Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Παρεμπόδιση εισόδου;
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Παρεμπόδιση εισόδου;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    26
    48
    9191
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kacey last edited by

Εγω προσωπικα αμα μου πει κανενας τιποτα (οταν βγαζω τα εμποδια απο τον δρομο για να παρκαρω) του λεω με νοημα 'η θεση ειναι δημοσια και αυτο που κανεις ειναι παρανομο. θα το αφησω εδω και να μου το προσεχεις, γιατι αμα βρω καμμια γρατζουνιτσα θα θεωρησω οτι την εκανες εσυ, και εσυ το μαγαζι σου δεν μπορεις να το παρεις απο εδω να το κρυψεις'. Ως τωρα ολα καλα...

1 Reply Last reply Reply Quote 9
      • H
        hrdoukas last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
        Εγω προσωπικα αμα μου πει κανενας τιποτα (οταν βγαζω τα εμποδια απο τον δρομο για να παρκαρω) του λεω με νοημα 'η θεση ειναι δημοσια και αυτο που κανεις ειναι παρανομο. θα το αφησω εδω και να μου το προσεχεις, γιατι αμα βρω καμμια γρατζουνιτσα θα θεωρησω οτι την εκανες εσυ, και εσυ το μαγαζι σου δεν μπορεις να το παρεις απο εδω να το κρυψεις'. Ως τωρα ολα καλα...

Σωστός και ψαρωτικός!!!
        Βέβαια αν ο άλλος, παρόλα αυτά, την κάνει την χαρακτική δε νομίζω να είναι εύκολο να αποδείξεις πολλά πράγματα. Εκτός ίσως (; ) αν έχεις μάρτυρα για τις 'απειλές' του.

Κανενας δικηγόρος;

1 Reply Last reply Reply Quote 6
        • M
          maxmara last edited by

Κατα την ταπεινή μου γνώμη, ισχυρισμός ότι 'κλείνεις την είσοδο του σπιτιού μου' ισχύει μονο σε γειτονιές όπου ή έλλειψη πεζοδρομίου αποτρέπει την ασφαλή διελευση των ενοίκων!

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Και στοιχηματίζω ότι, όπου το ακούσετε και ξαναγυρίσετε μετά, θα δείτε το τουτού του νεο-Ελληνα παρκαρισμένο μπροστά (ενίοτε κλείνοντας όλο το πεζοδρόμιο).

1 Reply Last reply Reply Quote 5
          • H
            harryv last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
            Ο ΚΟΚ μπορεί να μήν τό λέει πουθενά,αλλά ο ΚΟΚ είναι βάση νομικής.
            Βάση όμως ηθικής,είναι σωστό να παρκάρεις μπροστά στό μαγαζί κάποιου,ο οποίος μπορεί να φορτώνει/ξεφορτώνει δέκα φορές τή μέρα εμπορεύματα;
            Είναι δηλαδή,καί χώρος εργασίας.

Αν η απάντηση είναι 'καί τί μέ νοιάζει εμένα',τότε κάνε ότι καταλαβαίνεις.

Eίναι απόλυτα σωστό και βάσει ηθικής. Κι αυτό γιατί :

1. Αν ξεφορτώνει εμπορεύματα, θα έπρεπε να έχει φροντίσει να έχει δικό του γκαράζ που να επικοινωνεί με την αποθήκη του. Επίσης θα μπορούσε την εκφόρτωση να τη κάνει πολύ πρωινές ώρες.
            2. Αν είναι για λόγους μη μου κλείνεις τη μόστρα, θα έπρεπε να έχει πληρώσει τα τέλη, ώστε να πάρει τα ειδικά σήματα απαγόρευσης της στάθμευσης.

Και στο κάτω κάτω όλοι έχουμε λόγο να θέλουμε το πεζοδρόμιο μπροστά μας άδειο. Αν όλοι λέγαμε, μη παρκάρεις εδώ, μη παρκάρεις παρακάτω, που στα κομμάτια θα παρκάρουμε ?

1 Reply Last reply Reply Quote 4
            • M
              manosk last edited by

Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
              παιδιά τέτοιο πρόβλημα έχω/είχα και εγώ στη γειτονιά μου και στη γειτονιά του πατέρα μου.

