-
Επίσης ενα διλημμα ακομα ειναι οτι η φόρντ μου δίνει 8 χρονια φουλ εγγύηση ενώ η οπελ 6 χρονια και οχι στα πάντα, καλύπτει μονο τα ακριβά πράγματα (εγκέφαλο, μηχανή, κιβώτιο κλπ)
Δηλαδή το κορσα (χωρίς να το εχω οδηγηςει ακομα) μου αρέσει πιο πολυ εμφανιςιακα και ειναι και 400 ευρω φτηνότερο αλλα το φιέστα εχει 8 χρονια εγγύηση και δεν ειναι οτι δε μου αρέσει, απλα πιο λιγο συγκριτικά με το άλλο.
Γενικα ειναι μεγαλο το διλημμα, ελπιζω όταν οδηγήσω και το κορσα να ξεκαθαρίσει λιγο τι θέλω, γιατι η αλήθεια ειναι οτι 6 ή 8 χρονια εγγύηση μου φαίνεται ψιλό το ιδιο. Όταν φτάσω στον 6ο χρόνο βέβαια δε θα ειναι το ιδιο, αλλα σημερα δε μπορω να σκεφτώ για 6 χρονια μετα. -
Δεν έχω δει από κόντά το εσωτερικό του νέου κόρσα, στο εξωτερικό όμως το φιέστα είναι πολύ πιο όμορφο....
-
Η οπελ δινει 2+4 τα 2 φυσικά μονο στα ηλεκτρικά και τα 4 στα υπόλοιπα σε μηχανικα που δύσκολα θα έχεις θέμα...τα 8 χρονιά φουλ εγγύηση από τη ford από πότε ισχυει? και με τι όριο χιλιομέτρων? από οτι γνωριζω εχει 5 χρόνια η 100.000 χλμ.
Η επίσημη ιστοσελίδα της ford δεν αναφέρει κάτι για 8ετη εγγύηση. -
Και εγώ πέρσι 5 χρόνια εγγύηση πήρα.
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Η οπελ δινει 2+4 τα 2 φυσικά μονο στα ηλεκτρικά και τα 4 στα υπόλοιπα σε μηχανικα που δύσκολα θα έχεις θέμα...τα 8 χρονιά φουλ εγγύηση από τη ford από πότε ισχυει? και με τι όριο χιλιομέτρων? από οτι γνωριζω εχει 5 χρόνια η 100.000 χλμ.
Η επίσημη ιστοσελίδα της ford δεν αναφέρει κάτι για 8ετη εγγύηση.Αν δείτε στο σάιτ της φόρντ προσφέρει μεχρι 2+6 χρονια ή 100.000 χλμ. με έξτρα πληρωμή, που στα πλαίσια του παζαριού μου το δίνουν δώρο.
http://www.ford.gr/OwnerServices/FordWa ... ordProtect
Με την οπελ τι παίζει απο σέρβις κλπ, ειναι ακριβή; -
Το 2+6 χρονιά σημαίνει οτι δεν ειναι φουλ εγγύηση, και προφανώς δεν είναι εργοστασιακή, αλλά τις ελληνικής αντιπροσωπειας, που την πληρωνης για να την παρεις και εισαι υποχρεωμένος να κάνεις για 8 χρονια τα service εκει! η καλυτερες εργοστασιακες και δωρεαν εγγυήσεις παγκοσμίως ειναι της Kia 7 χρόνια η 150.000 χλμ. και ακόμα καλύτερη (απο την αποψη χιλιομετρων) ειναι της Hyundai με 5 χρόνια και απεριόριστα χλμ.!!!
-
Απο τοτε που ειχα το κορσα θυμαμαι η αντιπρωσωπεια ηταν φωτια στα service και σε ανταλακτικα
-
Οδήγησα μόλις και το 208, σχετικά αδιάφορο. Ενώ το εκθεσιακό μου άρεσε πολυ ποιοτικά, αυτο που οδήγησα που ήταν ιδιο ακριβώς μοντέλο, μου άφησε αδιάφορη αίσθηση, άρα ή φθείρεται γρηγορα ή σε ξεγελάει το περιβάλλον και ο φωτισμός της έκθεσης.
