-
Εγω παντως βλεπω μπαινοντας στο νημα του 3008 πριν και τωρα γινεται και στης Χ1 πως καποιοι συνεχιζουν να προσβαλλουν τους εαυτους τους. Κριμα...
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Iceman τα συρόμενα καθίσματα πάνε λιγα εκατοστά πιο πισω, οποτε μήπως το κενό που σου αφήνει είναι για τα αμάξια με τα συρόμενα καθίσματα και έπρεπε να σου δώσουν τον άλλο κωδικό;Έστειλα φωτό στον πωλητή και παρότι Κυριακή μου απάντησε και μου είπε να περάσω αύριο από τα ανταλλακτικά να το δούμε και κανονίσουμε!
Να και φωτό όπου φαίνεται το κενό μπροστά
-
Αλλά 400 χλμ αυτό το ΣΚ (που θα ήταν περισσότερα αν δεν με καθήλωνε στο δωμάτιο όλη τη μερα χθες μια στομαχική ίωση που με εξάντλησε και μέχρι και λίγο πυρετό μου έκανε)
Διαδρομές όλων των ειδών με μπόλικο επαρχιακό και άνετο αυτοκινητοδρόμο.
Στο δεύτερο ταχύτητες από 120-160 με άνεση και αθόρυβα. Στον επαρχιακό άλλη αίσθηση. Πιο σβέλτα από ποτέ, σωστή απόκριση του κιβωτίου , άνετες προσπεράσεις χωρίς καν να περάσω τις 4500 στροφές (δυο ενήλικες και δυο παιδιά με κάποιες αποσκευές). Κανένας φόβος ότι δεν ελέγχεις το αμάξι ακόμα και με ταχύτητες τουλάχιστον 20-30 χλμ περισσότερο από όσα πήγαινα ως τώρα (ελπίζω να μην τη δω βατανεν στα 43 μου )
Και όλα αυτά οικονομικά με μέση κατανάλωση στο 6,8 - 7,0 -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αλλά 400 χλμ αυτό το ΣΚ (που θα ήταν περισσότερα αν δεν με καθήλωνε στο δωμάτιο όλη τη μερα χθες μια στομαχική ίωση που με εξάντλησε και μέχρι και λίγο πυρετό μου έκανε)
Διαδρομές όλων των ειδών με μπόλικο επαρχιακό και άνετο αυτοκινητοδρόμο.
Στο δεύτερο ταχύτητες από 120-160 με άνεση και αθόρυβα. Στον επαρχιακό άλλη αίσθηση. Πιο σβέλτα από ποτέ, σωστή απόκριση του κιβωτίου , άνετες προσπεράσεις χωρίς καν να περάσω τις 4500 στροφές (δυο ενήλικες και δυο παιδιά με κάποιες αποσκευές). Κανένας φόβος ότι δεν ελέγχεις το αμάξι ακόμα και με ταχύτητες τουλάχιστον 20-30 χλμ περισσότερο από όσα πήγαινα ως τώρα (ελπίζω να μην τη δω βατανεν στα 43 μου )
Και όλα αυτά οικονομικά με μέση κατανάλωση στο 6,8 - 7,0έτσι είναι το καινούργιο αυτοκίνητο σε κάνει να ψάχνεις αφορμή για εκδρομή για να το κινήσεις.
Πόσω μάλλον να είναι η μπέμπα η γκομενάρα. Τι τραβάμε και εμείς οι οικογενειάρχες που πιάσαμε τα σαράντα.
Αφού δεν αλλάζουμε την γυναίκα μας, την βρίσκουμε με τα αυτοκίνητα
Ήδη έγω 6000 σε τρεις μήνες. Και δεν το έχω κινήσει καθόλου μέσα στην πόλη. Η πρώτη χρονιά πάει χαλαρά για 20.000+ , τώρα μάλιστα που θα παραδοθεί σχεδόν όλη η Ιονία και η Ολυμπία. ΣΚ στα Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα.
