-
Χαιρετώ την παρέα,
Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα το οποίο υπάρχει είναι το εξής:Το παιδί που πουλάει το αυτοκίνητο με ενημέρωσε, πως η αντιπροσωπία από την οποία πήρε το αυτοκίνητο έχει κλείσει πλέον και ενώ αυτός έχει ξεπληρώσει το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα στα χέρια του την άρση της παρακράτησης κυριότητας. Μου είπε ακόμα ότι έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (μέσω δικηγόρου) και πως μέσα στο μήνα θα έχει στα χέρια του την άρση της παρακράτησης.
Από την μεριά μου αν δεν δω το χαρτί της άρσης δεν πρόκειται να αγοράσω το αυτοκίνητο. Αλλά επειδή με ενδιαφέρει αρκετά θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1.Υπάρχει η δυνατότητα μέσω κάποιου συμφωνητικού που θα συντάξουμε να δηλώνουμε πως έχουμε έρθει σε συμφωνία για την πώληση (λεφτά, τρόπος που θα γίνει) αλλά αυτή να πραγματοποιηθεί αφού πάρει στα χέρια του την άρση;
2.Επίσης σκέφτομαι αν μπορώ ταυτόχρονα να πάρω το αυτοκίνητο να το παρκάρω σε ένα γκαράζ εξασφαλίζοντας έτσι πως το αυτοκίνητο δεν θα κινείται μέχρι την μεταβίβαση.
Ίσως ζητάω πολλά αλλά είναι περίεργες εποχές και δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι κανέναν.Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει.
Ευχαριστώ παίδες.
ΥΓ Εάν έχετε και κάποιο άλλο tip, ευπρόσδεκτο!
-
Χαιρετώ την παρέα,
Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Το πρόβλημα το οποίο υπάρχει είναι το εξής:Το παιδί που πουλάει το αυτοκίνητο με ενημέρωσε, πως η αντιπροσωπία από την οποία πήρε το αυτοκίνητο έχει κλείσει πλέον και ενώ αυτός έχει ξεπληρώσει το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα στα χέρια του την άρση της παρακράτησης κυριότητας. Μου είπε ακόμα ότι έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (μέσω δικηγόρου) και πως μέσα στο μήνα θα έχει στα χέρια του την άρση της παρακράτησης.
Από την μεριά μου αν δεν δω το χαρτί της άρσης δεν πρόκειται να αγοράσω το αυτοκίνητο. Αλλά επειδή με ενδιαφέρει αρκετά θέλω να ρωτήσω τα εξής:
1.Υπάρχει η δυνατότητα μέσω κάποιου συμφωνητικού που θα συντάξουμε να δηλώνουμε πως έχουμε έρθει σε συμφωνία για την πώληση (λεφτά, τρόπος που θα γίνει) αλλά αυτή να πραγματοποιηθεί αφού πάρει στα χέρια του την άρση;
2.Επίσης σκέφτομαι αν μπορώ ταυτόχρονα να πάρω το αυτοκίνητο να το παρκάρω σε ένα γκαράζ εξασφαλίζοντας έτσι πως το αυτοκίνητο δεν θα κινείται μέχρι την μεταβίβαση.
Ίσως ζητάω πολλά αλλά είναι περίεργες εποχές και δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι κανέναν.Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει.
Ευχαριστώ παίδες.
-
Χαιρετώ την παρέα,
Ευχαριστώ παίδες.
-
Δεν χρειαζεσαι την αρση παρακρατησης, χρειαζεσαι απλα το χαρτι της τραπεζας που δηλωνει πως ο τυπος εχει εξοφλησει ολες τις δοσεις. Αυτο μοναχα αρκει για να δεις πως ειναι οκ σε θεμα εξοφλησης.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Δεν χρειαζεσαι την αρση παρακρατησης, χρειαζεσαι απλα το χαρτι της τραπεζας που δηλωνει πως ο τυπος εχει εξοφλησει ολες τις δοσεις. Αυτο μοναχα αρκει για να δεις πως ειναι οκ σε θεμα εξοφλησης.Δηλαδή μπορεί να γίνει κανονικά η μεταβίβαση του αυτοκινήτου σε εμένα και ενώ δεν έχει έρθει η άρση; Ρωτάω γιατί νομίζω πως η διαδικασία είναι, πρώτα να βγει η νέα άδεια στο όνομα του, και μετά με τη βεβαίωση άρσης της παρακράτησης να πάμε στα ΚΕΠ και να μεταβιβάσει την κυριότητα σε εμένα.
