-
Θα ήθελα τη γνωμη οποιων γνωριζουν για καλά ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα.
Για να μην παρεξηγηθω να διευκρινήσω ότι αντικειμενικοι λόγοι που εχουν να κανουν με την κακη ποιοτητα των δημοσιων της περιοχής μου ( θεματα ασφαλειας στο σχολειο, αδιαφοροι καθηγητες, προβληματικα παιδιά με επικίνδυνες συμπεριφορες και πολλα κοινωνικα προβλήματα) με αναγκαζουν να στραφώ σε αναζητηση ιδιωτικου γυμνασιου.
Δε με ενδιαφέρει η μοστρα κι η φιγουρα, ουτε τι ρουχα φοραει ο διπλανος, ουτε τι αυτοκίνητο οδηγει ο ταδε κι ο δείνα. Τα ξερω δυστυχως και τα προβληματα υων ιδιωτικων. Ομως για μενα τωρα αναγκαστικα προεχει η ασφαλεια και τουλάχιστον να γινεται το μαθημα και να μη με τρωει ολη μερα το αγχος τι γινεται με το παιδι στα διαλείμματα.
Απο ενα ψαξιμο που εκανα εχω επιλεξει ανάμεσα σε Αρσάκειο και Λεοντειο. Θα ήθελα καποιος που εχει πρόσφατη εμπειρια απο αυτα τα δυο να μου δωσει πληροφορίες. Με ενδιαφερει βασικα αν γινεται καλη δουλεια σε ξενες γλώσσες, πληροφορική και θετικη κατευθυνση γιατι ο μικρος εχει κλιση προς τα εκει. Θελω ενα σχολειο με οσο γινεται καλυτερο κλιμα, λιγότερες κλικες και ψωνια, αξιοκρατια και οχι περιττα φρου φρου για να ανεβαινουν οι τιμες κι η κοροιδια των γονιων.
Ευχαριστώ προκαταβολικα για τη βοηθεια! -
Για να μην παρεξηγηθω να διευκρινήσω ότι αντικειμενικοι λόγοι που εχουν να κανουν με την κακη ποιοτητα των δημοσιων της περιοχής μου ( θεματα ασφαλειας στο σχολειο, αδιαφοροι καθηγητες, προβληματικα παιδιά με επικίνδυνες συμπεριφορες και πολλα κοινωνικα προβλήματα) με αναγκαζουν να στραφώ σε αναζητηση ιδιωτικου γυμνασιου.
Δε με ενδιαφέρει η μοστρα κι η φιγουρα, ουτε τι ρουχα φοραει ο διπλανος, ουτε τι αυτοκίνητο οδηγει ο ταδε κι ο δείνα. Τα ξερω δυστυχως και τα προβληματα υων ιδιωτικων. Ομως για μενα τωρα αναγκαστικα προεχει η ασφαλεια και τουλάχιστον να γινεται το μαθημα και να μη με τρωει ολη μερα το αγχος τι γινεται με το παιδι στα διαλείμματα.
Απο ενα ψαξιμο που εκανα εχω επιλεξει ανάμεσα σε Αρσάκειο και Λεοντειο. Θα ήθελα καποιος που εχει πρόσφατη εμπειρια απο αυτα τα δυο να μου δωσει πληροφορίες. Με ενδιαφερει βασικα αν γινεται καλη δουλεια σε ξενες γλώσσες, πληροφορική και θετικη κατευθυνση γιατι ο μικρος εχει κλιση προς τα εκει. Θελω ενα σχολειο με οσο γινεται καλυτερο κλιμα, λιγότερες κλικες και ψωνια, αξιοκρατια και οχι περιττα φρου φρου για να ανεβαινουν οι τιμες κι η κοροιδια των γονιων.
