-
καλησπερα ειχα βγαλει επαγγελματκο διπλωμα το 2012 που εληγε το 2017 αλλα μαζι με το επαγγελματικο εληγαν και ολες οι αλλες κατηγοριες ι.χ και μηχανης εγω δεν το ειχα παρατηρησει καθως το διπλωμα ηταν στο πορτοφολι μου δεν το ειχα βγαλει ποτε και με σταματησε η τροχαια και μου το αφαιρεσαν κι προστιμο 100 ευρω. μου λενε οδηγεις ενα χρονο σχεδον χωρις διπλωμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην στο παρουμε τους ειπα μα δεν το ειδα και οτι ειμαι με ιχ και οχι με φορτηγο και μου ειπαν δεν εχει σχεση εδω γραφει οτι ειναι ληγμενο επρεπε να το ανανεωσεις και οτι ο πολιτης μεριμνει. Τελος παντων εγω τωρα τι κανω μπορει να μου πει καποιος το διπλωμα το ληγμενο θα σταλει στην διευθυνση συγκοινωνιων του τοπου διαμονης μου μου ειπαν και οτι μπορω να βγαλω ενα χαρτι μεχρι να ανανεωθει το διπλωμα και οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κανω
ευχαριστω για τον χρονο σας
-
καλησπερα ειχα βγαλει επαγγελματκο διπλωμα το 2012 που εληγε το 2017 αλλα μαζι με το επαγγελματικο εληγαν και ολες οι αλλες κατηγοριες ι.χ και μηχανης εγω δεν το ειχα παρατηρησει καθως το διπλωμα ηταν στο πορτοφολι μου δεν το ειχα βγαλει ποτε και με σταματησε η τροχαια και μου το αφαιρεσαν κι προστιμο 100 ευρω. μου λενε οδηγεις ενα χρονο σχεδον χωρις διπλωμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην στο παρουμε τους ειπα μα δεν το ειδα και οτι ειμαι με ιχ και οχι με φορτηγο και μου ειπαν δεν εχει σχεση εδω γραφει οτι ειναι ληγμενο επρεπε να το ανανεωσεις και οτι ο πολιτης μεριμνει. Τελος παντων εγω τωρα τι κανω μπορει να μου πει καποιος το διπλωμα το ληγμενο θα σταλει στην διευθυνση συγκοινωνιων του τοπου διαμονης μου μου ειπαν και οτι μπορω να βγαλω ενα χαρτι μεχρι να ανανεωθει το διπλωμα και οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κανω
-
-
Ο χρήστης giorgos001988 έγραψε:
καλησπερα ειχα βγαλει επαγγελματκο διπλωμα το 2012 που εληγε το 2017 αλλα μαζι με το επαγγελματικο εληγαν και ολες οι αλλες κατηγοριες ι.χ και μηχανης εγω δεν το ειχα παρατηρησει καθως το διπλωμα ηταν στο πορτοφολι μου δεν το ειχα βγαλει ποτε και με σταματησε η τροχαια και μου το αφαιρεσαν κι προστιμο 100 ευρω. μου λενε οδηγεις ενα χρονο σχεδον χωρις διπλωμα δεν υπαρχει περιπτωση να μην στο παρουμε τους ειπα μα δεν το ειδα και οτι ειμαι με ιχ και οχι με φορτηγο και μου ειπαν δεν εχει σχεση εδω γραφει οτι ειναι ληγμενο επρεπε να το ανανεωσεις και οτι ο πολιτης μεριμνει. Τελος παντων εγω τωρα τι κανω μπορει να μου πει καποιος το διπλωμα το ληγμενο θα σταλει στην διευθυνση συγκοινωνιων του τοπου διαμονης μου μου ειπαν και οτι μπορω να βγαλω ενα χαρτι μεχρι να ανανεωθει το διπλωμα και οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κανωευχαριστω για τον χρονο σας
Σοβαρά δεν ήξερες ότι το επαγγελματικό λήγει στα 5 χρόνια;
Και οδηγάς ΤΩΡΑ χωρίς να σε νοιάζει;Αν πέσει κάποιος πάνω σου τον ήπιες κανονικά,το καταλαβαίνεις αυτό; -
Καταρχήν μην οδηγείς. Πηγαινε στο Υπουργείο συγκοινωνιών της περιοχής σου κ ρωτησε εκεί για τις ενέργειες που πρεπει να κάνεις.
-
ιχ οδηγουσα
-
το επαγγελματικο συμπαρασυρει τις υπολοιπες κατηγορίες.
-
Το έπαθα το 2011. Σε έλεγχο, οδηγούσα το ΙΧ μου, εφαγα την κλήση μου και μου το κράτησε επιτοπου η Τροχαία και το έστειλε υπηρεσιακα στο Συγκοινωνιων. Εγώ πήγα την επομένη σε σχολή οδηγών για τα διαδικαστικα της ανανέωσης. Αυτή μου έδωσε χαρτί όταν τους κατέθεσε τα χαρτιά. Έπεσα και στον Αύγουστο που εδώ το κλεινουν το Συγκοινωνιων και φεύγουν διακοπές και ήμουν ενάμιση μήνα με το χαρτί που δεν είναι και απολύτως νόμιμο. Εξαρτάται από τον τροχονομο αν θα το δεχτεί ή όχι....