-
Εννοειται πως χωρις αρση δεν κανεις τπτ, αλλα τουλαχιστον αν εχει το αποδεικτικο εξοφλησης θα ξερεις πως δεν παιζει καποια πουστια.
-
Εννοειται πως χωρις αρση δεν κανεις τπτ, αλλα τουλαχιστον αν εχει το αποδεικτικο εξοφλησης θα ξερεις πως δεν παιζει καποια πουστια.Ωραία το ίδιο λέμε. Εγώ κατάλαβα λάθος στην αρχή!
Για τα δύο ερωτήματα που παραθέτω γνωρίζεις αν μπορώ να κάνω κάτι; -
Θεωρητικα μπορεις αλλα δεν ξερω αν καλυπτεσαι χωρις να το εχει φτιαξει το χαρτι καποιος δικηγορος.
-
Δεν χρειαζεσαι την αρση παρακρατησης, χρειαζεσαι απλα το χαρτι της τραπεζας που δηλωνει πως ο τυπος εχει εξοφλησει ολες τις δοσεις. Αυτο μοναχα αρκει για να δεις πως ειναι οκ σε θεμα εξοφλησης.Το παιδί που πουλάει το αυτοκίνητο με ενημέρωσε, πως η αντιπροσωπία από την οποία πήρε το αυτοκίνητο έχει κλείσει πλέον και ενώ αυτός έχει ξεπληρώσει το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα στα χέρια του την άρση της παρακράτησης κυριότητας. Μου είπε ακόμα ότι έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (μέσω δικηγόρου) και πως μέσα στο μήνα θα έχει στα χέρια του την άρση της παρακράτησης.
2.Επίσης σκέφτομαι αν μπορώ ταυτόχρονα να πάρω το αυτοκίνητο να το παρκάρω σε ένα γκαράζ εξασφαλίζοντας έτσι πως το αυτοκίνητο δεν θα κινείται μέχρι την μεταβίβαση.για το bold: Η παρακρατηση της κυριοτητας εχει γινει απο τραπεζα και στο ονομα της, ή απο τον εμπορο και στο ονομα του?
- οτι χαρτι και να κανετε, αν δεν το τηρησει = δικαστηριο και κυνηγα. Αυτο ειναι αυτο που σου 'προσφερει' το χαρτι. Εννοω οτι σαφεστατα αν το εχεις ειναι κατι οπου συνομολογειτε εγγραφως οτι ισχυουν τα ταδε, αλλα σε καθε περιπτωση λυση σε οποιοδηποτε τυχον προβλημα/πουστια θα τη δωσει το δικαστηριο.
- σε αυτη τη περιπτωση ο εχων τη κυριοτητα μπορει - αν για οποιοδηποτε λογο θεληση - να ισχυριστει οτι του εκλεψες ή οτι του κρατας παρανομα το αμαξι. απλα κατι να εχεις υπ'οψιν σου.
-
Ο πωλητής δεν φταίει σε τίποτα εφ΄ όσον έχει το χαρτί της τράπεζας . Απλά είναι νομικά λάθος οι συμβάσεις δανείου και πρέπει να τις κοιτάμε πλέον , γιατί οι κοπρίτες στις τράπεζες , είναι @@ .
Επειδή η τράπεζα δεν πουλάει , την παρακράτηση την κάνει ο πωλητής , ο οποίος την μεταβιβάζει στην τράπεζα , αλλά στο τέλος πρέπει να συναινέσει και αυτός . Και αν έχει κλείσει υπάρχει τυπικό πρόβλημα .