Δε γνωρίζω για Αρσάκειο εγώ τελείωσα Λεόντειο νέας Σμύρνης , όπως και πολλα μέλη της οικογένειας μου, και αν ειχα τωρα παιδιά εκει θα τα έστελνα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Δε γνωρίζω για Αρσάκειο εγώ τελείωσα Λεόντειο νέας Σμύρνης , όπως και πολλα μέλη της οικογένειας μου, και αν ειχα τωρα παιδιά εκει θα τα έστελνα.Sent from my iPad using Tapatalk
Πότε τελείωσες;
Για ποιους λογους θα ξαναεπελεγες τη Λεόντειο; διαβαζω καπου ότι δεν ειναι αυτο που ηταν καποτε...Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
Η αδερφή μου ήταν στο Αρσάκειο Ψυχικού παλιά το 2000 και υπήρχαν αρκετά ψώνια. Φαντάζομαι στο Λεόντειο λιγότερα;
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Η αδερφή μου ήταν στο Αρσάκειο Ψυχικού παλιά το 2000 και υπήρχαν αρκετά ψώνια. Φαντάζομαι στο Λεόντειο λιγότερα;Τα ψωνια παλευονται καπως...το πρόβλημα είναι το διδακτικο προσωπικο τι κανει... υπαρχει ενα τουλάχιστον μετριο προς καλο δυναμικο καθηγητών στη Λεοντειο; ακουσα οτι εχει πεσει πολυ σε σχεση με αυτο που ηταν καποτε! Δε θελω το παιδί να εισπράττει κλιμα ωχαδερφισμου και..κακως εννουμενου δημόσιου απο τους καθηγητες .
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
Η Λεοντειος εχει εναν θρησκευτικο-οικογενειακο χαρακτηρα που δυσκολα βρισκεις σε αλλα σχολεια.
Δεν ειναι τυχαιο ποσες γενιες μελων οικογενειων εχουν τελειωσει τα σχολεια αυτα.Αν θες ενα περιβαλλον σωστο, σοβαρο, που το παιδι σου δε θα χανει μαθηματα και δε θα κανει κοπανες οσο εσυ 'κοιμασαι', εισαι σε καλο δρομο. Οχι δεν ειναι σχολειο με 'ψωνια' , οταν μαλιστα ημουν εγω φοιτουσαν και παιδια 2 'μεγαλων οικογενειων' που παρα τα πολλα τους €€€ δε πηγαν σε κανα Γειτονα, αλλα ηρθαν εκει κι ηταν μια χαρα απλά παιδια, φιλοι με ολους.
Δε θα βρεις τιποτα τεραστιες εγκαταστασεις (θα προτιμουσα μεγαλυτερο προαυλιο σε γυμνασιο-λυκειο) αλλα για τ λεφτα που δινεις το ολο πακετο ειναι σωστο.
Τωρα καθηγητες καλους σε ολα πουθενα δε θα βρεις. Εγω τελειωσα πριν 10 χρονια απο τοτε καποιοι εχουν φυγει καποιοι συνεχιζουν... Καποιοι ηταν μετριοι καποιοι καλοι.
Αλλα σου λεω...το 100% δε το βρισκεις πουθενα. Και στα πανεπιστημια ακομα υπαρχουν πολυ καλοι και @@@ καθηγητες..
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Η Λεοντειος εχει εναν θρησκευτικο-οικογενειακο χαρακτηρα που δυσκολα βρισκεις σε αλλα σχολεια.
Δεν ειναι τυχαιο ποσες γενιες μελων οικογενειων εχουν τελειωσει τα σχολεια αυτα.Αν θες ενα περιβαλλον σωστο, σοβαρο, που το παιδι σου δε θα χανει μαθηματα και δε θα κανει κοπανες οσο εσυ 'κοιμασαι', εισαι σε καλο δρομο. Οχι δεν ειναι σχολειο με 'ψωνια' , οταν μαλιστα ημουν εγω φοιτουσαν και παιδια 2 'μεγαλων οικογενειων' που παρα τα πολλα τους €€€ δε πηγαν σε κανα Γειτονα, αλλα ηρθαν εκει κι ηταν μια χαρα απλά παιδια, φιλοι με ολους.
Δε θα βρεις τιποτα τεραστιες εγκαταστασεις (θα προτιμουσα μεγαλυτερο προαυλιο σε γυμνασιο-λυκειο) αλλα για τ λεφτα που δινεις το ολο πακετο ειναι σωστο.
