-
Η γυναίκα μου θέλει να αλλάξει το i10 2008 της και είναι σε αναζήτηση. Ποσό μάξιμουμ που υπάρχει τα 13.000
Ευχαριστημένη με το Hyundai αλλά ψάχνει κάτι ποιό μεγάλο σε χώρους χωρίς να ξεφύγει.
Της έχω προτείνει σαν vfm το Ignis 1.2 gl+
Επειδή έχει ορισμένα κολλήματα, τα παραθέτω ώστε να αποκλειστούν επιλογές.
- Όχι γαλλικό ( το προτιμάει σε νύχια και μονο)
- Όχι πάνω από 1.300 κυβικά ( της έχω αναφέρει για τα νέα τέλη από το μακρινό Νοέμβριο του 2010 αλλά επιμένει κοιτώντας με το βλέμμα του πεινασμενου λύκου)
- Όχι αυτόματο ( χαλάνε και είναι ακριβά, είπαμε κολλήματα)
- Όχι ιταλικό ( εκτός και εάν είναι εστιατόριο)
- Μάλλον όχι πετρέλαιο (κάτι λέει ρυπαίνουν παρα πολυ και κάτι αλλά τέτοια οικολογικά, δεν ξέρω εγώ είμαι απο χωριό ) παρόλο που η χρήση του θα είναι μια , καθημερινά Αφιδνες - Κηφισιά και επιστροφή.
Επιδόσεις δεν την ενδιαφέρουν, να πιάσει τα 80 σε διάστημα 1 λεπτού και όλα οκ.
-
Η γυναίκα μου θέλει να αλλάξει το i10 2008 της και είναι σε αναζήτηση. Ποσό μάξιμουμ που υπάρχει τα 13.000
Ευχαριστημένη με το Hyundai αλλά ψάχνει κάτι ποιό μεγάλο σε χώρους χωρίς να ξεφύγει.
- Όχι πάνω από 1.300 κυβικά ( της έχω αναφέρει για τα νέα τέλη από το μακρινό Νοέμβριο του 2010 αλλά επιμένει κοιτώντας με το βλέμμα του πεινασμενου λύκου)
- Μάλλον όχι πετρέλαιο (κάτι λέει ρυπαίνουν παρα πολυ και κάτι αλλά τέτοια οικολογικά, δεν ξέρω εγώ είμαι απο χωριό ) παρόλο που η χρήση του θα είναι μια , καθημερινά Αφιδνες - Κηφισιά και επιστροφή.
-
-
Νεο fiesta; Νομίζω σε αυτα τα χρήματα βγαίνει και ειναι πιο αυτοκίνητο απο το i10.
-
hyundai i20
-
Ibiza 1.0 tsi...
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ibiza 1.0 tsi...Οχι ισπανικο, εκτος αν ειναι ..... φλαμεγκο
Νισσαν μικρα
-
Ήμουν πάντα υπέρ της αγοράς καινούργιου και γιατί έχω καεί από τα μεταχειρισμένα και γιατί με το καινούργιο ξενοιάζεις για Χ χρόνια λόγω εργοστασιακής εγγύησης.
Οπότε προσωπικά τα χρόνια της εγγύησης παίζουν σημαντικό ρόλο, ιδίως αν το αμάξι το οδηγάει γυναίκα, που, ας είμαστε ρεαλιστές, 'συνήθως' τα προσέχουν και τα αφουγκράζονται λιγότερο σε σχέση με έναν άντρα.
Οπότε η ΚΙΑ με τα 7 χρόνια εγγύηση (εργοστασιακή) ήταν πρώτη σε προτίμηση όταν πήραμε αμάξι για την γυναίκα μου πριν 3.5 χρόνια (Piccanto). Γι'αυτό προτείνω KIA Rio
Από 1/1/2018 διαβάζω ότι και η Suzuki ανέβασε τα χρόνια συνολικής εγγύησης από 3+2 σε 3+4=7
Οπότε θα έβαζα στο πλάνο και το Swift 1.2 το οποίο βλέπω να ξεκινάει στα 12.800€
Το Ignis το θεωρώ μικρότερο σε διαστάσεις και με χάλασαν ιδιαίτερα τα πίσω ταμπούρα (εν έτει 2017, for the love of...) -
Με βάση την λίστα μου... τι θα έπαιρνα μέχρι 13000euro;
Δύσκολα τα πράγματα.
