-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Αυτο με τις εκπτώσεις 20% μέχρι τέλος Σεπτέμβρη ξέρουμε χοντρικά σε τι μοντέλα παίζουν και τι τελικές τιμες βγάζουν; Εχω αρχίσει να κάνω κατι σκέψεις....
Αυτο ειδα κι εγω και αρχισα να ξανασχολουμαι με την Χ1 αλλα νομιζω οτι αφορα το προηγουμενο μοντελο η εκπτωση, οχι το καινουργιο...
ισχύει...κάπου παραπάνω έγραψα κι εγώ για μια πάρα πολύ καλή προσφορά που μου έκαναν κι εμένα για το προηγούμενο Χ1 με πάρα πολύ εξοπλισμό...Αλλά αρνήθηκα, γιατί το προηγούμενο δεν με καλύπτει σε χώρους και...δεν μου αρέσει ιδιαίτερα...
-
Γράψτε βρε παιδιά καμια λεπτομέρεια. Τι προσφορά; Ποσο και που....
-
iceman7 με έβαλες να ψάχνω...τέσπα...παραθέτω όλο το ποστ που είχα κάνει μαζί για το test drive του παλιού Χ1 1.6 στα Γιάννενα. Με bold έχω την προσφορά που ζητάς :
Ως μη γενόμενο...
Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα το test drive που έκανα στην Χ1, επειδή δεν υπήρχε το diesel μοντέλο διαθέσιμο αλλά μόνο το 1600 βενζίνη και μάλιστα σε αυτόματο
Εντυπώσεις ;
Η καμπίνα μετρίων διαστάσεων για αμάξι της κατηγορίας. Ποιότητα καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είδα οφθαλμοφανείς διαφορές (με το QQ π.χ.) Η GLA από την άλλη πλευρά μου είχε φανεί πιο ποιοτική μέσα.
Καθίσματα άνετα και βολικά, αλλά μάλλον για 2 άτομα πίσω άνετα. Πορτπαγκάζ μέτριο.
Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, στιβαρό αμάξωμα, καλό τιμόνι, η ηχομόνωση, επίσης, δε με εντυπωσίασε. Ένιωθα να περνούν ήχοι στην καμπίνα περισσότερο από ότι θα περίμενα. Όχι ο ήχος του κινητήρα, αλλά οι υπόλοιποι. Να πω ότι σήμερα εβρεχε Γιάννενα και ο δρόμος δεν ήταν σε καλή κατάσταση (αν παίζει ρόλο αυτό...).
Εξαιρετικό το αυτόματο κιβώτιο! Να πω ότι πήγα απίστευτα αρνητικός και γύρισα με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά πάλι manual θα επέλεγα (δύσκολο να αλλάξεις μια συνήθεια δεκαετιών...)
Ο κινητήρας στα 1600 βενζίνη όπως είπα δεν με εντυπωσίασε καθόλου. Νεκρό δεν τον λες, αλλά δεν είναι γι' αυτό το αυτοκίνητο. Να πω ότι ο εξαιρετικός και φιλικότατος πωλητής μου ανέφερε και για προσφορά ενός diesel μοντέλου 18d με εξοπλισμό που φτάνει τα σχεδόν 40.000 ευρώ στην τιμή των 33.000 ή και στα 30.000 κρατώντας και το δικό μου αμάξι. Την απέρριψα, όπως του είπα, για 3 λόγους :- Το νέο Χ1 είναι κουκλί, το παλιό ελάχιστα μου αρέσει
- Το νέο Χ1 έχει 505 λίτρα πορτπαγκάζ, το παλιό 420
- Προτιμώ τον νέο κινητήρα με τα 190 άλογα (20d) από τον παλιό 18d με τα 143
Έτσι, δώσαμε ραντεβού από Σεπτέμβρη, όταν αναμένεται το νέο Χ1, ελπίζοντας έως τότε σε ανάλογες τιμές με τις σημερινές και σε νόμισμα που δε θα ανατρέψει την τιμή του...
-
Η προσφορα ειναι εδω. http://www.bmw.gr/gr/el/general/campaig ... index.html
Λεει για 20% οφελος για νεες παραγγελιες μεχρι τελος Σεπτεμβριου.
Αφορα τις σειρες 1,2,3,4,5 και (δυστυχως) την παλια Χ1.
