-
Να αναφέρω και εγώ ένα παράδειγμα βρε παιδιά...
Εχθές το βράδυ έξω από το κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης.
Είναι σε μέρος όπου περάνει πολύς κόσμος κια ειδικά μικρά παιδιά με παιδικά καρότσια.
Έξω από αυτό υπάρχει τεράστιο πεζοδρόμιο με παρτέρια πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων και επειδή είναι και ψηλό τα αυτοκίνητα δεν ανεβαίνουν επάνω.Πήγαινα να περάσω και εγώ από εκεί και λοιπόν για να μην τα πολυλογώ είχαν παρκάρει 3 μηχανάκια ακριβώς μπροστά στην είσοδο, κάθετα στο πεζοδρόμιο και στην ίδια σχεδόν ευθεία και τα τρία.
Φανταστήτε έναν νοητό φράκτη με τα 3 μηχανάκια το ένα πίσω από το άλλο σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου δηλαδή.Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει ένα μικρό κενό μερικών εκατοστών για να περάσουν οι περαστικοί ανάμεσα τους.
Εννοείτε ότι παιδικό καροτσάκι δεν πέρναγε με τίποτα, έπρεπε να κατέβει στο δρόμο.Έίχα υπόψιν της συζήτηση αυτή που την παρακολουθούσα από το πρωί και ομολογώ ότι μου την έδωσε στα νεύρα.
Καλά ο πρώτος, άντε και ο δεύτερος, μα και ο τρίτος ΔΕΝ καταλάβαινε ότι έκλεινε εντελώς το πεζοδρόμιο και δεν πέρναγε άνθρωπος;;;;;;;΄Υστερα διαμαρτύρονται ότι δεν τους υπολογίζουν.
Τί άλλο να πώ δηλαδή;;;;
Λίγος σεβασμός στον συνάνθρωπο πόσο δύσκολο είναι πιά;;;;;; -
Αν τους τα σήκωνε η τροχαία, θα έλεγαν ότι καταδιώκονται οι αγνοί φίλοι των 2 τροχών.
-
Τα μηχανακια εχουν εξ'ορισμου αδικο.
Δεν μπορω να ακουω οτι 'διευκολυνουν την κινηση και την κατασταση' το μονο που κοιταζουν ειναι την παρτη τους!!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
'αμάν με αυτά τα μηχανάκια, όπου θέλουν τα παρατάνε κτλ'Επειδη ανεφερεσαι σε εμενα.
Ειναι παρα πολλοι οδηγοι που τα παρατανε οπου θελουν.
Κυριως τα παπια.
Με εχουν κλεισει απειρες φορες με αποτελεσμα να μην μπορω με τιποτα να ξεπαρκαρω. Δηλαδη να μην γρινιαξω γι αυτο?
Πεζος μου εχει τυχει να μου κορναρουν πανω στο πεζοδρομιο για να περασουν!!
Το τι γινετε με τα μηχανακια κατα την οδηγηση το ξερουμε ολοι.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν φερονται ολοι ετσι, αλλα δυστυχως ειναι παρα πολλοι.. -
Στη Νάπολι τα απαγόρεψαν από το ιστορικό κέντρο!
Ο λόγος... φυσικά οι κλοπές! Μέσα σε μία εβδομάδα απαγόρευσης μειώθηκαν οι διάφορες αρπαγές κατά... 60%
Επίσης μειώθηκαν και οι τραυματισμοί και τα κατάγματα, αφού τραυματίζονταν λιγότεροι από πτώσεις στην προσπάθεια να αποφύγουν την κλοπή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στη Νάπολι τα απαγόρεψαν από το ιστορικό κέντρο!Ο λόγος... φυσικά οι κλοπές! Μέσα σε μία εβδομάδα απαγόρευσης μειώθηκαν οι διάφορες αρπαγές κατά... 60%
Επίσης μειώθηκαν και οι τραυματισμοί και τα κατάγματα, αφού τραυματίζονταν λιγότεροι από πτώσεις στην προσπάθεια να αποφύγουν την κλοπή
Αθάνατοι Ιταλοί μαφιόζοι!!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και δεν εχει καμμια σχεση το 'περναω ΣΤΟΠ/κοκκινο επειδη ετσι κρινω οτι με βολευει' με το 'ανεβαζω την μηχανη στο πεζοδρομιο που ΔΕΝ ενοχλω για να μην πιανω μια ολοκληρη θεση αυτοκινητου'...
