-
Το συγκεκριμένο περιστατικό δε νομίζω να το είχα ξανα αναφέρει, μιας και συνέβει μέσα στην περασμένη εβδομάδα. Η αντιπροσωπεία δεν είναι η ΑΝΟΡ, αλλά μια επαρχιακή. Και για την ΑΝΟΡ πάντως δεν άκουσα τα καλύτερα. Είχα διαβάσει παράπονα κατόχου Duster, ενώ και γνωστός μου με QQ, έκλεισε ραντεβού για να του αλλάξουν τακάκια και δαγκάνες (το επίσης γνωστό θέμα με τον μεταλλικό θόρυβο στο φρενάρισμα) και αφού τον άφησαν να περιμένει 2 ώρες, τον ενημέρωσαν ότι τους είχαν στείλει λάθος ανταλλακτικό, του ξανά έβαλαν τα ίδια και τον έδιωξαν...
Γενικά φαίνεται να έχουν ένα θέμα οι αντιπροσωπείες της Nissan.
Στον Θεοχαράκη που πήγα μια φορά για να μου τσεκάρουν το start stop που εμφάνιζε error, χρειάστηκε να περιμένω 2 1/2 ώρες, για να μουν πουν ότι όλα ΟΚ (τελικά δεν ήταν, μιας και 3 μήνες μετά έμεινα από το γνωστό πρόβλημα της μπαταρίας). Έβαλαν επίσης προληπτικά μια υφασμάτινη ταινια στον αεραγωγό του φίλτρου αέρα, το οποίο πρακτικά δεν έκανε τίποτα, μιας ο γνωστός συντονισμός στο ρελαντί έκανε την εμφανισή του στο QQ κανένα δίμηνο αργότερα. Τελικά το δίορθωσα μόνος μου, κάνοντας το γνωστό κόλπο με την βίδα.
-
Αμάξι που πουλάει πολύ αλλά χάνει στο after sales. Τουλάχιστον στην Αθήνα είναι 2-3 καλοί εξουσιοδοτημένοι που παλεύουν.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αμάξι που πουλάει πολύ αλλά χάνει στο after sales. Τουλάχιστον στην Αθήνα είναι 2-3 καλοί εξουσιοδοτημένοι που παλεύουν.Στέφανε καλό θα ήταν να τους αναφέρεις.
Μπορεί να βοηθηθούν κάποιοι συμφορουμιτεςΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Υπάρχουν και τα εξειδικευμενα φορα όπου γίνεται εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή έμπειριων όχι απλά name dropping που δεν ξέρω και αν οκ και τους κανόνες του παρόντος φορούμ
-
Εάν σε κάποιο συνεργείο είσαι ευχαριστημένος δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην αναφέρεται. Προσωπικές εμπειρίες μεταφέρουμε.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν είχες δηλώσει την αλλαγή ιδιοκτήτη; Εγώ τους πήρα και τηλέφωνο και τους έδωσα τα στοιχεία του νέου για να μην με ενοχλούνΌχι και κακός, πρέπει να τον βρω τώρα να τον ειδοποιήσω!
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Δεν είχες δηλώσει την αλλαγή ιδιοκτήτη; Εγώ τους πήρα και τηλέφωνο και τους έδωσα τα στοιχεία του νέου για να μην με ενοχλούν
Όχι και κακός, πρέπει να τον βρω τώρα να τον ειδοποιήσω!
Έχει στις τελευταίες σελίδες του manual οδηγίες και μια φόρμα για αποστολή στοιχείων .
-
Γράφω εδώ σαν κάτοχος του μοντέλου, αν και το συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι καινούργιο θέμα και σίγουρα αφορά όλα τα αυτοκίνητα, ελπίζοντας να προλάβω το κακό σε κάποιους.
Αποφάσισα να αγοράσω ένα αρωματικό δεντράκι, το οποίο και κρέμασα από το δεξί κουμπί του nissan connect (το zoom στους χάρτες). Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, ένα βράδυ το πετάω γιατί έφυγε η μυρωδιά και την άλλη μέρα διαπιστώνω ότι το σημείο που ακουμπούσε το αρωματικό (αναφέρομαι στο πλαστικό πλαίσιο γύρω από το a/c ) έχει καεί ολόκληρο στη γωνία δεξιά, σαν να θρυμματίστηκε από χτύπημα σφυριού.
Καταλαβαίνετε τι φρίκη έφαγα, στην αρχή μη μπορώντας να συνειδητοποιήσω πως έγινε κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα τα απίστευτα, μέχρι να καταλάβω ότι ευθύνεται το αρωματικό δεντράκι, το οποίο με τη χημικούρα που έχει πάνω και προφανώς την έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο, μου έκαιγε σιγά σιγά το πλαστικό από πίσω.
Δεν θα σταθώ στο αν είναι ή όχι ευαίσθητο το συγκεκριμένο πλαστικό. Για μένα πιο τρομακτικό είναι οι κ@λο χημικούρες που έχουν αυτά όλα τα αρωματικά που βάζουμε μέσα στο αμάξι.