Τα @@ των τραπεζών , παίρνουν το δικαίωμα να σε κυνηγάνε από μόνοι τους , χωρίς να χρειάζεται ο πωλητής , αλλά στο τέλος στον πετάνε και τον πωλητή και τρέχεις εσύ .
Γενικά το υπουργείο το λύνει με κάποιους τρόπους , αλλά πρέπει να βρεθεί ο περίεργος που θα τους σκίσει , γιατί τώρα εμφανίζονται προβλήματα με την κρίση .
-
Στην περίπτωσή μου με την κυριότητα ισχύει αυτό που λέει και ο φίλος cruiser, βέβαια το παλικάρι ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τα απαραίτητα και πως απλά περιμένει το χαρτί της άρσης. Οπότε θα μου πείτε και εσείς πως στην τελική περίμενε το χαρτί και προχώρα μετά, αλλά ξέρετε πώς είναι η αγορά μεταχειρισμένου, σήμερα υπάρχει αύριο τα σκάει ο άλλος και άντε πάλι ψάξιμο!
Φίλε kacey το ίδιο σκέφτηκα και εγώ ότι μπορεί να κάνει για το δεύτερο που λέω οπότε σκέφτηκα πως τουλάχιστον αν υπάρχει κάποιο χαρτί θα είμαι ¨καλυμμένος¨.
Το παλικάρι φαίνεται εντάξει, αλλά από το φαίνεται μέχρι το είναι υπάρχει μεγάλη απόσταση.
-
Εγω το ειχα αγοράσει το 2003 απο επισημο αντιπροσωπο της Honda , εκλεισε
Εξοφλησα το δανειο , εχω το χαρτι εξοφλησης , και το μηχανολογικό δεν με εξυπερετει , μου λέει οτι χρειαζεται βεβαιωση απο τον έμπορο. Επειδή ειναι λαμογιο ζηταει 300 ευρώ.
Όσοι αγόρασαν απο αυτόν αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα.
Δέν ξερω πως θα ξεμπερδέψω.
Ούτε με υπεύθυνη δήλωση μπορεί να με εξυπερετήσει το μηχανολογικό -
-
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Εξοφλησα το δανειο , εχω το χαρτι εξοφλησης , και το μηχανολογικό δεν με εξυπερετει , μου λέει οτι χρειαζεται βεβαιωση απο τον έμπορο. Επειδή ειναι λαμογιο ζηταει 300 ευρώ.
Ούτε με υπεύθυνη δήλωση μπορεί να με εξυπερετήσει το μηχανολογικόΑναλαμβάνει δικηγόρος και σου φέρνει το χαρτί. Εγώ προσωπικά δεν πλήρωσα ούτε 1 ευρώ για αυτή τη διαδικασία.
Επίσης, εφόσον ήταν επίσημος έμπορος, μίλα με τον εισαγωγέα. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ούτε με υπεύθυνη δήλωση μπορεί να με εξυπερετήσει το μηχανολογικόΑναλαμβάνει δικηγόρος και σου φέρνει το χαρτί. Εγώ προσωπικά δεν πλήρωσα ούτε 1 ευρώ για αυτή τη διαδικασία.
Επίσης, εφόσον ήταν επίσημος έμπορος, μίλα με τον εισαγωγέα.Ο επίσημος εισαγωγέας δέν μπορεί να με εξυπερετήσει επείδη την εγγραφή του οχηματος την είχε κάνει ο επίσημος έμπορος.
Θα ρωτήσω πόσο χρεώνει κάποιος δικηγόρος αυτή τη διαδικασία.
Άκρη με το λαμόγιο το έμπορο δέν πρόκειται να βγάλω, και δέν υπάρχει περίπτωση να δώσω χρήματα για κάτι που είναι χωρίς χρέωση. Οι εποχές είναι δύσκολες.
Εκκρεμεί η άρση παρακράτησης κυριότητας