-
Τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει πρόσφατα (εκτός από τα 2 τελευταία) και επιγραμματικά η άποψη μου για αυτά :
- Για 8 ημέρες rent a car Fiat TIPO 1.4 95hp βασική έκδοση αλλά ολοκαίνουριο. Ψόφιο εντελώς. Δεν τραβάει, ήθελα να κατέβω να σπρώξω ΟΜΩΣ κάνει πολύ άνετο ταξίδι ως οικογενειακό με την προϋπόθεση ότι στο μενού δεν υπάρχουν πολλές προσπεράσεις.
Ευρύχωρο και άνετο και καίει σε λογικά πλαίσια αλλά η έκδοση βενζίνης 1.4 με τα 95 άτια είναι πολύ αργή για τέτοιο αμάξι. Δεν δίνει ιδιαίτερα την αίσθηση φτηνού αυτοκινήτου και ίσως το αγόραζα αν μέχρι εκεί έφταναν τα οικονομικά μου. Στα + το τεράστιο πορτ μπαγκάζ και του ότι δίνει την αίσθηση μικρότερου αυτοκινήτου.
-
Για 7 ημέρες A Class 1.5 Diesel , rent a car με περίπου 100Κ χιλιόμετρα. Μικρό χωρίς ιδιαίτερους χώρους και πορτ μπαγκάζ μια σταλιά. Άνετο στο δρόμο και πολύ πολύ σταθερό στις υψηλές ταχύτητες πράγμα που δεν το περίμενα για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Μου άρεσε πάρα πολύ το βαρύ τιμόνι του και η αίσθηση του πατήματος στο δρόμο. Θα το αγόραζα ΜΟΝΟ για την αίσθηση σταθερότητας / στιβαρότητας.
-
Για 7 ημέρες **Opel Astra Diesel (Νομίζω 1.6) **με περίπου 90Κ χιλιόμετρα. Άνετο, ευέλικτο με καλή ορατότητα. Αρκετά σταθερό στο δρόμο με καλό σχετικά πορτ μπαγκάζ , λογική κατανάλωση. Νομίζω ήταν το πιο «εύχρηστο» αυτοκίνητο από όσα έχω νοικιάσει για αρκετές ημέρες και έχω κάνει μεγάλες διαδρομές τόσο σε εθνική όσο και σε αστικό περιβάλλον.
-
**Opel Corsa 2πορτο 1.2 βενζίνη **(Αυτοκίνητο γυναίκας) : Μια χαρά για μέσα στην πόλη. Ελαφρύ τιμόνι, χωράει παντού, πάει ικανοποιητικά στο δρόμο χωρίς τίποτα το εντυπωσιακό. Δεν είναι για προσπεράσεις σε καμία περίπτωση.
-
**Opel Insignia 1.6 T (180hp) ** (δικό μου) : Οικογενειακό με τεράστιους χώρους. Πολύ γρήγορο και σταθερό στο δρόμο, πετάει στις προσπεράσεις αλλά καίει τα άντερα του. Παρκάρει δύσκολα και αν δεν έχεις parking τότε είναι ζόρι μέσα στην πόλη. Δε μου αρέσει καθόλου το ελαφρύ τιμόνι που έχει.
-
E Class 250 Αυτόματο (με τα 204hp). Βαρύ, γρήγορο, πολύ κυριλέ με τρομερό πάτημα στο δρόμο και ωραίο τιμόνι, καλούς χώρους για οικογενειακό αλλά και αυτό τεράστιο σε μέγεθος που σημαίνει ότι παρκάρεις σε συγκεκριμένα σημεία (+ ότι είναι αρκετά ακριβό για να πεις ότι το αφήνεις στο δρόμο…). Πάντως είναι καλύτερο σε μανούβρες και ορατότητα από το Insignia.