Μάλλον το Corsa Innovation 1.4 που έχει πλούσιο εξοπλισμό, καλή εγγύηση, καλούς χώρους και βγαίνει τελική τιμή με όλα στα 13200euro και ας μην έχει πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Τουλάχιστον έχει 4 δισκόφρενα.Παίζει και το i20 αλλά είναι μεταβατική περίοδος αφού αναμένεται το facelift, οπότε είναι μπερδεμένο το θέμα.
Εγώ θα κοίταζα και το Space Star 1.2 . Μικρό αλλά με καλούς χώρους, σε καλές τιμές και πλούσιο εξοπλισμό.Πάντως ρόλο παίζει και ο επιθυμητός εξοπλισμός.
Γιατί τα σούπερ μινι μέχρι 13000euro έχουν αρκετές ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό. -
Οπότε προς το παρών προκρίνονται fiesta , i20 με σχετικό ερωτηματικό , ignis και swift.
Μου άρεσε αρκετά ο εξοπλισμός που χωράει το fiesta titanium στα 12.900 (δεν ειχα οτι δεν περιλαμβάνει φαπα και ΤΚ)
Θα κάνω μια νύξη για το corsa αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσω καμία ιστορία , όταν ο πατέρας μου είχε το ascona έβγαλε το τάδε προβλημα.
Για το space star δεν θα πω κουβέντα , ποιος κάθετε να ακούει πάλι για τον σαρακακη. -
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
....Η γυναίκα μου θέλει να αλλάξει το i10 2008 της και είναι σε αναζήτηση.
....Ποσό μάξιμουμ που υπάρχει τα 13.000.
....Ευχαριστημένη με το Hyundai αλλά ψάχνει κάτι ποιό μεγάλο σε χώρους χωρίς να ξεφύγει.
....Της έχω προτείνει σαν vfm το Ignis 1.2 gl+
....παρόλο που η χρήση του θα είναι μια , καθημερινά Αφιδνες - Κηφισιά και επιστροφή.
....Επιδόσεις δεν την ενδιαφέρουν, να πιάσει τα 80 σε διάστημα 1 λεπτού και όλα οκ.Ξεκινάμε από το βασικό: αφού το i10 είναι μικρό, πάμε στη κατηγορία i20, άρα supermini. Βάζουμε τα κριτήρια τιμής και κυβικών, και καταλήγουμε σε 5-6 αυτοκίνητα, με πρώτο το ίδιο το i20, με τον 1.2 βγαίνει κάτω από 13Κ€. Η ομάδα Fiesta-Polo-Ibiza-Corsa παίζει οριακά πάνω από τα 13Κ€, με μόνο τη Fabia να έχει 3-4 επιλογές κάτω από τα 13Κ€ αλλά με αδύναμο μοτέρ. Γαλλικό-ιταλικό δεν θέλουμε (αν και το Panda θα ήταν πολύ καλή επιλογή), και μας μένουν το Ignis και επίσης οριακά το Micra.
Από αυτά λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις, και τελικά πόσο 'περισσότερο αυτοκίνητο' αγοράζεις για τα λεφτά σου, αν δεν θέλετε τον 'διάδοχο' i20, θα έλεγα μάλλον το Ibiza 1.0TSi Style, ή αν δεν μας κάνουν -και- τα ισπανικά, τότε Fabia 1.0Style.
-
Εγώ πάντως γυναίκα με Fabia και Ibiza δεν έχω δει ποτέ.
Ούτε με i20, ούτε με RIO, ούτε με Clio, ούτε με Swift.Μόνο με corsa, polo, yaris, c3, 208 ... στην κατηγορία των σούπερ μίνι.
