Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Έστω ένας δύστροπος μη ικανοποιήσιμος ψυχαναγκαστικός αγοραστής (πχ προσηλωμένος στο πρωκτικό στάδιο ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης κατά Young). Ανάμεσα στο Golf και την Corolla θα επιλέξει το πρώτο, λόγω της μακρόχρονης θεώρησής του σαν καλό αυτοκίνητο και όχι απλά A to B car. Ο ίδιος αφού τρώγεται με τα ρούχα του δεν πρόκειται να το αξιολογήσει με υψηλό ποσοστό ικανοποίησης.
Δεν θεωρώ σίγουρο ότι θα επιλέξει Golf. Αφενός το Corolla θεωρείται επίσης 'καλό αυτοκίνητο', αφετέρου το Golf έχει γίνει πια ένα 'Α to B car'. Έστω ότι παίρνει Golf. Αν δεν το πηγαίνει στο συνεργείο πέρα των τακτικών σέρβις, γιατί να μην είναι ικανοποιημένος;
Έστω ένας άλλος που έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Lexus και Mercedes.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου. Πάντως, αν κάποιος θέλει να ξεχωρίζει, θα του συνιστούσα να αγοράσει ένα Chrysler PT Cruiser. Το είδος των σχολίων, που θα προκαλούσε η συγκεκριμένη επιλογή, είναι άλλη υπόθεση. Νομίζω, όμως, ότι η γυναίκα του θα ήταν ικανοποιημένη (έχω δει ορισμένες 'κυράτσες' να κάθονται κορδωμένες μέσα σε PT Cruiser ).
Αυτό όμως που ξέρω σίγουρα (μετά και την μελέτη των επιστημονικών μεθόδων της επιδημιολογίας) είναι ότι σε καμία περίπτωση, το αδρό ποσοστό ικανοποίησης δεν αντανακλά την συνολική 'ιεράρχηση' των αυτοκινήτων, αφού δεν χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους.
Συμφωνώ ότι με βάση το 'αδρό ποσοστό ικανοποίησης' δεν μπορεί να εξαχθεί επιστημονικό συμπέρασμα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ανάξιο λόγου ή ότι δεν έχει τη σημασία του.
Θα ήταν σαν να λες ότι η καλύτερη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα είναι αυτή με τους πιο χαμογελαστούς φιλάθλους.
1ον το χαμόγελο δεν έχει σχέση με το αν θα βγει στο Champions League
2on δεν ξέρεις αν η ομάδα βάζει το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών της ή αν γενικά οι ευδιάθετοι προτιμούν την ομάδα αυτή (γιατί έχει φούξια φανέλα)
3ον Δεν ξέρεις αν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας είναι χαμογελαστοί, γιατί βλέπουν τη Σκλεναρίκοβα στις εξέδρες.