-
To Ultimate ειναι δυνατό καυσιμο, το ειχα δοκιμάσει και εγώ στο αυτοκινητο της γυναίκας μου, αλλά δεν μου άρεσε οτι μυριζε πολύ
Τώρα έχω καταλήξει σε AVIN best / best action και ειμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το προβλημά μου ειναι να θυμάμαι να το παιρνω μια φορά την εβδομάδα για ξεκάπνισμα
-
o Ultimate ειναι δυνατό καυσιμο
βλεπεις το γκαζι να αποκρινεται πιο καλα;
-
Ναι σε σχέση με τα άλλα που ειχα δοκιμάσει.
Αλλά προτιμώ το AVIN best λόγω ομαλότερης λειτουργιας στο δικό μου κινητήρα (opel 1.6 135Hp CDi) και επιστροφής χρημάτων που εχω λόγω καρτας Πειραιώς + από AVIN card. Επισης το ΑVIN δεν μυρίζει σε αντίθεση με το Ultimate.
Βεβαια πολλά από αυτά που λέμε εδω ειναι θέμα πρατηρίου οπότε θελει ψάξιμο. Εγώ κατέληξα πάντως και δεν ασχολουμαι αλλο. Βασικά δεν θα το έψαχνα καθόλου αλλά επειδή το αυτοκίνητο το οδηγάει η γυναικα μου η οποία κλασσικά δεν ασχολείται είπα να το δώ για να αποφύγω δυσάρεστες εκπλήξεις...
Α και ένα μπουκαλάκι redex καθε 5000χλμ μόνο καλό μπορεί να κάνει...
-
Το avon best χρησιμοποιω και εγω. Χαμηλος θορυβος
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
-
Σε qashqai 1.6
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
-
Καλησπέρα στο forum ήθελα και εγώ να γράψω κάποιες απόψεις για τα καύσιμα που έχω δοκιμάσει..Έχω hyundai i20 1.4crdi...Λοιπόν αρχίζω με shell v-power κάκιστες εντυπώσεις όσον αφορά τον ήχο κροταλίζει πολύ έντονα δοκιμασμένο σε 3 πρατήρια από επιδόσεις και κατανάλωση normal οπότε βάζω πλέον πάρα πολύ σπάνια αλλά είναι οικονομικά λόγω προσφοράς το πιο συμφέρον αν και έχω παρατηρήσει ότι κλέβουν λίγο στην αντλία..ΕΚΟ avio ήσυχη λειτουργία το πιο δυνατό λόγω επιδόσεων έτσι το αισθάνομαι εγώ αλλά μου έχει ανάψει 2 φορές λαμπάκι dpf δοκιμασμένο και στα 2 πρατήρια και μυρίζει πολύ έντονο κάρβουνο οπότε το σταμάτησα λόγω ρύπων, δεν έχω παρατηρήσει κλέψιμο στις αντλίες (Υπόψιν στα εταιρικά αυτοκίνητα βάζουμε μόνο ΕΚΟ avio η απλό θέματα δεν έχουμε μόνο μια φορά πήγε η αντλία να βουλώσει αλλά όλα καλά το αρνητικό είναι η μυρωδιά και εδώ)..AVIN best action το θεωρούσα το κορυφαίο γιατί με ικανοποιούσε σε όλα ήσυχη λειτουργία, δύναμη normal μυρωδιά δεν είχα παρατηρήσει κλέψιμο στις αντλίες μέχρι που το πρατήριο που βάζω χάλασε την ποιότητα στο γέμισμα έγραφε range 960 ενώ πιο παλιά και στα άλλα 1019 χώρια που άρχισε να μην τραβάει χαμηλά καλά) δοκιμασμένο σε 1 πρατήριο...Aegean d force έκανα 1 γέμισμα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής όλα τα καλά που είχε το avin όταν προτοέβαζα και η αντλία μια χαρά σε ποσότητα...Γενικά παρατήρησα ότι μοιάζουν πολύ τα πετρέλαια μεταξύ και διαφέρουν μόνο στα χημικά μέσα τους εκτός της shell, προς το παρόν συνεχίζω με aegean και αν τυχόν το χαλάσει ψάχνω για καινούριο πρατήριο..