Η παλια Χ1 ομως ουτε εμενα με καλυπτει 1) γιατι δεν εχει τους χωρους που θελω, 2) γιατι δεν εχει ποιοτικα υλικα στο εσωτερικο (θεωρειται η χειροτερη BMW σε αυτο τον τομεα, ever), και 3) γιατι θελω οπωσδηποτε κινητηρα ντηζελ Euro6 μιας και τα Euro5 σιγα σιγα θα μπουν στο στοχαστρο του υπουργειου συγκοινωνιων και θα απαγορευτουν στις μεγαλες πολεις... Τουλαχιστον με το Euro6 κερδιζουμε μερικα χρονακια.
Η προσφορα σιγουρα ειναι φοβερη για οποιον θελει να παρει καμια νεα σειρα 1 η καμια νεα σειρα 3. Δυστυχως ομως οσοι θελουμε SUV ατυχησαμε...
Παντως αν η BMW διατηρησει αυτην την προσφορα και οταν ερθει η νεα Χ1 η την επεκτεινει και στην Χ3 θα μοσχοπουλησει και μπολικα SUV καθως απο οτι διαβασα τον Αυγουστο ηταν μεσα στο top5 των πωλησεων με καμια 300αρια αυτοκινητα και αυξηση πωλησεων σχεδον 150% σε σχεση με τον ιδιο μηνα περσι! -
Καλά...αυτό με το diesel θα αποδειχτεί μεγάλο καρότο...Ήδη έχουν κάνει λόγο για ανάγκη μεγαλύτερης φορολόγησης...Αφού πλακώθηκαν όλοι και αγόρασαν αμάξι diesel σύντομα θα έρθει και ο λογαριασμός. Ο αδερφός μου που ταξιδεύει διαρκώς έξω μού λέει ότι το καύσιμο diesel είναι φτηνότερο στην Ελλάδα. Άλλος ένας λόγος για να ανεβάσουν την τιμή του...
Δεν ξέρω αν στην παρούσα φάση - με την απόλυτη ρευστότητα που επικρατεί στον οικονομικοπολιτικό τομέα - είναι σώφρον να κάνει κάποιος αγορά αυτοκινήτου τώρα ή να περιμένει τη σταθεροποίηση της οικονομικής πολιτικής για τα αυτοκίνητα. Η δικιά μου λογική μού λέει 'περίμενε', αλλά από την άλλη φοβάμαι άλλες 'χειρότερες' οικονομικές εξελίξεις που αν έρθουν σύντομα μπορεί να καταστήσουν επικίνδυνο το να 'έχεις χρήματα στην τράπεζα'...Ρουλέτα η υπόθεση...
-
Μια απο τα ιδια κι εδω. Αν δεν ειχαμε Βαρουφακηδες και capital controls πιθανοτατα θα ειχα αγορασει ηδη το CRV 4χ4 με τα 160 αλογα οταν ειχε την προσφορα με τα 32 χιλιαρικα αρχες καλοκαιριου. Ομως η λογικη μου ελεγε περιμενε γιατι δεν ξερεις τι σου ξημερωνει απο capital controls, κουρεμα καταθεσεων, αλλαγη τροπου φορολογησης αυτοκινητων, επιβαρυνση για τα diesel μεσω πρασινου φορου η της τιμης του καυσιμου, απαγορευση πετρελαιοκινησης κλπ. κλπ. Ηταν και η αναμονη 3 νεων SUV το φθινωπορο (X1, HRV, Tucson) και ειπα να περιμενω... Θα δω τι θα γινει και στις εκλογες (αν θα εχουμε κυβερνηση και ποια) και τι κατασταση θα επικρατησει με τις τραπεζες και αν καθυσηχαστω λιγο παιζει τελη Οκτωβριου - αρχες Νοεμβριου να παω να κλεισω ενα ντιζελοκινητο SUV εκει κοντα στα 30 χιλιαρικα να τελειωνουμε...
-
Παρεμπιπτοντως...
Εκπληκτικα λεπτομερες review της κορυφαιας εκδοσης της νεας Χ1 απο ενα Γερμανο δημοσιογραφο αυτοκινητου (ειναι στα αγγλικα). Το αμαξι ΤΑ ΣΠΑΕΙ. -
τέλειο το video...όσο περισσότερα βλέπουμε τόσο το χειρότερο (αδημονούμε και βλέπω να τρώμε απογοήτευση μετά...)
