-
Το αγόρασα κ αν έχεις δώσει αρκετά χρήματα κ ακούς ένα θόρυβο μη φυσιολογικό σε ένα καινούργιο αμάξι, σου σπάει τα νεύρα κ ψάχνεσαι αν εσύ είσαι υπερβολικός ή το αμάξι έχει πρόβλημα...
-
Σε ξένα φόρουμ αρχίζω να διαβάζω για έναν δύο τέτοιους ήχους από μπροστά χωρίς να έχει βγάλει κανείς ακόμη άκρη για τον αν είναι το τούρμπο, κάποια βαλβίδα ή κάτι στο σύστημα μετάδοσης. Απαράδεκτο αν πρόκειται για οποιαδήποτε δυσλειτουργία κ χρέος της bmw να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει κάθε προβληματικό εξάρτημα!
-
Τι είναι ρε παιδιά το wastegate rattle για μας τους άσχετους;
-
Η bmw έχει καταλήξει ότι είναι το wastegate του turbo κ είναι φυσιολογικό. Επειδή πια έχουν πουληθεί αρκετά Χ1 με τον συγκεκριμένο κινητήρα, θα ήταν χρήσιμο να μάθω αν κ κάποιος άλλος στο forum έχει αντιληφθεί -ακούσει κάτι παρόμοιο. Στα ξένα fora οι περισσότεροι έχουν τους δίλιτρους, οπότε δύσκολο να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.
-
Πέρα από τον θορυβο, το συγκεκριμένο εξάρτημα βγάζει και κάποιο πρόβλημα στο μέλλον; Το θέμα δηλαδή είναι μόνο ο θόρυβος ή επηρρεάζει και την αξιοπιστία του κινητήρα;
-
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους !
Αλλά 450 χιλιόμετρα από Μ. Παρασκευή μέχρι σήμερα και λίγα ακόμα για την ολοκλήρωση του στρωσιματος. Το αμάξι φορτωμένο φουλ (είδαμε και βαριά ρούχα λόγω καιρού και επίσκεψης στο χιονοδρομικό) και ποικιλία δρόμων.
Θα ήταν και περισσότερα αλλά για 2 μέρες κινούμασταν με το βανάκι της παρέας μας (φίλοι από εξωτερικό με 9θεσιο Mercedes Vito) για να είμαστε όλοι παρέα.
Το μέρος που μέναμε ήταν εκτος κεντρικού δρόμου μετά από 2,2 χλμ χωματόδρομου με κάτι απίθανες τρύπες (σαν να έχουν πέσει βόμβες διασποράς) όποτε δοκιμάστηκαν και αναρτήσεις και 18αρι λάστιχο με προσοχή μεν αλλά αρκετή λάσπη χθες και σκόνη τις προηγούμενες (αύριο πρωί πάει για πλύσιμο).
Σήμερα ειδικά που ανεβήκαμε από Αμφίκλεια στο χιονοδρομικό το έσκισα στην ανάβαση με σπορτ mode στα όρια ενόχλησης των παιδιών πίσω, αλλά το ευχαριστήθηκα. Το γούσταρε και αυτό μιας και ήπιε καύσιμο να χορτάσει (είδα κάτι 20αρια στο trip)
Μετά στο κατέβασμα έκανε ρεκόρ οικονομίας στα 3,2 . Ύστερα παιχνίδι με το manual στο κιβώτιο στην κατάβαση προς Λιβαδειά μιας και πήγαινα σβέλτα και δεν ήθελα να καταπονώ τα φρένα στις στροφές και κατέληξα σπίτι με 120-130 και αβέρτα ανερες προσπεράσεις στο κομμάτι Λιβαδειά - Κάστρο και 140-160 στην εθνική οδό με συνολική κατανάλωση 7,2!!! Εννοείται όλα άνετα με την οικογένεια να κοιμάται (καθως είχαν προηγηθει κάτι παϊδακια στο Λιβάδι - λες και μας έλειψε το αρνί) και το μόνο που ακουγοταν ηταν λίγος αεροδυναμικός θορυβος από τους καθρέπτες πάνω από τα 140.Παρακάτω μερικές φωτό, οι πρώτες από την Χ1 και τη διαδρομή,η τριτη το βανάκι που οδήγησα και εγώ για λίγο και στο τέλος εικονες απο Αμφίκλεια και το ΧΚΠ που θα είναι ανοικτό μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον !
Και του χρόνου !!!
-
Ωραίες φωτογραφίες Στεφανε! Ή πεμπτουσία του αυτοκινήτου είναι να απολαμβάνεις κ τη διαδρομή κ τον προορισμό! Βλέπω να πετυχαίνεις κ τα δύο! Keep on!
