-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Και στην Αυστραλια προβλεπεται η κατασχεση και καταστροφη στη πρεσσα, των αυτοκινητων που πιανονται να συμμετεχουν σε κοντρες. (η ερωτηση παει και στο απο πανω) Οταν ομως οδηγειται απο ξενο, τριτο ατομο?
Τι με νοιάζει από ποιον οδηγείται. Αν κλέψει κάποιος το τουφέκι και σκοτώσει κάποιον άλλο, σε ποιον θα πάει πρωτα το ανθρωποκτονιών? Αν υποθέσουμε ότι συμμετέχεις ενεργά ή παραχωρείς το αυτοκίνητο σου σε κάποιον άλλο που κάνει κόντρες, τρέχει με 150, παραβιαζει φανάρια και διπλές γραμμές, τότε το αυτοκίνητο γίνεται όπλο. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να κατασχεθεί για παράνομη χρήση.
Το να δωσεις το οχημα σου σε καποιον για χρηση, ειναι απολυτως νομιμο*. Οι παρανομιες που κανει αυτος με το οχημα σου, εν τη αγνοια σου μαλιστα, ΔΕΝ γινεται να τιμωρουν και εσενα. Το θεμα βρισκεται ακριβως στο τελευταιο που γραφεις, που στο υπογραμμιζω: ΑΛΛΟΣ κανει τη παρανομη χρηση, εσυ νομιμως του το εδωσες να το χρησιμοποιησει ΚΑΙ δεν εχεις και καποιο νομιμο τροπο να ελεγχεις το πως το χρησιμοποιει.
Το παραδειγμα με το τουφεκι ειναι οχι μονο λαθος γιατι ειναι διαφορετικοι οι νομοι (αδειες κλπ), αλλα γιατι ειναι και λαθος λαθος: αν καποιος παρει το οπλο σου και παρανομησει με αυτο, το οπλο κατασχεται ως εργαλειο τελεσης εγκληματος, και αφου τελεσιδηκησει η δικη σου επιστρεφεται εφ'οσον
α) δεν γνωριζες οτι στο πηρε, β) στο πηρε χωρις να το ξερεις και δεν κριθηκες αμελης ως προς τη φυλαξη του ή γ) του το εδωσες αλλα ειχε και αυτος την αντιστοιχη απαιτουμενη αδεια.*εκτος αν
εν γνωσει σου το εδωσες σε καποιον που δεν εχει το απαιτουμενο διπλωμα
εν γνωσει σου το εδωσες σε καποιον μεθυσμενο/ναρκωμενο
εν γνωσει σου το εδωσες σε καποιον για να τελεσει εγκλημα -
Στα αυτοκίνητα ισχύει πάνω απο αιώνα η αντικειμενική ευθύνη του ιδιοκτήτη.
-
αστικα εννοεις? στην αποζημιωση αμα γινει ατυχημα? ναι οκ. να τιμωρειται ο ιδιοκτητης επειδη παραχωρησε τη χρηση του οχηματος σε εναν ενηλικα, επειδη ο δευτερος εκανε παραβαση, ειναι αστειο.
Εγω ξαναλεω, καθιστε και βρειτε μου σε ποια κρατη ισχυει κατι τετοιο. Προσπαθουσα πριν χρονια να εξηγησω σε αγγλους το concept 'αφαιρεση πινακιδων' και με κοιταγαν σαν εξωγηινο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αστικα εννοεις? στην αποζημιωση αμα γινει ατυχημα? ναι οκ. να τιμωρειται ο ιδιοκτητης επειδη παραχωρησε τη χρηση του οχηματος σε εναν ενηλικα, επειδη ο δευτερος εκανε παραβαση, ειναι αστειο.Εγω ξαναλεω, καθιστε και βρειτε μου σε ποια κρατη ισχυει κατι τετοιο. Προσπαθουσα πριν χρονια να εξηγησω σε αγγλους το concept 'αφαιρεση πινακιδων' και με κοιταγαν σαν εξωγηινο.
Ναι σε αυτο. Εσύ πρόφανως λες για το διοικητικό πρόστιμο που βαρύνει καθε παράβαση του κοκ.