-
6000 σε 3 μήνες; τιμάς την επιλογή diesel και καλα κανεις!!
Εγω 7000 συνήθως ετησίως μιας και δεν χρησιμοποιείται καθημερινά και πέραν καλοκαιριού, Πάσχα και 2-3 εκδρομών ετησίως δεν κυκλοφορούμε περισσοτερο.
Το οτι εχω κανει 1400 σχεδόν σε ενα μήνα οφείλεται προφανώς στην ανάγκη να το στρώσω και να το ευχαριστηθώ αλλα και στο οτι άνοιξε ο καιρός και η αλήθεια ειναι οτι με ειχε 'ζαλίσει' και η γυναίκα για εκδρομές κλπ.
Όπως εχω ξαναγράψει δεν ειμαι πολυ του ξεβολεματος που απαιτεί μια εκδρομή ή ενα ταξίδι (μεχρι που αρρώστησα κιολας ) αλλα τωρα και με τη Μπέμπα εχω τουλαχιστον ενα λογο να ενδίδω στην κρεβατομουρμούρα πιο συχνά!
Την καλύτερη εκδρομή πάντως θα την κανω μόνος, εντελως... ουτε γυναικα, ουτε κυρίως παιδια να τσακώνονται στο πίσω κάθισμα ... να το πατήσω, να βάλω τα metal μου να πάρω τη στροφή με τα χίλια ..... -
Κι ενα update απο την 16d:
Τα πρώτα 300+ χλμ και τα πρώτα ανοιξιάτικα μιγάκια κολημένα στην μάσκα της Χ1, είναι γεγονός!
Παραλάβαμε Παρασκευή. Σάββατο μια βόλτα στο Νότιο Πήλιο και σήμερα Κυριακή μέχρι τα Μετέωρα-Τρίκαλα και επιστροφή.
Όμορφα, ήσυχα -πολύ ήσυχα- και απλά. Στην εθνική 2500-3000 χιλ στροφές με 120-130 και το στρώσιμο ξεκίνησε.
Στο επαρχιωτικό δρόμο πολύ καλά, με πολύ καλό κράτημα και στήσιμο που μου θυμίζει το πουλημένο πλέον ΜΙΝΙ.
Από βδομάδα πάμε για μεμβράνες και σχεδιάζουμε την επόμενη εξόρμηση.. -
Στεφανε πασά μου... όσοι σε διαβάζουμε κάποια χρόνια...θα τρίβουμε τα μάτια μας με τα τελευταία μηνύματά σου!! Χαχα!
Έστω κ έτσι μοιραζομαστε τη χαρά σου κ την απόλαυση της βόλτας με το αμάξι! Ζησε την κάθε στιγμή! -
6000 σε 3 μήνες; τιμάς την επιλογή diesel και καλα κανεις!!
Εγω 7000 συνήθως ετησίως μιας και δεν χρησιμοποιείται καθημερινά και πέραν καλοκαιριού, Πάσχα και 2-3 εκδρομών ετησίως δεν κυκλοφορούμε περισσοτερο.
Το οτι εχω κανει 1400 σχεδόν σε ενα μήνα οφείλεται προφανώς στην ανάγκη να το στρώσω και να το ευχαριστηθώ αλλα και στο οτι άνοιξε ο καιρός και η αλήθεια ειναι οτι με ειχε 'ζαλίσει' και η γυναίκα για εκδρομές κλπ.
Όπως εχω ξαναγράψει δεν ειμαι πολυ του ξεβολεματος που απαιτεί μια εκδρομή ή ενα ταξίδι (μεχρι που αρρώστησα κιολας ) αλλα τωρα και με τη Μπέμπα εχω τουλαχιστον ενα λογο να ενδίδω στην κρεβατομουρμούρα πιο συχνά!
