-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
τα κολλητιλίκια με τους γερμανούς στην διάρκεια της κατοχής ....Μην μπερδεύεσαι με τους Γερμανοτσολιάδες σου...
-
Αυτοί ήταν φανεροί . Υπήρχαν και οι κρυφές πληγές ....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
τα κολλητιλίκια με τους γερμανούς στην διάρκεια της κατοχής ....
Μην μπερδεύεσαι με τους Γερμανοτσολιάδες σου...
εγκληματα πολυχρωμα...
-
Είναι τραγικό και συνάμα άθλιο αυτοί που έφεραν τους Άγγλους, μια ξένη δύναμη δηλαδή, μια νέα κατοχή να μιλάνε για προδότες...
Προκαλεί θλίψη και οργή όμως νέοι άνθρωποι, σήμερα, να μην μπορούν να καταλάβουν ένα τόσο απλό γεγονός τυφλωμένοι από την προπαγάνδα μισού και πλέον αιώνα.
Είναι απίστευτο πόσο εύκολα δέχεται κάποιος και πείθεται να καλωσορίσει και να ανεχθεί μια κατοχή...
Μέσα του δεν ξέρω τι πιστεύει, το σίγουρο όμως είναι ότι ψάχνει να βολευτεί σε αυτή την νέα κατάσταση, αδιαφορώντας για το δίκαιο, το άδικο και το σωστό. Ο εαυτούλης του να βολευτεί και έχει γραμμένη πατρίδα, υπερηφάνεια και πολλά άλλα.
Αυτό έγινε στην Γερμανική κατοχή, αυτό κι αργότερα με τους Άγγλους, το ίδιο και με την χούντα! Του πασάρουν και τους ενόχους (πάντα οι κομμουνιστές) κι όλα καλά.
Αλλά η κοινωνία ζέχνει, οι έχοντες όμως καλοπερνούν και όσο πετάνε κάποιο ξεροκόμματο η ''πλέμπα'' τους ανέχεται.
Πολλές φορές τους εξυψώνει, τους δίνει και ονόματα δρόμων, τους τιμά.
Για πόσο ακόμα όμως; -
Αυτά λέει η αριστερή προπαγάνδα .
Αλλά λέει η Αλήθεια όμως . Και η Αλήθεια λέει ότι φταίνε πολλοί για πολλά από τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων και ότι πάντα την πλήρωσαν οι Αθώοι . Από τους κατσαπλιάδες και των δύο πλευρών .
Αλλά για την αριστερά ένοχοι ήταν μόνο οι άλλοι .
Βασικά η αριστερά ήταν ο πρώτος ένοχος από το 1919 αλλά δεν έχει νόημα τώρα να ψάχνουμε ενόχους .
Αρκεί να μην μας προκαλούν οι απολογητές των ενόχων ...
-
Πάλι το παραλήρημα σου Κρουιζεράκο; Πως φταίει η Αριστερά ΚΑΙ το '19;
-
To 'Τι θέλουμε εμείς στην Μικρά Ασία' το θυμάσαι ?
Το Είναι ιμπεριαλιστική η Μικρασιατική Εκστρατεία' το θυμάσαι ?
Ακολούθησαν βέβαια και τα 'Ὁικαδε' του Λαικού κόμματος
Μετά είχαμε και συνέχεια ...
Το Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη , το θυμάσαι ?
Το Πλέρια Ισοτιμία στις Μειονότητες , το θυμάσαι ?
Να συνεχίσω ?
Δεν χρειάζεται , ο γούγλης μπορεί να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται...
-
Φυσικά και δεν είχαμε ΚΑΜΙΑ δουλειά στην Μ. Ασία και το έδειξε η ιστορία. Οποιοσδήποτε έχει σχέση με την στρατιωτική τέχνη καταλαβαίνει πόσο καταδικασμένη ήταν η εκστρατεία στα βάθη της Τουρκίας επίσης.
-
Ναι μωρε,τι δουλειά να έχουμε σε ένα μέρος που ζούμε 2-3 εκατομμύρια Έλληνες.....