-
Επίσης να γράψω και λίγα λόγια για τα καθαριστικά που έχω χρησιμοποιήσει..To wurth AR diesel δεν κατάλαβα την παραμικρή βελτίωση οπότε τζάμπα λεφτά...Το redex καθαριστικό μπεκ και βελτίωση κετανίων κατάλαβα κατευθείαν διαφορά το θεωρώ κορυφή οπότε το χρησιμοποιώ από λίγο που και που για συντήρηση..Το liqui moly DPF έκανε καλή δουλεία μου καθάρισε για λίγο καιρό το dpf από τις συχνές αναγεννήσεις...Τώρα τελευταία έχω χρησιμοποιήσει κάποια προϊόντα τις protec το DPF clean που έκανε πάρα πολύ καλή δουλεία το πηγαίνω το αμάξι και χαλαρά και δεν κάνει εύκολα αναγεννήσεις οπότε έχει μπει στα λίστα για μακροχρόνια χρήση κάθε 3-4 μήνες όπως και γράφει..Το common rail clean κατάλαβα ότι το μοτέρ άρχισε να λειτουργεί πιο ήσυχα ίσως τραβάει καλύτερα το καύσιμο από την αντλία δεν ξέρω..Και έχω προμηθευτεί για αργότερα και ένα αντιπαγωτικό και ένα αντιβακτυριδιακό της protec αν χρειαστεί οπότε θα γράψω εντυπώσεις μόνο αν το χρησιμοποιήσω..Οπότε συνοψίζοντας θέλει καθαριστικά που και που για μπεκ,ανλίες και dpf και σίγουρα δούλεμα το μοτέρ τουλάχιστον μια φόρα το μήνα η για 100 χιλιόμετρα σε πολύ σβέλτο ρυθμό..
-
Καλησπέρα σε όλους
Εγώ πλέον ζω μόνιμα Αλεξανδρούπολη. Έχω δύο ερωτήσεις να κάνω, δυστυχώς αν και η avin λόγω τράπεζας αλλά και λόγω καλής εντύπωσεις θα με έψηνε να την δοκιμάσω περισσότερο, υπάρχει μόνο ένα πρατήριο στην πόλη το οποίο δνε με βολεύει και πολύ να πηγαίνω.
Από εκεί και πέρα και σε αυτό το avin (εταιρικό) αλλά και σε 2 άλλα aegea εταιρικά, το ντίζλ είναι πολύ φθηνό. Δλδ το best action 1.319 και το d-force στο 1,28. Την στιγμή που κάτι shell, bp βαράνε στο ψαχνό. Αν και εταιρικά παίζει να κάνουν κολπάκια;; Να τα αποφύγω καλύτερα;
-
Καθαριστικα δεν χρειάζεται παιδιά να χρησιμοποιείτε. Τουλαχιστον σε αυτό κατεληξα ρωτωντας αρκετους μηχανικους αυτοκινητων. Βεβαια όλοι μου ελεγαν ότι μονο premium πετρελαιο πρεπει να βαζουμε.
Καβάλα εχουμε κανενα εγγυημενο πρατηριο;Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σήμερα αλλαξα φίλτρο πετρελαιου το ειχα 38000χλμ και ήταν σε αρκετα καλη κατάσταση. Θα συνεχίσω με Avin best action και δεν θα ξαναβαλω μεσα τιποτα για μύκητες. Ισως κατι για τα μπεκ αλλα παλι θα δω...
-
Σήμερα έβαλα 20€ revoil απλό για δοκιμή. Ήταν σχεδόν άδειο το ρεζερβούαρ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγω φουλαρα με EKO AVIO σε νέο Nissan Micra που εχει 41 lt τεποζιτο και μου εδειξε αυτονομια 724 χλμ. Θα δοκιμασω και με Ultimate τις επομενες ημερες να δω τι θα μου δειξει.
Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μη κοιτας την αυτονομια που θα δειξει το trip μετα απο φουλαρισμα γιατι αν στα τελευταια χλμ το εχεις σκισει οταν γεμισεις μετα θα σου βγαλει καμια 500 χλμ μονο αυτονομια που δεν ειναι σωστο... Να κοιτα ποσα πραγματικα χλμ θα σου βγαλει το φουλαρισμα... ή απο γεμισμα σε γεμισμα..
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Μη κοιτας την αυτονομια που θα δειξει το trip μετα απο φουλαρισμα γιατι αν στα τελευταια χλμ το εχεις σκισει οταν γεμισεις μετα θα σου βγαλει καμια 500 χλμ μονο αυτονομια που δεν ειναι σωστο... Να κοιτα ποσα πραγματικα χλμ θα σου βγαλει το φουλαρισμα... ή απο γεμισμα σε γεμισμα..Σωστός
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βεβαια όλοι μου ελεγαν ότι μονο premium πετρελαιο πρεπει να βαζουμε.