Την καλύτερη εκδρομή πάντως θα την κανω μόνος, εντελως... ουτε γυναικα, ουτε κυρίως παιδια να τσακώνονται στο πίσω κάθισμα ... να το πατήσω, να βάλω τα metal μου να πάρω τη στροφή με τα χίλια .....Ουτέ γώ το χρησιμοποιώ καθημερινά, έαν εξαιρέσεις δυο ημέρες που είχα συνεργείο το smart (σαζμαν, ενεργοποιητές ,συμπλέκτης, 1500 ευρω , τράβαγε τα μαλλιά του ο λογιστής της εταιρείας ;))
Τα προηγούμενα χρόνια είχα μέσο όρο 10000 με 12.000 ετησίως, τώρα του έχουμε δώσει να καταλάβει.
Τώρα μετά τα σαράντα χρείαζονται περισσότερο οι εκδρομές , ενώ πρέπει να περιορίσουμε σταδιακά τα κοντοσούβλια και τα σουβλάκια. Γίνονται τοξικά πλεον
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Κι ενα update απο την 16d:Τα πρώτα 300+ χλμ και τα πρώτα ανοιξιάτικα μιγάκια κολημένα στην μάσκα της Χ1, είναι γεγονός!
Παραλάβαμε Παρασκευή. Σάββατο μια βόλτα στο Νότιο Πήλιο και σήμερα Κυριακή μέχρι τα Μετέωρα-Τρίκαλα και επιστροφή.
Όμορφα, ήσυχα -πολύ ήσυχα- και απλά. Στην εθνική 2500-3000 χιλ στροφές με 120-130 και το στρώσιμο ξεκίνησε.
Στο επαρχιωτικό δρόμο πολύ καλά, με πολύ καλό κράτημα και στήσιμο που μου θυμίζει το πουλημένο πλέον ΜΙΝΙ.
Από βδομάδα πάμε για μεμβράνες και σχεδιάζουμε την επόμενη εξόρμηση..Καλορίζικο και με πολλά χιλιόμετρα
-
Ευχαριστώ george, να είσαι καλά
-
Ο χρήστης d_am έγραψε:
Κι ενα update απο την 16d:Τα πρώτα 300+ χλμ και τα πρώτα ανοιξιάτικα μιγάκια κολημένα στην μάσκα της Χ1, είναι γεγονός!
Από βδομάδα πάμε για μεμβράνες και σχεδιάζουμε την επόμενη εξόρμηση..Καλοτάξιδο και παλι!!
Ομορφο που το χαίρεσαι και εσύ !
Σε τι καταναλώσεις έπαιξες ;
τα μυγάκια και τα λοιπά ιπτάμενα 'κροκοδειλακια' στο παρμπριζ (γενοκτονία) και στη μάσκα ειναι μέρος του παιχνιδιού όποτε οκ (και στο γράφει κάποιος που με το που γύρναγε το αμάξι απο βόλτα ξεκίναγε 'απολέπιση' ) ..αρκεί βέβαια τα βερνίκια των γερμανικών να ειναι πραγματι πιο σκληρά και ποιότικα όπως λένε απο των ιαπωνικών, όποτε να μην κάνουν ζημιά αν μείνουν πάνω καποιες μέρες! -
Πιστέυω πως είναι πολύ καλή η ποιότητα των βερνικιών. Είχα εναν ενδοιασμό για την ποιότητα που δεν πήρα μεταλικό άσπρο αλλά απλό. Παρόλα αυτά τώρα που το έχω κοντά μου και το παρατηρώ καλύτερα, για απλό χρώμα είναι πολύ καλό.
Πάντως πολύ ησυχία ρε παιδί μου. Βέβαια προέρχομαι και απο ΜΙΝΙ JCW, αλλά δεν καταλαβαίνεις καν πως οδηγείς diesel SUV.
Επίσης, να προσθέσω ξεκούραστος ο συμπλέκτης και μαλακό το κιβώτιο. Βέβαια ο μεγάλος μου πόθος (αυτόματο κιβώτιο) έμεινε πόθος, αλλά έτσι είναι η ζωή. Θα χαρούμε αυτά που έχουμε με την οικογένειά μας.
