-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Έχει 2 μπαλκόνια που για μένα φαίνονται τεράστια, δύο μέτρα πλάτος.
Έχει ένα μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι που βλέπει Βορρά/Δύση με τρεις μπαλκονόπορτες (1 δίφυλη μπαλκονόπορτα σαλόνι, 2 μονόφυλες μπαλκονόπορτες στο ένα γωνιακό υπνοδωμάτιο)
Έχει και δεύτερο μπαλκόνι που βλέπει Δύση με δύο μονόφυλλες μπαλκόνοπορτες (1 δωμάτιο, 1 κουζίνα)
Έχει και τζάκι! Ξαφνικά στα γεράματα απέκτησα και τζάκι...Έχει κουφώματα αλουμινίου (εσωτερικά), αλλά παλαιού τύπου (τα πλαστικά). Τα κουφώματα θα αλλάξουν.
Γνώσεις για μονώσεις δεν έχω.
Για την μόνωση που λες (εξωτερική / εσωτερική) τι μόνωση είναι αυτή;
Πρέπει να γκρεμιστούν οι τοίχοι;
Κάποια ενδεικτικά κόστη;;Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και έβαλα τις εργασίες σε ομάδες. Υποθέτω ότι εργασίες στις ίδιες ομάδες μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.
Ομάδα 1
- Κουφώματα Αλουμινίου (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά)
- Ηλεκτρολογικές εργασίες (νέες πρίζες, αλλαγή υφιστάμενων πριζών-διακοπτών, κάποιες μικροεργασίες στον υφιστάμενο πίνακα)
- Κουζίνα (Αλλαγή ντουλαπιών κλπ... ή συντήρηση/βάψιμο;;;; Μπέρδεμα)
- Έπιπλο μπάνιου + Ντουλάπια Μπάνιου + Μπαταρίες
- Τοποθέτηση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα
Ομάδα 3
- Βάψιμο εσωτερικό/εξωτερικό/κάγκελα
- Βάψιμο εσωτερικών πορτών, ντουλάπες δωματίων και σωμάτων καλοριφέρ.
- Δρύινα πατώματα (λουστράρισμα, συντήρηση)
Ομάδα 3
- Κλιματισμός
- Τέντες στην βεράντα
Το μεγάλο δίλημμα.
Να βάλω καινούρια ντουλάπια στην κουζίνα;;;;
Αυτό με καίει περισσότερο από όλα...Να δω πότε θα προλάβω να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου...
-
Οι εξωτερικές μονώσεις εφ' όσον δεν χρειάζονται σκαλωσιές θα τις υπολογίσεις γύρω στα 40 € ανά τμ εξωτερικού τοίχου . Οπου δεν έχεις πρόσβαση οι εσωτερικές είνσι γύρω στα 25 αλλά χάνεις 5-7 εκ χώρο εσωτερικά .
Καλό κουράγιο .
-
Σε ευχαριστώ ρε φίλε. Θα το χρειαστώ το κουράγιο γιατί όλα θα πρέπει να τα κάνω μόνος μου.
Είμαι περίεργος να δω αν θα καταφέρω να συνδυάσω την ανακαίνιση και την μετακόμιση και ταυτόχρονα να πηγαίνω και στην εργασία μου.
Χάος... -
Eργατες πως θα βρεις;
-
Αν εννοείς αλουμινά, ελαιοχρωματιστή, ηλεκτρολόγο, πατωματζή, ξυλουργό, υδραυλικό κλπ... από γνωστούς και από το ίντερνετ.
Θα φωνάξω μερικούς από κάθε κατηγορία να μου δώσουν προσφορές και ανάλογα θα αποφασίσω.
Έχω μαζέψει ήδη αρκετά τηλέφωνα.Πατωματζή δεν έχω κάποιο γνωστό και έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα κάποιον στη τύχη.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η επιτήρηση των εργασιών. Πότε και πως θα γίνουν οι εργασίες ώστε να καταφέρνω να είμαι παρών. Γιατί αν τους αφήσω να κάνουν τις εργασίες μόνοι τους μπορεί να τα κάνουν μαντάρα.
