-
Όπως έγραψα και πιο πάνω το έντονο κροτάλισμα για λίγα χλμ παραπάνω αυτονομίας μόνο καλές υποσχέσεις για το μέλλον του κινητήρα δεν προμήνυε Μπιλ!
-
Από την αρχή βάζω VPower στο QQ, κυρίως επειδή άκουσα ότι σχηματίζονται πιο δύσκολα μύκητες στην δεξαμενή καυσίμου. Είχα δοκιμάσει και την καλή της ΕΚΟ, αλλά ένιωθα ότι το αυτοκίνητο έκαιγε περισσότερο (ίσως φταίει ότι το δοκίμασα χειμώνα), ενώ και η τιμή της ήταν πολύ υψηλότερη από την τιμή της VPower σε προσφορά.
Από την άλλη, στο θέμα του QQ, είχε ακουστεί πως από την αντιπροσωπεία έλεγαν να μην βάζουμε VPower στον συγκεκριμένο κινητήρα. Ίσως να είναι αυτό που έλεγε ο SPI_Duster. Παρόλα αυτά συνεχίζω...
Θα ξανακάνω μια δοκιμή την ΕΚΟ (που ξέρω ότι το πρατήριο είναι αξιόπιστο) και αν μου φανεί καλύτερη θα στραφώ προς τα εκεί. -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω καταλάβει διαφορά, αλλά ο κινητήρας είναι ουσιαστικά άστρωτος ακόμα.
-
Φίλε axel πιθανότατα να επιβεβαιώσεις εκ νέου την μεγαλύτερη αυτονομία που σου δίνει το v-power. Ο πατέρας μου όντας μηχανικός αυτοκινήτων μόνο αυτό βάζει στο δικό του, όμως σε εμένα παρόλα τα θετικά του μου προκάλεσε πολλάκις σκορτσαρίσματα και κροτάλισμα στο ρελαντί όπως κανένα άλλο πετρέλαιο που χρησιμοποίησα. Θα τσεκάρω εκ νέου το v-power μήπως κάτι έχει αλλάξει και πολύ σύντομα θα ενημερώσω το νήμα για τη συμπεριφορά του 1.5 dci .
-
Ο χρήστης leftneok έγραψε:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω καταλάβει διαφορά, αλλά ο κινητήρας είναι ουσιαστικά άστρωτος ακόμα.Καλά χιλιόμετρα με υγεία!
-
Γεια σας παιδια και εγω χρησιμοποιω vpower η avio.Tο μοτερ οπως εχει γραφτει και σε προηγουμενα post δουλευει πολυ καλυτερα με το avio.Πιο γλυκα ησυχα και με ενα τραβηγμα καλυτερα απο χαμηλα η οταν πεσουν οι στροφες.Την καταλαβαινεις την διαφορα στον dci δεν ξερω σε αλλους diesel.Τωρα θα φερει και BP το active.BP δεν εχω βαλει ποτε!!
-
Avio χρησιμοποιώ και εγώ αποκλειστικά.
Μία φορά έβαλα bp - δεν έβρισκα άλλο ανοιχτό πρατήριο - και μου φάνηκε το ίδιο καλό, ίσως και ακόμη πιο ήσυχο το αμάξι σε σχέση με το avio
Ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στο πρατήριο ΕΚΟ που βάζω καύσιμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια (ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη κίνηση στην πόλη...) και έτσι δεν αλλάζω -
Δεν ξερω ρε παιδια...Πολλες φορες εχουμε την εντυπωση οτι με την αλλαγη εταιρειας στο καυσιμο,το αμαξι παει καλυτερα ή χειροτερα,κανει περισσοτερα ή λιγοτερα χιλιομετρα...Εγω εχω τη γνωμη οτι ολα αυτα μονο εργαστηριακα μπορουν να αποδειχτουν.Τα περισσοτερα χιλιομετρα που λεει ο Σπυρος,με τις ιδιες ακριβως συνθηκες γινανε?
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω καταλάβει διαφορά, αλλά ο κινητήρας είναι ουσιαστικά άστρωτος ακόμα.
Καλά χιλιόμετρα με υγεία!
Ευχαριστώ Σπύρο. Από υγεία έχουμε, αλλά δυστυχώς χθες είχα μια ατυχία και τώρα ψάχνω για καλή φανοποιία για την πίσω πόρτα και το φτερό. Η ευθύνη είναι λίγο 'θολή' και πρέπει να γίνει η μικροεπισκευή μέχρι να τα βρουν οι αφαλιστικές
-
Καθώς χρησιμοποιώ καθημερινά το αυτοκίνητο στα... πήγαινε και έλα στην δουλειά μου και με την συντριπτική πλειονότητα των χλμ να γίνονται στην ΑΟ οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση (τρόπος οδήγησης, ποιότητα οδοστρώματος κλπ) είναι σχετικά παρόμοιοι από εβδομάδα σε εβδομάδα. Όποτε είχα βάλει πετρέλαιο από το κοχύλι (v-power) έφτανα στο σημείο να σκέφτομαι αν χάλασε ο δείκτης των καυσίμων. Τα συμπτώματα βέβαια ήταν όπως τα περιέγραψα πιο πάνω. Δεν μου είναι τίποτε και θα το κάνω μάλιστα 2φορές το ελάχιστο στη σειρά, να γεμίσω με αυτή την ποιότητα ενώ τις παρατηρήσεις μου θα σας τις μεταφέρω. Φίλε leftneok πραγματικά με στενοχωρεί αυτό που μας έγραψες. Εύχομαι να μη σου συμβεί τίποτε και ποτέ ξανά!