-
Jeep Wrangler 2.5 βενζίνη. Βαρύ, αργό, χοροπηδάει σαν κατσίκι (είναι βασικά), θέλει ένα φορτηγό της BP από πίσω του να το ακολουθεί, καθόλου χώρους, κακή ποιότητα εσωτερικού (παρόλο που ήταν η Full έκδοση με δέρμα κ.τ.λ.) για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Πιστεύω ότι έχει νόημα ΜΟΝΟ εάν κάποιος κάνει πραγματικά OFF Road διαδρομές αλλιώς είναι το πιο ακριβό και άχρηστο αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράσει κάποιος.
-
Πολυ επιγραμματικες και σχετικα κοινες-κοινοτυπες οι διαπιστωσεις σου. Ουσιαστικα μια πρωτη επαφη-εντυπωση παρουσιαζεις.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολυ επιγραμματικες και σχετικα κοινες-κοινοτυπες οι διαπιστωσεις σου. Ουσιαστικα μια πρωτη επαφη-εντυπωση παρουσιαζεις.Είσαι αυστηρός ρε φίλε! Ελπίζω να μην είσαι καθηγητής-δάσκαλος!!
-
VW Passat 1600cc FSI του 2007 με 115 άλογα κ 63.000 πραγματικά χιλιόμετρα.
Το αμάξι είναι του πατέρα μου κ σε κατάσταση βιτρίνας.
Τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιεί ελάχιστα καθώς έχει μηχανή για τις περισσότερες μετακινήσεις σε επαρχιακή πόλη που το 4.70 μέτρων VW δεν τον βολεύει καθόλου.Για τη σχεδίαση ισχύει ό,τι για τα περισσότερα vw: Συντηρητικές γραμμές αν κ το αμάξι είναι πολύ καλύτερο από τον προκάτοχό του. Αμάξι στο οποίο φαντάζομαι οδηγό τον 70χρονο πατέρα μου κ όχι κάποιον πολύ νεότερο...Άλλωστε αυτός ήταν κ ο λόγος που δεν δέχτηκα την ανταλλαγή που μου πρότεινε ο πατέρας μου με το corolla που είχα προτού αγοράσω τη 'μπέμπα'.
Για τους χώρους δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς. Η καμπίνα είναι τεράστια, οι χώροι για τους πίσω επίσης, το πορτ παγκάζ μεγάλο αν κ επίμηκες. Τα υλικά στην καμπίνα πολύ προσεγμένα, αλλωστε μιλάμε για αμάξι που είχε κοστίσει 25k πριν από 10 χρόνια. Τα καθίσματα πολύ καλά κ άνετα με καλή πλευρική στήριξη. Το αμάξι μου φαινεται χαμηλό...κ ξαναθυμήθηκα γιατί ήθελα SUV όταν δοκίμασα να μπω αλλά κ να βγω...Ένιωθα σαν να σηκώνομαι από κρεβάτι κ βάλε...
Το τιμόνι έχει συμπαθητική πληροφόρηση κ είναι σχετικα άμεσο. Σε ανοιχτό δρόμο το αμάξι είναι στο στοιχείο του. Ακόμη κ με 180-200 χλμ είναι ακλόνητο. Ακόμη κ σε στροφές κρατά καλά κ δεν γέρνει πάρα πολύ.
Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή κ απορροφά τις κακοτεχνίες του δρόμου υποδειγματικά.
Στην πόλη όμως δεινοπαθεί κ είναι πραγματικά δύσκολο να το κουμαντάρεις σε στενά σημεία κ σχεδόν ακατόρθωτο να το παρκάρεις αν δεν βρεις πολύ χώρο, αφού θες πάνω από 5 μέτρα θέση στάθμευσης!
Η ηχομόνωση είναι καλή, αλλά ο κινητήρας ακούγεται μόλις ζοριστεί λίγο. Τα 115 άλογα κ με 100άρα βενζίνη κρίνονται επαρκή. Το αμάξι τραβά συμπαθητικά, εμένα σίγουρα δεν μου αρκεί πια για να γούστα μου, αλλά σίγουρα η πλειοψηφία θα διαφωνεί μαζί μου. Θα ήθελα τουλάχιστον 35 άλογα ακόμη για τέτοιο αμαξωμα.Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στιβαρός, αλλά δεν μου εμπνέει απόλυτη σιγουριά, όπως άλλοι...