ήτανε μια αποθήκη πολύ κοντά στο σπίτι μου και ο τύπος είχε ένα παλιό αυτοκίνητο.όποτε ήθελε το αφηνε να τσουλήσει λίγο οπότε έπιανε 2 θέσεις.
              ή έβαζε παλέτες κτλ.

μια μέρα είχε βάλει 2 μηχανάκια να πιάνουν 2 ολόκληρες θέσεις.ε πείσμωσα και εγώ και πάρκαρα το τσινκουετσέντο ανάμεσα,πρώτη φορά έκανα τέτοιο παρκάρισμα φίλλερ στη ζωή μου.

Που έμενες; Γιατί στον Πειραιά έχω καβγαδίσει αρκετές φορές με ένα τύπο που κάνει ακριβώς αυτό με ένα σαπάκι και 1-2 μηχανάκια. Τελικά μετά τοςυ καβγάδες πιάνει με το σαπάκι μια θέση και την κλούβα του (για την οποία κράταγε τη θέση) την παρκάρει 1 μέτρο έξω από τη γωνία. Βέβαια έχω δυο γρατζουνιές από κλειδί (ευτυχώς στο παλιό αμάξι) αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι το έκανε εκείνος. Αν ήμουν, θ'άλλαζε τζαμαρία.

Επίσης για το θέμα της δύσκολης πρόσβασης στην πόρτα ενός σπιτιού, άλλος έχει μπήξει δύο σιδερένιους πασσάλους στο δρόμο κι έχει βάλει πινακίδα 'παρακαλώ μην παρκάρετε μπροστά στην πόρτα - ασθενής'. Οι πάσσαλοι όμως πιάνουν 1 μέτρο, έτσι κανείς δεν έχει παραπονεθεί - αλίμονο. Άλλο αυτό όμως κι άλλο το 'άσε 5 μέτρα για να παρκάρει ο γιόκας μου'. Ρε ουστ (δις)!

1 Reply Last reply Reply Quote 5
              • D
                dea-735 last edited by

Σωστός και ψαρωτικός!!!
                Βέβαια αν ο άλλος, παρόλα αυτά, την κάνει την χαρακτική δε νομίζω να είναι εύκολο να αποδείξεις πολλά πράγματα. Εκτός ίσως (; ) αν έχεις μάρτυρα για τις 'απειλές' του.

Κανενας δικηγόρος;[/quote]

Μήπως μπορεί αυτός να αποδείξει ποιός του κατέβασε την τζαμαρία;

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                • C
                  cpp last edited by

Πάντως καλό είναι τις εισόδους σπιτιών να μην τις κλείνουμε όσο μπορούμε ή να υπάρχει χώρος ώστε να μπορεί να βγεί καρότσι, φορείο και φέρετρο......

Τέλος καλό είναι όταν παρκάρουμε κάπου να σκεφτόμαστε νοητά αν το παρκάρισμα μας εμποδίζει την διέλευση/στροφή Πυροσβεστικού Οχήματος!!!!!!!! Μια φορά θα χρειαστεί να περάσει και ή δεν θα μπορεί η θα τα ξηλώσει όλα!!!! (Το χω δει live στο Κολωνάκι σε στενό κιόλας που απαγορευτόταν η στάθμευυση να ξηλόνονται οι καθρέπτες σε χρόνο dt)

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                  • M
                    mad_n last edited by

Η αλήθεια είναι ότι το παρκάρισμα έχει γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση, η ευγένια έχει εκλείψει από την εποχή μας κ έτσι είναι καθημερινό σκηνικό το να τσακώνονται πολλοί για μία θέση πάρκινγκ!

Το σίγουρο είναι ότι η κατάληψη οδοστρώματος για να κρατήσεις θέση πάρκινγκ όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος kacey χρεώνεται με 300 ευρώ!

Επίσης δεν είναι παράνονο αν έχεις παρκάρει σωστά, να το αφήσεις εμπρός στην πόρτα κάποιου!
                    Αντιθέτως αυτό που κάνουν πολύ συχνά σε εμένα είναι να το ανεβάζουν στο πεζοδρόμιο, να εμποδίζουν την είσοδο κ έξοδο των αυτοκινήτων (ειδικά των μεγάλων) στο υπόγειο πάρκιγνκ κ το σπουδαιότερο? για να μπορέσω να μπω σπίτι μου θα πρέπει να πηδάω την μάντρα ή να μπαίνω από το υπόγειο!
                    Αλλά κ πάλι ποτέ δεν έχω τσακωθεί με κανέναν, κ αν κάποιος το επαναλάβει πάνω από 3 φορές απλά του αφήνω ένα καθόλα ευγενικό σημείωμα όπου τον παρακαλώ να αποφεύγει να παρκάρει στο σημείο εκείνο!
                    Ξέρετε τι έχω διαπιστώσει? με την ευγένεια πετυχαίνω πολύ περισσότερα από ότι θα φανταζόμουν