Τωρα καθηγητες καλους σε ολα πουθενα δε θα βρεις. Εγω τελειωσα πριν 10 χρονια απο τοτε καποιοι εχουν φυγει καποιοι συνεχιζουν... Καποιοι ηταν μετριοι καποιοι καλοι.
Αλλα σου λεω...το 100% δε το βρισκεις πουθενα. Και στα πανεπιστημια ακομα υπαρχουν πολυ καλοι και @@@ καθηγητες..
Ευχαριστώ πολυ! Θα το λαβω σοβαρα υπόψη! Ουτως η αλλως, δε βλεπω και πολλους υποστηρικτες για το Αρσάκειο σε αυτό το νήμα...
-
Τίποτα φιλε μου μ να πας το δεις κι απο κοντά
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Από το νηπιαγωγείο έως και σήμερα η κόρη μου πηγαίνει στον 'Πλάτωνα'. Είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι τόσο από το περιβάλλον του σχολείου, όσο και από το επίπεδο των εκπαιδευτικών που δίδαξαν έως τώρα το παιδί μας. Του χρόνου η μικρή θα πάει στην έκτη του Δημοτικού. Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες το παιδί βρίσκεται σε Άριστο επίπεδο στα Αγγλικά και σε πολύ καλό στα Γερμανικά. Και αν για την πρώτη γλώσσα μπορούσαμε να την βοηθήσουμε τόσο εγώ όσο και η μητέρα της, στα Γερμανικά όλη η δουλειά είναι του σχολείου. Οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλά επίπεδα που εγώ σαν μαθητής ποτέ δεν έζησα. Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στον τρόπο που βλέπουμε το σχολείο ή που το σχολείο αντιμετωπίζει το παιδί μας, η μικρή δίχως άλλο θα αποφοιτήσει από εκεί. Η ασφάλεια που νιώθουμε όταν την αφήνουμε εκεί είναι σαν να την έχουμε αφήσει σε πολύ δικούς μας ανθρώπους. Το μόνο που μας τρομάζει είναι πως λόγω της καλής φήμης που απέκτησε το σχολείο τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών και των τμημάτων και ίσως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σε βάρος της ποιότητας παροχής υπηρεσιών του. Στον Πλάτωνα φοιτούν αρκετά παιδιά που και οι γονείς τους ήταν επίσης μαθητές εκεί. Στο σχολείο συναντιούνται κόσμοι από όλες τις κοινωνικές ομάδες και βαλάντια και άγνωστοι μεταξύ αγνώστων έως πασίγνωστοι από τους χώρους του αθλητισμού ή της τέχνης. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιπλέον δραστηριοτήτων πέρα των επιβεβλημένων από το νόμο. Μόλις πριν τρεις εβδομάδες η ομάδα της κόρης μου κατέκτησε το χρυσό σε Πανελλήνιους αγώνες που διεξήχθησαν στο κλειστό του Ταεκβοντο στο Φάληρο και ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες από όλη την χώρα. Το σχολείο επίσης μετέχει σε πολλά προγράμματα του εξωτερικού ενώ πολλοί μαθητές του επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε καταξιωμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Δεν είναι το καλύτερο, ούτε το φθηνότερο, ούτε το ακριβότερο. Είναι ένα καλό σχολείο που τουλάχιστον στην αρχή το προτιμήσαμε για οικονομικούς λόγους καθώς ο διακαής πόθος μας ήταν η Εράσμειος σχολή όπου αν και το παιδί έγινε δεκτό τα δίδακτρα ήταν ολίγον τσουχτερά. Τελειώνοντας να σου πω φίλε μου πως όσο καλό και να είναι ένα σχολείο από μόνο του τίποτε δεν μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί που δεν επιθυμεί να προοδεύσει. Το συγκεκριμένο σχολείο πάντως δίνει πολλά ερεθίσματα. Δεν είναι λίγα τα βράδια ή τα ΣΚ που περάσαμε εκεί για διάφορες δραστηριότητες των παιδιών ενώ οι γονείς γίναμε τουλάχιστον στην τάξη της κόρης μου ένα μεγάλο αγαπημένο παρεάκι.
