να μην πάρει αντί αυτού το Sport(που έχω αρχίσει και το γλυκό κοιτάω τρελά αλλά θα πέσει παντόφλα). Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο βγαίνει το Yaris το 1.5σε αυτόματο για να έχουμε πραγματικό μέτρο σύγκρισης? Γιατί εάν φτάνει και αυτό 17000 -18000 μια χαρά είναι η τιμή του Swift.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
... Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο βγαίνει το Yaris το 1.5σε αυτόματο για να έχουμε πραγματικό μέτρο σύγκρισης? Γιατί εάν φτάνει και αυτό 17000 -18000 μια χαρά είναι η τιμή του Swift.Πρώτον δεν αξίζει να πας σε απλό 1,5 αυτόματο πας κατευθείαν στη βασική του υβριδικού yaris που είναι η active τιμή 16000€ κλειδί και ενώ εχει διζωνικό κλιματισμό - αισθητήρα βροχής - το πακέτο ασφάλειας κλπ δεν εχει οθόνη (από εκεί έριξαν την τιμή μάλλον ) αυτο θα αγόραζα και όταν θα μάζευα τα € -απο την οικονομία που θα έκανα- θα του έβαζα μια Android πηγή με navi και κάμερα οπισθοπορίας + τα προβολάκια ομίχλης, εκεί το εχει παίξει ωραία η toyota αφαίρεσε πράγματα που μπαίνουν aftermarket και παίρνεις full υβριδικό!
Εχει μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση ένα σοβαρό πλεονέκτημα ,έρχεται με 15αρες ζάντες και έτσι ρίχνει τους ρύπους στα 75 γρ που σημαίνει ότι θα περάσουν πολλααά χρόνια μέχρι να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας , χώρια τα φθηνά λάστιχα όταν θέλεις αλλαγή.
Φυσικά μπορείς να περάσεις τα 20.000 € αν θέλεις πανοραμικές οροφές, εργοστασιακό navi κλπ.
Μακάρι να έκοβε και η Suzuki τις 16αρες και κάτι άλλα που στη πράξη δεν κάνουν και τη διαφορά -led φωτα - και να κατέβαζε την τιμή 1500-2000 €.
-
Βρε ας ερχοταν απο ινδια θα τα χε ολα και θα ηταν 1500 ευρω φθηνοτερο σαν το αδελφακι του το μπαλενο.
-
το made in japan πληρώνεται ... αλλά ένα λεπτο δεν υπόγραψαν πρόσφατα, Ιάπωνες - ΕΕ ,κατι για κατάργηση δασμών
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Βρε ας ερχοταν απο ινδια θα τα χε ολα και θα ηταν 1500 ευρω φθηνοτερο σαν το αδελφακι του το μπαλενο.Και πάλι κάτι θα είχαμε να πούμε.... χάλια ποιότητα γιατί είναι ινδικό.Ειναι κινεζια κλπ κλπ
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
το made in japan πληρώνεται ... αλλά ένα λεπτο δεν υπόγραψαν πρόσφατα, Ιάπωνες - ΕΕ ,κατι για κατάργηση δασμώναργεί να έρθει η άνοιξη!!! εκεί θα δούμε μεγάλη μείωση στις τιμές πάντως!
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
το made in japan πληρώνεται ... αλλά ένα λεπτο δεν υπόγραψαν πρόσφατα, Ιάπωνες - ΕΕ ,κατι για κατάργηση δασμών
αργεί να έρθει η άνοιξη!!! εκεί θα δούμε μεγάλη μείωση στις τιμές πάντως!
-
Πολλοί κάτοχοι παλαιότερων Suzuki και ιδίως προηγούμενων και προπροηγούμενων Swift έδιναν μεγάλη σημασία στο made in Japan ακομα και με το made in Hungary. Πόσο μάλλον με το made in India. Οι διαφορές τους δεν ήταν εμφανείς αλλά ήταν ουσιαστικές. Και μάλλον είχαν βάση τα λεγόμενα τους.
-
Μόνο με το Swift; Ήμουν και είμαι μέλος στα Jimny club και στα Vitara Club και ακόμη και σήμερα γίνεται σκοτωμός για το Made In Japan. Κάποιοι κλαίνε, άλλοι χαμογελάνε που πήραν Ιαπωνικό κλπ...κλπ...
Τώρα για το Swift δεν θα γράψω κάτι γιατί ως γνωστόν την πάτησα, ήμουν μικρός τότε και πήρα Magyar.
Πολύ άσχημη εμπειρία.Το καινούριο Swift πάντως εμένα δεν...
Σχεδιαστικά κάτι δεν μου πάει καλά. Σαν να το χάλασαν.
Από εκεί και πέρα αν ήμουν 20 χρόνια μικρότερος ίσως και να το κοίταζα. Αλλά με την προϋπόθεση πάντα να είναι Made In Japan και όχι Made In Maimoudan. -
Εχτές που περίμενα για το service στο baleno ψαχούλεψα αρκετά fiesta, swift, clio.