Μεγαλη μαλακια να ακυρώνεται όλο το δίπλωμα με την λήξη μιας κατηγορίας αλλά τους είναι εσοδα από το τίποτα.... [emoji48] -
εγω αν καταθεσω την δευτερα τα χαρτια σε ποσο καιρο ερχεται το καινουργιο διπλωμα? επισης αυτη την βεβαιωση την παιρνω επιτο που και μπορω να οδηγησω κανονικα μετα?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το έπαθα το 2011. Σε έλεγχο, οδηγούσα το ΙΧ μου, εφαγα την κλήση μου και μου το κράτησε επιτοπου η Τροχαία και το έστειλε υπηρεσιακα στο Συγκοινωνιων. Εγώ πήγα την επομένη σε σχολή οδηγών για τα διαδικαστικα της ανανέωσης. Αυτή μου έδωσε χαρτί όταν τους κατέθεσε τα χαρτιά. Έπεσα και στον Αύγουστο που εδώ το κλεινουν το Συγκοινωνιων και φεύγουν διακοπές και ήμουν ενάμιση μήνα με το χαρτί που δεν είναι και απολύτως νόμιμο. Εξαρτάται από τον τροχονομο αν θα το δεχτεί ή όχι....
Μεγαλη μαλακια να ακυρώνεται όλο το δίπλωμα με την λήξη μιας κατηγορίας αλλά τους είναι εσοδα από το τίποτα.... [emoji48]H ασφάλεια του αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας το αναγνωρίζει το προσωρινό χαρτί;
-
Απ' ότι κατάλαβα τότε κανένας δεν το αναγνωρίζει επίσημα.
Το χαρτί είναι βασικά ένας αριθμός πρωτοκόλλου των Συγκοινωνιων για κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων σε αυτούς για την ανανέωση του διπλώματος. Και αναφέρει ότι ΔΕΝ ενέχει θέση άδειας οδήγησης.
Εγώ πάντως απεφευγα την τακτική χρήση του αυτοκινήτου, ιδίως σε μέρη και ώρες που η παρουσία Τροχαίας ήταν πιθανή. -
Ο χρήστης giorgos001988 έγραψε:
... οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κάνω...Εδώ μιλάμε για την απόλυτη παρανομία, ανευθυνότητα και σταρχιδισμο...απο ένα άνθρωπο που σου λέει δε με νοιάζει αν με πιάσουν και πάω αυτόφωρο ή αν τρακαρω κάποιον και ζητάει τη βοήθεια μας τώρα που τη πάτησε....τι να πεις
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μεγαλη μαλακια να ακυρώνεται όλο το δίπλωμα με την λήξη μιας κατηγορίας αλλά τους είναι εσοδα από το τίποτα.... [emoji48]
Στα καινούργια πάντως μάλλον δεν ισχύει αυτό. Γιατί βλέπω ότι έχει διαφορετικές ημερομηνίες η κάθε κατηγορία. Πχ το Γ,Δ,Ε το 2020 και το Β το 2053 άρα σε περίπτωση που λήξει το επαγγελματικό φαντάζομαι το Β ισχύει κανονικά.
... οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κάνω...
Εδώ μιλάμε για την απόλυτη παρανομία, ανευθυνότητα και σταρχιδισμο...απο ένα άνθρωπο που σου λέει δε με νοιάζει αν με πιάσουν και πάω αυτόφωρο ή αν τρακαρω κάποιον και ζητάει τη βοήθεια μας τώρα που τη πάτησε....τι να πεις
Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Του έληξε το επαγγελματικό όχι το ερασιτεχνικό για να τίθεται θέμα επικινδυνότητας. Αν τον πιάνανε με φορτηγό σαφώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αλλά εδώ μιλάμε για ηλιθιότητα του συστήματος.
Το ότι οδηγάει κατ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ζημιώσει μόνο τον ίδιο οπότε αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει αναλόγως. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μεγαλη μαλακια να ακυρώνεται όλο το δίπλωμα με την λήξη μιας κατηγορίας αλλά τους είναι εσοδα από το τίποτα.... [emoji48]
Στα καινούργια πάντως μάλλον δεν ισχύει αυτό. Γιατί βλέπω ότι έχει διαφορετικές ημερομηνίες η κάθε κατηγορία. Πχ το Γ,Δ,Ε το 2020 και το Β το 2053 άρα σε περίπτωση που λήξει το επαγγελματικό φαντάζομαι το Β ισχύει.