Φάουλ Mr. Kacey! Τα πεζοδρόμια είναι αποκλειστικά για τους πεζούς. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρκάρει οποιοδήποτε όχημα (όσες ρόδες και να έχει) σε πεζοδρόμιο και να μην ενοχλεί. Εάν δε μιλάμε και για ανάπηρους τότε καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.
-
Στο δρόμο που μένω, σε περιοχή με έντονο πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης, υπάρχουν δύο γείτονες (που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε παράσταση θεάτρου σκιών) που προκειμένου να κρατάνε πάντα τη θέση έξω από την πολυκατοικία τους, μόλις ξεπαρκάρουν βάζουν παράλληλα στο πεζοδρόμιο τη μηχανή τους.
Άλλος ένας, υιός αναπήρου πατρός εκμεταλλεύεται την αναπηρική θέση του πατέρα του (με τις ευλογίες του φυσικά) ώστε να δεσμεύει πάντα τη μπροστινή θέση στάθμευσης προχωρώντας μπροστά το αναπηρικό όταν ξεπαρκάρει, τοποθετώντας την κουκούλα του (για να μη φαίνεται η πινακίδα) αφήνοντας έτσι τη θέση του αναπηρικού άδεια και καβατζωμένη για την επιστροφή του.
Πόσο νόμιμες (αντικοινωνικές είναι σίγουρα) είναι οι παραπάνω συμπεριφορές των 'συνανθρώπων' μας;
-
συγνωμη, διαφωνω καθετα. εκει που μενει η κοπελα μου πχ υπαρχουν γυρω στις 5 μηχανες σε ενα τετραγωνο, τις βαζουν ολοι στο πεζοδρομιο (επειδη υπαρχει προβλημα σταθμευσης) και παρ'ολα αυατα δεν ενοχλουν κανεναν.
Ποτε δεν ειπα οτι δεν ειναι παρανομο, ποτε δεν ειπα οτι το πεζοδρομιο ειναι για αλλους εκτος απο τους πεζους. Το μονο που λεω ειναι οτι επειδη ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να παρκαρουν ολοι νομιμα, και επειδη αμα καθε μηχανη πιανει μιση θεση αυτοκινητου τοτε αμα ολες τις βαζανε στον δρομο, το προβλημα θα ηταν σαφως μεγαλυτερο, τοτε ΜΟΝΟ ΑΜΑ δεν ενοχλουν, καλο ειναι να μπαινουν στο πεζοδρομιο.
Πιστευεις οτι δεν υπαρχουν πεζοδρομια που ειναι αρκετα φαρδια ωστε να μπορει να γινει αυτο? Εγω ξερω παρα πολλα τετοια σημεια.
EDIT
Στο πρωτο παραδειγμα που δινει ο booze ας πουμε, εγω θα μετακινουσα την καθε μηχανη και αμα ηθελαν ας μιλαγαν. -
Ο χρήστης booZe έγραψε:
Άλλος ένας, υιός αναπήρου πατρός εκμεταλλεύεται την αναπηρική θέση του πατέρα του (με τις ευλογίες του φυσικά) ώστε να δεσμεύει πάντα τη μπροστινή θέση στάθμευσης προχωρώντας μπροστά το αναπηρικό όταν ξεπαρκάρει, τοποθετώντας την κουκούλα του (για να μη φαίνεται η πινακίδα) αφήνοντας έτσι τη θέση του αναπηρικού άδεια και καβατζωμένη για την επιστροφή του.Δοκίμασε να του κάνεις καταγγελία στον δήμο (ή όπου αλλού πρέπει τελοσπάντων) όταν παρκάρει ο υιός και τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να παρκάρετε εκεί όλοι οι γείτονες.
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Επειδη ανεφερεσαι σε εμενα.
Κυριως τα παπια.