Οπότε στην αναζήτηση των συνεργείων κοιτάω και την ευελιξία. Δηλ. να μπορούν να εργαστούν και Σαββάτο ή και Κυριακή... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν εννοείς αλουμινά, ελαιοχρωματιστή, ηλεκτρολόγο, πατωματζή, ξυλουργό, υδραυλικό κλπ... από γνωστούς και από το ίντερνετ.Θα φωνάξω μερικούς από κάθε κατηγορία να μου δώσουν προσφορές και ανάλογα θα αποφασίσω.
Έχω μαζέψει ήδη αρκετά τηλέφωνα.Πατωματζή δεν έχω κάποιο γνωστό και έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα κάποιον στη τύχη.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η επιτήρηση των εργασιών. Πότε και πως θα γίνουν οι εργασίες ώστε να καταφέρνω να είμαι παρών. Γιατί αν τους αφήσω να κάνουν τις εργασίες μόνοι τους μπορεί να τα κάνουν μαντάρα.
Οπότε στην αναζήτηση των συνεργείων κοιτάω και την ευελιξία. Δηλ. να μπορούν να εργαστούν και Σαββάτο ή και Κυριακή...Αστο πανω μου. Θα τα αναλαβω εγω. Μπορει να μην συμφωνουμε σε ολα, αλλα καλη καρδια. Παρε μια γευση, για να μην αγχωνεσαι. Θα σου κανω και τιμη σπεσιαλ
Youtube Video -
θερμανση με fancoil.
σε ενα τοιχο του σαλονιου υπαρχει ενα απλος κεντρικος θερμοστατης σαν αυτον:
οταν βαζεις το κουμπι στο ον και το ρυθμιστη σε μια θερμοκρασια μεγαλυτερη απο την υπαρχουσα (πχ εχεις 20 και τον βαζεις στο 25), αναβει ο λεβητας.
Σε ενα απλο συστημα με καλοριφερ, ο θερμοστατης θα ζηταγε απο το λεβητα να λειτουργει μεχρι η θερμοκρασια του χωρου εφτανε τους 25, και θα σταματαγε εκει μεχρι να πεσει παλι κατω απο αυτους. Απλα πραγματα.
Εδω με τα φανκοιλ, γινεται το εξης: Τα φανκοιλ εχουν εκτος απο ταχυτητα ανεμιστηρα, και θερμοστατη το καθε ενα τους. Οταν αναβεις το κεντρικο θερμοστατη που ειναι στο τοιχο, λειτουργει ο λεβητας, ζεσταινει το νερο, και τα φανκοιλ ξεκινανε αυτοματα μολις 'βλεπουν' οτι δεχονται ζεστο νερο.
παρακατω, Τλεβ και Τφαν ειναι η ρυθμιση θερμοστατη εκαστου.
περιπτωση α) Τλεβ **** Τφαν
Οταν το δωματιο φτασει τη θερμοκρασια που εχεις ορισει στα φανκοιλ (εστω 25 ενω Τλεβ 28), σταματανε τα φανκοιλ και ο λεβητας δουλευει συνεχεια γιατι το δωματιο δεν φτανει ποτε τους 28. μολις η θερμοκρασια πεσει αρκετα κατω απο τους 25, ξανααρχιζουν τα φανκοιλ να βγαζουν ζεστο αερα. Ετσι ομως ο λεβητας δουλευει συνεχεια, προσπαθωντας να φερει τη θερμοκρασια στους 28.