-
Ευχαριστώ Βασίλη!
Είδαμε ωραία μέρη και φέτος. Όμορφη η χώρα μας, κρίμα που σε πολλούς δεν αξίζει τέτοιοι που ειμαστε.
Όσον αφορά το αμάξι, ηταν και παλι απόλαυση η οδήγηση του, ξεκούραστο, αρκούντως δυνατό, και πάταγε άψογα. Καμπές, στροφές και σημεία που ξέρω γιατι πάτησα σε σχετικά γνωστά μονοπάτια τωρα τα έπαιρνα άφοβα με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα, οταν με τα προηγούμενα κωλωνα και χαμήλωνα ρυθμούς. -
Ωραιος Στεφανε. Η φωτο απο το πρασινο και τα σπιτια που ειναι; Φετος ειχε μεγαλη εξοδο, αδειασε η Αθηνα και επιβεβαιωσε την αποψη μου οτι υπαρχει τεραστιο προβλημα με το αναρχο παρκαρισμα και στην Αθηνα και στις πολεις της επαρχιας. Χωρις παρκαρισμενα ηταν πολυ καλα για βολτες. Μου θυμησε αλλες πολεις στον αναπτυγμενο κοσμο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ωραιος Στεφανε. Η φωτο απο το πρασινο και τα σπιτια που ειναι; Φετος ειχε μεγαλη εξοδο, αδειασε η Αθηνα και επιβεβαιωσε την αποψη μου οτι υπαρχει τεραστιο προβλημα με το αναρχο παρκαρισμα και στην Αθηνα και στις πολεις της επαρχιας. Χωρις παρκαρισμενα ηταν πολυ καλα για βολτες. Μου θυμησε αλλες πολεις στον αναπτυγμενο κοσμο.http://www.amfikaia.gr/about-us/
Εκπληκτικό αγροτουριστικό συγκρότημα. Μόνο ντεσού κάποια ασχημα σημεία στο χωματόδρομο πρόσβασης!
Για το παρκάρισμα έχεις απόλυτο δίκιο!
Στις εξόδους το χάος της Αθήνα μετακινείται στην επαρχία!
Προσωπικά με βόλεψε απίστευτα η μετακίνηση με το βανάκι τις 2 μέρες του peak γιατί θα ήμουν μονίμως ανήσυχος με τη μπέμπα εκτεθειμένη ανάμεσα σε κανίβαλους!
Δυστυχώς η'κρίση' παρότι ευκαιρία ανασύνταξης και νέου ξεκινήματος, εβγαλε ακόμα περισσότερο στην επιφάνεια το 'σκατένιο¨ χαρακτήρα του νεοέλληνα, την παντελή έλλειψη παιδείας, αρχών, σεβασμού στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο!
Ευτυχώς που η παρέα μας ήταν από το εξωτερικό και σε συνδυασμό με τα όμορφα (όσο και να βιάζουμε με την προσωπική μας κακουγουστιά και βρωμιά τη φύση αυτή μας εκδικείται) μέρη περάσαμε υπέροχα! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ωραιος Στεφανε. Η φωτο απο το πρασινο και τα σπιτια που ειναι; Φετος ειχε μεγαλη εξοδο, αδειασε η Αθηνα και επιβεβαιωσε την αποψη μου οτι υπαρχει τεραστιο προβλημα με το αναρχο παρκαρισμα και στην Αθηνα και στις πολεις της επαρχιας. Χωρις παρκαρισμενα ηταν πολυ καλα για βολτες. Μου θυμησε αλλες πολεις στον αναπτυγμενο κοσμο.
http://www.amfikaia.gr/about-us/
Εκπληκτικό αγροτουριστικό συγκρότημα. Μόνο ντεσού κάποια ασχημα σημεία στο χωματόδρομο πρόσβασης!
Για το παρκάρισμα έχεις απόλυτο δίκιο!
Στις εξόδους το χάος της Αθήνα μετακινείται στην επαρχία!
Προσωπικά με βόλεψε απίστευτα η μετακίνηση με το βανάκι τις 2 μέρες του peak γιατί θα ήμουν μονίμως ανήσυχος με τη μπέμπα εκτεθειμένη ανάμεσα σε κανίβαλους!
Δυστυχώς η'κρίση' παρότι ευκαιρία ανασύνταξης και νέου ξεκινήματος, εβγαλε ακόμα περισσότερο στην επιφάνεια το 'σκατένιο¨ χαρακτήρα του νεοέλληνα, την παντελή έλλειψη παιδείας, αρχών, σεβασμού στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο!