-
Μεταξύ των 2 σχολείων που κοιτάς, σαφώς πολύ καλύτερη η Λεόντειος. Το Αρσάκειο πλέον είναι απλά ένα καλό δημόσιο.
-
Ένα πολύ πολύ καλό σχολείο που δεν είναι από τα πιο γνωστά, mainstream, όπου οι γονείς κάθονται στην Μύκονο και συζητάνε για το που στέλνουν τα παιδιά τους(βλέπε κολλέγια, μωραϊτες κτλπ) είναι η Εράσμειος Ελληνογερμανική σχολή.
Είναι κοντά στoν Πλάτωνα στα Γλυκά νερά.
Δηλαδή εγώ έχοντας πάει εκεί και έχοντας εμπειρία από φίλους σε άλλα ιδιωτικά, θέλω να σου πω ότι είναι σχολείο που περισσότερο κοιτάει την ουσία και όχι την Λεζάντα.
Και δεν θα διστάσει να διώξει τον οποιονδήποτε μαθητή, όποιοι και να είναι οι γονείς του, αρκεί να μην χαλάσει η ομοιογένεια.
Γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι διευθυντές ιδιωτικών σχολείων έχουν καταντήσει να είναι μάνατζερ-p.r και όχι καθηγητές... -
InsaneDriver είσαι πράγματι πολύ τυχερός που πήγες σε τέτοιο σχολείο. Όπως έγραψα παραπάνω το οικονομικό ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν πήγα εκεί την κόρη μου επιλέγοντας τελικά τον Πλάτωνα.
-
Οι γονείς μου κάνανε κυριολεκτικά το σκατό τους παξιμάδι...με τεράστιες θυσίες που πολλές φορές τα φέρνανε πραγματικά δύσκολα βόλτα.
Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σχολεία και στην ουσία συγκρίνουμε λεπτομέρειες...
Οπότε ανάλογα με το προφίλ τους οι γονείς και τα θέλω τους, καλούνται να επιλέξουν το ανάλογο σχολείο.Δεν ξέρω βέβαια τι χρεώνουν πλέον τα ιδιωτικά αυτά γιατί εγώ τελείωσα το 2002.
Αν δε βαριέσαι και ξέρεις, δώσε μια εικόνα. -
Όσα έχουν αναφερθεί παίζουν από 8 και πάνω χιλιάρικα ετησίως. Αν κρίνω από αυτά που βλέπω , τα αξίζουν και με το παραπάνω. Ξέρω πως κάποιοι θα στεναχωρηθούν αλλά σε πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία δεν υπάρχουν μόνο εικόνες του Χριστού αλλά και ολόκληρες μικρές εκκλησίες. Όσο για την προσευχή γίνεται κανονικά δίχως να θεωρείται πως φέρνει σε δύσκολη θέση κάποιους. Τα παιδιά μέσα στην Εράσμειο, τον Πλάτωνα και αλλού μπορούν να ασχοληθούν με την μουσική, το θέατρο, την κολύμβηση, τον στίβο, ομαδικά αθλήματα κλπ. Τόσο η Εράσμειος όσο και ο Πλάτωνας έχουν κανονικότατα αστεροσκοπεία και μάλιστα έχω βρεθεί σε αξιόλογες βραδιές παρατήρησης. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες και δυστυχώς για κάποιους υπάρχει συνολική αλλά και επιμέρους βαθμολογία για το άτομο και την ομάδα που ανήκει. Υπάρχουν και πολλά άλλα που κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ξεχωριστά και να αποκτούν αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση. Και φυσικά υπάρχει η εννοια της Αριστείας, της αναγνώρισης που τόσο πολύ ξενίζει κάποιους τελευταία.
-
Εμείς το σκεφτήκαμε για Πλάτωνα, μιας που είναι σχεδόν κυριολεκτικά δίπλα μας, αλλά καθώς έχουμε δύο παιδιά, θα έπρεπε να τα γράψουμε και τα δύο. Με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ανελαστικό πάγιο της τάξης των 12500€ κατ'έτος και για τα δύο μαζί (με την σχετική έκπτωση που δίνει ο Πλάτωνας για παιδιά της ίδιας οικογένειας). Ποσό που δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε, και παρόλο που έχω προσωπική άποψη από τις εγκαταστάσεις, τις δυνατότητες και τα προγράμματα του Πλάτωνα και το προσπαθήσαμε όσο δεν πάει, τελικά αναγκαστικά γράψαμε και τα δύο παιδιά στα δημοτικά σχολεία.
