VW Passat 1600cc FSI του 2007 με 115 άλογα κ 63.000 πραγματικά χιλιόμετρα.
Το αμάξι είναι του πατέρα μου κ σε κατάσταση βιτρίνας.
Τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιεί ελάχιστα καθώς έχει μηχανή για τις περισσότερες μετακινήσεις σε επαρχιακή πόλη που το 4.70 μέτρων VW δεν τον βολεύει καθόλου.
Για τη σχεδίαση ισχύει ό,τι για τα περισσότερα vw: Συντηρητικές γραμμές αν κ το αμάξι είναι πολύ καλύτερο από τον προκάτοχό του. Αμάξι στο οποίο φαντάζομαι οδηγό τον 70χρονο πατέρα μου κ όχι κάποιον πολύ νεότερο...Άλλωστε αυτός ήταν κ ο λόγος που δεν δέχτηκα την ανταλλαγή που μου πρότεινε ο πατέρας μου με το corolla που είχα προτού αγοράσω τη 'μπέμπα'.
Για τους χώρους δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Η καμπίνα είναι τεράστια, οι χώροι για τους πίσω επίσης, το πορτ παγκάζ μεγάλο αν κ επίμηκες. Τα υλικά στην καμπίνα πολύ προσεγμένα, αλλωστε μιλάμε για αμάξι που είχε κοστίσει 25k πριν από 10 χρόνια. Τα καθίσματα πολύ καλά κ άνετα με καλή πλευρική στήριξη. Το αμάξι μου φαινεται χαμηλό...κ ξαναθυμήθηκα γιατί ήθελα SUV όταν δοκίμασα να μπω αλλά κ να βγω...Ένιωθα σαν να σηκώνομαι από κρεβάτι κ βάλε... 
Το τιμόνι έχει συμπαθητική πληροφόρηση κ είναι σχετικα άμεσο. Σε ανοιχτό δρόμο το αμάξι είναι στο στοιχείο του. Ακόμη κ με 180-200 χλμ είναι ακλόνητο. Ακόμη κ σε στροφές κρατά καλά κ δεν γέρνει πάρα πολύ.
Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή κ απορροφά τις κακοτεχνίες του δρόμου υποδειγματικά.
Στην πόλη όμως δεινοπαθεί κ είναι πραγματικά δύσκολο να το κουμαντάρεις σε στενά σημεία κ σχεδόν ακατόρθωτο να το παρκάρεις αν δεν βρεις πολύ χώρο, αφού θες πάνω από 5 μέτρα θέση στάθμευσης!
Η ηχομόνωση είναι καλή, αλλά ο κινητήρας ακούγεται μόλις ζοριστεί λίγο. Τα 115 άλογα κ με 100άρα βενζίνη κρίνονται επαρκή. Το αμάξι τραβά συμπαθητικά, εμένα σίγουρα δεν μου αρκεί πια για να γούστα μου, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία θα διαφωνεί μαζί μου. Θα ήθελα τουλάχιστον 35 άλογα ακόμη για τέτοιο αμαξωμα.
Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στιβαρός, αλλά δεν μου εμπνέει απόλυτη σιγουριά, όπως άλλοι...
Το αμάξι δεν έχει βγάλει τίποτα ως τώρα κ ο πατέρας είναι σε δίλημμα να το σκοτώσει για ένα μικρότερο ή όχι εφόσον καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να καβαλά για πολύ ακόμη την 600άρα Honda που έχει. Κ εμείς τον πιέζουμε να τη δώσει για να μην έχουμε περιπέτειες από το πουθενά.
Συμπερασματικά, ένα πολύ προσεγμένο οικογενειακό αμάξι το Passat του 2007.