Να αναφέρω ότι τα παιδιά στο service μου αντικατέστησαν το πλαίσιο εντός εγγύησης και μου ανέφεραν όταν τους είπα ότι ίσως είναι καλύτερα να έχεις τα αρωματικά που μπαίνουν στους αεραγωγούς με το υγρό, ότι τους έχει πάει αυτοκίνητο, το οποίο σε φρενάρισμα έφυγε το αρωματικό και χύθηκε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ο οποίος δεν το κατάλαβε επιτόπου, το χτύπησε και αυτό η ζέστη και του έκαψε όλο το ντουλαπάκι και ότι άλλο πλαστικό βρήκε (άλλο μοντέλο όχι qashqai).
-
Έτσι γίνεται.
Και γω το έχω πάθει σε ένα πλαστικό γύρω απο τον λεβιέ του σασμάν μιας και εκεί ακούμπαγε για κανα 2μηνο. -
Σημερα μπηκα σε Tucson και στεναχωρηθηκα κι αλλο. Απο Σερβια το αμαξι μοντελο 2015 με αρκετα χλμ. Υπεροχη σχεδιαση...στιβαρο βαρυ θα ελεγα με ανετη οδηγηση τιμονι που κοβει κ ωραιο πατημα...σχεδον σαν του QQ
Εσωτερικο...καλο τπτ τρελο σε ποιοτητα . Αλλα ...αλλα αλλα : Ολα βιδωμενα ολα στιβαρα ολα αρμονικα και στη θεση τους.
Και λες ενα ΓΙΑΤΙ ρε γαμωτο....
Τλπ...αυτα βλεπω και.....:-/Στάλθηκε από το Lenovo P1a42 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
*Η Nissan ανακοίνωσε πλήρη στοιχεία για το αναβαθμισμένο Qashqai. Οι αλλαγές που φέρει είναι πολλές, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε τεχνολογία και εξοπλισμό, 3,5 χρόνια μετά το λανσάρισμά του.
Εξωτερικά, το Qashqai απέκτησε πιο πολυτελή και δυναμική εικόνα και διακρίνεται από τα νέα σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, την ανασχεδιασμένη μάσκα «V-motion» και τους νέους προφυλακτήρες εμπρός - πίσω. Το μήκος του αυξήθηκε κατά 17 χιλιοστά 4.394 χλστ. από 4.377 χλστ., ενώ το ύψος (1.595 χλστ.) και το πλάτος (1.806 χλστ.) παρέμειναν αμετάβλητα. Στην γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων του ανανεωμένου Qashqai προστέθηκαν δύο νέες αποχρώσεις Vivid Blue και Chestnut Bronze, ενώ προστέθηκαν και νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου διαμέτρου 17, 18 και 19 ιντσών.Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στο νέο, μικρότερο και πιο μοντέρνου σχεδιασμού τιμόνι (ίδιο με εκείνο του νέου Nissan Micra). Επιπλέον, έχει βελτιωθεί το φινίρισμα στους αεραγωγούς και στις χειρολαβές των θυρών και προστέθηκε η νέα κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Tekna+ με δερμάτινο σαλόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, ηχοσύστημα της Bose κ.λπ.
Οι μηχανικοί της Nissan έκαναν και κάποιες βελτιώσεις στις αναρτήσεις για καλύτερη οδική συμπεριφορά και αίσθηση από το τιμόνι. Στο ανανεωμένο Qashqai τοποθετήθηκαν νέα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκοί μεγαλύτερης διαμέτρου. Επιπλέον η ηχομόνωση ενισχύθηκε με επιπλέον υλικά στο εσωτερικό των θυρών και των θόλων των τροχών και με πιο παχύ κρύσταλλο στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
Για πρώτη φορά τοποθετείται και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, μέσω του οποίου ελέγχεται το τιμόνι, το πεντάλ του γκαζιού και η πέδηση σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, βασιζόμενο στα συστήματα Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP).
Στην γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνονται τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Αυτά είναι τα βενζίνης 1.2 λτ. 115 PS, 1.6 λτ. 163 PS και τα ντίζελ 1.5 λτ. 110 PSκαι 1.6 λτ. 130 PS (η μόνη έκδοση με 4κίνηση). Το λανσάρισμα του ανανεωμένου Qashqai θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιούλιο.*
Πηγή

-
Ωραίο χρώμα αυτό το κόκκινο στις φωτογραφίες
-
Ελπίζω να αναβαθμίστηκε ουσιαστικά (και πρακτικά) η ποιότητα κατασκευής.
ΥΓ: Το κόκκινο πρέπει να είναι το Magnetic Red, το οποίο υπάρχει και στο υφιστάμενο. Νέα προσθήκη χρωμάτων (εκτός των 2 μεταλλικών) είναι και το ΜΗ μεταλλικό Flame Red.
