Και επειδη ισως φανηκε λιγο παραξενο αυτο που ειπα, να εξηγησω:
Για να μετακινησει καποιος το αυτοκινητο μου, πρεπει η να το ανοιξει και να μπει μεσα η να το σηλωσει με αλλα 5 ατομα. Στο πρωτο σεναριο ναι θα διαμαρτυρηθω για τον απλο λογο οτι δεν ξερω τι παει να κανει και δεν ξερω τι αλλο μπορει να κανει αμα μπει μεσα στο αυτοκινητο μου, ασε που για να το ανοιξει πρεπει να κανει ζημια, σωστα?
Στο δευτερο σεναριο παλι θα διαμαρτυρηθω γιατι ειναι παρα πολυ πιθανο να γινει ζημια, γιατι ενα αμαξι δεν μετακινειται ευκολα. Αμα μου εξηγησουν τι συμβαινει και μπορω να βοηθησω, θα μπω μεσα και θα το μετακινησω μονος μου.
Αμα δω καποιον να μετακινει το μηχανακι μου, δεν θα σχοληθω καθολου παρα μονο αν τον δω να το παιρνει και να φευγει (:D) η αμα τον δω να μην κατεχει το αθλημα (οποτε μπορει να το ριξει κλπ κλπ). Θα τον αφησω πολυ απλα να το μετακινησει γιατι δεν με νοιαζει αμα παει 1 μετρο πιο εκει, ουτε εχω κομπλεξ να λεω 'μην ακουμπας το μηχανακι μου επειδη ειναι δικο μου'. Δεν θα το φαει, λιγο πιο κει το παει ρε παιδια. Ασε που μπορει απλα να το παρω εγω και να το παω πιο εκει για να τον βολεψω.
οπως εχω κανει πολλες φορες με το αυτοκινητο και μαλιστα χωρις να χρειαζεται αμεσα. Εχει τυχει δηλαδη να παρκαρω σε μια θεση, και μετα απο 1-2-5 ωρες να κατεβω για να παω με τα ποδια μεχρι το περιπτερο/μαγαζι μας η οπουδηποτε αλλου που δεν θα το μετακινουσα κανονικα. Αμα δω οτι εχει φυγει καποιος μπροστα η πισω και το δικο μου εχει μεινει στην μεση δυο θεσεων, θα μπω μεσα και θα το παω 2 μετρα μπροστα ετσι ωστε οταν θα βρεθει καποιος που να θελει να παρκαρει, να μπορει να το βαλει. Γιατι να πιανω 2 θεσεις (ακομα και αν ετυχε) αν μπορω να βολεψω αλλον εναν?
Για αυτους που παρκαρουν οπως τους βολευει για να κρατησουν 2 θεσεις, δυστυχως ο ΚΟΚ δεν λεει πουθενα ποσο αποσταση εχεις δικαιωμα να αφηνεις απο τον μπροστινο σου οποτε ειναι καθαρα θεμα ηθους. Βραστα δηλαδη. Το μονο που μπορεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση ειναι ψυχολογικος πολεμος. Παρε φωτογραφιες την μαπα του και το αυτοκινητο του, γραψε μια 'προκυρηξη' με 'κολακευτικα' σχολια (αλλα σε καμμια περιπτωση μπινελικια) και αφισοκολλησε την σε ολη την γειτονια. Βαλτε του ενα μηχανακι εμπρος και ενα πισω και κλειστε τον. Βαλτε παπακια που δεν παθαινουν και τιποτα αμα πεσουν παρα μονο στα πλαστικα και παρακολουθητε, αμα κανει ζημια ξερετε τι να κανετε. Φωναξτε τους μπατσους, αν και τυπικα μαλλον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, ας του κανουν συστασεις. Ξαναφωναξτε τους την επομενη μερα. Και στην τελικη, αμα το παρουμε αυστηρα το θεμα, αυτο ειναι 'καταληψη οδοστρωματος' και η κληση ειναι 300 ευρω...Αμα ξερετε να μιλησετε ισως να μπορεσετε να πεισετε καποιον μπατσο να του την κοψει, και ας αθωωθει στο δικαστηριο, το τρεξιμο θα το ριξει. .Κοινως σπαστε του τα νευρα.
ΥΓ Αυτος που παρκαρει το μη αναπηρικο αυτοκινητο στην αναπηρικη θεση του πατερα του και αντιστοιχα αυτος που παρκαρει το αναπηρικο αμαξι του εκτος της αναπηρικης θεσεως που του εχει δωθει για αυτο τον λογο, ειναι 100% παρανομοι. Φωναξτε την αστυνομια, δειξτε τους τις πινακιδες κατω ζητηστε να δωσουν κληση και στον πατερα και στον γιο και σκιστε ολη την οικογενεια.