Ερωτηση: υποθετω οτι η σωστη απαντηση ειναι να βαλω τους δυο θερμοστατες στην ιδια τιμη? Αυτο εχει το δικο του προβλημα, οτι το περιστροφικο ρυθμιστικο στα αρκετα παλια φανκοιλ εχει μονο μια τιμη στο κεντρο της διαδρομης (20) και καμμια αλλη ενδειξη απο το τερμα κλειστο εως το τερμα ανοιχτο, με αποτελεσμα να μη ξερω τη κλιμακωση των τιμων και να μη μπορω να το κεντραρω στην ιδια τιμη με αυτη του θερμοστατη. Φανταστειτε στη παραπανω φωτο, να υπαρχει μονο το νουμερο '20'.
-
Νομιζω οτι η ρυθμιση της θερμοκρασιας στα φανκοιλ αφορα την θερμοκρασια του νερου.
-
εννοεις σε ποια θερμοκρασια νερου που δεχονται, να σταματανε/ξεκινανε? νομιζω δεν μπορει να ισχυει αυτο, γιατι 1ον η ρυθμιση τους ειναι γυρω στους 20 βαθμους (οπως ειπα, το μοναδικο νουμερο πανω στο ρυθμιστικο ειναι το 20) και 2ον γιατι οταν παιζω με το θερμοστατη τους, αναβουν/σβηνουν οταν πεφτω περιπου στη θερμοκρασια που οντως εχει ο χωρος (μετρημενη με εξωτερικο, τριτο θερμομετρο).
-
Σε καποιο απο τα σπιτια που εμενα ειχαν τα myson χρονολογιας του 1987 και ρυθμιζονταν σε ποια θερμοκρασιου νερου θα παρουν και θα σβησουν. Σιγουρα εχουν περασει πολλα χρονια και μπορει να εχουν αλλαξει τα πραγματα.
-
criuser (και οποιος αλλος ξερει), εμφανισου:
περι συντελεστη δομησης σε μονοκατοικια (ισογεια ή μεζονετα) και ΝΟΜΙΜΩΝ* τροπων αυξησης των δομουμενων τμ. Οικοπεδο 605τμ με σδ 0,2 = 121τμ. Τι πατεντες/εκμεταλλευση ορισμων του ΝΟΚ μπορουν να γινουν, ωστε να χτιστουν περισσοτερα, σε οικοπεδο με μεγαλη κλιση (πχ υπογειο βοηθητικης ή κυριας χρησης? 'υπογειο' που προκυπτει απο τη κλιση του οικοπεδου, δηλαδη απο μπροστα να ειναι ουσιαστικα ισογειο αλλα απο πισω να φτανει να ειναι μεχρι και -2 οροφοι?), σοφιτες, εσωτερικοι ανοιχτοι εξωστες, η σκαλα τους, συνδυασμος ολων αυτων κλπ κλπ.
Εγω εχω καταλαβει οτι υπαρχει δικαιωμα για επιπλεον:
α) +40% επι των νομιμων τμ για ανοιχτους εξωστες (μπαλκονια) και ημιυπαιθριο μαζι, οπου ο ημιυπαιθριος μπορει να ειναι μεχρι το 20%. Αυτο σημανει οτι για συνολικα μπαλκονια δικαιουσαι μεχρι 40%χ120= μονο 48τμ μπαλκονια?β) 12τμ οταν μιλαμε για μονοκατοικια που δεν εχει κοινοχρηστη κλιμακα. Αυτο σημαινει +12τμ στη δομηση ή 12τμ για σκαλα και μονο, η οποια σκαλα παει σε οροφο/σοφιτα/εσωτερικο εξωστη?
γ) υπογειο για σταθμευση και μηχανολογικες εγκαταστασεις (πχ λεβητας?), οπως επισης υπογειο για δεξαμενη νερου δηλαδη πισινα, επιφανειας ισης με τη κατοψη του κτιριου
δ) >Για κτίρια κατοικιών ένας υπόγειος όροφος επιφά−
νειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο, προ−
οριζόμενος για βοηθητικές χρήσεις με την προϋπόθεση
ότι η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το
1,20 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους.Αυτο ειναι εξτρα απο το παραπανω υπογειο? Και ποια ειναι η 'οριστικη σταθμη εδαγους' οταν μιλαμε για οικοπεδο με εντονη κλισης? Και τι θα χωρεσεις στο 1,20μ υψος?