Ευτυχώς που η παρέα μας ήταν από το εξωτερικό και σε συνδυασμό με τα όμορφα (όσο και να βιάζουμε με την προσωπική μας κακουγουστιά και βρωμιά τη φύση αυτή μας εκδικείται) μέρη περάσαμε υπέροχα!Στέφανε παραλίγο να μέναμε μαζί στο αγρόκτημα, αλλά τελικά μου έκλεισαν σε κάτι αντίστοιχο στην Τιθορέα που ήταν δίπλα στους κουμπάρους μου. Μπορεί και να διασταυρωθήκαμε σε κάποιο σημείο...μια που γυρνάγαμε πέριξ της Τιθορέας. Αρκετός κόσμος και δεν δοκιμάσαμε καν προς Αράχωβα-Χιονοδρομικό.
Η κατανάλωση πολύ καλή.
Με το QQ άντε να ήσουν 6-6,5λτ/100, πετρέλαιο βέβαια.Νίκος
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Στέφανε παραλίγο να μέναμε μαζί στο αγρόκτημα, αλλά τελικά μου έκλεισαν σε κάτι αντίστοιχο στην Τιθορέα που ήταν δίπλα στους κουμπάρους μου. Μπορεί και να διασταυρωθήκαμε σε κάποιο σημείο...μια που γυρνάγαμε πέριξ της Τιθορέας. Αρκετός κόσμος και δεν δοκιμάσαμε καν προς Αράχωβα-Χιονοδρομικό.
Η κατανάλωση πολύ καλή.
Με το QQ άντε να ήσουν 6-6,5λτ/100, πετρέλαιο βέβαια.
ΝίκοςΕχει αρκετά τέτοια εκεί! Υπερόχα μέρη! εμένα η καταγωγή κατά το ήμισυ είναι από την άλλη πλευρά του Παρνασσού, αντίστοιχα όμορφα μέρη!
Εμείς δεν πήγαμε Τιθορέα καθόλου, αλλά μόνο προς Αμφίκλεια (από την οποία είναι η καταγωγή του έτερου φίλου και συναδέλφου που μας είχε καλέσει στα μέρη) και προς τα πάνω από αυτήν.
Κάναμε μέρος του μονοπατιού, κάτσαμε ώρες στην Πλατεία, περπατήσαμε ανήμερα μέσα στο χωριό στους λάκους και χθες φεύγοντας ανεβήκαμε μόνοι στο ΧΚΠ (το αμάξι ήταν φορτωμένο στην ανάβαση, οι ξένοι είχαν φύγει για Πελοπόννησο τη Δευτέρα).
Η κατανάλωση θα ήταν πιστεύω κάπως λιγότερη στο QQ ειδικά στις κατηφόρες αλλά δεν θα ήταν τόσο απολαύστικό το ride και το στροφιλίκι! -
Εχει αρκετά τέτοια εκεί! Υπερόχα μέρη! εμένα η καταγωγή κατά το ήμισυ είναι από την άλλη πλευρά του Παρνασσού, αντίστοιχα όμορφα μέρη!
Εμείς δεν πήγαμε Τιθορέα καθόλου, αλλά μόνο προς Αμφίκλεια (από την οποία είναι η καταγωγή του έτερου φίλου και συναδέλφου που μας είχε καλέσει στα μέρη) και προς τα πάνω από αυτήν.
Κάναμε μέρος του μονοπατιού, κάτσαμε ώρες στην Πλατεία, περπατήσαμε ανήμερα μέσα στο χωριό στους λάκους και χθες φεύγοντας ανεβήκαμε μόνοι στο ΧΚΠ (το αμάξι ήταν φορτωμένο στην ανάβαση, οι ξένοι είχαν φύγει για Πελλοπόνησο τη Δευτέρα).
Η κατανάλωση θα ήταν πιστεύω κάπως λιγότερη στο QQ ειδικά στις κατηφόρες αλλά δεν θα ήταν τόσο απολαύστικό το ride και το στροφιλίκι!Αμφίκλεια, στην πλατεία, πρέπει να ήμουν Μ. Σάββατο πρωί-μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ημέρες Τιθορέα (έδρα και εξοχικό-καταγωγή του κουμπάρου μου), Φτερόλακκα, Πολύδροσος. Επιστροφή Δευτέρα με βροχή και κίνηση αλλά αφού πρώτα ευχαριστηθήκαμε μια ανάβαση Φτερόλακκα πρωί-πρωί χωρίς κίνηση-παιδία κλπ. Η οδήγηση με το Χ1 καμία σχέση με το QQ, μονο σε κατανάλωση κερδίζει το δεύτερο. Να ήταν και πισωκίνητη όπως η προηγούμενη εκεί να έβλεπες χαρά στα στροφιλίκια. Το μόνο που με χαλάει...και σκέφτομαι την πρηγούμενη ώρες-ώρες. Στο θέμα βενζίνης-πετρελαίου συμβιβάζομαι αν και κάνω αρκετά χλμ ετησίως γιατι το έχω για καθημερινό.