-
Θα είναι αρκετα ακριβο εκτος και αν αυξησουν την εκπτωση στο 30%. Σιγουρα φρεσκη σχεδιαση παρα τις μπροστοκινητες αναλογιες. Σε αυτην την εκδοση και εμενα μου αρεσει. Στις μικρες εκδοσεις όχι τοσο.
-
άλλο ερώτημα που προκύπτει σχετικά με τα...οικονομικά είναι...η απόσυρση τελειώνει όντως στο τέλος του έτους;
έτσι έχουν διακηρύξει οι κυβερνώντες...Άρα για ακριβό αμάξι ίσως πρέπει να τρέξεις πριν βγει η χρονιά, γιατί η απόσυρση σε τέτοια ποσά πλησιάζει το 3χιλιαρο... -
Δεν θα αγοραζα 2λιτρο στην Ελληνικη αγορα. Παντως κοιτωντας το βιντεο προσεκτικα τα πλαστικα τους και το δερμα μετρια.
-
νομίζω ότι είναι αδύνατο να αξιολογήσεις κάτι τέτοιο από βίντεο...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν θα αγοραζα 2λιτρο στην Ελληνικη αγορα. Παντως κοιτωντας το βιντεο προσεκτικα τα πλαστικα τους και το δερμα μετρια.Παντως ολες οι κριτικες του εξωτερικου λενε οτι τα υλικα του σαλονιου εχουν αναβαθμιστει σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο. Η προηγουμενη Χ1 ειχε πολλα σκληρα πλαστικα, η νεα εχει μονο μαλακα πλαστικα και απομιμηση ξυλου, διατηρωντας τα στανταρ ακριβοτερων μοντελων της μαρκας. Για την ελληνικη αγορα νομιζω οι εκδοσεις που θα εχουν εντονο αγοραστικο ενδιαφερον ειναι η 18d sdrive και οι δυο τρικυλινδρες η 16d sdrive και η 18i sdrive. H 18d ειναι διλιτρη και εχει το μειονεκτημα της επιβαρυνσης με φορο πολυτελειας. Οι δυο τρικυλινδρες ειναι φορολογικα ΟΚ αλλα υπαρχει ερωτηματικο για το αν εχουν αξιοπρεπεις επιδοσεις. Ειδα οτι ο 16d ειναι ακριβως ο ιδιος με αυτον της 216d Active Tourer (116 PS, 27 kg ροπη) και μαλιστα με το ιδιο 6ταχυτο χειροκινητο κιβωτιο με την ιδια μακρια κλιμακωση. Σε ολες τις κριτικες του εξωτερικου αναφερουν οτι τα 116 αλογα και ιδιως το μακρυ κιβωτιο δεν επαρκουν για να κινησουν αξιοπρεπως της Active Tourer των 1.400 κιλων. Και υποψιν η Χ1 θα ειναι 1.500 κιλα...
http://www.autocar.co.uk/car-review/bmw ... rer-review -
Ψάχνοντας για αυτοκίνητο μίλησα αρκετές φορές μέσα στο 2015 με την BMW.Μέχρι και λίγες μέρες πριν από την άφιξη της νέας σειράς 1 και ενω ακόμα προσπαθούσαν να φύγει το στοκ της παλιάς, οι πωλητές στο τηλέφωνο ήταν πολύ αποτρεπτικοί για την καινούρια...μου έλεγαν πως ισχύουν οι κανονικές τιμές κ αν βάλω κάτι extra η τιμή ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ...σαν να ήθελαν να μην ασχοληθώ!Ο στόχος προφανής:να ξεστοκάρουν την παλιά.
Όταν λοιπόν συνέβη αυτό, αυτομάτως βγήκαν προσφορές για την καινούρια.Οι προσφορές αυτές ήταν κάτι σαν επιδότηση των καλών της πακέτων...την 116d με το m pack ας πούμε από περίπου 29 που είχε, μου την έδιναν 25.500.Φυσικά η έκπτωση ήταν αισθητά χαμηλότερη αν ήθελε κάποιος μια 'απλή ' 116d.