Ναι σε αυτο συμφωνώ. όπου μπορει να διαπιστωθεί ο οδηγός το διοικητικό πρόστιμο να βαρύνει αυτόν. -
Εγω λεω οτι δεν γινεται να απαγορευεται η κυκλοφορια του οχηματος (μεσω της αφαιρεσης πινακιδων) οταν δεν υπαρχει θεμα με το αυτοκινητο αυτο καθ'αυτο (ρυποι, κτεο, θορυβος), επειδη ενας οποιοσδηποτε οδηγος εκανε παραβαση χρησιμοποιωντας το.
-
Εκτός αν το έκανε ο ιδιοκτήτης !
-
Μεγάλη συζήτηση τα όρια ταχύτητας.
Αυτό που θα πω μόνο είναι ότι στους δρόμους γίνονται καθημερινά πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα απο το να πηγαίνει κάποιος με 140χαω στην εο όταν το όριο είναι 120.
Υγ. Δεν είμαι γκαζοφονιας οποτε μην βαρατε. -
- Αντικανονικό προσπέρασμα
- Παραβιάση φωτεινού σηματοδότη / stop
- Οδήγηση υπό επίρεια ουσιών (από αλκοολ μέχρι οτιδήποτε βάλει ο νους)
- Συνεχόμενη οδήγηση για πολλές ώρες χωρίς ξεκούραση
- Οδηγηση αυτοκινήτου σε κακή κατάσταση
-
- γενικοτερη μαλακυνση εγκεφαλου κατα την οδηγηση, αδυναμι αντιληψης οτι κρατας στα χερια σου ενα εν δυναμει οπλο, αδυναμια αντιληψης οτι το αυτοκινητο δεν ειναι κατι που μας παει αυτοματα απο το σημειο Α στο Β αλλα οτι το χειριζομαστε, ΚΑΘΕ δευτερολεπτο, γιατι ΚΑΘΕ δευτερολεπτο μπορει να γινει το οτιδηποτε.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω λεω οτι δεν γινεται να απαγορευεται η κυκλοφορια του οχηματος (μεσω της αφαιρεσης πινακιδων) οταν δεν υπαρχει θεμα με το αυτοκινητο αυτο καθ'αυτο (ρυποι, κτεο, θορυβος), επειδη ενας οποιοσδηποτε οδηγος εκανε παραβαση χρησιμοποιωντας το.Αν δεν κάνω λάθος είσαι δικηγόρος , οπότε μπορεί να βλέπεις το θέμα και απο την πλευρά της νομολογίας.
Επίτρεψε μου να διαφωνήσω καθετα μαζί σου : όχι μόνο να απαγορεύεται η κυκλοφορία - που ούτως ή άλλως ο μέσος Ελληνάρας θα γράψει την απαγόρευση κανονικά και θα κυκλοφορεί ή θα περιμένει τη Μεγάλη Εβδομάδα για να του επιστραφούν οι πινακίδες - θα έπρεπε να κατάσχεται και το αυτοκίνητο!
Παρακολουθώ τη σκέψη σου ότι όταν ο κάτοχος το δίνει νόμιμα σε κάποιον που έχει αδεια οδήγησης δεν είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου. Θεωρώ όμως ότι όταν ένα αυτοκίνητο οδηγείται κατ εξακολούθηση αντικανονικά - αναφέρομαι σε σοβαρές επικίνδυνες παραβάσεις - τότε πρέπει να περνάμε στο επόμενο επίπεδο. Ο κάτοχος θα έπρεπε να επωμίζεται κάποια ευθύνη όταν το αυτοκίνητο που κατέχει γίνεται εν δυνάμει όπλο στα χέρια του οποιουδήποτε.
Έχω υπόψη άτομο με 'βελτιωμένο' αυτοκίνητο - ξεκάθαρα περισσότερο βελτιωμένο από όσο επιτρέπεται - που για να (επι)δείξει τη βλαχομαγκιά του το δίνει σε οποιονδήποτε του το ζητήσει για να πάει του σκοτωμού ('να το δοκιμάσει') σε κατοικημένη περιοχή. Αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει εκ των προτέρων το ποιον του οδηγού καθώς και τι προθέσεις έχει. Για μένα είναι συνυπεύθυνος αν / όταν συμβεί το μοιραίο.