ε) >Εσωτερικοί εξώστες (πατάρια) με συνολικό εμβα−
δόν μικρότερο ή ίσο του 10% της δόμησης του κτιρίου,
χωρίς να αποτελούν ανεξάρτητο όροφο, χωρίς να δη−
μιουργούν ανεξάρτητη ιδιοκτησία και εφόσον ο χώρος
κάτω από αυτόν διασφαλίζει προϋποθέσεις ύψους χώ−
ρου κύριας χρήσης.'αρα αλλα 12,1τμ για ενα παταρι, πχ απο το σαλονι ξεκιναει σκαλα, παει στα μισα του ψηλοταβανου υψους, κανει ενα παταρι 12τμ, και μετα συνεχιζει σκαλα και παει σε οροφο/σοφιτα?
στ) >Σοφίτες με συνολικό εμβαδόν μικρότερο ή ίσο των
1/2 του χώρου της υποκείμενης κάτοψης με τον οποίο
συνδέονται λειτουργικά, χωρίς να αποτελούν ανεξάρ−
τητο όροφο και εφόσον το μέσο ελεύθερο ύψος είναι
μικρότερο από 2,20 μ.Οποτε, ενας οροφος σε μονοκατοικια (πχ μεζονετα) πιανεται κανονικα στα δομησιμα, αλλα αμα ειναι σοφιτα (
-
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα .
Πρώτον και βασικότερον . Οι ελεγκτές δόμησης είμαστε πλέον εμείς οι ιδιώτες μηχανικοί . Αυτός που θα έρθει θα κληρωθεί από αυτόματο σύστημα και δεν θα έρθει μόνο ένας , αλλά τουλάχιστον 2-3 σε διαφορετικές φάσεις του έργου .
Αρα ξεχνάς ότι υπάρχει πιθανότατα λαδώματος και οι μελέτες πλέον πρέπει να είναι απόλυτα σωστές και να εφαρμόζονται επίσης απόλυτα .
Τώρα στα τερτίπια του ΝΟΚ υπάρχουν διάφορα μπόνους που σου αυξάνουν την δόμηση νόμιμα , αλλά αυτό πλέον θέλει σοβαρή μελέτη .
Αρχικά δεν μετράνε τα κλιμακοστάσια , οπότε τα κερδίζεις πέραν των 120 τμ .
Μετά η σοφίτα επίσης δεν μετράει , όπως μπορείς να πάρεις και ένα μικρό μπόνους επειδή θα κάνεις μικρότερη κάλυψη .
Στο υπόγειο επίσης υπάρχουν άλλες δυνατότητες , αλλά συνολικά πρέπει αρχικά να δεις τι σπίτι θέλεις να κάνεις γιατί προφανώς δεν θέλεις να κάνεις πυργάκι .
Οπότε η λύση είναι μία . Βρίσκεις μηχανικό και συζητάς μαζί του τις ανάγκες σου , τις αφήνεις λίγο να ωριμάσουν και στο μυαλό σου και καταλήγετε στην τελική λύση που θα εφαρμοστεί ΑΚΡΙΒΩΣ .
Μην τρελλαίνεσαι να βγάλεις πολλά τμ . Αυτά ίσως βγούν από μόνα τους . Σκέψου τι σπίτι θέλεις .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα .Πρώτον και βασικότερον . Οι ελεγκτές δόμησης είμαστε πλέον εμείς οι ιδιώτες μηχανικοί . Αυτός που θα έρθει θα κληρωθεί από αυτόματο σύστημα και δεν θα έρθει μόνο ένας , αλλά τουλάχιστον 2-3 σε διαφορετικές φάσεις του έργου .
