-
Καλησπέρα,
Μέναμε Φινλανδία 4 χρόνια και ήρθε η ώρα της επιστροφής στα πάτρια για μονιμη εγκατάσταση. Το αυτοκίνητο το είχαμε αγοράσει πριν 3 χρονια από την Φινλανδία. Γνωρίζει κανείς πόσα πρέπει να πληρώσω για να του βάλω ελληνικές πινακίδες (και ότι άλλο έξτρα κόστος υπάρχει); Ή που μπορώ να βρω αυτές τις πληροφοριές;
Το αυτοκίνητο θα το φέρουμε οδικώς και όχι με μεταφορική -
Καλησπέρα,
Μέναμε Φινλανδία 4 χρόνια και ήρθε η ώρα της επιστροφής στα πάτρια για μονιμη εγκατάσταση. Το αυτοκίνητο το είχαμε αγοράσει πριν 3 χρονια από την Φινλανδία. Γνωρίζει κανείς πόσα πρέπει να πληρώσω για να του βάλω ελληνικές πινακίδες (και ότι άλλο έξτρα κόστος υπάρχει); Ή που μπορώ να βρω αυτές τις πληροφοριές;
Καλησπέρα,
Δεν έχω ιδέα και συγνώμη για το off topic, αλλά γιατί γυρνάτε!?!?! Οι περισσότεροι θέλουμε να φύγουμε!!!
-
Ήλιος, καιρός, ελληνικό φαγητό (τα κλασσικά )
-
Εφοσον το έχετε πάνω από 2 νομίζω χρόνια στην κατοχή σας δικαιουστε να το φέρετε χωρίς τέλη. Μετοικιση λέγετε αν δεν κάνω λάθος. Ρωτά στην πρεσβεία για λεπτομερειες φιλε και καλή επιστροφή
-
Απ οσο ξερω πρεπει να εχεις την αποδειξη αγορας του αυτοκινητου.
http://www.gocar.gr/useful/tips/2601,Eisagwgh_metaxeirismenoy_aytokinhtoy_apo.html#
ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ = (ΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΗΛΙΚΙΑΣ & ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ + ΕΞΟΔΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ) x ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ
-
@christou Ευχαριστώ κι εγώ κάτι τέτοιο ήξερα απλά δεν ξέρω ποιον πρέπει να ρωτήσω για να το επιβεβαιώσω. Τώρα είμαι Ελλάδα, μήπως ξέρεις ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για να ρωτήσω;
-
Κάνε μια αναζήτηση στο, γουγλη για αυτοκίνητο μετοικιση δυστυχώς δεν ξέρω συγκεκριμένα. Κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκα για εμένα αλλά είχα το αυτοκίνητο στην κατοχή μου μόλις 9 μήνες και δεν πληρούσα τις προϋποθέσεις αν θυμάμαι καλά οποτε δεν το έψαξα περισσότερο. Λόγικα και εδώ στο φόρουμ όλο και κάποιος θα έχει φέρει αυτοκίνητο με μετοικιση θα δει το θέμα και θα σου απαντήσει αργά ή γρήγορα
-
Μετα το 2000 δεν συμφερει γενικα να φερεις αμαξι απο εξω γιατι τα μικρα κυβικα ειναι ποιο φθηνα στην Ελλαδα και γιαυτο τον λογο ελαχιστοι το εχουν κανει και κανενας δεν τον κανει πια. Με 6 εκατ αυτοκινητα στην Ελλαδα υπαρχουν για ολους.
-
Μετα το 2000 δεν συμφερει γενικα να φερεις αμαξι απο εξω γιατι τα μικρα κυβικα ειναι ποιο φθηνα στην Ελλαδα και γιαυτο τον λογο ελαχιστοι το εχουν κανει και κανενας δεν τον κανει πια. Με 6 εκατ αυτοκινητα στην Ελλαδα υπαρχουν για ολους.
-
Δεν διαφωνώ απλά το συγκεκριμένο είναι Kia Cee'd sportswagon του 2009 1.6 diesel σε άριστη κατάσταση με πραγματικά 200000 χλμ σε άριστους δρόμους. Έψαξα να το πουλήσω αλλά δεν βρήκα πάνω από 5000 ευρώ οπότε δεν αξίζει να το πουλήσω και να μετά να πρέπει να βρω αντίστοιχο αυτοκίνητο εδώ με αυτά τα χρήματα.
-
Λάβε υπόψιν ότι αν το KIA είναι Euro 4 απαγορεύεται να κυκλοφορεί Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
-
Ωχ δεν το χα υπολογίσει αυτό. Πως μπορώ να δω τι Euro είναι;
-
Ο χρήστης atroul έγραψε:
Ωχ δεν το χα υπολογίσει αυτό. Πως μπορώ να δω τι Euro είναι;Θα πρεπει να παρεις απο εναν ντηλερ το certificate of conformity το οποιο θα το χρειαστεις για την εισαγωγη ετσι και αλλοιως.
-
Έλεγα μήπως υπήρχε κάποιος πιο άμεσος τρόπος γιατί αν δεν μπορώ να κυκλοφορήσω Αθήνα παίζει και να το πουλήσω οσο οσο στην Φινλανδια
-
Υποχρεωτικά Euro5 έγιναν τα αυτοκίνητα αν δεν απατώμαι τέλος του 10. Πχ kia ceed '10 diesel αναφέρεται ως euro4
https://www.car.gr/9971269-kia-ceed-1-6crdi-euro4-90ps
Μάλλον euro4 θα είναι και το δικό σου αλλά 100% μόνο από την αντιπροσωπεία μπορούν να στο πουν ή αν το γράφει η άδεια πάνω -
Οκ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις
-
αν ισχύσει το ιδιο με Αμερική κανεις πιστοποιητικο μετοικεσίας και μπορεις να φερεις αυτοκινητο και οικοσκευή. Φερε καινούργιο αυτοκινητο να εχεις για χρονια εδω. Ασε το παλιο με 200 χιλ χιλιομετρα.
Νικος
Εισαγωγή αυτοκινήτου μου (Μετακόμιση στην Ελλάδα)