Με εχουν κλεισει απειρες φορες με αποτελεσμα να μην μπορω με τιποτα να ξεπαρκαρω. Δηλαδη να μην γρινιαξω γι αυτο?
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν φερονται ολοι ετσι, αλλα δυστυχως ειναι παρα πολλοι..Φυσικά και να γκρινιάξεις εφόσον έχεις δίκιο. Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά, υπάρχουν πολλοί οδηγοί δικυκλων που είναι απαράδεκτοι, όπως και οδηγοί αυτοκινήτων. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει ρε συ με τη νοοτροπία του έλληνα μοτοσυκλετιστή, ΑΛΛΑ τη νοοτροπία του έλληνα ΟΔΗΓΟΥ γενικότερα. Αυτοκίνητα στο δρόμο δε σε έχουν κλείσει και χίλια δυο ακόμα; Δηλαδή μόνο τα μηχανάκια σε ενοχλούν;
-
Δυστυχώς στην εποχή μας υπάρχουν πολύ κομπλεξικοί, ένας από αυτούς έτυχε να είναι γείτονας μου εδώ και 2 χρόνια ο οποίος όταν παίρνει το αυτοκίνητο του βάζει μια μηχανή στο σημείο εκείνο για να μην χάσει την «πολύτιμη θεσούλα του» και να φανταστείτε ότι στην περιοχή μου δεν υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης αλλά θέλει σώνει και καλά να παρκάρει μπροστά στο σπίτι του λες και έχει κάποιο πανάκριβο αυτοκίνητο και πρέπει να το επιβλέπει κάθε στιγμή.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Να αναφέρω και εγώ ένα παράδειγμα βρε παιδιά...Εχθές το βράδυ έξω από το κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης.
Είναι σε μέρος όπου περάνει πολύς κόσμος κια ειδικά μικρά παιδιά με παιδικά καρότσια.
Έξω από αυτό υπάρχει τεράστιο πεζοδρόμιο με παρτέρια πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων και επειδή είναι και ψηλό τα αυτοκίνητα δεν ανεβαίνουν επάνω.Πήγαινα να περάσω και εγώ από εκεί και λοιπόν για να μην τα πολυλογώ είχαν παρκάρει 3 μηχανάκια ακριβώς μπροστά στην είσοδο, κάθετα στο πεζοδρόμιο και στην ίδια σχεδόν ευθεία και τα τρία.
Φανταστήτε έναν νοητό φράκτη με τα 3 μηχανάκια το ένα πίσω από το άλλο σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου δηλαδή.Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει ένα μικρό κενό μερικών εκατοστών για να περάσουν οι περαστικοί ανάμεσα τους.
Εννοείτε ότι παιδικό καροτσάκι δεν πέρναγε με τίποτα, έπρεπε να κατέβει στο δρόμο.Έίχα υπόψιν της συζήτηση αυτή που την παρακολουθούσα από το πρωί και ομολογώ ότι μου την έδωσε στα νεύρα.
Καλά ο πρώτος, άντε και ο δεύτερος, μα και ο τρίτος ΔΕΝ καταλάβαινε ότι έκλεινε εντελώς το πεζοδρόμιο και δεν πέρναγε άνθρωπος;;;;;;;΄Υστερα διαμαρτύρονται ότι δεν τους υπολογίζουν.
Τί άλλο να πώ δηλαδή;;;;
Λίγος σεβασμός στον συνάνθρωπο πόσο δύσκολο είναι πιά;;;;;;Δυστυχώς επειδή μένω στη Νέα Σμύρνη ξέρω τι λες κ έχεις απόλυτο δίκιο.