-
α) σιγουρα ΔΕΝ ειμαι δικηγορος. Οτι γραφω κ δεν ειναι προσωπικη αποψη (πχ για τα ορια ταχυτητας), ειναι απο διαβασμα του ΚΟΚ, ερωτησεις σε δικηγορους που ασχολουνται με τροχαια, και καμμια 40αρια δικαστηρια που εχω παρακολουθησει ενω περιμενα για εκδικαση δικης που με καποιο τροπο συμμετειχα (ειτε ως εναγων ειτε ως μαρτυρας, ποτε κατηγορουμενος )
β) Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει καποιος τροπος ο ιδιοκτητης να γνωριζει οτι αυτος στον οποιο νομιμα δινει το αυτοκινητο του, παρανομει, εφ'οσον οι κλησεις ειναι προσωπικες και επιδιδονται στον οδηγο τη στιγμη που πιανεται να παρανομει. Αν πχ εμενα μου δωσει καποιος το οχημα του και περασω κοκκινο κ με γραψουν, δεν υπαρχει τροπος να το γνωριζει ο ιδιοκτητης αν δεν του το φανερωσω εγω (και προφανως αν δεν αφαιρεθουν τα στοιχεια κυκλοφοριας του οχηματος)
στη περιπτωση που αναφερεις 1ον εχουμε βλακα ιδιοκτητη και 2ον ειναι πολυ ειδικη, δεν μπορει να παιρνει για αυτον η μπαλα καθε ιδιοκτητη οχηματος που καλη τη πιστει και ΝΟΜΙΜΩΣ παραχωρει τη χρηση του οχηματος σε καποιον αλλο, οταν αυτος ο αλλος - που μαλιστα μια χαρα accountable ειναι - κανει κακη χρηση αυτου.
Φαντασου να σου δωσω μια μπουλντοζα γιατι 'θελεις να σκαψεις κατι στο κηπο σου' (εχοντας μαλιστα το σωστο διπλωμα οδηγησης τετοιας κλασης οχηματων) και εσυ να πας να τραβηξεις ενα ΑΤΜ απο τραπεζα. Τι θα γινει, θα μου κατασχεσουν τη μπουλντοζα? Οχι δα...
-
Καλό ζώο ο υπογράφων, σήμερα κατά της 12:30 στη άνοδο της Αλίμου που άλλαξε λωρίδα και χώθηκε δεξιά χωρίς φλας και χωρίς να κοιτάξει καθρέφτη, επειδή τους είχε περάσει όλους, αλλά ο έρμος που βγήκε από το πάρκινγκ κανονικά τα είδε όλα. Ευτυχώς μόνο τα λάστιχά μας τσίριξαν λίγο. Βγήκα από το αμάξι και του ζήταγα συγνώμη για κάνα 5λεπτο.
Μετά για το υπόλοιπο της διαδρομής ήμουν η απόλυτη κυρία με καθρέφτες, φλας κλπ κλπ -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
- γενικοτερη μαλακυνση εγκεφαλου κατα την οδηγηση, αδυναμια αντιληψης οτι κρατας στα χερια σου ενα εν δυναμει οπλο, αδυναμια αντιληψης οτι το αυτοκινητο δεν ειναι κατι που μας παει αυτοματα απο το σημειο Α στο Β αλλα οτι το χειριζομαστε, ΚΑΘΕ δευτερολεπτο, γιατι ΚΑΘΕ δευτερολεπτο μπορει να γινει το οτιδηποτε.
Τι λεγαμε? ...
Δρομος που παει γυρω-γυρω απο το ξεφωτο που ειναι το παλιο γηπεδο της ΑΕΚ. Εγω κατευθυνση προς Ν. Ιωνια, απο απεναντι δυο μαντραχαλοι πανω σε ενα μηχανακι τυπου XT. Ο συνεπιβατης εχει βγαλει κινητο, εχει απλωσει χερι προς τα μπροστα να φτανει μπροστα απο τον οδηγο, και κοιτανε και οι δυο την οθονη χαμογελωντας και βγαζοντας selfie. Ενω κινουνται. Μεχρι που φτανουν σιγα-σιγα στο πεζοδρομιο, το ακουμπανε και πεφτουν. Σηκωθηκαν, αλλα θα μπορουσαν να ανοιξουν τα κεφαλια τους στο πεζοδρομιο (για κρανη δεν μιλαμε καν...) και αυριο να εχουμε πρωτοσελιδα τυπου 'τραγικο δυστυχημα στη Ν.Φιλαδελφεια με δυο νεκρους, οταν οδηγος μηχανης για αγνωστο λογο εχασε τον ελεγχο' μπλα μπλα μπλα...