-
-
Γνωρίζει κανείς μετά από πόσο καιρό πρέπει ένα καινούργιο αυτοκίνητο να βγάζει κάρτα καυσαερίων;
Εγώ θεωρούσα (λάθος μου) ότι πρέπει να έχει το αυτοκίνητο κάρτα καυσαερίων από την χρονιά και μετά που θα περάσει πρώτη φορά ΚΤΕΟ, 4 χρόνια δηλαδή μετά την αγορά.Συζητώντας προχθές με έναν γνωστό μου, μου ανέφερε πως μιας και έχω ήδη πάνω από δύο χρόνια το QQ, θα έπρεπε ήδη να έχω κάρτα καυσαερίων και πως αν με ελέγξουν θα έχω πρόστιμο, κάτι που επιβεβαίωσα στην πορεία.
Η απορία μου είναι, τα ζώ@ στην αντιπροσωπεία που πήγα το QQ για έλεγχο πέρσι και φέτος, δεν θα έπρεπε να με ενημερώσουν και να εκδώσουν την κάρτα καυσαερίων; Προφανώς όταν δίνεις σχεδόν 200€ για service, δε σε νοιάζει να κάνεις 'οικονομία' 10€ για να γλιτώσεις την κάρτα καυσαερίων.
Η φάση είναι πως είχα συνηθίσει από τον μάστορα που πηγαίνω τόσα χρόνια το παλιό αμάξι να τσεκάρει αυτός τέτοια θέματα και δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από αντιπροσωπεία.
Άντε με το καλό να λήξει η εγγύηση γιατί τους βαρέθηκα...
-
Καλημέρα,
Η κάρτα καυσαερίων έχει διάρκεια ενός έτους και εκδίδεται με τη πρώτη άδεια κυκλοφορίας. Την ανανεώνεις όταν παρέλθει η ημερομηνία που γράφει πάνω.
Δεν είναι αναγκαστικό να πας στην αντιπροσωπία καθώς μπορέις να τη βγάλεις σε οποιονδήποτε.
Δεν ξέρω σε ποιά αντιπροσωπία πήγες για τα service, αλλά εμένα στο Σφακιανάκη, 2 φορές στα service όταν πήγα, με ρωτήσανε τα παιδιά αν θέλω να μου βγάλουν. -
1η φορά εκδίδεται μετά από 1 χρόνο.
-
Ο χρήστης new_gre έγραψε:
Δεν ξέρω σε ποιά αντιπροσωπία πήγες για τα service, αλλά εμένα στο Σφακιανάκη, 2 φορές στα service όταν πήγα, με ρωτήσανε τα παιδιά αν θέλω να μου βγάλουν.Και εγώ κάτι τέτοιο περίμενα και όχι να με αφήσουν να κυκλοφορώ χωρίς κάρτα καυσαερίων
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Γνωρίζει κανείς μετά από πόσο καιρό πρέπει ένα καινούργιο αυτοκίνητο να βγάζει κάρτα καυσαερίων;
Εγώ θεωρούσα (λάθος μου) ότι πρέπει να έχει το αυτοκίνητο κάρτα καυσαερίων από την χρονιά και μετά που θα περάσει πρώτη φορά ΚΤΕΟ, 4 χρόνια δηλαδή μετά την αγορά.Συζητώντας προχθές με έναν γνωστό μου, μου ανέφερε πως μιας και έχω ήδη πάνω από δύο χρόνια το QQ, θα έπρεπε ήδη να έχω κάρτα καυσαερίων και πως αν με ελέγξουν θα έχω πρόστιμο, κάτι που επιβεβαίωσα στην πορεία.
Η απορία μου είναι, τα ζώ@ στην αντιπροσωπεία που πήγα το QQ για έλεγχο πέρσι και φέτος, δεν θα έπρεπε να με ενημερώσουν και να εκδώσουν την κάρτα καυσαερίων; Προφανώς όταν δίνεις σχεδόν 200€ για service, δε σε νοιάζει να κάνεις 'οικονομία' 10€ για να γλιτώσεις την κάρτα καυσαερίων.
Η φάση είναι πως είχα συνηθίσει από τον μάστορα που πηγαίνω τόσα χρόνια το παλιό αμάξι να τσεκάρει αυτός τέτοια θέματα και δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από αντιπροσωπεία.
Άντε με το καλό να λήξει η εγγύηση γιατί τους βαρέθηκα...
Αν σου πω ότι ποτέ και σε καμία εταιρεία δεν μου την ανέφεραν από μόνοι τους....
Και πότε δεν μου έβγαλαν χωρίς να την ζητήσω. Δεν ξέρω γιατί δεν την αναφέρουν όταν τους λες 'ετήσιο' σέρβις.
Ακόμα και τώρα που λόγω παλαιοτητας περνάω ΚΤΕΟ, κάθε χρόνο στο ετήσιο σέρβις την ζητάω.
10€ είναι και σίγουρα κανένας πελάτης δεν πρόκειται να τους πεί όχι ... -
Ποιο είναι το πρόστιμο;;
Νissan Qashqai J11 [2014-__]