Αρα ξεχνάς ότι υπάρχει πιθανότατα λαδώματος και οι μελέτες πλέον πρέπει να είναι απόλυτα σωστές και να εφαρμόζονται επίσης απόλυτα .
Τώρα στα τερτίπια του ΝΟΚ υπάρχουν διάφορα μπόνους που σου αυξάνουν την δόμηση νόμιμα , αλλά αυτό πλέον θέλει σοβαρή μελέτη .
Αρχικά δεν μετράνε τα κλιμακοστάσια , οπότε τα κερδίζεις πέραν των 120 τμ .
Μετά η σοφίτα επίσης δεν μετράει , όπως μπορείς να πάρεις και ένα μικρό μπόνους επειδή θα κάνεις μικρότερη κάλυψη .
Στο υπόγειο επίσης υπάρχουν άλλες δυνατότητες , αλλά συνολικά πρέπει αρχικά να δεις τι σπίτι θέλεις να κάνεις γιατί προφανώς δεν θέλεις να κάνεις πυργάκι .
Οπότε η λύση είναι μία . Βρίσκεις μηχανικό και συζητάς μαζί του τις ανάγκες σου , τις αφήνεις λίγο να ωριμάσουν και στο μυαλό σου και καταλήγετε στην τελική λύση που θα εφαρμοστεί ΑΚΡΙΒΩΣ .
Μην τρελλαίνεσαι να βγάλεις πολλά τμ . Αυτά ίσως βγούν από μόνα τους . Σκέψου τι σπίτι θέλεις .
Πολύ σωστός...
-
Διαβάζω το νομοσχέδιο ' Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος' που έχει κατατεθεί προς ψήφιση και θα ισχύσει από τον άλλο μήνα. Έχει πολλά καλά, ασχέτως αν είνια δύσκολη η εφαρμογή τους στη χώρα μας, αλλά κολλάω στην έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων η οποία δεν είναι άμεσα εφαρμοστέα, για να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τον πολίτη όπως λένε, παρά μόνο σε περιπτώσεις δικαιοπραξιών(μεταβίβαση ακόμα και αιτία θανάτου, αλλά ΚΑΙ ενοικίαση). Για να βγάλει ηλεκτρονική ταυτότητα το σπίτι πχ πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί τυχόν αυθαιρεσίες οι οποίες μπορεί να υφίστανται και από παλιά π.χ. η σύσταση να συμφωνεί με την άδεια και όλα αυτά με την πραγματική κατάσταση, τι ποσοστό των κατοικιών εμπίπτει στο να συμφωνούν όλα αυτά. Δλδ. ειδικά για τις περιπτώσεις των ενοικίων, που είναι πολλά στη χώρα μας, θα πρέπει όλοι αυτοί να εκδώσουν ηλεκτρονική ταυτότητα που απαιτεί τα παραπάνω...
-
Το ποσοστό που λες αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς , έχει αριθμό επί της εκατό και το πρώτο νούμερο είναι 0 και ακολουθεί υποδιαστολή και ίσως και το πρώτο μετά την υποδιαστολή να είναι και αυτό μηδέν .
Αν πάμε σε απόλυτο αριθμό , τότε εκτός από το πρώτο που είναι εξ ορισμού μηδέν αφού μιλάμε για ποσοστό , και τα επόμενα δύο μετά την υποδιαστολή είναι μηδεν .Πέρα από την πλάκα , η ταυτότητα αν δεν περιοριστεί σε βασικά χαρακτηριστικά και δεν λάβει υπ΄όψη τι έλεγχε ο κάθε ΓΟΚ την εποχή που ίσχυε , όλα τα σπίτια θα έχουν θέμα τακτοποίησης .
Προσωπικά σαν μηχανικός του εργοταξίου και όχι της θεωρίας και των κομματικών γραφείων , δεν θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν , παρά μόνο σε πολύ βασική μορφή .
