-
Καλοριζικο και καλοταξιδο! Οταν κανεις καποια χλμ γραψε εντυπωσεις. Ειμαι περιεργος να δω την πραγματικη καταναλωση του.
-
θα επανελθω με εντυπωσεις, το παρελαβα το Σαββατο , αλλα ειναι λιγα τα χιλιομετρα που εχουν γινει, ακομια πιο λιγα απο εμενα μιας και το αυτοκινητο προοριζεται για την μικρη μου αδερφη.
-
Όντως έκανες την καλύτερη επιλογή. Καλοτάξιδο να είναι! Για να δούμε την πραγματική του κατανάλωση...Το υποβραχιόνιο (που προφανώς είναι after sale) είναι βολικό; Και πάλι καλά χιλιόμετρα να έχεις...
-
Ο χρήστης IgnisT έγραψε:
Όντως έκανες την καλύτερη επιλογή. Καλοτάξιδο να είναι! Για να δούμε την πραγματική του κατανάλωση...Το υποβραχιόνιο (που προφανώς είναι after sale) είναι βολικό; Και πάλι καλά χιλιόμετρα να έχεις...To υποβραχιονιο δεν μπηκε ακομα λογω ελλειψης. Οταν ερθει, θα με παρουν τηλ. απο την αντιπροσωπεια.
Η προσφορα σε αυτο ηταν ή εκπτωση 100 ευρω, ή δωρο το υποβραχιονιο.
Για 'μενα το υποβραχιονιο ειναι must σε ενα αυτοκινητο. Οσοι εχουν, καταλαβαινουν. -
Μόλις γύρισα απο test drive του swift 1.0 και του 1.2. Η διαφορά στην αίσθηση οδήγησης μεταξύ των δύο ήταν πολύ μεγάλη (πάντα προσωπική άποψη) καθώς το turbo έπιανε απο πολύ χαμηλά , δίνοντας μεγάλη σιγουριά και τεράστια ευχαρίστηση. Λόγω της σχετικά μικρής διαφοράς της τιμής τους (700ευρώ-1000ευρώ, αναλόγως τις τρέχουσες προφορές) αλλά και της μέσης κατανάλωσης τους που απ΄ό,τι φαίνεται κυμαίνεται στο 0,5l/100klm, καταλήγω ξεκάθαρα στο 1.0. Η παραγγελία θα γίνει μετά απο την άμεση πώληση του δικού μου (το λέω σε περίπτωση που κάποιος θα θέλει να μάθει για πληροφορίες-εντυπώσεις).
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Για 'μενα το υποβραχιονιο ειναι must σε ενα αυτοκινητο. Οσοι εχουν, καταλαβαινουν.
+100
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Για 'μενα το υποβραχιονιο ειναι must σε ενα αυτοκινητο. Οσοι εχουν, καταλαβαινουν.Εκτος αν τρίζει..... ΚΑΙ αυτό... (που τρίζει μιας και το έβαλα για δώρο... μμμμ... άργησα αλλά το βρήκα)
Εκλεισα ραντεβού για την ανάκληση για την ερχόμενη βδομάδα. Ετοιμάζω λίστα με παρατηρήσεις ωστε προς το καλοκαίρι που θα παει για το πρωτο σερβις να ειναι έτοιμοι με τις κατάρες μου αν δε βρουν λύσεις (που δε γινεται σε όλα).
Α) Το τρίξιμο σε παραθυρο οδηγου/συνοδηγού
Β) Ο συντονισμος στο κεντρικό καθρέφτη
Γ) Το κ@λόχρωμα που φευγει για πλακα. Χεχεχχε.. Εχε γουστο να πεσει ανάκληση να τα παρουν πίσω να τα βάψουν όλα .. χαχαχα... αλλα και απλα να μου πουν οτι θα το περασουν ολο διαφανη μεμβράνη τσαμπα, 'οκ' με τη μια θα τους πω -
Μας έκανες την καρδιά περιβόλι alejandro...Περαστικά εύχομαι και ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα και οι υπόλοιποι (μάλλον άκυρο το υποβραχιόνιο...) .
-
IgnisT, κοιτα, για να ειμαστε δικαιοι, αρκετά υποβραχιόνια που μπαινουν αφτερ, έχουν θέματα. Το περίμενα κατα κάποιο τρόπο.
Για το καθρέφτη το ξέρουν και μου ειπαν ακόμα και σε Βιταρα έχουν ακουσει παράπονα. Νταξ, το θεωρώ απλά εργαλείο το αυτοκίνητο αν και έχει χαρακτήρα στην οδήγηση. Ομως η απτή ποιότητα ειναι -0 , κυρίως για τους Ελληνικους καρόδρομους. Περασα από Μαρουσι μέσα σημερα, στέναξα και εγω και το αυτοκίνητο. -
Και εδω στην Αθήνα είναι σχετικά καλά. Αν π.χ πας Σαλαμίνα οι δρόμοι δεν παλεύονται ούτε με Leopard!