Το αμάξι δεν έχει βγάλει τίποτα ως τώρα κ ο πατέρας είναι σε δίλημμα να το σκοτώσει για ένα μικρότερο ή όχι εφόσον καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να καβαλά για πολύ ακόμη την 600άρα Honda που έχει. Κ εμείς τον πιέζουμε να τη δώσει για να μην έχουμε περιπέτειες από το πουθενά.
Συμπερασματικά, ένα πολύ προσεγμένο οικογενειακό αμάξι το Passat του 2007.
-
Φυσικα και να ΜΗ το σκοτωσει ,ιδιως αφου ειναι πρωτο χερι και απροβληματιστο. Ενα μεγαλο μειων εχει σαν αμαξι το συγκεκριμενο. Το μοτερ που δε κανει γι αυτα τα κιλα και αμαξωμα.. Πραγματικα. Ειχε 2.0 fsi γειτονας. Δε το προσεχε καθολου,ουτε καν εμφανισιακα, και ειχε ζητησει συμπιεστη κλιμασμου με κοστος που πονεσε (600αρα). Τιποτα αλλο ομως.
-
+1
Από τη στιγμή που πλέον δεν έχει αξία μεταπώλησης, είναι 1ο χέρι και δεν έχει εμφανίσει προβλήματα το παντρεύεσαι. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Φυσικα και να ΜΗ το σκοτωσει ,ιδιως αφου ειναι πρωτο χερι και απροβληματιστο. Ενα μεγαλο μειων εχει σαν αμαξι το συγκεκριμενο. Το μοτερ που δε κανει γι αυτα τα κιλα και αμαξωμα.. Πραγματικα. Ειχε 2.0 fsi γειτονας. Δε το προσεχε καθολου,ουτε καν εμφανισιακα, και ειχε ζητησει συμπιεστη κλιμασμου με κοστος που πονεσε (600αρα). Τιποτα αλλο ομως.Δεν μπορεί να πάει καν μέσα στο Αίγιο να ψωνίσει με το Passat. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παρκαρίσματος αν ξερεις την πόλη! Πρέπει να βρει λύση...
-
Ωπ!
Την αραζα Νικολεικα 15νθηρα ολοκληρα καλοκαιρια του '09-'10 και προς Τεμενη,Τρυπια,Ακολη,Νικολεικα καθε καλοκαιρι εστω για το μπανιο. Εχουνε γινει κατι καλες καταστροφες 15αυγουστο προς Levele και Aqua εκεινα τα χρονια Το γνωριζω αρκετα καλα το Αιγιο και προσωπικα δε βρισκω τη κατασταση τοσο ασχημη απο αποψη χωρου, μ εξαιρεση συγκεκριμενες συνοικιες που οντως τα πραγματα ειναι στενα αρκετα. Οι κεντρικες του αρτηριες ειναι σχετικα ανετες θεωρω. Αν μετακομισε εκει ενω ζουσε αλλου, καταλαβαινω τη διαφορα που μπορει να ενιωσε, αλλα και παλι δε θα το εδινα. -
Νικολέικα είμαι αυτή τη στιγμή - χωριό της μάνας - κ Ελίκη του πατέρα, όπου έχει η οικογένεια σπίτι
40 χρόνια έρχομαι καλοκαίρι εδώ...
Μέσα στην πόλη του Αιγίου είναι χαλια το παρκάρισμα. Σε ώρες αιχμής φρακάρουν τα πάντα. Για να πας για τα απαραίτητα - σούπερ μαρκετ κλπ με αμάξι δεν έχεις πού να σταθείς. Η μηχανή είναι μεγάλη ευκολία...