τι εννοεις premium πετρελαιο;
-
Φανταζομαι εννοει τα ενισχυμενα πετρελαια.. V-Power, Avio, Best Action, ....
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Φανταζομαι εννοει τα ενισχυμενα πετρελαια.. V-Power, Avio, Best Action, ....Ναι αυτά εννοώ!
Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά δεν ξέρω πως δουλεύει ο δικός σας υπολογιστής ταξιδιού αλλά ο δικός μου στο hyundai i20 έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια και δείχνει πάντα την μέγιστη αυτονομία που μπορεί να βγάλει ασχέτως πως το πηγαίνεις το αμάξι κάτι σαν να μετράει και την ποιότητα καυσίμου...Δηλαδή ξεκινάει π.χ. από 1019 χιλιόμετρα και πέφτει μόνο(δεν αυξάνετε ποτέ) σταδιακά δεν είναι σαν της fiat που επίσης που οδηγάω που είναι προσαρμοζώμενος που στο γέμισμα δείχνει π.χ. 751χλμ και μετά από λίγο αν το πηγαίνω χαλαρά θα δείξει 850...Ίσως το hyundai έχει πιο εξελιγμένο σύστημα οπότε μπορώ να καταλάβω την ποιότητα καυσίμου η αν μου βάλανε λιγότερο καύσιμο όποιος έχει το καινούριο i20 ας το επιβεβαιώσει...
-
Ο χρήστης dimitris_99 έγραψε:
Παιδιά δεν ξέρω πως δουλεύει ο δικός σας υπολογιστής ταξιδιού αλλά ο δικός μου στο hyundai i20 έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια και δείχνει πάντα την μέγιστη αυτονομία που μπορεί να βγάλει ασχέτως πως το πηγαίνεις το αμάξι κάτι σαν να μετράει και την ποιότητα καυσίμου...Δηλαδή ξεκινάει π.χ. από 1019 χιλιόμετρα και πέφτει μόνο(δεν αυξάνετε ποτέ) σταδιακά δεν είναι σαν της fiat που επίσης που οδηγάω που είναι προσαρμοζώμενος που στο γέμισμα δείχνει π.χ. 751χλμ και μετά από λίγο αν το πηγαίνω χαλαρά θα δείξει 850...Ίσως το hyundai έχει πιο εξελιγμένο σύστημα οπότε μπορώ να καταλάβω την ποιότητα καυσίμου η αν μου βάλανε λιγότερο καύσιμο όποιος έχει το καινούριο i20 ας το επιβεβαιώσει...Αυτο μου φαινεται λιγο κουλο να πω την αληθεια, χωρις παρεξηγηση φιλε Δημητρη.. και εξηγουμαι.
Και να εχει πολυ μεγαλη ακριβεια αλλα και να ειναι συνεχεια πτωτικος καπως δεν συμβαδιζουν στο μυαλο μου... Δλδ σκεφτομαι εχεις φουλαρει και εισαι εθνικη με γεματο ρεζερβουαρ και δειχνει αυτονομια 700 χλμ.. το πας κανονικα με μια μεση καταναλωση ας πουμε 6 λτ/100χλμ.. και μειωνονται κανονικα τα χλμ 1-1 οπως τα διανυεις... πας στην πολη με τις ιδιες συνθηκες καυσιμου αλλα με τη διαφορα οτι καις 8 λτ/100 χλμ και η αυτονομια δειχνει 700 χλμ.. εκει τι γινεται πεφτουν δυο δυο τα χλμ καθως διανυεις ενα εσυ ας πουμε?? Πως ειναι ακριβες αυτο το πραγμα...???Η αυτονομια αποσο ξερω στα περισσοτερα αυτοκινητα υπολογιζεται βασει της μεσης καταναλωσης των τελευταιων διανυθεντων χιλιομετρων... αν το εχεις παει και πηγαινεις χαλαρα λογικο ειναι να ανεβει η αυτονομια γιατι ο ρυθμος ειναι μικροτερος. αντιθετα αν το εχεις σανιδωσει στο τελος λογικο ειναι να δειξει μικροτερο νουμερο γιατι ο ρυθμος πιωματος αυξηθηκε..
-
Έτσι είναι. Δε μπορεί να βάζεις βενζίνη και αμέσως να καταλαβαίνει ποιότητα και να βγάζει αυτονομία. Πάντα σου δείχνει αυτονομία με βάση τα τελευταία χλμ
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;