Κ ένα σκηνικό που βγάζει γέλιο (ή κλάμα)!
                    Πριν αρκετά χρόνια στην Πάτρα, στην πλατεία Όλγας πάρκαρα το αυτοκίνητο σε μία θέση που επιτρεπόταν!
                    Αμέσως βγήκε από πάνω η 'κυρία' φωνάζοντας να παρκάρω αλλού, γιατί εκεί είναι το σπίτι της!
                    Στην απάντηση ότι είναι δημόσιος δρόμος, έχω παρκάρει κανονικά κ μάλιστα εμπρός από πολυκατοικία, αλλά μακριά από την είσοδο της... η απάντηση που πήρα άκρως αποστομωτική!
                    'Αυτά που βλέπεις εδώ πέρα όλα ήταν χωράφια του πατέρα μου.... !!!'
                    Η απάντηση μου βέβαια 'ας μην τα πούλαγε....'

Είναι δυνατόν στο κέντρο της Πάτρα να μου λέει η κάθε μία ότι μου απαγορεύει να παρκάρω γιατί εκεί παλιά ήταν χωράφια του πατέρα της.....
                    αδιανόητο.... όπως κ ηβλακεία του κόσμου θα μου πείτε

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • T
                      techadmin admin last edited by

Έχει τύχει και σε 'μένα άπειρες φορές όταν παρκάρω σε κάποιο δρόμο, κυρίως εκεί που δουλεύω, με το που ακούνε την πόρτα να κλείνει και το μπιπ του συναγερμού, να πετάγονται έξω και να κοιτάνε καλά-καλά ποιός τόλμησε να παρκάρει μπροστά στο σπίτι τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά τους αγνοώ.
                      Μια φορά μόνο μια γιαγιά, με είπε να παρκάρω κάποι αλλού, γιατί λέει περίμενε κάποιον. Μια και είχε θέση 10 μέτρα παρακάτω, της έκανα το χατήρι, για να μη βρώ και καμια γρατζουνιά γυρίζοντας. αν δεν είχε θέση, θα της έλεγα ευγενικά, οτι δεν έχω που αλλού να παρκάρω.
                      Δεν μου έχει τύχει ακόμα, αλλά αν βγεί έξω κάποιος με τσαμπουκά, μάλλον θα εισπράξει και τσαμπουκά.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • D
                        dimitrios last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

παιδιά τέτοιο πρόβλημα έχω/είχα και εγώ στη γειτονιά μου και στη γειτονιά του πατέρα μου.

ήτανε μια αποθήκη πολύ κοντά στο σπίτι μου και ο τύπος είχε ένα παλιό αυτοκίνητο.όποτε ήθελε το αφηνε να τσουλήσει λίγο οπότε έπιανε 2 θέσεις.
                        ή έβαζε παλέτες κτλ.

μια μέρα είχε βάλει 2 μηχανάκια να πιάνουν 2 ολόκληρες θέσεις.ε πείσμωσα και εγώ και πάρκαρα το τσινκουετσέντο ανάμεσα,πρώτη φορά έκανα τέτοιο παρκάρισμα φίλλερ στη ζωή μου.

Που έμενες; Γιατί στον Πειραιά έχω καβγαδίσει αρκετές φορές με ένα τύπο που κάνει ακριβώς αυτό με ένα σαπάκι και 1-2 μηχανάκια. Τελικά μετά τοςυ καβγάδες πιάνει με το σαπάκι μια θέση και την κλούβα του (για την οποία κράταγε τη θέση) την παρκάρει 1 μέτρο έξω από τη γωνία. Βέβαια έχω δυο γρατζουνιές από κλειδί (ευτυχώς στο παλιό αμάξι) αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι το έκανε εκείνος. Αν ήμουν, θ'άλλαζε τζαμαρία.