Αν ερθεις προς τα εδώ κερνάω καφέ!
Τόσα μπινελίκια έχουμε ανταλλάξει στο παρελθόν!! -
Τα παιδια που ειχαν τη Ρεμβη τα γνωριζα ,εκει την αραζα καθημερινα. Κοκοτη εμενα και Πορτο Ελικη για κανα καφεδακι σπανιοτερα. Και στο Προζυμουλη για τα πολεμοφοδια γυρνωντας πρωινες ωρες απο ανελεητες γυρες... Κρουασαν μπανανα-σοκολατα Ωραια καλοκαιρια
Με βαλες κι εψαχνα..
Αυγουστος του 2010 κλασσικα πριν κοιμηθω πρωι
Σ ευχαριστω για την προσκληση, ισως ειμαι προς τα εκει τελος του μηνα παλι! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα παιδια που ειχαν τη Ρεμβη τα γνωριζα ,εκει την αραζα καθημερινα. Κοκοτη εμενα και Πορτο Ελικη για κανα καφεδακι σπανιοτερα. Και στο Προζυμουλη για τα πολεμοφοδια γυρνωντας πρωινες ωρες απο ανελεητες γυρες... Κρουασαν μπανανα-σοκολατα Ωραια καλοκαιρια
Με βαλες κι εψαχνα..
Αυγουστος του 2010 κλασσικα πριν κοιμηθω πρωι
Σ ευχαριστω για την προσκληση, ισως ειμαι προς τα εκει τελος του μηνα παλι!Στη Ρεμβη δουλεύουν ανήψια μου, από το διπλανό - beach house - μαγαζί μόλις γύρισα!
Μέχρι 20/8 θα είμαι εδώ σε περίπτωση που περάσεις -
Δυσκολα για 20. 25 συγκεκριμενα προσπαθω να ξεκλεψω για να κανω ενα τριημερακι προς τα κει. Αν ειναι θα σου πω!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φυσικα και να ΜΗ το σκοτωσει ,ιδιως αφου ειναι πρωτο χερι και απροβληματιστο. Ενα μεγαλο μειων εχει σαν αμαξι το συγκεκριμενο. Το μοτερ που δε κανει γι αυτα τα κιλα και αμαξωμα.. Πραγματικα. Ειχε 2.0 fsi γειτονας. Δε το προσεχε καθολου,ουτε καν εμφανισιακα, και ειχε ζητησει συμπιεστη κλιμασμου με κοστος που πονεσε (600αρα). Τιποτα αλλο ομως.
Δεν μπορεί να πάει καν μέσα στο Αίγιο να ψωνίσει με το Passat. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παρκαρίσματος αν ξερεις την πόλη! Πρέπει να βρει λύση...
Ανταλλαγή με ένα μικρούλη.
Τις ίδιες βλακείες κάνουν οι μεγάλοι ! Πάνε και αγοράζουν μαούνες στα γεράματα όταν πια δεν έχουν και οικογενειακές υποχρεώσεις. (Με την ίδια λογική κάποιοι αγόρασαν και σπίτια μεγάλα όταν τα παιδιά τους είχαν μεγαλώσει και φύγει )
Έτσι και ο δικός μου πήρε το 2003 το 1.8 Mondeo και τώρα παίζει συγκρουόμενα και παροτι χωρίς κανένα τρακάρισμα το αμάξι είναι γύρω γύρω μάπα. Αν δεν ήταν απεριποίητο το σκεφτόμουν να του το πάρω όταν έδωσα το qq να του έκανα ένα γερό σέρβις, ένα ολικό βάψιμο και δερμάτινα μέσα μετά από βιολογικό, μαζί με ζάντες φιμέ και multimedia και να το είχα για το ταξιδιωτικό οικογενειακό αλλά βαρέθηκα όλη τη διαδικασία και με 114000 χλμ ούτε που ήξερα τι άλλο γα μπορούσε να βγάλει και να ταλαιπωρούμε! -
Δεν το έχει δώσει όμως.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έτσι και ο δικός μου πήρε το 2003 το 1.8 Mondeo και τώρα παίζει συγκρουόμενα και παροτι χωρίς κανένα τρακάρισμα το αμάξι είναι γύρω γύρω μάπα. Αν δεν ήταν απεριποίητο το σκεφτόμουν να του το πάρω όταν έδωσα το qq να του έκανα ένα γερό σέρβις, ένα ολικό βάψιμο και δερμάτινα μέσα μετά από βιολογικό, μαζί με ζάντες φιμέ και multimedia και να το είχα για το ταξιδιωτικό οικογενειακό αλλά βαρέθηκα όλη τη διαδικασία και με 114000 χλμ ούτε που ήξερα τι άλλο γα μπορούσε να βγάλει και να ταλαιπωρούμε!