Και στην πλατεία ενώ στα 15 μέτρα έχει θέσεις σταθμευσης βλέπεις τους κάγκουρες να παίρνουν τα παπάκια κ τα αυτοκίνητά τους (πιο σπάνια) και να τα αφήνουν πάνω στον πεζόδρομο ακριβώς έξω από την καφετέρια.. τι να πεις..@epicouros αυτό που λες το κάνει ο απέναντί μου με αυτοκίνητο, έχει δύο αυτοκίνητα και πιάνει με το ένα δύο θέσεις ώστε όταν γυρίσει απ'τη δουλειά το μετακινεί και παρκάρει και τα δύο. Και το κάνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ παρ'ολες τις παρατηρήσεις που του έχουν κάνει όλοι στη γειτονιά, και η απάντησή του είναι 'δε με νοιάζει, κάντο και εσύ'
@karabouzouklis καλά Χριστούγεννα
-
πανε τα χριστουγεννα ηρθε και το πασχα, καλοκαιριασε, αλλα δεν το πηρες πρεφα μου φαινεται.
ΓΙα πες μας ομως, αν με το μηχανακι σου εκανες εσυ περισσοτερο χρονο αποτι με το αμαξι θα το χρησιμοποιουσες? Σκεψου και απαντησε. Επειδη η απαντηση ειναι προφανης, μην μας το παιζετε οι σωτηρες μας, και οτι το κανετε για το καλο των αλλων. Πειτε οτι σας βολευει εσας, και αφηστε τα Σαπια περι 'εμεις βοηθαμε' κτλ...Τα μηχανακια εχουν εξ'ορισμου αδικο. Ναι, υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα ειναι σαν τις εξαιρεσεις με τους ταριφες. ανυπαρκτες σε σχεση με το γενικο συνολο. Οι περισσοτεροι με τα μηχανακια στο κεντρο ειναι ανεξελεγκτοι και γενικως ενα χαος. Κανουνε οτι γουσταρουνε...
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
πανε τα χριστουγεννα ηρθε και το πασχα, καλοκαιριασε, αλλα δεν το πηρες πρεφα μου φαινεται.
ΓΙα πες μας ομως, αν με το μηχανακι σου εκανες εσυ περισσοτερο χρονο αποτι με το αμαξι θα το χρησιμοποιουσες? Σκεψου και απαντησε. Επειδη η απαντηση ειναι προφανης, μην μας το παιζετε οι σωτηρες μας, και οτι το κανετε για το καλο των αλλων. Πειτε οτι σας βολευει εσας, και αφηστε τα Σαπια περι 'εμεις βοηθαμε' κτλ...Τα μηχανακια εχουν εξ'ορισμου αδικο. Ναι, υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα ειναι σαν τις εξαιρεσεις με τους ταριφες. ανυπαρκτες σε σχεση με το γενικο συνολο. Οι περισσοτεροι με τα μηχανακια στο κεντρο ειναι ανεξελεγκτοι και γενικως ενα χαος. Κανουνε οτι γουσταρουνε...
χμ, ναι οκ ό,τι πεις. Ακόμα και την πάρτη τους να κοιτάνε οι οδηγοί δικύκλων αυτό δε σημαίνει ότι δε συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού. Φαντάσου όλοι αυτοί που κατεβαίνουν με το μηχανάκι τους στο κέντρο να κατέβαιναν με το αυτοκίνητό τους. Αρά ΝΑΙ, κατά αυτή την έννοια βοηθάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οι περισσότεροι και με τα αυτοκίνητα στο κέντρο είναι ανεξέλεγκτοι και γενικά ένα χάος και κάνουν ό,τι γουστάρουν.. λες και μόνο τα μηχανάκια κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Τελοσπάντων ίσως όταν βγάλεις τις παρωπίδες μπορεί να καταλάβεις ότι πρέπει να κρίνεις τον καθένα μεμονωμένα και όχι να λες 'τα μηχανάκια έτσι κ αλλιώς' -
Ο 'kacey' έχει δίκιο σε όσα λέει θα συμφωνήσω μαζί του.