ακριβώς το ίδιο έκανε και αυτός στη γειτονιά μου.Θεσσαλονίκη μένω

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                        • S
                          spartan last edited by

Ο χρήστης mad_n έγραψε:
                          Στην απάντηση ότι είναι δημόσιος δρόμος, έχω παρκάρει κανονικά κ μάλιστα εμπρός από πολυκατοικία, αλλά μακριά από την είσοδο της... η απάντηση που πήρα άκρως αποστομωτική!

Είναι δυνατόν στο κέντρο της Πάτρα να μου λέει η κάθε μία ότι μου απαγορεύει να παρκάρω γιατί εκεί παλιά ήταν χωράφια του πατέρα της.....

Κάτσε ρε φίλε....Αυτό μου φαίνεται το άκουσα πριν λίγες μέρες να το λένε στην τηλεόραση....   (ή μου φαίνεται??) Πρέπει να την έχει πει σε πολλούς αυτή την αιτιολόγηση η τύπισσα....
                          • X
                            xristos69 last edited by

ρε παιδια σας εχει τυχει να βρειτε μια ωραια θεση παρκιν στην οποια να στεκεται καποια-καποιος πεζος και να σου λεει ''μην το βαλεις εδω γιατι περιμενω το φιλο μου να το βαλει'' ?
                            Τι κανετε σε τετοιες περιπτωσεις? εγω παντος τους αγνοω και το βαζω.

• M
                              manosk last edited by

Δεν μου έχει τύχει, αλλά έχω δει κυρία να το λέει σε άλλο οδηγό και τσαντίστηκα.
                              Χμμ, αν δεν πρόκειται για περίπτωση ανάγκης (πχ φόρτωμα κλπ) θα τους έγραφα και θα πάρκαρα. Άλλωστε είναι γαϊδουριά να λες στον άλλο ότι μολονότι πρόλαβε, δεν θα παρκάρει γιατί απλώς έρχεται άλλος πίσω του. Και οι θέσεις στάθμευσης είναι ως γνωστόν 'όποιος προλάβει', ειδικά σε δύσκολες περιοχές και ώρες.

• B
                                billlllll last edited by

Δίπλα σε σπίτι που πηγαίνω συχνά έχουν βρει πολύ ωραίο τρόπο να μένει κενή η θέση μπροστά από την είσοδο... Έχουν φυτέψει δεξιά αριστερά κάτι θαμνώδη δέντρα και το πεζοδρόμιο είναι στενό οπότε όταν παρκάρεις μπροστά σου λέει μια τρελή καλά και πως θα μπαίνω στο σπίτι μου?
                                Έχει χάρη που συνήθως βρίσκω αλλού αμέσως να παρκάρω, αλλιώς ξέρω πολλούς τρόπους σε λίγο καιρό να μην έχει μείνει τπτ πράσινο στα 'αθώα' δεντράκια...

• M
                                  mad_n last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Κάτσε ρε φίλε....Αυτό μου φαίνεται το άκουσα πριν λίγες μέρες να το λένε στην τηλεόραση....   (ή μου φαίνεται??) Πρέπει να την έχει πει σε πολλούς αυτή την αιτιολόγηση η τύπισσα.... 

Εμένα μου το είχαν πει το 1995 (ή περίπου εκεί...) όταν ακόμα είμουν φοιτητής στην Πάτρα

Για την tv δεν το έχω υπόψιν μου

• G
                                    gfon last edited by

Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
                                    ρε παιδια σας εχει τυχει να βρειτε μια ωραια θεση παρκιν στην οποια να στεκεται καποια-καποιος πεζος και να σου λεει ''μην το βαλεις εδω γιατι περιμενω το φιλο μου να το βαλει'' ?
                                    Τι κανετε σε τετοιες περιπτωσεις? εγω παντος τους αγνοω και το βαζω.

Σιγα ρε παιδια υπερβολικη γινεστε.....

Λες να εκατσε εκει ορθιος ολη την μερα να φυλαει την θεση???
                                    Μαλλον αλλου το παρκαρε και εκει θα ειναι καλυτερα και πηγε να το φερει.

Ενταξη το καταλαβαινω οτι χαλιεσαι μιας και νομιζεις οτι βρηκες θεση αλλα ειναι λογος αυτος ερθης σε αντιπαραθεση με καποιον??