Ναι βασικα θα ειχες πανω απο 10-12 χιλιαρικα στη τσεπη για εκδρομες που δε κανεις τωρα και αμαξι με καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το QQ
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Δεν το έχει δώσει όμως.Γιατί δεν το παίρνει κανεις/δεν μπορεί να ασχοληθεί να το πουλήσει και επειδή λόγω ασθένειας πάει με αυτό σουπερμάρκετ και σε κανα γιατρό. Θα του αρκούσε βέβαια για τη δουλειά αυτή ένα απλό μικρό χρέπι.
Εγώ και για αλλους λόγους δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα πια με τις μαλακιες των γονιών μου (δεν μπορω να συνεννοηθώ) όποτε δεν θα κάτσω να ασχοληθώ να πωληθεί. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Έτσι και ο δικός μου πήρε το 2003 το 1.8 Mondeo και τώρα παίζει συγκρουόμενα και παροτι χωρίς κανένα τρακάρισμα το αμάξι είναι γύρω γύρω μάπα. Αν δεν ήταν απεριποίητο το σκεφτόμουν να του το πάρω όταν έδωσα το qq να του έκανα ένα γερό σέρβις, ένα ολικό βάψιμο και δερμάτινα μέσα μετά από βιολογικό, μαζί με ζάντες φιμέ και multimedia και να το είχα για το ταξιδιωτικό οικογενειακό αλλά βαρέθηκα όλη τη διαδικασία και με 114000 χλμ ούτε που ήξερα τι άλλο γα μπορούσε να βγάλει και να ταλαιπωρούμε!
Ναι βασικα θα ειχες πανω απο 10-12 χιλιαρικα στη τσεπη για εκδρομες που δε κανεις τωρα και αμαξι με καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο το QQ
Και αντί για καινούργιο αμάξι θα είχα το αμάξι του πατέρα μου; ρε συ Χρήστο δόξα τω Θεω δεν έχω ακόμα ανάγκη να κάνω τέτοιες εκπτώσεις στη ζωή μου ούτε μου έλειψαν για να πάω διακοπές όσο μου επιτρέπει η δουλειά μου.
Άρα τα επιπλέον λεφτά σίγουρα δεν θα τα έτρωγα σε εκδρομές αλλά πιθανότερα σε φόρους [emoji1]
Το mondeo ήταν ένα καλό αμάξι και πριν πάρω το rav το σκεφτόμουν να το πάρω (ειδικά τότε που θα άλλαζε το μοντέλο το είχαν καο σούπερ φορτωμένο) αλλά η σκέψη και μόνο να πάρω το ίδιο αμάξι με τον πατέρα μου με ξεκαυλωνε.
Μετά έμπλεξα με τα περίπτερα που λες και εσυ και δεν μπορω να κατέβω !