Δεν είναι κακό να σκεφτόμαστε και λίγο σε να βρισκόμαστε 'από την απένατι πλευρά'. Αν δε κοιτάγαμε μόνο τον εαυτούλη μας ίσως να ήταν πολύ καλύτερες οι συνθήκες στη πόλη μας. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
χμ, ναι οκ ό,τι πεις. Ακόμα και την πάρτη τους να κοιτάνε οι οδηγοί δικύκλων αυτό δε σημαίνει ότι δε συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού. Φαντάσου όλοι αυτοί που κατεβαίνουν με το μηχανάκι τους στο κέντρο να κατέβαιναν με το αυτοκίνητό τους. Αρά ΝΑΙ, κατά αυτή την έννοια βοηθάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
οτι βοηθανε το ξερω, αλλα δεν το δεχομαι σαν επιχειρημα υπερ της καφριλας τους. Δηλαδη εγω επειδη βοηθαω να αρχισω να δερνω κιολας? Τι ειναι αυτα τα πραγματα? Επιχειρημα ειναι αυτο? Επειδη βοηθαω, ας περναω αναμεσα απο αμαξια, ας παρκαρω οπου μου κ@υλωσει, ας πηγαινω αναποδα, ας πηγαινω απο το πεζοδρομιο... Ας, ας ας, Τετοια βοηθεια μην πω τιποτα καλυτερα...
-
Και επειδη ισως φανηκε λιγο παραξενο αυτο που ειπα, να εξηγησω:
Για να μετακινησει καποιος το αυτοκινητο μου, πρεπει η να το ανοιξει και να μπει μεσα η να το σηλωσει με αλλα 5 ατομα. Στο πρωτο σεναριο ναι θα διαμαρτυρηθω για τον απλο λογο οτι δεν ξερω τι παει να κανει και δεν ξερω τι αλλο μπορει να κανει αμα μπει μεσα στο αυτοκινητο μου, ασε που για να το ανοιξει πρεπει να κανει ζημια, σωστα?
Στο δευτερο σεναριο παλι θα διαμαρτυρηθω γιατι ειναι παρα πολυ πιθανο να γινει ζημια, γιατι ενα αμαξι δεν μετακινειται ευκολα. Αμα μου εξηγησουν τι συμβαινει και μπορω να βοηθησω, θα μπω μεσα και θα το μετακινησω μονος μου.
Αμα δω καποιον να μετακινει το μηχανακι μου, δεν θα σχοληθω καθολου παρα μονο αν τον δω να το παιρνει και να φευγει (:D) η αμα τον δω να μην κατεχει το αθλημα (οποτε μπορει να το ριξει κλπ κλπ). Θα τον αφησω πολυ απλα να το μετακινησει γιατι δεν με νοιαζει αμα παει 1 μετρο πιο εκει, ουτε εχω κομπλεξ να λεω 'μην ακουμπας το μηχανακι μου επειδη ειναι δικο μου'. Δεν θα το φαει, λιγο πιο κει το παει ρε παιδια. Ασε που μπορει απλα να το παρω εγω και να το παω πιο εκει για να τον βολεψω.
οπως εχω κανει πολλες φορες με το αυτοκινητο και μαλιστα χωρις να χρειαζεται αμεσα. Εχει τυχει δηλαδη να παρκαρω σε μια θεση, και μετα απο 1-2-5 ωρες να κατεβω για να παω με τα ποδια μεχρι το περιπτερο/μαγαζι μας η οπουδηποτε αλλου που δεν θα το μετακινουσα κανονικα. Αμα δω οτι εχει φυγει καποιος μπροστα η πισω και το δικο μου εχει μεινει στην μεση δυο θεσεων, θα μπω μεσα και θα το παω 2 μετρα μπροστα ετσι ωστε οταν θα βρεθει καποιος που να θελει να παρκαρει, να μπορει να το βαλει. Γιατι να πιανω 2 θεσεις (ακομα και αν ετυχε) αν μπορω να βολεψω αλλον εναν?