• T
                                      techadmin admin last edited by

Το άλλο, το καλό το έχετε παρατηρήσει;
                                      Καλά τι λέω, αν το έχετε παρατηρήσει. Στην ελλάδα ζούμε, δε θα το 'χετε παρατηρήσει; Το άλλο λοιπόν, το καλό, συμβαίνει και στη δική σας γειτονιά;
                                      Ξέρετε, μιλάω για την 'καβάτζα' και τους καβατζόπ*****ς! Δεν προλαβαίνεις να τον δεις να κατεβαίνει κάτω, λες 'Αμαν, τυχερός ο τάδε που λοίπει, θα βρεί έτοιμη θέση' και πριν προλάβεις να κοιτάξεις αλλού, σταματάει μες τη μέση και ανάλογα βάζει στον κενό χώρο τη μηχανή, ξύλα, καφάσια, τα σκουπίδια του, ή μικραίνει το κενό απ' το δεύτερο αμάξι της γυναίκας έτσι ώστε να μην χωράει να μπει άλλος.
                                      Ωραίο και έξυπνο κόλπο. Γράφεις όλο τον κόσμο στα... παλιά σου τα παπούτσια (για να μην πω τα άλλα) και έχεις μόνιμη θέση ή θέσεις parking μπροστά στο σπίτι σου. Ωραία!!!!

• T
                                        tazio last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:
                                        Μαλλον αλλου το παρκαρε και εκει θα ειναι καλυτερα και πηγε να το φερει.

Ωραία και γι αυτόν που βρήκε τη θέση και θέλει να σταθμεύσει εκεί είναι καλύτερα και το έφερε πρώτος.

Δε λέω ότι αξίζει να χαλιέσαι με τον καθένα αλλά ορισμένοι ξεπερνούν τα όρια.

• K
                                          kacey last edited by

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:

Σωστός και ψαρωτικός!!!

Κανενας δικηγόρος;

ποιος σου ειπε οτι θα κατσω να ψαξω ποιος την εκανε την γρατζουνια? Απλα θα χασει την τζαμαρια του. Αν τωρα ειναι τοσο γκαντεμης που μετα απο τον πιο πανω διαλογο βρεθηκε καποιος 'τυχαια' να μου κανει γρατζουνια εκεινη την στιγμη, τι να κανουμε...

για οσους βαζουν ξυλα, καρεκλες κλπ κλπ. Εχω πεταξει επιπλα ολοκληρα σε παρακειμενες οικοδομες...

• E
                                            enginekiller last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:

ποιος σου ειπε οτι θα κατσω να ψαξω ποιος την εκανε την γρατζουνια? Απλα θα χασει την τζαμαρια του. Αν τωρα ειναι τοσο γκαντεμης που μετα απο τον πιο πανω διαλογο βρεθηκε καποιος 'τυχαια' να μου κανει γρατζουνια εκεινη την στιγμη, τι να κανουμε...

Το θεμα ειναι οτι με το να του κατεβασεις την τζαμαρια μπορει να τον κδικησε αλλα για να φτιαξεις τη γραντζουνια σου παλι εσυ θα πληρωσεις οποτε το μονο που κερδιζεις ειναι ικανοποιηση. Γιάυτο αν υπαρχει αλλου θεση καλυτερα να πηγαινουμε αλλου αλλιως καλο θα ηταν να τον ψαρωνεις αρκετα τον αλλον οποτε να μην τολμησει οπως λες. Τωρα για το οτι καποιος πεζος ειναι και φυλαει τη θεση το εχω κανει κι εγω οταν θελω να φορτωσω η να ξεφορτωσω κατι και το κανω. Επσιης μια φορα τη βδομαδα οταν θελω να το πλυνω και εχω παρκαρει μακρια μολις ακου και αδειαζει θεση μπροστα βαζω για λιγο καποιον μεχρι να το φερω αλλα μιλαμε τωρα για 2 λεπτα αλλωστε ελευθερωνω αλλη θεση κοντα που απλως δε φτανει το λαστιχο μου(35 μετρα and counting) για να πλυνω. Μαλιστα μου ετυχε μια φορα να μην το κανω και μολις το εφερνα εμπαινε μια γυναικα τς πολυκατοικιας και της λεω: 'μπορειτε να το αφησετε εκει πιο πισω που ειχα παρκαρει για να το πλυνω εγω εδω και μετα αν θελετε σας χτυπαω και το αλλαζουμε' η οποια βεβαια μου μιλησε σαν να ημουνα γυφτακι στα φαναρια! Γειτονας σου λεει!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