Το ότι στρατιωτικά και μόνο ήταν καταδικασμένη είναι άλλη υπόθεση. -
Φυσικά και δεν είχαμε ΚΑΜΙΑ δουλειά στην Μ. Ασία και το έδειξε η ιστορία. Οποιοσδήποτε έχει σχέση με την στρατιωτική τέχνη καταλαβαίνει πόσο καταδικασμένη ήταν η εκστρατεία στα βάθη της Τουρκίας επίσης.Το πρώτο ήταν αστείο που το λες . Το δεύτερο δείχνει απλά ότι συχνά οι συνθήκες δεν είναι πάντα βολικές .
Θέλει ανάλυση και θα ήταν ενδιαφέρον να την κάναμε . Εχω πολλές μνήμες από συζητήσεις και γραπτές αναμνήσεις για την εποχή από τους παππούδες μου που ήταν μόνιμοι εξ εφέδρων αξιωματικοί εκεί .
Για τα άλλα που έγραψα
-
Γιατί αστείο; Ήταν καθαρά επεκτατικός πόλεμος και οι συνέπειες ήταν ολέθριες! Παίζαμε το παιχνιδάκι των Αγγλογάλλων και καλά να πάθουμε!
Για τα άλλα... έχει πρόβλημα με την αυτοδιάθεση των λαών;
-
Αρα επεκτατικός ήταν και το 1897 και το 1912 και το 1913 , αλλά δεν είχατε προλάβει να ιδρυθείτε ακόμη για να μας δώσετε τα φώτα σας ....
Δηλαδή έχουμε Μακεδονικό και Θρακιώτικο Λαό ,Μη Ελληνες ?
-
Σε εκείνα τα μέρη πολλοί δεν μιλούσαν καν ελληνικά, στη δε Θεσσαλονίκη οι Χριστιανοί ήταν μειονότητα. Και φυσικά ήταν επεκτατικός πόλεμος. Αλλά ας δεχτούμε ότι πάντα έτσι διαμορφώνονταν οι χώρες. Όσο δίκιο έχουμε εμείς λοιπόν που πατήσαμε στην Μ. Ασία, άλλο τόσο έχουν και οι Τούρκοι που μας πέταξαν στην θάλασσα.
-
Μα εδώ δεν μιλάμε για το δίκιο των Τούρκων . Οι Τούρκοι προάσπιζαν τα κατακτημένα και ήταν οι δυνάστες .
Το 'ΕΛΛΗΝΙΚΟ' ΚΚΕ τι προάσπιζε ?
-
ΚΚΕ σημαίνει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, δηλαδή το Κόμμα που ασπάζεται τον Κουμμουνισμό εντός Ελλάδος. Δεν σημαίνει ότι είναι εθνικιστικό κόμμα υπέρ του 'ελληνισμού'. Την συναδέλφωση όλων των λαών προτάσσει εξάλλου.
Είδες την δήλωση Κουτσούμπα για το θέμα της FYROM?
-
Εσύ δηλαδή είσαι πρώτα Κομμουνιστής και μετά Έλληνας;
-
Εγώ είμαι πρώτα άνθρωπος. Δεν μου κάνει καμία διαφορά το που έτυχε να γεννηθώ.
-
Εγώ είμαι πρώτα άνθρωπος.Με συγκίνησες
-
Και μιας και πιάσαμε τους επεκτατικούς πολέμους,οι καλοί 'κομμουνιστές' ουδέποτε έκαναν,έτσι? Ποιοι ήταν οι πρώτοι που αναγνώρισαν το καθεστώς Κεμάλ? Ποιοί έκαναν συμφωνία με τον Χιτλερ? Ποιοί επιτέθηκαν στην Φινλανδία? Α,ξέχασα,ήταν απλά αγώνας για την επικράτηση των ιδεωδών του κομμουνισμού.
-
Κάθε τι πρέπει να το κρίνεις μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής. Ο Κεμάλ έκανε αντεπίθεση απέναντι στον ελληνικό επεκτατισμό. Η Συμφωνία με τον Χίτλερ ήταν σύμφωνο μη επίθεσης αρχικά, κάτι ανάλογο με το appeasement policy των Αγγλογάλλων. Μετά έγινε επεκτατικός πόλεμος και από τους δύο.
Capitalism vs Communism Mother of all topics