Σκέψου απλά να έχεις ένα παράγωνο σπίτι , πόσο μπορεί να διαφέρει από την άδεια , που το έδειχνε ορθογώνιο...
-
Φτάνουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό τα σπίτια με διαφοροποιήσεις μεταξύ ενδεχόμενης αυτοψίας και αδειών;
Υπάρχει και το θέμα των ποινών των μηχανικών στο τομέα των βεβαιώσεων, οπότε θα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικοί.
Κι η πρόβλεψη για ηλεκτρονική ταυτότητα όλων των κτιρίων στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσα σε μια 5ετία δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος. -
Τα σπίτια μέχρι το 86 είχαν άλλο ΓΟΚ και άλλους χαρακτηρισμούς . Από το 86 μέχρι το 93 ελεγχόταν το περιτύπωμα δηλαδή το περίγραμμα του κτιρίου από την πολεοδομία και όχι τα εσωτερικά .
Από το 93 μέχρι το 12 ισχύουν οι δηλώσεις των μηχανικών και εκεί έχουμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την άδεια γιατί για να περαστούν οι αλλαγές έπρεπε να βγεί αναθεώρηση της άδειας που σήμαινε μεγάλο κόστος σε χρόνο κυρίως και σε χρήμα .
Μετά έχουμε διάφορες παραβάσεις που στην ουσία δεν είναι παραβάσεις , αλλά ορίστηκαν ως τέτοιες για να φέρουν χρήμα στα ταμεία και ουσιαστικά βγάζουν παράνομα ΟΛΑ τα κτίρια .
-
Εργασίες που κάνω τώρα σε χτιστά έπιπλα με πέτρα και στιμεντοκονίες. Φώτο 1) Είναι ένα δωμάτιο και κουζίνα μαζί. Στο βάθος είναι ένας μικρός πάγκος εργασίας Κατασκευή Χτίσιμο με τούβλο μικρό μέχρι και το στρογγύλεμα το οποίο στέκεται γιατί έχει ντουβάρι κτιστό από κάτω. Το οριζόντιο πάνω μέρος καλούπωμα, χόνδρωμα στον τοίχο τον απέναντι και σκυρόδεμα οπλισμένο με διπλό πλέγμα.
Μετά υπάρχει μία θέση χτιστή με ένα πέτρινο τοίχο από πίσω. Αυτός χρησιμεύει για να κρύβει το χτιστό κρεβάτι που βρίσκετε από πίσω του και για να κρεμάσουν από πίσω τηλεόραση για το κρεβάτι ( ή καθρέπτη ) Κατασκευή. Χτίσιμο με μικρό τούβλο κορνίζα και πίσω ντουβάρι και μετά επένδυση πέτρας πάχους 10 cm κομμένη με τον τροχό σε σχήμα διάφορο με λάσπη από πίσω.