Νομίζω ότι οι γυναίκες βλέπουν κάπως διαφορετικά το θέμα αυτοκινήτου. Για κάποιο λόγο θεωρούν κάποια αυτοκίνητα εντελώς 'αντρικά' και κοιτάνε πολύ και την 'μόδα' και τις 'φήμες'.Επίσης έχω ποιο πιθανό μία γυναίκα να πάει να πάρει ένα VW Golf παρά ένα Polo ή ένα Fabia...
Άλλο πρεστίζ το Golf...Για να πάρει κάποιος το Fabia πρέπει να είναι πολύ Storm...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως γυναίκα με Fabia και Ibiza δεν έχω δει ποτέ. [emoji38]
Ούτε με i20, ούτε με RIO, ούτε με Clio, ούτε με Swift.Μόνο με corsa, polo, yaris, c3, 208 ... στην κατηγορία των σούπερ μίνι.
Σωστός, για να μην λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. [emoji14]
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Εγώ πάντως γυναίκα με Fabia και Ibiza δεν έχω δει ποτέ. [emoji38]
Σωστός, για να μην λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. [emoji14]
Παίδες, εμείς δίνουμε την ορθολογική και αξιοκρατική απάντηση στο ερώτημα του φίλου, το τι τελικά θα αποφασίσουν (ή θα αποφασίσει η σύζυγος) είναι διακριτό και ξεχωριστό από αυτό που λέμε εμείς.
Επίσης αφού έχουμε αποκλείσει τα γαλλικά και ιταλικά αυτοκίνητα, που είναι εξ'ορισμού πιο γούτσου-γούτσου και 'τι αυτοκίνητο έχετε ? ένα ροζουλί τρέλα', άρα μόνο αυτά που ανέφερα μας μένουν
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ούτε με i20, ούτε με RIO,ούτε με Clio, ούτε με Swift.Μόνο με corsa, polo, yaris, c3, 208 ...
Για το Clio θα διαφωνήσω.
Έχω δει αρκετές.
Σίγουρα όχι τόσες όσες με τα polo,yaris,corsa κ.τ.λ.,αλλά υπάρχουν.Όπως και να το κάνουμε και το Clio,κάτι έχει από τη γαλλική φινέτσα των αδερφών του c3,208. -
Off topic=> Τι τα θέλετε, τον τίτλο του πλέον επιλέξιμου από γυναίκες οχήματος τον έχει κερδίσει άνετα το ford ka.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Ούτε με i20, ούτε με RIO,ούτε με Clio, ούτε με Swift.Μόνο με corsa, polo, yaris, c3, 208 ...
Για το Clio θα διαφωνήσω.
Έχω δει αρκετές.
Σίγουρα όχι τόσες όσες με τα polo,yaris,corsa κ.τ.λ.,αλλά υπάρχουν.Όπως και να το κάνουμε και το Clio,κάτι έχει από τη γαλλική φινέτσα των αδερφών του c3,208.Έχεις δει με Clio; Ενδιαφέρον. Εγώ μόνο άντρες έχω δει, νεαρής ηλικίας.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
-
Νομίζω πως στατιστικά οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τα yaris. Ίσως παίζει και ρόλο πως είναι το πιο συνηθισμένο αυτοκίνητο στις σχολές οδηγών και ίσως λόγω συνήθειας-βολέματος το προτιμούν, μαζί φυσικά με άλλα προτερήματα που έχει όπως αξιοπιστία κτλ.
Στο θέμα μας τώρα, εφόσον είναι ικανοποιημένη από το i10, θα είναι μια καλή επιλογή το i20. Τόσο με τον 1,0 turbo που με τη σχετική έκπτωση είναι κοντά στο μπάτζετ, όσο και με τον ατμοσφαιρικό 1,2, εφόσον δεν θέλει να πάρει κάτι πάνω από 1,3 κυβικά. Θα έχει περισσότερους χώρους από το i10 και δε θα χρειαστεί να αλλάξει συνεργείο εάν είναι ικανοποιημένη και σε αυτό το τομέα. Αναμένεται σύντομα το facelift αλλά αναλόγως τις προτιμήσεις που έχει, ίσως αυτό σταθεί μια καλή ευκαιρία για μια καλύτερη έκπτωση σε μια πιο πλούσια έκδοση με περισσότερο εξοπλισμό.
