-
Έχω ήδη πειστεί θα πάμε και Μέτσοβο! (tips καλοδεχούμενα από τους γνώστες)
Επιστροφή μέσω Ιωαννίνων και Αντιρίου. -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Προφανώς εννοώ το κομμάτι από Καλαμπάκα μέχρι να βγώ Εγνατία!Μισή ώρα δρόμος είναι και σε πανεμορφη διαδρομη
Αν όμως έχει κακοκαιρία μην ρισκαρεις!
Το Μέτσοβο θα σε αποζημιώσει σε εικόνες και φαγητό. Φρόντισε να παρκάρεις πριν μπεις στα πρώτα σπίτια γιατί μετά θα σιχτιριζεις αν δεν βρεις γύρω από την πλατεία. -
Απαραιτητη σταση στην Τρυγονα για νερο απο την πηγη....και οχι μονο...
-
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.
Τα χριστουγεννα 23-26 θα πάω 4ήμερο Δελφούς. Ποια διαδρομή να προτιμήσω;
Έλεγα στην αρχή να πάω από Μάνδρα - Θήβα - Λιβαδειά αλλά με αυτά που έγιναν στη Μάνδρα δεν ξέρω τι παίζει
Να πάω μήπως από εθνική και να βγω στη Θήβα; Ή να συνεχίσω και να βγω στο Κάστρο;
Ποια είναι η πιο γραφική διαδρομή; -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.
Τα χριστουγεννα 23-26 θα πάω 4ήμερο Δελφούς. Ποια διαδρομή να προτιμήσω;
Έλεγα στην αρχή να πάω από Μάνδρα - Θήβα - Λιβαδειά αλλά με αυτά που έγιναν στη Μάνδρα δεν ξέρω τι παίζει
Να πάω μήπως από εθνική και να βγω στη Θήβα; Ή να συνεχίσω και να βγω στο Κάστρο;
Ποια είναι η πιο γραφική διαδρομή;Ωραίος!!! Δελφούς είχα πάει πριν 3 χρόνια όπως εσύ για τριήμερο και κάμποσες ακόμη φορές μονοήμερες!
Πάντα πάω από την εξοδο για Καστρο καθότι κερδίζεις σίγουρα σε χρόνο σε σχέση με την εναλλακτική σου. Άλλωστε η ωραία διαδρομή είναι μετά την Λειβαδιά....
Υ.Γ ένα πρωινό καφεδάκι στην Ιτέα επιβαλεται! Καλά να περάσετε...... -
Απο το Καστρο ειναι 7 χιλ παραπανω αλλα σε χρονο ειναι πιο γρηγορα(και αναλογα ποσο πας) Υπολογισε και τα διοδια(1.5 πλαινα 3.80 τα αλλα)
Γραφικοτερη διαδρομη ειναι απο Θηβα και αν εχεις μικρα παιδια μια σταση στην φατνη στο βραχο στην Αλιαρτο επιβαλλεται!...οπως επισης και χωριατικο ψωμι στον πρωτο φουρνο μπαινοντας στα αριστερα.
Καλα να περασετε! -
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!
-
Μάλλον θα δούμε και χιονάκι το 4ήμερο!
http://www.snowreport.gr/snowcam/arachova/ -
Εμείς λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, το βλέπουμε ήδη....
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μάλλον θα δούμε και χιονάκι το 4ήμερο!
http://www.snowreport.gr/snowcam/arachova/10-15 ποντους εχει και στη Λιβαδεια.....καλα να περασετε!
-
Φύγαμε σήμερα κατα τις 10 το πρωί. Η εθνική είχε αρκετή κίνηση, ειδικά στα διόδια Αφιδνών αλλά είχαν ανοίξει σχεδόν όλα τα διόδια (18 μέτρησα). Ο δρόμος στεγνός σχεδόν μέχρι και την Αράχοβα που έλιωνε το χιόνι. Η κατασταση στην Αράχωβα; ΠΑΝΙΚΟΣ. κάθε δεύτερο αμάξι ή Porsche Cayenne ή Range rover. Εικόνα από google maps.
-
ή Porsche Cayenne ή Range rover.
ξαναβαλαν τις πινακιδες οι τζιπατοι και αρχισανε τις βολτες....βεβαια σχεδον παντου παρον το qq
-
Πήγε κανείς Τρίκαλα τις τελευταίες μέρες?
Τί γίνεται με την Ξυνιάδα, στροφές Δομοκού τέλος ή άκουσα λάθος? -
Τί γίνεται με την Ξυνιάδα, στροφές Δομοκού τέλος ή άκουσα λάθος?Ο δρόμος λειτουργεί κανονικά χωρίς διόδια για ένα μήνα.ουσιαστικά γλυτώνεις τις στροφές του Δομοκού και για τους τρικαλινους γλυτώνεις την είσοδο στην Καρδίτσα, σε βγάζει καρφι.
Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τί γίνεται με την Ξυνιάδα, στροφές Δομοκού τέλος ή άκουσα λάθος?Σούπερ είναι! Πήγα εγώ στις 30 Δεκεμβρίου και επέστρεψα εχτές. Γλυτώνεις όλο τον Δομοκό. Ουσιαστικά μετά την Λαμία, τα πρώτα 20 χιλιόμετρα είναι ο παλιός δρόμος (με τις γνωστές στροφές και τις 3 λωρίδες, 2 στην μια κατεύθυνση και μια στην άλλη!) αλλά μετά στον κόμβο Ξυνιάδας ξεκινάει ο νέος δρόμος ως την Καρδίτσα (εκεί έφτασα εγώ, διάβασα ότι πάει μέχρι Τρίκαλα) ο οποίος είναι εξαιρετικός. Γλυτώνεις αρκετά χιλιόμετρα, πολλές στροφές και κυρίως είναι Ε.Ο, με 2 λωρίδες (+ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό. Κάνει το ταξίδι αρκετά πιο ξεκούραστο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τί γίνεται με την Ξυνιάδα, στροφές Δομοκού τέλος ή άκουσα λάθος?Σούπερ είναι! Πήγα εγώ στις 30 Δεκεμβρίου και επέστρεψα εχτές. Γλυτώνεις όλο τον Δομοκό. Ουσιαστικά μετά την Λαμία, τα πρώτα 20 χιλιόμετρα είναι ο παλιός δρόμος (με τις γνωστές στροφές και τις 3 λωρίδες, 2 στην μια κατεύθυνση και μια στην άλλη!) αλλά μετά στον κόμβο Ξυνιάδας ξεκινάει ο νέος δρόμος ως την Καρδίτσα (εκεί έφτασα εγώ, διάβασα ότι πάει μέχρι Τρίκαλα) ο οποίος είναι εξαιρετικός. Γλυτώνεις αρκετά χιλιόμετρα, πολλές στροφές και κυρίως είναι Ε.Ο, με 2 λωρίδες (+ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό. Κάνει το ταξίδι αρκετά πιο ξεκούραστο.
Κατσε ρε Φανη. Οταν φτανεις εξω απο τη Λαμια και περνας τα goodys αν δε κανεις δεξια για Δομοκο συνεχιζεις ευθεια και πας Καρδιτσα?
Εχω καταλαβει κατι λαθος? -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
[Κατσε ρε Φανη. Οταν φτανεις εξω απο τη Λαμια και περνας τα goodys αν δε κανεις δεξια για Δομοκο συνεχιζεις ευθεια και πας Καρδιτσα?
Εχω καταλαβει κατι λαθος?Περνάς τα Goody's συνεχίζεις ευθεία και ακολουθείς τις ταμπέλες προς Καρδίτσα. Μετά από 20χλμ περίπου, αντί να συνεχίσεις για Δομοκό, ξεκινάει ο καινούργιος δρόμος που παρακάμπτει τον Δομοκό και φτάνει Καρδίτσα.
Τα είπα κατανοητά ή σε μπέρδεψα περισσότερο?!?!
ΥΓ: Είχα πολλά χρόνια να περάσω από εκεί, οπότε δεν ξέρω πως ήταν πριν το νέο δρόμο.
-
Τωρα που το σκεφτομαι οταν περασα τα γκουντις εκανα δεξια για δομοκο και οπως ανεβηκα και περασα την Αγια Κατερινη (νομιζω λεγεται) μετα αρχισαν οι ευθειες. Δεν υπηρχαν οι μεγαλες κατηφορες μια κατευθυνσης. Εχει αλλαξει το μερος εκει περα. Εκανα ουτε τρεισημιση ωρες Αθηνα Τρικαλα
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τωρα που το σκεφτομαι οταν περασα τα γκουντις εκανα δεξια για δομοκο και οπως ανεβηκα και περασα την Αγια Κατερινη (νομιζω λεγεται) μετα αρχισαν οι ευθειες. Δεν υπηρχαν οι μεγαλες κατηφορες μια κατευθυνσης. Εχει αλλαξει το μερος εκει περα. Εκανα ουτε τρεισημιση ωρες Αθηνα ΤρικαλαΕννοείς ότι κανείς δεξιά για να βγεις από την Ε.Ο και κάνει με αριστερή γέφυρα στροφή προς Λαμία! Ανεβαίνεις το πρώτο βουνό της Λαμίας(όνομα;;;) κανονικά και μετά στην Ξυνιάδα γλυτώνεις τον Δομοκό!!! Απλό είναι.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τωρα που το σκεφτομαι οταν περασα τα γκουντις εκανα δεξια για δομοκο και οπως ανεβηκα και περασα την Αγια Κατερινη (νομιζω λεγεται) μετα αρχισαν οι ευθειες. Δεν υπηρχαν οι μεγαλες κατηφορες μια κατευθυνσης. Εχει αλλαξει το μερος εκει περα. Εκανα ουτε τρεισημιση ωρες Αθηνα Τρικαλα
Εννοείς ότι κανείς δεξιά για να βγεις από την Ε.Ο και κάνει με αριστερή γέφυρα στροφή προς Λαμία! Ανεβαίνεις το πρώτο βουνό της Λαμίας(όνομα;;;) κανονικά και μετά στην Ξυνιάδα γλυτώνεις τον Δομοκό!!! Απλό είναι.....
Ναι το περιγραφεις καλα. Ειναι γαματος ο δρομος πια. Εχω ζησει κωμικοτραγικες καταστασεις με νταλικες να μεταφερουν ντοματες πριν 20 χρονια και να ειμαι με lada samara ή fiat 127
Ποια διαδρομή να προτιμήσω;