Καλές βόλτες σε όλους. Η Ελλάδα την άνοιξη είναι άπαιχτη. Χαρείτε την..! -
5,7 κάποια στιγμή είδα στην οθόνη (πληροφορίες οχήματος)
Πάντως με 130 σταθερά στον πιλότο ο μικρός δείκτης κατανάλωσης, έδειχνε κοντά στο 5,5.
Γέμισα την Πρασκευή το βράδυ 46 λίτρα V-Power. Έκανα περίπου 360 χλμ όλο το ΣΒΚ και έχω πάνω απο μισό ντεπόζιτο μέσα και αυτονομία στο trip computer περίπου 550 χλμ.Αξίζει να σημειωθεί:
-Για 1499 κυβικά μια χαρά τον πάει τον 1.5 τόνο της! Τρείς ενήλικες, ένας τρίχρονος σε κάθισμα λίγες αποσκευές.
-Εντύπωση έκανε σε όλους ο πίσω άπλετος χώρος επιβατών.
-Κλιματισμός με φίλτρα αέρα αυτόματος και άψογος.
-Επιτέλους, ενα multimedia system που παίζει τα πάντα απο την μουσική βιβλιοθήκη του κινητού σου άψογα.
-Τίμιο το standart στέρεο με ALPINE ηχεία (μου το είπε ο πωλητής)- LED φώτα (όλα τα λεφτά πράγματι)
- Ωραίοι 'χορταστικοί' και λειτουργικοί καθρέφτες ηλεκτρονικά αναδιπλούμενοι
- Ποιότητα κύλησης ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή! (18άρες ζάντες Μ)
-
Κι ενα update απο την 16d:
Τα πρώτα 300+ χλμ και τα πρώτα ανοιξιάτικα μιγάκια κολημένα στην μάσκα της Χ1, είναι γεγονός!
Από βδομάδα πάμε για μεμβράνες και σχεδιάζουμε την επόμενη εξόρμηση..Καλοτάξιδο και παλι!!
Ομορφο που το χαίρεσαι και εσύ !
τα μυγάκια και τα λοιπά ιπτάμενα 'κροκοδειλακια' στο παρμπριζ (γενοκτονία) και στη μάσκα ειναι μέρος του παιχνιδιού όποτε οκ (και στο γράφει κάποιος που με το που γύρναγε το αμάξι απο βόλτα ξεκίναγε 'απολέπιση' ) ..αρκεί βέβαια τα βερνίκια των γερμανικών να ειναι πραγματι πιο σκληρά και ποιότικα όπως λένε απο των ιαπωνικών, όποτε να μην κάνουν ζημιά αν μείνουν πάνω καποιες μέρες!Μη το φοβάσαι το χρωμα. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής. Μόνο να σου πω ότι στην Χ3 μου μετά από 8 χρόνια όταν τη πλένω μου φαίνεται σα να είναι καινούργια παρά το μαύρο μεταλλικό χρωμα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και εγώ πήγα την πρώτη εκδρομούλα το ΣΚ με 300+ Km.
Οι εντυπώσεις άριστες! Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αξιοπιστία και πολύ καλή αίσθηση τιμονιού!
Έχω χειροκίνητο κιβώτιο και μου έκανε εντύπωση πόσο νωρίς μου έδινε το καντράν να κάνω αλλαγή, περίπου στις 2000-2500 στροφές. Πάντως με το χειροκίνητο κιβώτιο καταλαβαίνεις πόσο ελαστικός είναι ο κινητήρας. Με 1000 στροφές σε ανηφόρα, μόλις πατάς λίγο γκάζι το αυτοκίνητο έχει αρκετή ελαστικότητα να επιταχύνει ακαριαία χωρίς κατέβασμα!
Σε εθνική 130-140 με 3000 στροφές. Τελική μέση κατανάλωση στον υπολογιστή ταξιδίου 5.5 lt/100Km!