Μια δεύτερη καλή εναλλακτική είναι το Kia rio, το οποίο θα έχει και 7 χρονιά εγγύηση, ενώ σε γενικές γραμμές για ποιότητα, επιδόσεις και οδική συμπεριφορά ισχύει ότι και για το i20.
Μια τρίτη πολύ καλή εναλλακτική λύση, αν την ενδιαφέρει να έχει και μια καλύτερη οδική συμπεριφορά από τα προηγούμενα δύο, είναι το ford fiesta με τον κινητήρα 1.0 ecoboost αλλά νομίζω ξεφεύγει οριακά από το μπάτζετ που έχει ορίσει.
Τέλος το corsa για να πέσει κάτω από τα 1.4 κυβικά έχει σαν μονόδρομο τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,2 ο οποίος είναι λιγότερο ισχυρός από τον αντίστοιχο ατμοσφαιρικό 1,2 των i20-rio. -
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
Η γυναίκα μου θέλει να αλλάξει το i10 2008 της και είναι σε αναζήτηση. Ποσό μάξιμουμ που υπάρχει τα 13.000Ευχαριστημένη με το Hyundai αλλά ψάχνει κάτι ποιό μεγάλο σε χώρους χωρίς να ξεφύγει.
Της έχω προτείνει σαν vfm το Ignis 1.2 gl+.
Άποψη μου είναι ότι η Suzuki στα μικρά αυτοκίνητα είναι σημείο αναφοράς. Αυτοκίνητα σωστά σχεδιασμένα μηχανολογικά και οδηγικά σε ανταγωνιστική τιμή, ειδικά αν πετύχεις περίοδο προσφοράς.
Πριν 2 χρόνια κατέληξα στο swift με τον 1.2lt και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, εξαιρετικό είτε για κίνηση στη πόλη είτε σε διαδρομές εθνικής και επαρχιακούς δρόμους. Και από ότι διαβάζω το καινούργιο είναι πιο ευρύχωρο, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.2lt είναι διαμάντι, τον έφθασαν με CO2 κάτω από 100! Tα ταμπούρα πίσω δεν είναι πρόβλημα, τα φρένα πιάνουν από κρύα και σταματάει άμεσα παντού.
Μόνο αρνητικό είναι ότι στο ελληνικό φόρουμ των swift έχουν αναφερθεί προβλήματα της μονάδας abs μετά από χρόνια, που αφήνει τα swift χωρίς φρένο χωρίς να ανάψει καμία λυχνία προειδοποίησης! Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον δεν είχαν αλλάξει υγρά φρένων ... -
Το ignis δεν είναι περίπου το ίδιο σε χώρους με το i10 2008?
Το καινούριο i10 το έχετε δει? Πρέπει να είναι ελάχιστα πιο μεγάλο ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. (φθηνό και καλά εξοπλισμένο)
Επίσης, i20 μιας και βγαίνει facelift, θα πετύχετε καλύτερη τιμή και εξοπλισμό στο ήδη υπάρχον μοντέλο.
Ακόμη, Dacia Sandero STEPWAY. Είναι ψηλότερο, μεγαλύτερο και έχει έναν 'τζιποειδή' αέρα.
Με μια γρήγορη αναζήτηση έχουμε:
Mitsubishi Space Star
Opel Corsa
Renault Clio
Peugeot 208
Suzuki Baleno
Suzuki Swift
Nissan Micra
Citroen C3Δες πoιο αρέσει περισσότερο στη γυναίκα, πoιο σας προσφέρει περισσότερα στην καλύτερη τιμή και καλορίζικο να ναι!!
το fiat tipo ξεκινάει στα 11.500k??
Καινούργιο μέχρι 13.000