Για αυτους που παρκαρουν οπως τους βολευει για να κρατησουν 2 θεσεις, δυστυχως ο ΚΟΚ δεν λεει πουθενα ποσο αποσταση εχεις δικαιωμα να αφηνεις απο τον μπροστινο σου οποτε ειναι καθαρα θεμα ηθους. Βραστα δηλαδη. Το μονο που μπορεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση ειναι ψυχολογικος πολεμος. Παρε φωτογραφιες την μαπα του και το αυτοκινητο του, γραψε μια 'προκυρηξη' με 'κολακευτικα' σχολια (αλλα σε καμμια περιπτωση μπινελικια) και αφισοκολλησε την σε ολη την γειτονια. Βαλτε του ενα μηχανακι εμπρος και ενα πισω και κλειστε τον. Βαλτε παπακια που δεν παθαινουν και τιποτα αμα πεσουν παρα μονο στα πλαστικα και παρακολουθητε, αμα κανει ζημια ξερετε τι να κανετε. Φωναξτε τους μπατσους, αν και τυπικα μαλλον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, ας του κανουν συστασεις. Ξαναφωναξτε τους την επομενη μερα. Και στην τελικη, αμα το παρουμε αυστηρα το θεμα, αυτο ειναι 'καταληψη οδοστρωματος' και η κληση ειναι 300 ευρω...Αμα ξερετε να μιλησετε ισως να μπορεσετε να πεισετε καποιον μπατσο να του την κοψει, και ας αθωωθει στο δικαστηριο, το τρεξιμο θα το ριξει. .Κοινως σπαστε του τα νευρα.
ΥΓ Αυτος που παρκαρει το μη αναπηρικο αυτοκινητο στην αναπηρικη θεση του πατερα του και αντιστοιχα αυτος που παρκαρει το αναπηρικο αμαξι του εκτος της αναπηρικης θεσεως που του εχει δωθει για αυτο τον λογο, ειναι 100% παρανομοι. Φωναξτε την αστυνομια, δειξτε τους τις πινακιδες κατω ζητηστε να δωσουν κληση και στον πατερα και στον γιο και σκιστε ολη την οικογενεια.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Επειδη ανεφερεσαι σε εμενα.
Κυριως τα παπια.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν φερονται ολοι ετσι, αλλα δυστυχως ειναι παρα πολλοι..Φυσικά και να γκρινιάξεις εφόσον έχεις δίκιο. Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά, υπάρχουν πολλοί οδηγοί δικυκλων που είναι απαράδεκτοι, όπως και οδηγοί αυτοκινήτων. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει ρε συ με τη νοοτροπία του έλληνα μοτοσυκλετιστή, ΑΛΛΑ τη νοοτροπία του έλληνα ΟΔΗΓΟΥ γενικότερα. Αυτοκίνητα στο δρόμο δε σε έχουν κλείσει και χίλια δυο ακόμα; Δηλαδή μόνο τα μηχανάκια σε ενοχλούν;
Ειπα πουθενα οτι με ενοχλουν μονο τα μηχανακια?
Ουτε μιλησα για νοοτροπια μοτοσυκλετιστων.
Αυτο που ειπα ειναι οτι απο μηχανακια εχω δει τα πιο απιστευτα παρκαρισματα (προφανως λογω μικρου ογκου) και οτι παρα πολλοι οδηγοι τους πανε σαν τρελοι μη προστατευοντας τη ζωη τους!!
Μηχανες και αυτοκινητα ειναι πακετο στην αθλια ελληνικη οδηγηση. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και επειδη ισως φανηκε λιγο παραξενο αυτο που ειπα, να εξηγησω:Για να μετακινησει καποιος το αυτοκινητο μου, πρεπει η να το ανοιξει και να μπει μεσα η να το σηλωσει με αλλα 5 ατομα. Στο πρωτο σεναριο ναι θα διαμαρτυρηθω για τον απλο λογο οτι δεν ξερω τι παει να κανει και δεν ξερω τι αλλο μπορει να κανει αμα μπει μεσα στο αυτοκινητο μου, ασε που για να το ανοιξει πρεπει να κανει ζημια, σωστα?
Στο δευτερο σεναριο παλι θα διαμαρτυρηθω γιατι ειναι παρα πολυ πιθανο να γινει ζημια, γιατι ενα αμαξι δεν μετακινειται ευκολα. Αμα μου εξηγησουν τι συμβαινει και μπορω να βοηθησω, θα μπω μεσα και θα το μετακινησω μονος μου.