Α! Μου έβγαλε και εμένα κουπάκι με καφέ όπως στον ice!
Προς στιγμή νόμισα ότι θα βγει από πουθενά κανένα καφεδάκι να με κεράσει για το καλορίζικο …
Τα μυγάκια τα είχα και εγώ αλλά με λίγο νερό και ένα πανάκι έφυγαν αμέσως. Αυτό που με ενοχλεί είναι η γύρη που έχει κιτρινίσει τα πάντα εδώ πέρα και μπαίνει και στους αεραγωγούς. -
Και μια ερώτηση για τους έχοντες το navi (όχι το εργοστασιακό, αλλά το επιπρόσθετο).
Για να γίνει η ενημέρωση χαρτών στο PC αρκεί να βγάλω μόνο την κάρτα ή πρέπει να βγάλω όλο το κουτάκι που έχει μπει στην υποδοχή, η οποία έχει τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι του συνοδηγού? -
Χαίρομαι πάρα πολύ να διαβάζω τις εμπειρίες σας ρε παιδιά!
Καλοτάξιδα να είναι τα αυτοκίνητά μας! Πράγματι, ζούμε σε μια υπέροχη χώρα! Έχει απίστευτες ομορφιές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ότι και να θέλεις, κάνεις κάποια χλμ και το έχεις στο πιάτο σου. Με το καλό λοιπόν τώρα που ανοίγει ο καιρός να οργώσουμε τους δρόμους. Βλέπω κιόλας οτι παραδίδονται σιγά σιγά μεγάλα κομμάτια στις εθνικές οδούς, οπότε μέσα σ΄όλα θα έχουμε και ένα επιπλέον κίνητρο για να βγάλουμε τις Μπέμπες βόλτα.
Όσο για τα μυγο-κουνουπάκια στη μούρη και τα ''νεφρά'' , τώρα πλέον θα έχουν την τιμητική τους, και στην επιστροφή οι γυναίκες θα μαζεύουν τα παιδιά και εμείς θα πιάνουμε τα πανάκια! -
Και μια ερώτηση για τους έχοντες το navi (όχι το εργοστασιακό, αλλά το επιπρόσθετο).
Για να γίνει η ενημέρωση χαρτών στο PC αρκεί να βγάλω μόνο την κάρτα ή πρέπει να βγάλω όλο το κουτάκι που έχει μπει στην υποδοχή, η οποία έχει τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι του συνοδηγού?Βγάζεις το συρταρωτό κουτάκι και με usb στον υπολογιστή σου κάνεις το update νομίζω.
Εμένα το τοποθέτησαν στο πάνω μέρος του ντουλαπιού. Πιάνει λίγο χώρο και ούτε το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει.
Θα με 'προγραμματίσουν' απο βδομάδα - εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματος που υπήρχε στην αντιπροσωπεία - και θα μου αλλάξουν την ρόδα χειρισμού, γιατί μου είπαν αυτά τα δυο πάνε πακέτο. -
Δηλαδή σου έβαλαν το κουτί αλλα δεν σου άλλαξαν το χειριστήριο του idrive; παρόλα αυτά μπορούσες να το επιλέξεις στο μενού το navi, σωστα;
-
Βγάζεις το συρταρωτό κουτάκι και με usb στον υπολογιστή σου κάνεις το update νομίζω.
Εμένα το τοποθέτησαν στο πάνω μέρος του ντουλαπιού. Πιάνει λίγο χώρο και ούτε το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει.Και εμένα στο πάνω μέρος του ντουλαπιού το έβαλαν και είναι πολύ βολικό έτσι γιατί δεν πιάνει σχεδόν καθόλου χώρο.
Θα δοκιμάσω αν βγάλω το συρταρωτό κουτάκι για να δω πως γίνονται τα Updates.
Χωρίς κουμπάκι navi πως το ενεργοποιείς?
BMW X1 2016