-
Τα φιλακια μου σ ολα τα μαλακιστηρια που σιχτιριζαν την ωρα και τη στιγμη που βρεθηκα μπροστα τους να μην αφηνω ουτε καρφιτσα απο τη ΛΕΑ στο μποτιλιαρισμα της Κορινθου - Αθηνων. Σπεσιαλ ευχες στον λοβοτομημενο με το golf GT που σαλταρε απο τα νευρα του στο τελος
-
Σωστός ο Νονός!!
Το κάνω και εγώ αυτό, οι περισσότεροι απλά περιμένουν αλλά μερικοί τρελένονται!! -
[quote='nonos']Τα φιλακια μου σ ολα τα μαλακιστηρια που σιχτιριζαν την ωρα και τη στιγμη που βρεθηκα μπροστα τους να μην αφηνω ουτε καρφιτσα απο τη ΛΕΑ στο μποτιλιαρισμα της Κορινθου - Αθηνων. Σπεσιαλ ευχες στον λοβοτομημενο με το golf GT που σαλταρε απο τα νευρα του στο τελος [/
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ παιχταρα μου Καλα τα εκανες τα μαλ.......ρια μονο αυτοι βιαζονται.Αν βιαζεσαι πολυ μεγαλε να παρεις αεροπλανο ή ελικοπτερο γιδια α γιδια .....
-
Δηλαδή τι κάνετε; Είστε στην δεξιά λωρίδα και κάνετε μισό κλικ δεξιότερα για να μην χωράνε να περάσουν απο την λεα;
-
Ακριβώς!
Το θέμα είναι ότι κάνουν σινιαλα και αντε να ξέρεις αν είναι κάτι επείγον ή απλά είναι γιδια...
Εδώ κάθε καλοκαίρι στην ΕΟ Χαλκιδικής στα τηλέφωνα είμαι. 100 εκεί? Δίνεις πινακίδα και λίγο μετά το βλέπεις το γιδι παρέα με στρουμφακια! -
γενικά, χθες στην επιστροφή, ήταν μαζεμένα πολλά ζωντανά...
λογικό, μιας και στατιστικά στην μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινήτων θα έχεις στατιστικά και τους αντίστοιχους κόπανους.
δυο είναι οι κατηγορίες που ξεχώρισαν στην αθηνών-λαμίας χθες: οι 'δεν ξεκουνάω από την αριστερή για κανένα λόγο' και οι 'θα χωθώ με σφήνα από δεξιά'. Φυσικά, η παρουσία των πρώτων δημιουργεί τους δεύτερους.
ξεχωριστή θέση κερδίζουν επάξια ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος (με όποια σειρά θέλουν αυτοί) με μια 156 και μια e46 αντίστοιχα στην κατηφόρα (γιατί στην ανηφόρα τα 16αρια κλ@σ@νε...) των στροφών της Αγίας Αικατερίνης (προς Λαμία).
Αμφότεροι, έκαναν εκβιαστικές προσπεράσεις που απαιτούσαν το να πατήσεις φρένο για να μπουν. Όλα αυτά σε κονβόι πίσω από πούλμαν. Αν μπορούσα να ξέρω ότι δεν έρχεται κανείς από απέναντι, ακόμα δίπλα μου θα ήταν... Ιδίως, ο κόπανος με την μπεμβέ (ΒΙΚ πινακίδα) έμεινε πάρα πολύ ώρα στο αντίθετο ρεύμα χωρίς να βλέπει φυσικά τι έρχεται.
αψυχολόγητοι και επικίνδυνοι!και εγώ μέσα, μιας και τόσα φώτα είχα να παίξω πάνω από δέκα χρόνια...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]