Έτσι είναι πια
Στα διπλώματα τύπου κάρτα κάθε κατηγορία έχει τη δικιά της ημερομηνια
-
Στα καινούργια πάντως μάλλον δεν ισχύει αυτό. Γιατί βλέπω ότι έχει διαφορετικές ημερομηνίες η κάθε κατηγορία. Πχ το Γ,Δ,Ε το 2020 και το Β το 2053 άρα σε περίπτωση που λήξει το επαγγελματικό φαντάζομαι το Β ισχύει κανονικά.
... οτι δεν μπορω να οδηγησω τωρα και οτι αν συμβει κατι στον δρομο και ειμαι χωρις διπλωμα παω αυτοφωρο. εγω φυσικα οδηγαω κανονικα δεν με νοιαζει αλλα απο δευτερα πρεπει να μου καποιος τι να κάνω...
Εδώ μιλάμε για την απόλυτη παρανομία, ανευθυνότητα και σταρχιδισμο...απο ένα άνθρωπο που σου λέει δε με νοιάζει αν με πιάσουν και πάω αυτόφωρο ή αν τρακαρω κάποιον και ζητάει τη βοήθεια μας τώρα που τη πάτησε....τι να πεις
Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Του έληξε το επαγγελματικό όχι το ερασιτεχνικό για να τίθεται θέμα επικινδυνότητας. Αν τον πιάνανε με φορτηγό σαφώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αλλά εδώ μιλάμε για ηλιθιότητα του συστήματος.
Το ότι οδηγάει κατ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ζημιώσει μόνο τον ίδιο οπότε αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει αναλόγως.Αν σε τρακάρει και σου κάνει 5000 ζημιά και δε σε καλύπτει η ασφαλεια του πες μου εμένα ότι ζημιωνει τον ιδιο
-
Το ότι οδηγάει κατ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ζημιώσει μόνο τον ίδιο οπότε αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει αναλόγως.Του έληξε το δίπλωμα ,απο την στιγμή που είχε το παλιό που δεν ξεχώριζε ημερομηνίες λήξης ανάλογα με τις κατηγορίες, είναι λάθος του .και-
Και δεν είναι θέμα επικινδυνότητας αλλά ότι είναι εκτεθειμένος απέναντι στον νόμο και στους άλλους χρήστες των δρόμων. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αν σε τρακάρει και σου κάνει 5000 ζημιά και δε σε καλύπτει η ασφαλεια του πες μου εμένα ότι ζημιωνει τον ιδιο
Δε θα με καλύψει η ασφάλειά του επειδή είχε ληγμένο δίπλωμα ; Παράλογο μου φαίνεται. Δηλαδή αν ήταν πιωμένος πάλι δε θα με κάλυπτε; Δε νομίζω ότι πάει έτσι, δικό του θέμα και της ασφαλιστικής του είναι αυτό. Η ασφαλιστική έχει υποχρέωση να αποζημιώσει εφόσον αποδειχτεί ότι ο πελάτης της ήταν υπαίτιος του ατυχήματος. Τώρα αν αυτός είναι παράνομος ας τα απαιτήσει από αυτόν. Απλά αν δε κάνω λάθος θα βεβαιωθεί και η παράβαση από την τροχαία και θα πληρώσει το πρόστιμο.
Του έληξε το δίπλωμα ,απο την στιγμή που είχε το παλιό που δεν ξεχώριζε ημερομηνίες λήξης ανάλογα με τις κατηγορίες, είναι λάθος του .και-
Και δεν είναι θέμα επικινδυνότητας αλλά ότι είναι εκτεθειμένος απέναντι στον νόμο και στους άλλους χρήστες των δρόμων.Σαφώς και δεν τίθεται θέμα δικαιολογίας αλλά εκτεθειμένοι στο νόμο είμαστε όλοι με το πιο απλό παράδειγμα του ορίου ταχύτητας που εκεί υποθετικά θέτεις και τους άλλους σε κίνδυνο.
Μιλάμε για ληγμένο επαγγελματικό δίπλωμα, όχι ερασιτεχνικό, άσχετα με το τι έλεγαν τα παλιά διπλώματα επειδή το σύστημα ήταν ότι να ναι και δε μερίμνησε για τον διαχωρισμό. -
Τι σχέση έχει αν έχει πιει με το αν έχει δίπλωμα δε καταλαβαίνω. Στη δεύτερη περίπτωση δεν καλύπτεται από την ασφάλεια επειδή είναι σαν να μην έχει
-
Παράλογο μου φαίνεται. Δηλαδή αν ήταν πιωμένος πάλι δε θα με κάλυπτε;Έχω την εντύπωση πως αν κάποιος είναι ντίρλα από το μεθύσι η ασφαλιστική δεν καλύπτει, για αυτό και σε κάποια ατυχήματα η τροχαία λέει στον παθών να μην ζητήσει αλκοτεστ από τον οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα.
-
Εγώ πάλι νομίζω πως αν ο άλλος φταίει και είναι τύφλα αποζημιωνεσαι είτε από την ασφαλιστική του άλλου είτε από το επικουρικό και μετά κυνηγάνε αυτόν.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
αφαιρεση ληγμενου διπλωματος ιχ