Πρόσφατα το είχα σκεφτεί επειδή πουλώντας το qq έλεγα να μην πάρω καν άλλο μεγάλο αμάξι (κάνω λίγα χιλιόμετρα με το εκάστοτε μεγάλο) και 2-3 φορές το χρόνο να χρησιμοποιώ αυτό αν υπήρχε ανάγκη. Μετά το σκέφτηκα ορθολογικά (δες παραπάνω ανάγκες να το ίσιωσω και με ερωτηματικό πάντα αν αξίζει να χώνεις σε παλιά αμάξια) σκέφτηκα και την αδυναμία συνεννόησης με τον πατέρα μου και τον άφησα στη μαλακια του (μόνο μην σκοτώσει κανένα με τη μαούνα και τρέχουμε, ειδάλλως ας το βαρέσει από παντού) -
Μα ακριβως επειδη δε χρειαζεσαι καν μεγαλο αμαξι ,αν και αρνεισαι να το καταλαβεις ή παραδεχτεις, αξιζε η παραπανω κινηση. 2-3 ταξιδια το χρονο ειναι αστεια αναγκη για suv που δε παταει καν χωμα και μονο σκεφτεσαι τη μεταπωληση του Για ποιους φορους μιλας τωρα δε γνωριζω... Αν λες για τα 100e παραπανω τελη το χρονο γιατι με το τεκμηριο αποκλειεται να χεις προβλημα ,να σου θυμισω τι ειναι 100e μπροστα στα λεφτα που κανει ενα νεο αμαξι. Τεσπα δεν εχω να πω κατι περαιτερω αλλωστε στα ισα σου χω πει οτι σε θεωρω εντελως ανοικονομητο στις επιλογες σου. Δικαιολογιες για ν αλλαξει ο καθενας μας αμαξι υπαρχουν απειρες και ειναι κατανοητο και ωραιο να μου πεις '' Εγω γουσταρω ν αλλαζω αμαξι, να χω νεο ανα 3ετια να ευχαριστιεμαι'' αλλα οχι οτι εχουν και πολυ λογικη αυτα που κανεις
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τις ίδιες βλακείες κάνουν οι μεγάλοι ! Πάνε και αγοράζουν μαούνες στα γεράματα όταν πια δεν έχουν και οικογενειακές υποχρεώσεις!
Το ακριβώς αντίθετο έκαναν οι δικοί μου. Όταν πλέον κατάλαβαν ότι κυκλοφορούν οι δύο τους μόνο το ζευγάρι 'ξεφορτωθηκαν' το Primera και έγινε 2αρι Mazda μαζί με το παλιό Micra. Μικρό βολικό στην πόλη και αξιοπρεπές σε κοντινά ταξίδια και πιο ευκολοδηγητο.
Μάλιστα λέει ότι κακώς δεν πήγε σε μικρό από την στιγμή που τα παιδιά είχαμε δικα μας... -
Για φόρους εννοώ τους φόρους εισοδήματος, εφκα κλπ που αυξήθηκαν φέτος κατακόρυφα.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να έχω νέα πραγματα εφόσον τα αντέχω. Προσέχω τη μεταπώληση για να μπορω να συντηρώ την καυλα νου αυτή.
Για το ανοικονομητος το δέχομαι εφόσον έχω και αλλάζω μεγάλο αμάξι με πολύ χρήση συχνά αλλά όλα τα deals δεν ήταν καθόλου κακά και στο έχω εξηγήσει. Αν δεν ήταν καλά deals δεν θα τα είχα κάνει γιατί σιχαίνομαι να μου πιάνουν τον κολο!
Εννοείται παντως ότι αμάξι μεταχειρισμένο ποτε ακόμα και οικογενειακό που το ξέρω. Αν δεν το ανέτρεψα οικονομικά θα προτιμούσα να πάω με το ΚΤΕΛ ή να νοικιάζω μολονότι συνήθως κάνω τόσο καλή εκμετάλλευση χώρου και αποσκευών που τελικά δεν μου και τόσο απαραίτητοι οι χώροι.
Πχ έχουνε έρθει οικογενειακώς σε νησί για 10 μέρες και χώρεσαν ολα άνετα στο 108 ....
Οδήγησα....