Φώτο 2) Τραπέζι με πάγκους. Κατασκευή. Τα πόδια των πάγκων και του τραπεζιού κατασκευασμένα σε καλούπι κάτω στο πάτωμα όπως κατασκευάζουμε τα πρέκια. μετά στήσιμο ( Τα κολλάμε στο πάτωμα με κόλλα πλακιδίων ) και καλούπωμα την οριζόντια επιφάνεια και σκυροδέτησει. Σοβάς Μεξικάνικος... άσπρο τσιμέντο, Ρητίνη, υαλόινες και ψιλή άμμο όχι ασβέστη. Βασικά είναι σοβάς άσπρος τριμμένος με το Τριβίδι όταν είναι νωπός. Δεν περνάμε μάρμαρο. Η τσιμεντοκονία και το βερνίκι ( δύο συστατικών ) είναι της Mapei Για την κατασκευή της τσιμεντοκονίας περνάω πρώτα ένα αστάρι κάτι σαν ρεβινέξ ή Ρητίνη για καλή σινάφια. Αν υπάρχει σοβάς δεν χρειάζεται αστάρι Αν περνάς τσιμεντοκονία πάνω σε μπετό τότε είναι απαραίτητο το αστάρι ή Ρητίνη
Στρώνεις με το πινέλο την Ρητίνη και μετά 5 λεπτά στρώνεις την τσιμεντοκονία. Πρώτη στρώση με χοντρόκοκκο υλικό. Μετά πάλη Ρητίνη και αμέσως το δεύτερο χέρι που είναι ψιλόκοκο. Τρίψιμο με το Τριβίδι το οποίο βουτάς συνέχεια μέσα σε ένα κουβά με νερό και νωπό όπως είναι πάτημα με το μυστρί. Το πρώτο πάτημα είναι το ποιό σπουδαίο Δεν πειράζει που αφήνει λίγες γραμμές θα εξαφανιστούν με το δεύτερο πάτημα Πειράζει όμως όταν αφήσεις τρύπες Αυτές είναι δύσκολο να έρθουν με το δεύτερο πάτημα για αυτό καλό είναι να προσέχεται να μην μένουν τρύπες ( βαθουλώματα ) κατά το πέρασμα του μυστριού. Μπορείς να το πατήσεις με το μυστρί πέντε έξη φορές. Όσο ξεραίνεται και το πατάς ανά χρονικά διαστήματα τόσο γυαλίζει. Το πάτημα γίνεται βουτώντας το μυστρί με ένα κουβά με νερό ( για να γλιστρά ) και πατάς βουτάς και ξανά πατάς. Μετά το τρίβεις με ένα γυαλόχαρτο 350 μετά με ένα γυαλόχαρτο 550 και αφού μαζέψεις την σκόνη καλά με ηλεκτρική σκούπα το παίρνεις ελαφρά με ένα νωπό πανί για να φύγει όλη η σκόνη. Μετά βάζεις τα δύο συστατικά από το βερνίκι και περνάς τις επιφάνειες με ρολό μικρό αυτό με το σφουγγάρι χωρίς τρίχες. Αυτό το βερνίκι είναι πάρα πολύ σκληρό και με ένα χέρι δεν το περνά τίποτα ( ούτε λάδι ) Πρέπει όμως να κάνεις την πρόσμιξη λίγο λίγο γιατί ξεραίνεται πολύ γρήγορα. Καταστρέφει εύκολα το ρολό για αυτό και χρειάζεται να πάρετε μερικά καβάτζα.
-
Η τσιμεντοκονία έχει αντικαταστήσει το πλακάκι. Είναι πολύ πιο φθηνή από το πλακάκι Δεν πιάνει βρώμα όπως οι αρμοί στο πλακάκι. Είναι ιδανική για έπιπλα χτιστά με και χωρίς στρογγυλά σχήματα. Κρατάει πάρα πολλά χρόνια Ιδανική για κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Ιδανική για χτιστό σετ ντουζιέρας και νιπτήρα τουαλέτας. Μπορείς να κατασκευάσεις τσιμεντοκονίες με όλα τα χρώματα ακόμα και με ανάμικτες αποχρώσεις που δείχνουν σαν μάρμαρο με νερά. Βασικά μπορείς να ζωγραφίσεις γρανίτες. Περνάς βερνίκι μια φορά και γλιτώνεις το συνεχές ανά διαστήματα βάψιμο. Είναι καλή για μέρει με υγρασίες. Σε στραβά ντουβάρια δεν έχει πρόβλημα η τοποθέτησή της όπως συμβαίνει με τα πλακάκια. Μπορείς να κατασκευάσεις στρογγυλές γωνίες. Αλλάζει αποχρώσεις με τον φωτισμό. -
cruiser.....
Κινέζος επενδυτής «σάρωσε» τα Εξάρχεια - Αγόρασε 100 διαμερίσματα
http://www.lifo.gr/now/greece/165009
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