Νίκος
-
Ωραίες παραστάσεις.
Υπήρχε εντομομαχία ή για την ώρα η Ρουμελη είναι καθαρή;
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους !
Αλλά 450 χιλιόμετρα από Μ. Παρασκευή μέχρι σήμερα και λίγα ακόμα για την ολοκλήρωση του στρωσιματος. Το αμάξι φορτωμένο φουλ (είδαμε και βαριά ρούχα λόγω καιρού και επίσκεψης στο χιονοδρομικό) και ποικιλία δρόμων.
Θα ήταν και περισσότερα αλλά για 2 μέρες κινούμασταν με το βανάκι της παρέας μας (φίλοι από εξωτερικό με 9θεσιο Mercedes Vito) για να είμαστε όλοι παρέα.
Το μέρος που μέναμε ήταν εκτος κεντρικού δρόμου μετά από 2,2 χλμ χωματόδρομου με κάτι απίθανες τρύπες (σαν να έχουν πέσει βόμβες διασποράς) όποτε δοκιμάστηκαν και αναρτήσεις και 18αρι λάστιχο με προσοχή μεν αλλά αρκετή λάσπη χθες και σκόνη τις προηγούμενες (αύριο πρωί πάει για πλύσιμο).
Σήμερα ειδικά που ανεβήκαμε από Αμφίκλεια στο χιονοδρομικό το έσκισα στην ανάβαση με σπορτ mode στα όρια ενόχλησης των παιδιών πίσω, αλλά το ευχαριστήθηκα. Το γούσταρε και αυτό μιας και ήπιε καύσιμο να χορτάσει (είδα κάτι 20αρια στο trip)
Μετά στο κατέβασμα έκανε ρεκόρ οικονομίας στα 3,2 . Ύστερα παιχνίδι με το manual στο κιβώτιο στην κατάβαση προς Λιβαδειά μιας και πήγαινα σβέλτα και δεν ήθελα να καταπονώ τα φρένα στις στροφές και κατέληξα σπίτι με 120-130 και αβέρτα ανερες προσπεράσεις στο κομμάτι Λιβαδειά - Κάστρο και 140-160 στην εθνική οδό με συνολική κατανάλωση 7,2!!! Εννοείται όλα άνετα με την οικογένεια να κοιμάται (καθως είχαν προηγηθει κάτι παϊδακια στο Λιβάδι - λες και μας έλειψε το αρνί) και το μόνο που ακουγοταν ηταν λίγος αεροδυναμικός θορυβος από τους καθρέπτες πάνω από τα 140.Παρακάτω μερικές φωτό, οι πρώτες από την Χ1 και τη διαδρομή,η τριτη το βανάκι που οδήγησα και εγώ για λίγο και στο τέλος εικονες απο Αμφίκλεια και το ΧΚΠ που θα είναι ανοικτό μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον !
Και του χρόνου !!!
-
Όπως έγραψα μπήκε λίγο και σε στίβο μάχης. Κάτι τέτοια βλέπω και θα παραγγείλω από Κίνα τους λασπωτηρες και ας φωνάζει ο Πλατωνας ότι δεν βάζουν τέτοια στις BMW
Έντομα πολλά στο πήγαινε που είχε ζέστη. Και σκόνη πολύ από το χωματόδρομο. Ευτυχώς έριξε δυνατή βροχούλα τη Δευτέρα και πλυθηκε, αν και μετά είχαμε τη λάσπη που βλέπετε στους θόλους γιατί οι τρύπες στο χωματόδρομο είχαν μετατραπεί σε λασπολακους.
Στην επιστροφή αρκετά λιγότερα έντομα λόγω αλλαγής του καιρού.
Στη διαδρομή είδα αρκετά QQ ως συνήθως και παλιά και νέα. Μάλιστα σε ένα παλιό ο ιδιοκτήτης του είχε αλλάξει ζάντες με αυτές του νέου accenta.