-
Ολοι πιστευω οτι στεναχωρεθηκαν με το παθημα του φιλου μας,πολλοι το εχουμε νοιωσει και οι ιδιοι.
Και χαιρωμαι που ο Σπυρος δεν ειδε οτι εγραψα και τον αφορουσε σαν προσωπικη μομφη.Ηταν και παραμενει δικος μου συλλογισμος. -
Ποια μομφή βρε Κώστα; Εδώ μέσα μπαίνω για να μάθω και όχι να διδάξω. Είμαι πάντα έτοιμος να συζητήσω και προπάντων να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Καταλαβαίνω πως όπως εγώ έχω δει διάφορα άλλο τόσο και οι συνομιλητές μου. Λόγω πολλών παραγόντων και εμπειριών μπορώ να καταλάβω πολλάκις ποιος γιατι και πως διαλέγει προσωπικά σε εμένα να απαντά ή και να μην απαντά, να διαφωνεί ή όχι επειδή κάτι του αρέσει ή όχι σε ΄μένα ή και στα γραφόμενα μου... Βασικά προτιμώ τους ειλικρινείς εδώ μέσα ακόμη και όταν γράφουν πράγματα που δεν ενστερνίζομαι. Με stop-start δεν μπορώ να λειτουργήσω...
υγ μετά τις απόψεις που καταθέσατε εσύ και ο axel το λιγότερο που θα κάνω είναι να βάλω το συγκεκριμένο πετρέλαιο τουλάχιστον δυο ακόμη φορές στο dusterάκι καθώς οι απόψεις σας μου είναι απόλυτα σεβαστές!
-
Να σημειώσουμε βέβαια, ότι μιλάμε για ενισχυμένα πετρέλαια κλπ, αλλά έχω την εντύπωση πως μεγαλύτερη σημασία έχει τελικά το πρατήριο (το πόσο αξιόπιστο είναι) και λιγότερο η διαφορές ανάμεσα στις εταιρείες. Γιατί, τι να το κάνω εγώ αν η VPower είναι 'καλύτερη' από το AVIO, αν δεν υπάρχει αξιόπιστο βενζινάδικο Shell στην περιοχή μου; Ένας από τους λόγους που επιλέγω VPower, είναι επειδή κοντά μου υπάρχει εταιρικό πρατήριο της Shell, κάτι που αυξάνει την αξιοπιστία του στα μάτια μου.
SPI, ίσως να άξιζε να δοκιμάσεις να βάλεις VPower από άλλο πρατήριο, σε σχέση με αυτό στο οποίο είχες βάλει παλιότερα. -
Αυτο πάντως που περιγράφει ο Σπύρος για το vpower (τραχύτητα) είναι γεγονός στον dci ανεξαρτήτως πρατηρίου.
Και εγώ στο QQ από εταιρικό είχα βάλει 2-3 φορές και έκανε άλλο θόρυβο σε σχέση με avio ή best action.
Επίσης για τους dci η αντιπροσωπεία έχει δώσει οδηγία στα συνεργεία να αποφεύγεται το vpower επειδή είναι πολύ ξηρό! -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Από την αρχή βάζω VPower στο QQ, κυρίως επειδή άκουσα ότι σχηματίζονται πιο δύσκολα μύκητες στην δεξαμενή καυσίμου.Δύο επαγγελματίες οδηγοί μου μετέφεραν ότι με v-power τους βούλωσαν όλα σε merc φορτηγάκια που είχαν και από τότε που άλλαξαν εταιρία καυσίμου και έκαναν αργότερα πάλι έλεγχο τα αμάξια ήταν πεντακάθαρα...
Τυχαίο δεν νομίζω να είναι... -
Χρόνια πολλά και καλά στον αναμφισβήτητο 'πρόεδρο'¨του νήματος Σπύρο για τα γενέθλιά του! Πολύχρονος, υγιής και ευτυχισμένος τώρα που πάτησε τα...28!
Να είσαι πάντα καλά φίλε! -
Ο Σπυρος? Γεννεθλια? Πολυχρονος,υγειης κι ευτυχισμενος να εισαι παντα παλικαρι μου!
-
Σας ευχαριστώ και τους δύο . Βρε παλιόπαιδο Βασίλη ποια 28;;;; Γιατί να το κρύψω, στα 45 μπήκα σήμερα! Μην κοιτάς που δείχνω για 30
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σας ευχαριστώ και τους δύο . Βρε παλιόπαιδο Βασίλη ποια 28;;;; Γιατί να το κρύψω, στα 45 μπήκα σήμερα! Μην κοιτάς που δείχνω για 30Πολύχρονος φίλε Σπύρο ! Υγειής να είσαι να χαίρεσαι την οικογένεια και να σε χαίρονται !!!
Αναμένω να συνεχίσεις και το νήμα για την επόμενη συνάντηση γιατί αφήσαμε κάτι μπυρες από την προηγούμενη [emoji41] -
Στέφανε σε ευχαριστώ από καρδιάς και ανταποδίδω! Συμφωνώ πως έχουμε αφήσει κάτι μπύρες από την προηγούμενη και πως πρέπει στην επόμενη συνάντηση να δώσουμε εκ νέου το παρών. Πιστεύω πως επίσης θα πρέπει στην αρχική ομάδα να γίνουν και επιπλέον ποιοτικές προσθήκες 'a mon avis' που δόξα το Θεό εδώ μέσα δεν είναι και λίγες. Αλλά θα τα πούμε στο σχετικό νήμα.
Dacia Duster