-
Πως γίνεται ρε παιδιά να τρίζει ένα υποβραχιόνιο;
Τρίζει στη βάση του; Εκεί που βιδώνει; Δεν είναι στερεωμένο καλά; -
Φανταζομαι στην βαση του. Απο τη στιγμη που ειναι after market τοτε υποθετω θα ειναι κουμπωτο.. και μου φανταζει λογικο απο τη στιγμη που κουμπωνει πλαστικο με πλαστικο να τριζει καποια στιγμη.
-
storm, αυτό ειναι κλασσικό θέμα σε πολλά αυτοκίνητα που το υποβραχιόνιο ειναι 'τσοντα'.
Όπως λέει και ο petran, τριζει η βαση αλλά και το μαξιλαράκι οταν το πιεζει κανει ενα υψηλής συχνοτητας ήχο.
Βασικά, ειναι να παρεις πιστολι σιλικοκης και να καλύψεις καθε αρμο/σκοτία στο αυτοκινητο... πια με το κλιματισμό, το gps και τα ε-pass δε χρειαζεται να ανοιγεις παράθυρα... χεχεχε -
Κατάλαβα τι εννοείς. Για αυτό ήθελα εξαρχής έκδοση με ενσωματωμένο υποβραχιόνιο πάνω στο τούνελ και όχι κουμπωτό ή βιδωτό.
-
Καλησπέρα σε όλους,
βλέπω ότι ο 1.0 κινητήρας είναι Direct Injection και γνωρίζω για τις επικαθίσεις στις βαλβίδες που δημιουργούν οι εν λόγω κινητήρες (σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=xrLNDgrIw3U).
Ξέρετε πόσο εκτεταμένο είναι αυτό το πρόβλημα στο Swift και αν έχει λάβει μέτρα η Suzuki για την πρόληψη του; -
Στο swift δεν γνωριζω ποσο εκτεταμενο ειναι, αλλα σε ολους του κινητηρες με αμεσο ψεκασμο ανεξαρτητως κατηγοριας και κοστους ειναι υπαρκτο. Και αυτο κυριως λογω της egr και οχι λογω του ιδιου του κινητηρα. Ως κινητηρες ειναι καλυτεροι στα χαρτια καθως μπορουν να ελεγξουν το στοιχειομετρικο μειγμα αερα καυσιμου πολυ καλυτερα (πλησιαζουν αναλογιες αερα καυσιμου κοντα στις ιδανικες σε αυτα που εχουν την δυνατοτητα πολλων μικρο-ψεκασμων ανα καυση). Στους εμμεσου ψεκασμου καταναλωνεται παραπανισιο καυσιμο εναντι του αερα μιας και δεν ειναι πολυ ελεγξιμο το στοιχειομετρικο μειγμα αλλα πλενονται οι βαλβιδες εισαγωγης.
Η μαρουτι σουζουκι που φτιαχνει τα μπαλενο σχετικα με το τουρμπο, ιδιος κινητηρας με το σουιφτ, ανακοινωνει προληπτικα καθαρισμο (λογικα με προσθετα καθαριστικα) καθε 20000 χιλιομετρα.
-
Δείτε αυτό το βιντεάκι. Λέτε να έχει βάση;
Κάποιοι λένε και αυτό βέβαια
'...giving the car a good 5 minute 'Italian tune-up' thrash will help remove carbon buildup inside the combustion chamber but will not help remove the buildup in the intake side of the head and manifold that is an issue with direct injection engines.The only way to clean this out is by periodically using upper engine cleaner.'
http://forums.whirlpool.net.au/archive/2675185Ψάχνοντας λίγο ακόμα σε ινδικά φόρουμ βρήκα αυτή τη σελίδα από το σερβις μάνιουαλ που έχουν στη σουζούκι.Είναι πολύ ενδιαφέρον

http://www.team-bhp.com/forum/official- ... ew-11.html
Δείτε κάτω στις οδηγίες. Συνδέοντας το διαγνωστικό πρέπει να τσεκάρουν το 'long term fuel trim' αν είναι πάνω από 17% πρέπει να γίνεται καθαρισμός.
Άραγε θα γνωρίζουν τίποτα σχετικό στη δική μας σουζούκι; Κάθε 20.000 προτείνεται καθάρισμα με πρόσθετο από την σουζούκι -
Οι οδηγίες της Suzuki απ' ότι βλέπω μιλάνε για καθαρισμό του fuel injector, ο οποίος φαντάζομαι γίνεται με καθαριστικό. Τι γίνεται όμως με το πίσω μέρος των βαλβίδων; Δείτε το βίντεο στο 9:35:
-
Για αυτο και εγω ρωτω συνεχως για το υβριδικο, μηπως ειναι μια εναλλακτικη του τουρμπο με 'ηλεκτρικο τουρμπο' και εμμεσο ψεκασμο και ετσι γλειτωσει ο οδηγος του μπαλενο ολη αυτην την εγνοια. Με αυτην την εννοια τα σουζουκι ειναι τα μοναδικα στην αγορα (αυτοκινητα με λογικες τιμες) με ηλεκτρικο τουρμπο οπως το κερς στην φορμουλα1
Τωρα για τα μπεκ το πιθανον ειναι να υπαρχουν κατακαθια μαυριλας οπως στα ντιζελ ειτε απο χαμηλης ποιοτητας καυση ( λογικα λογω καυσιμου αν ολα ειναι σωστα στον εγκεφαλο) ειτε το πιο πιθανον ανακυκλοφοριας καυσαεριων στον θαλαμο καυσης δηλαδη την egr.