-
Δίκιο έχεις Αντώνη. Και εμάς δεν μας περισσεύουν αλλά όταν στην καλύτερη επιστρέφουμε στο σπίτι μετά τις 17:00 τα ολοήμερα δημόσια έως και τις 15:00 είναι ανέκδοτο. Από εκεί και μετά γλιτώνουμε τα έξοδα και λοιπές μετακινήσεις από και προς σε φροντιστήρια, χορούς κλπ. Με εξαίρεση το μπασκετάκι όπου η μικρή είναι σε ομάδα όλα τα υπόλοιπα (μουσική, χορός φροντιστήριο, Θέατρο, παιχνίδι κλπ γίνονται μέσα στο σχολείο και φυσικά η μεταφορά του παιδιού από το Σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο γίνονται με σχολικό. Επίσης δεν είναι λίγο πράγμα να υπάρχει μόνιμα εντός του σχολείου νοσοκόμα και περιστασιακά επίσκεψη από συνεργαζόμενους γιατρούς παιδοψυχολόγους κλπ. Από εκεί και μετά υπάρχουν λίγες φωτεινές εξαιρέσεις δημόσιων σχολείων που ακόμη σχετικά αξίζει να πάνε κάποιοι τα παιδιά τους. Παράδειγμα αποτελεί το μουσικό Παλλήνης που ξεφεύγει από τον μέσο όρο των Δημόσιων σχολείων και για το οποιο έχω ακούσει καλά λόγια.
-
Χρήματα δεν περισσεύουν σε κανένα μας δυστυχώς αυτους τους καιρούς! Δυστυχώς, αρκετα δημοσια σχολεία ειναι επιεικώς απαραδεκτα κι η αδιαφορία των εκπαιδευτικών πλήρης. Από την αλλη πλευρά , ουτε και στα ιδιωτικά εξυπακούεται ότι τα λεφτα σου θα πιασουν τόπο καθως ειναι κοινο μυστικό οτι ολοι κανουν παράλληλα φροντιστήρια. Ειναι εξοργιστικό αυτο που συμβαίνει στην Ελλάδα εδω και πολλα χρονια τωρα : οι γονεις να πρέπει να ματωνουν στα ιδιωτικα και στην παραπαιδεία και μετα να βγαινουν τα παιδια στην ανεργια...
-
Κανεος δε ξερει πως θα εξελιχθει το παιδι. Φυσικα και ισχυει αυτο που εγραψες πολλοι σε ιδιωτικα πατωνουν και αλλοι σε δημοσια διαπρεπουν.
Αλλα δε μπορεις να το προβλεψειςΠηγαινοντας το παιδι σου σ ενα καλο σχολειο ξερεις οτι θα εχει ενα σωστο περιβαλλον, καθαρο, προσεγμενο, ασφαλες.
Ξερεις οτι δε θα ειναι ξεφραγκο αμπελι, οτι δε θα παγωνει στις αιθουσες το χειμωνα κι οτι δε θα χανει μαθηματα με απεργιες-καταληψεις.
Και οτι οι καθηγητες θα ελεγχονται και δε θα κανει ο καθενας τα δικα του.Η μητερα μου ηταν χρονια καθηγητρια σε δημοσια, εχουμε φιλους καθηγητες κλπ. Ολα αυτα αποτελουν αντικειμενικες αληθειες.
Ειναι δυσκολο να βρεις καλο δημοσιο και βεβαια δε μπορεις να το επιλεξεις -εκτος κι αν εχεις τα 'κονε'.Δινω λοιπον στο παιδι μου οσο το δυνατον καλυτερο περιβαλλον και εφοδια κι απο εκει και περα εξαρταται και απο το ιδιο ποσο θελει να δουλεψει και τι κλιση εχει.
Προτάσεις για ιδιωτικά σχολεία