Αμα δω καποιον να μετακινει το μηχανακι μου, δεν θα σχοληθω καθολου παρα μονο αν τον δω να το παιρνει και να φευγει (:D) η αμα τον δω να μην κατεχει το αθλημα (οποτε μπορει να το ριξει κλπ κλπ). Θα τον αφησω πολυ απλα να το μετακινησει γιατι δεν με νοιαζει αμα παει 1 μετρο πιο εκει, ουτε εχω κομπλεξ να λεω 'μην ακουμπας το μηχανακι μου επειδη ειναι δικο μου'. Δεν θα το φαει, λιγο πιο κει το παει ρε παιδια. Ασε που μπορει απλα να το παρω εγω και να το παω πιο εκει για να τον βολεψω.
οπως εχω κανει πολλες φορες με το αυτοκινητο και μαλιστα χωρις να χρειαζεται αμεσα. Εχει τυχει δηλαδη να παρκαρω σε μια θεση, και μετα απο 1-2-5 ωρες να κατεβω για να παω με τα ποδια μεχρι το περιπτερο/μαγαζι μας η οπουδηποτε αλλου που δεν θα το μετακινουσα κανονικα. Αμα δω οτι εχει φυγει καποιος μπροστα η πισω και το δικο μου εχει μεινει στην μεση δυο θεσεων, θα μπω μεσα και θα το παω 2 μετρα μπροστα ετσι ωστε οταν θα βρεθει καποιος που να θελει να παρκαρει, να μπορει να το βαλει. Γιατι να πιανω 2 θεσεις (ακομα και αν ετυχε) αν μπορω να βολεψω αλλον εναν?
Για αυτους που παρκαρουν οπως τους βολευει για να κρατησουν 2 θεσεις, δυστυχως ο ΚΟΚ δεν λεει πουθενα ποσο αποσταση εχεις δικαιωμα να αφηνεις απο τον μπροστινο σου οποτε ειναι καθαρα θεμα ηθους. Βραστα δηλαδη. Το μονο που μπορεις να κανεις σε αυτη την περιπτωση ειναι ψυχολογικος πολεμος. Παρε φωτογραφιες την μαπα του και το αυτοκινητο του, γραψε μια 'προκυρηξη' με 'κολακευτικα' σχολια (αλλα σε καμμια περιπτωση μπινελικια) και αφισοκολλησε την σε ολη την γειτονια. Βαλτε του ενα μηχανακι εμπρος και ενα πισω και κλειστε τον. Βαλτε παπακια που δεν παθαινουν και τιποτα αμα πεσουν παρα μονο στα πλαστικα και παρακολουθητε, αμα κανει ζημια ξερετε τι να κανετε. Φωναξτε τους μπατσους, αν και τυπικα μαλλον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, ας του κανουν συστασεις. Ξαναφωναξτε τους την επομενη μερα. Και στην τελικη, αμα το παρουμε αυστηρα το θεμα, αυτο ειναι 'καταληψη οδοστρωματος' και η κληση ειναι 300 ευρω...Αμα ξερετε να μιλησετε ισως να μπορεσετε να πεισετε καποιον μπατσο να του την κοψει, και ας αθωωθει στο δικαστηριο, το τρεξιμο θα το ριξει. .Κοινως σπαστε του τα νευρα.
ΥΓ Αυτος που παρκαρει το μη αναπηρικο αυτοκινητο στην αναπηρικη θεση του πατερα του και αντιστοιχα αυτος που παρκαρει το αναπηρικο αμαξι του εκτος της αναπηρικης θεσεως που του εχει δωθει για αυτο τον λογο, ειναι 100% παρανομοι. Φωναξτε την αστυνομια, δειξτε τους τις πινακιδες κατω ζητηστε να δωσουν κληση και στον πατερα και στον γιο και σκιστε ολη την οικογενεια.
ξερεις πολους που ξερουν απο που να πιασουν ενα yzf r6,yzf r1,cdr 600 κλπ χωρισ να κινδυνεψει το μηχανακι να παθει ζημεια?και εννοω απο γδαρσιμο στο ρεζερβουαρ,μεχρι να του πεσει κατω..
για να μην σου πω αν ειναι κανα varadero που ζυγιζει 220 κιλα + κατα ποσο μπορει να την μανουβραρει χωρις...ζημειες ο ασχετος!
μηχανακια δεν ειναι μονο τα παπια που κυκλοφορουν εξω...
Ζώα ζώα ζώα