Στο κομμάτι καμπίνα και χώροι αν και το fiesta είναι εμφανώς πιο καλοφτιαγμένο, μαλακά κομμάτια, αίσθηση πριμιουμ κτλ πιο ευχάριστα καθόμουν στο swift. Δεν ξέρω αν είναι που έχω συνηθίσει από το baleno, αλλά οι σχεδιαστές στη σουζούκι (Ιταλικός οίκος έχει σχεδιάσει τουλάχιστον το baleno μπορεί και το swift) έχουν καταφέρει σε μικρό περιτύλιγμα να αισθάνεσαι μια απίστευτη ευρυχωρία. Στο swift κάθεσαι μπροστά και έχεις πολύ αέρα αριστερά, δεξιά, και πολύ σημαντικό έχεις πολύ αέρα σε σχέση με το μπροστά παρμπρίζ, σκιάδιο. Σε μικρά αμάξια παλαιάς γενιάς-σχεδίασης π.χ. κορσα, κλιο, φιεστα, κάθεσαι και το παρμπρίζ σου έρχεται πολύ κοντά σου, τουλάχιστον στο δικό μου σωματότυπο. Στο φιέστα είναι πολύ στενά μέσα όλα και αν και έχει συμπαθητική θέση οδήγησης μου δημιουργεί μια αίσθηση κλειστοφοβική. Μεγάλο προσόν του swift και τα καθίσματα που έχουν καλή στήριξη αλλά κυρίως είναι φαρδιά! Στα φιέστα γενικά ανέκαθεν είχαν στενά καθίσματα και είναι ξενέρωμα. Οπότε σαν περιβάλλον και σαν σχεδίαση θα προτιμούσα να είμαι μέσα σε ένα σουιφτ παρά σε φιέστα ή σε κλιο. Επίσης το εσωτερικό του είναι πολύ φάνκι σε αντίθεση με την βαριά γερμανίλα του φιέστα. Πίσω επίσης είναι κλάσεις ανώτερο από φιέστα, κλιο και στο χώρο αλλά κυρίως στο μπες βγες. Μακάρι οι επόμενες γενιές φιέστα και κλιο να είναι αντάξιες του ανταγωνισμού σε καμπίνες και χώρους γιατί είναι κρίμα να αδικούνται ενώ είναι τόσο ικανά σύνολα. -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
...Τα έλεγα το 2014 που αγόρασα το yaris (τοτε το swift ήταν πολύ στριμόκολο μέσα) fiesta, clio δεν μπορείς να κάτσεις πίσω χωρίς διπλό σπάσιμο μέσης το yaris είναι πιο ευρύχωρο στην καμπίνα και απο αυτοκίνητα της παραπάνω κατηγορίας και την ίδια αίσθηση σου δίνει και η καινούργια γενιά swift!
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Στο swift κάθεσαι μπροστά και έχεις πολύ αέρα αριστερά, δεξιά, και πολύ σημαντικό έχεις πολύ αέρα σε σχέση με το μπροστά παρμπρίζ, σκιάδιο. Σε μικρά αμάξια παλαιάς γενιάς-σχεδίασης π.χ. κορσα, κλιο, φιεστα, κάθεσαι και το παρμπρίζ σου έρχεται πολύ κοντά σου, τουλάχιστον στο δικό μου σωματότυπο. Στο φιέστα είναι πολύ στενά μέσα όλα και αν και έχει συμπαθητική θέση οδήγησης μου δημιουργεί μια αίσθηση κλειστοφοβική. Μεγάλο προσόν του swift και τα καθίσματα που έχουν καλή στήριξη αλλά κυρίως είναι φαρδιά!Σωστές παρατηρήσεις. Ωστόσο, το θέμα με το μπαρμπριζ-σκιαδιο οφείλεται στο πιο καθετο μπαρμπριζ του Σουιφτ. Αυτο ειναι καλό γιατι σου δίνει χώρο όπως λες. ΟΜΩΣ, σου κόβει τη θέα για να βλεπεις το φαναρι. Πια ή σταματαω αρκετα πιο νωρις για να μπορω να το βλέπω ή σκυβω λες και ειμαι κανας μπασκετμπολιστας 2.20 .... (είμαι μόνο 1.70 χεχεχε).
Τα καθίσματα ειναι τα πιο ανετα που έχω κάτσει σε αυτοκίνητο οποιασδήποτε κατηγορίας. Φαρδιά όσο πρεπει με πλευρική στηριξη που ειναι πολυ καλή αλλά δε σε δυσκολεύει στο μπες/βγες. Ειναι γενικά πολύ εύκολο στη χρήση σαν αυτοκίνητο.
Τρίζει όμωςΑπό την άλλη θεωρώ τελείως άκυρο να πάρει κάποιος το 1.0glx αυτόματο με 18000 και να μην πάρει αντί αυτού το Sport(που έχω αρχίσει και το γλυκό κοιτάω τρελά αλλά θα πέσει παντόφλα)
Ιγνάτιε, αν ισχύουν κάποιες τιμές που άκουσα, τότε το Σπορ αυτόματο ευκολα θα πιασει 21+ . Ειναι σεβαστό ποσό για τη κατηγορια η διαφορά τιμής.
-
Το σουιφτ με το καθετο παρ μπριζ, ειναι σαν σινεμα. Βλεπεις τον δρομο σαν οθονη σινεμα. Το οτι η μπροστινη κολωνα ειναι πιο μακρυα απο το κεφαλι σου δινει την αισθηση μεγαλης ευρυχωριας. Ετσι ειναι και στο μινι κουπερ.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ετσι ειναι και στο μινι κουπερ.Ακριβώς, αντιστοιχη σύγκριση έκανε και δοκιμαστης στο youtube.
Suzuki Swift A2L (2017)