Τα αναφέρω αυτά έχοντας προσωπική εμπειρία για να έχουμε ένα δείγμα για την εμπορική πολιτική της BMW...δεν ξέρουμε όμως αν θα συμβεί κάτι παρόμοιο και με την Χ1.Εικάζω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει επιδότηση στα καλά πακέτα διότι 'φορώντας' αυτά, τα αυτοκίνητα λειτουργούν ως διαφήμιση για την εταιρεία!
Η απόσυρση θα καταργηθεί φετος και βασικότερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει πλέον επαρκής στόλος αυτοκινήτων...αυτό μου είπαν 3 έμποροι μέσα στην άνοιξη κ απλά το μεταφέρω. Αν όντως επαληθευτούν, ίσως υπάρξει κάποιο άλλο μέτρο που θα κρατήσει ζωντανή την αγορά.
Και κάτι για την 16d...αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα προηγούμενων μηνών, πρώτα θα έρθουν οι δίλιτρες Χ1 και μετά από κάποιους μήνες η τρικύλινδρη των1500cc οπότε αν κάποιος περιμένει αποκλειστικά αυτή, ίσως χρειαστεί να περιμένει ακόμα περισσότερο.
Υπομονή μέχρι την 'Αυτοκίνηση' του Νοέμβρη, ευελπιστούμε να υπάρχει εκεί η νέα Χ1 αν και είναι πιθανό να έχει έρθει μέσα στον Οκτώβρη.
Όσο για την αγορά διλιτρου οχήματος στην Ελλάδα εν έτει 2015, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι αποτελεί ρίσκο για έναν μεσαίο ή μικρομεσαίο υποψήφιο αγοραστή.Ακόμα και αν αύριο καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση ότι αυτο δε θα αλλάξει κ πάλι μέσα σε λίγους μήνες ή χρόνια...οι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1800 -2000cc αποτελούν την εύκολη λύση ή μάλλον την εύκολη λεία! -
Αυτη την στιγμη το 20% μπαινει σε οτιδηποτε παραγγειλεις. Για το Χ1 συμφωνω οτι οι 3 κυλινδροι μπορει να ειναι οριακοι για το βαρος του αμαξωματος. Εγω αυτα τα αμαξωματα μονο με διλιτρο τουρμπο θα τα αγοραζα αλλα δυστυχως δεν παιζει στην Ελλαδα. Αρα αν θελει καποιος BMW μονο σειρα 1 αξιζει και οι προσφορες ειναι καλες. Εννοειται οτι αν δεν το πειραζει καποιον να πληρωσει οτι φορους του βαζουν περνει το διλιτρο βαζει και καλο εξοπλισμο και το χαιρεται (για οσο ειναι καινουριο).
-
Για το Χ1 συμφωνω οτι οι 3 κυλινδροι μπορει να ειναι οριακοι για το βαρος του αμαξωματος. Εγω αυτα τα αμαξωματα μονο με διλιτρο τουρμπο θα τα αγοραζα αλλα δυστυχως δεν παιζει στην Ελλαδα.Δεν ειμαι σιγουρος οτι οι 3κυλινδροι βενζινης και πετρελαιου ειναι το ιδιο. Τις κακες κριτικες τις εχω διαβασει κυριως για την σειρα 2 Active Tourer που φοραει το τρικυλινδρο μοτερ ντηζελ, το Β37. Μαλιστα εχουν αρχισει να εμφανιζονται και τα πρωτα μηνυματα σε φορουμ για προβληματα του μοτερ http://www.bmwforums.info/general-bmw-c ... ngine.html . Αντιθετα για το τρικυλινδρο μοτερ βενζινης, το Β38, δεν εχει ακουστει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης, ενω οι επιδοσεις του ειναι ικανοποιητικες για την Active Tourer. Βγηκαν ηδη και τα τεχνικα χαρακτηριστικα του τρικυλινδρου βενζινης για την X1 (https://www.press.bmwgroup.com/greece/d ... tId=326347) απο οπου φαινεται οτι δεν ειναι και κανενας ταφος (136 αλογα, 22 κιλα ροπης απο τις 1.250 rpm, 0-100 σε 9,7 sec, τελικη 204 km/h). Η καταναλωση του ειναι πολυ καλη για βενζινη, μολις 5,1 lt/100 km ονομαστικη για μικτο κυκλο και ο ηχος του μοτερ θυμιζει αρκετα V6 της BMW. https://www.youtube.com/watch?v=_xWItsdqKxk
Αν βγει σε δελεαστικη τιμη, θα ειναι καλη περιπτωση, τουλαχιστον η βενζινη. Αλλα παλι σε μια εποχη που ολοι παιρνουν ντηζελ, μηπως ειναι λιγο ποντιακο να δωσεις πανω απο 30.000 ευρω για βενζινη; -
Αυτη την στιγμη το 20% μπαινει σε οτιδηποτε παραγγειλεις. Για το Χ1 συμφωνω οτι οι 3 κυλινδροι μπορει να ειναι οριακοι για το βαρος του αμαξωματος. Εγω αυτα τα αμαξωματα μονο με διλιτρο τουρμπο θα τα αγοραζα αλλα δυστυχως δεν παιζει στην Ελλαδα. Αρα αν θελει καποιος BMW μονο σειρα 1 αξιζει και οι προσφορες ειναι καλες. Εννοειται οτι αν δεν το πειραζει καποιον να πληρωσει οτι φορους του βαζουν περνει το διλιτρο βαζει και καλο εξοπλισμο και το χαιρεται (για οσο ειναι καινουριο).wantone η προσφορά δεν ισχύει για καμία σειρά Χ. Ρώτησα πωλητή προχθές...