Το Σάββατο Νίκο κατεβήκαμε πλατεία σχετικά αργά καθώς είχαμε ανεβεί ψηλά και οι περισσότεροι της παρέας κατέβηκαν το μονοπάτι. -
Καλησπερα και χρονια πολλα. Σημερα ειδα στο site της bmw οτι πια το οφελος απο την εκπτωση της bmw ισχυει για παραγγελιες μεχρι 28 Απριλιου. Παλια ισχυε για ταξινομησεις αυτοκινητων μεχρι την παραπανω ημερομηνια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ευχαριστώ Βασίλη!
Είδαμε ωραία μέρη και φέτος. Όμορφη η χώρα μας, κρίμα που σε πολλούς δεν αξίζει τέτοιοι που ειμαστε.
Όσον αφορά το αμάξι, ηταν και παλι απόλαυση η οδήγηση του, ξεκούραστο, αρκούντως δυνατό, και πάταγε άψογα. Καμπές, στροφές και σημεία που ξέρω γιατι πάτησα σε σχετικά γνωστά μονοπάτια τωρα τα έπαιρνα άφοβα με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα, οταν με τα προηγούμενα κωλωνα και χαμήλωνα ρυθμούς.Ακριβώς ίδιες κ οι δικές μου εντυπώσεις!
Εγώ εν τω μεταξύ αμέλησα να αλλάξω τα λάστιχα μπρος πίσω με αποτέλεσμα μετά από 30000 χλμ τα μπροστινά να έχουν φθαρεί αρκετά ενώ τα πίσω να είναι οκ. Μάλλον πάω για δύο λάστιχα μπροστά κ είμαι μεταξύ πάλι bridgestone t001 rft που φορά από τη μάνα του κ Goodyear f1 asymetric...Τεινω περισσότερο να μείνω στα ίδια μιας κ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κράτημα των bridgestone, ενώ τα Goodyear ούτε τα έχω δοκιμάσει ούτε είμαι σίγουρος πώς θα κάτσουν κ ας ακούω πολύ καλά λόγια. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ακριβώς ίδιες κ οι δικές μου εντυπώσεις!
Εγώ εν τω μεταξύ αμέλησα να αλλάξω τα λάστιχα μπρος πίσω με αποτέλεσμα μετά από 30000 χλμ τα μπροστινά να έχουν φθαρεί αρκετά ενώ τα πίσω να είναι οκ. Μάλλον πάω για δύο λάστιχα μπροστά κ είμαι μεταξύ πάλι bridgestone t001 rft που φορά από τη μάνα του κ Goodyear f1 asymetric...Τεινω περισσότερο να μείνω στα ίδια μιας κ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κράτημα των bridgestone, ενώ τα Goodyear ούτε τα έχω δοκιμάσει ούτε είμαι σίγουρος πώς θα κάτσουν κ ας ακούω πολύ καλά λόγια.Από το θόρυβο είσαι ευχαριστημενος Βασίλη;
Διαβάζω σε ξένα φόρα ότι τα Bridgestone μετά τα 10000 μίλια ακούγονται πολύ περισσότερο λόγω του ότι είναι και RF.
Εσύ παρατηρείς κάτι τέτοιο; -
Ακριβώς ίδιες κ οι δικές μου εντυπώσεις!
Εγώ εν τω μεταξύ αμέλησα να αλλάξω τα λάστιχα μπρος πίσω με αποτέλεσμα μετά από 30000 χλμ τα μπροστινά να έχουν φθαρεί αρκετά ενώ τα πίσω να είναι οκ. Μάλλον πάω για δύο λάστιχα μπροστά κ είμαι μεταξύ πάλι bridgestone t001 rft που φορά από τη μάνα του κ Goodyear f1 asymetric...Τεινω περισσότερο να μείνω στα ίδια μιας κ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κράτημα των bridgestone, ενώ τα Goodyear ούτε τα έχω δοκιμάσει ούτε είμαι σίγουρος πώς θα κάτσουν κ ας ακούω πολύ καλά λόγια.Από το θόρυβο είσαι ευχαριστημενος Βασίλη;
Διαβάζω σε ξένα φόρα ότι τα Bridgestone μετά τα 10000 μίλια ακούγονται πολύ περισσότερο λόγω του ότι είναι και RF.
Εσύ παρατηρείς κάτι τέτοιο;Όχι Στεφανε! Το ότι ενώ έχω τη δυνατότητα να τα αλλάξω μένω στα ίδια λέει πόσο ευχαριστημένος είμαι...
-
In other news πολύ καλά πήγε η Χ1 και το Μάρτιο!
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... -3-seg.pdf
BMW X1 2016