Αν δε μπει καταλυτης στα αυτοκινητα για τα οξειδια του αζωτου στα τουρμπο δεν προκειται να σταματησει η εντονη χρηση της egr.
Μια καλη λυση καθυστερησης του φαινομενου ειναι και το βαρελακι κατακρατησης αναθυμιασεων. Μπαινει ως αφτερμαρκετ και φιλτραρει ως ενα βαθμο τον αερα που παει μεσα στον κινητηρα. Συνηθως κατακρατει πολυ μαυριλα και λαδιλα που θα πηγαινε στις βαλβιδες εισαγωγης και στην συνεχεια μεσα στον θαλαμο καυσης.
Για ουσιαστικο καθαρισμο σε βαλβιδες αν δεν ανοιξει ο κινητηρας δεν μπορει να επιτευχθει. Ενα ομως αρκετα καλο καθαρισμα γινεται και χωρις ανοιγμα.
-
Μιας και ρωτάτε, και μιας και το έχω ψάξει διεξοδικά το θέμα (του carbon buildup σε DI κινητήρες), και μιας και έχω δοκιμάσει όλες τις μεθόδους καθαρισμού, και μάλιστα με dyno πριν και μετά χωρίς να μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες, έχουμε:
- Οι επικαθήσεις είναι αναπόσπαστο και αναπόφευκτο παράγωγο της καύσης και του τρόπου λειτουργίας των ΜΕΚ. Ειδικά στους DI κινητήρες, το πρόβλημα στο intake tract (δηλαδή πεταλούδα, αυλούς και βαλβίδες) είναι ακόμα χειρότερο. Κύριος υπεύθυνος το oil blow-by, δηλαδή η επιστροφή των αναθυμιάσεων λαδιού στην εισαγωγή, για μείωση των εκπομπών.
- Οι συνήθεις μέθοδοι καθαρισμού που δούλευαν στους indirect (έμμεσου ψεκασμού) δεν δουλεύουν, αφού τα καθαριστικά πρόσθετα στη βενζίνη ψεκάζονται μέσα στους θαλάμους. Αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν ΟΚ για αντλία και μπεκ.
- Η πιο συνηθισμένη μέθοδος καθαρισμού που προτείνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές (μερικοί το έχουν βγάλει ως οδηγία ή TSB) είναι με ψεκασμό καθαριστικού ακριβώς πριν τις βαλβίδες. Αυτό όμως (α) το προτείνουν αρκετά αργά (όταν πλέον βγάλει CEL η ECU), και (β) αν έχουν σχηματιστεί επικαθήσεις, κανένα ψεκαστικό καθαριστικό δεν μπορεί να τις σπάσει.
- Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό ψεκάζουμε στην εισαγωγή, αυτά είναι καλά μόνο ως 'συντήρηση' παρά για καθαρισμό, γιατί απλά δεν έχουν αρκετή 'ισχύ'. Άρα ότι βλέπετε για καθαριστικά τύπου Tunap, υδρογόνου, sea foam κλπ, είναι μόνο ημίμετρα
- Για πραγματικό καθαρισμό, το πρώτο στάδιο είναι το λεγόμενο blasting, το οποίο γίνεται με άνοιγμα της πολλαπλής, και γίνεται με διάφορα υλικά (από θραύσματα καρυδιού μέχρι σόδα ή πάγο). Είναι γρήγορη, εύκολη, σχετικά φθηνή λύση, και καθαρίζει αρκετά καλά, σε σημείο που να επανέρχεται σχεδόν στο 100% η απόδοση του κινητήρα.
- Η πιο πλήρης λύση είναι προφανώς το άνοιγμα, λύσιμο και καθαρισμός με το χέρι όλων των εξαρτημάτων. Σχετικά χρονοβόρα, πιο δύσκολη και σίγουρα πιο ακριβή λύση, προτείνεται μόνο αν γίνει παράλληλα με άλλες εργασίες ή αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα (π.χ. κάποια ραγισμένη βαλβίδα).
Όλα τα παραπάνω -πλην της τελευταίας λύσης- τα έχω δοκιμάσει στα δικά μου αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού, και τα πιο καλά -και χειροπιαστά- αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ, όταν έκανα όλες τις δοκιμές στη C5 μου, πριν της περάσω πρόγραμμα
Κάτι που να κάνουμε εμείς οι ίδιοι σε μοτέρ που δεν έχουν τρόπο αποφυγής του προβλήματος, είναι μόνο το OCC και μια περιοδική 'συντήρηση' με κάποιο ψεκαζόμενο καθαριστικό. Όλο και πιο πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν κάποια λειτουργία μείωσης του φαινομένου, είτε με extra μπεκ έμμεσου ψεκασμού, είτε με ενσωματωμένο OCC, είτε με καλύτερες (?) PCV.
Suzuki Swift A2L (2017)