Επίσης οι καταναλώσεις που δίνουν οι γερμανοί απέχουν πολύ από τις πραγματικές...Υπολόγιζε πάνω από 8 κατανάλωση στα βενζίνης... -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Για το Χ1 συμφωνω οτι οι 3 κυλινδροι μπορει να ειναι οριακοι για το βαρος του αμαξωματος. Εγω αυτα τα αμαξωματα μονο με διλιτρο τουρμπο θα τα αγοραζα αλλα δυστυχως δεν παιζει στην Ελλαδα.
Δεν ειμαι σιγουρος οτι οι 3κυλινδροι βενζινης και πετρελαιου ειναι το ιδιο. Τις κακες κριτικες τις εχω διαβασει κυριως για την σειρα 2 Active Tourer που φοραει το τρικυλινδρο μοτερ ντηζελ, το Β37. Μαλιστα εχουν αρχισει να εμφανιζονται και τα πρωτα μηνυματα σε φορουμ για προβληματα του μοτερ http://www.bmwforums.info/general-bmw-c ... ngine.html . Αντιθετα για το τρικυλινδρο μοτερ βενζινης, το Β38, δεν εχει ακουστει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης, ενω οι επιδοσεις του ειναι ικανοποιητικες για την Active Tourer. Βγηκαν ηδη και τα τεχνικα χαρακτηριστικα του τρικυλινδρου βενζινης για την X1 (https://www.press.bmwgroup.com/greece/d ... tId=326347) απο οπου φαινεται οτι δεν ειναι και κανενας ταφος (136 αλογα, 22 κιλα ροπης απο τις 1.250 rpm, 0-100 σε 9,7 sec, τελικη 204 km/h). Η καταναλωση του ειναι πολυ καλη για βενζινη, μολις 5,1 lt/100 km ονομαστικη για μικτο κυκλο και ο ηχος του μοτερ θυμιζει αρκετα V6 της BMW. https://www.youtube.com/watch?v=_xWItsdqKxk
Αν βγει σε δελεαστικη τιμη, θα ειναι καλη περιπτωση, τουλαχιστον η βενζινη. Αλλα παλι σε μια εποχη που ολοι παιρνουν ντηζελ, μηπως ειναι λιγο ποντιακο να δωσεις πανω απο 30.000 ευρω για βενζινη;Το φορουμ ειναι απο το 2014.
Ετσι που παρουσιαζονται απο επιδοσεις φαινεται οτι ο τρικυλινδρος βενζινης ειναι αρκετα καλος και το βαρος ειναι περιορισμενο. Εχουμε τιμη για το Χ1 18?
-
Ναι βρε...35.000 χωρις απόσυρση....
-
Νομιζω οτι ο wantone αναφερεται στην εκδοση X1 sdrive18i με τον τρικυλινδρο βενζινης για την οποια δεν εχει ακομα ανακοινωθει η τιμη. Προσωπικη προβλεψη: το αμαξι εντελως γυμνο θα στοιχιζει γυρω στα 30 χιλιαρικα. Με ενα καλο επιπεδο εξοπλισμου 33-34.000.
BMW X1 2016