Οκ, τσουλαγε δε λέω, στην ίδια ακριβώς στροφή με λιγότερα χλμ κράτησε χειρότερα απο το φιέστα (που το περίμενα) αλλα το κυριότερο οδηγώντας το ένιωθα οτι κανω αγγαρεία και οτι ειμαι μεσα σε ενα μέτριας ποιότητας αμάξι απο θέμα υλικών καμπίνας. Άρα απορρίπτεται μάλλον και αν μου δώσει και το κορσα την ίδια αίσθηση όταν το οδηγήσω θα ειναι μονόδρομος η απόφαση.
Τωρα φεύγω για την ΤΟΥΟΤΑ -
Φίλε μου, η Opel είναι αδικαιολόγητα ακριβή και στις εργασίες της και στα ανταλλακτικά της. Έχω απλά κουφαθεί με τις τιμές τις. Αν πρέπει δε να πηγαίνεις σε αυτούς για 8 χρόνια...
-
Υπόψιν ότι το fiesta εντός του 2017 αλλάζει μοντέλο.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Φίλε μου, η Opel είναι αδικαιολόγητα ακριβή και στις εργασίες της και στα ανταλλακτικά της. Έχω απλά κουφαθεί με τις τιμές τις. Αν πρέπει δε να πηγαίνεις σε αυτούς για 8 χρόνια...Συμφωνώ φίλε μου..θυμάμαι το μοτερακι απο τους υαλοκαθαριστηρες που μου κάηκε μου ζητούσαν 190 ευρώ!! + τα περαστικά!!
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Φίλε μου, η Opel είναι αδικαιολόγητα ακριβή και στις εργασίες της και στα ανταλλακτικά της. Έχω απλά κουφαθεί με τις τιμές τις. Αν πρέπει δε να πηγαίνεις σε αυτούς για 8 χρόνια...
Συμφωνώ φίλε μου..θυμάμαι το μοτερακι απο τους υαλοκαθαριστηρες που μου κάηκε μου ζητούσαν 190 ευρώ!! + τα περαστικά!!
Ok .....αλλα και η ford μια χαρα γδερνει!!!!
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Συμφωνώ φίλε μου..θυμάμαι το μοτερακι απο τους υαλοκαθαριστηρες που μου κάηκε μου ζητούσαν 190 ευρώ!! + τα περαστικά!!
χαχα κοίτα να δεις...το άλλαξα τον προηγούμενο μήνα στο astra H που έχω και τρελάθηκα! Το πιο φτηνό που έβρισκα ήταν 170 και φυσικά δεν πήγα καν στην Opel να ρωτήσω. Αντίστοιχα σε ένα seat που έχω το βρήκα με 35 Ευρώ. Πρέπει πάντως να είναι κλασσική βλάβη στα Opel το μοτερ αυτό (Είναι και Bosch τρομάρα τους) καθώς το βλέπω συχνά. Έχει κάτι πλαστικά δοντάκια για να δίνει κίνηση (σα συμπλέκτης) τα οποία φυσικά και φαγώνονται μετά από κάποια χρήση.
-
παρε το φιεστα με τα 100 αλογα αφου ειναι για την γυναικα σου, την τιτανιουμ εκδοση με την οθονη την sony μεσα να το οδηγας και εσυ να το χαιρεσαι και ασε τα αλλα.απο την αρχη στο λεω.
-
εγω περσυ ημουν στο ιδιο ακριβως διλλημα.βεβαια τοτε το κορσα εβγαινε σε εκδοση 1.0 119 hp και ηταν σαφως πιο γρηγορο απο αυτο που ειδες.το εσωτερικο του ειχα να το λεω επειδη το πηραν απο το adam ηταν πολυ ωραιο πολυ προσεγμενο.εμενα τοτε δεν μου ειχε αρεσει η θεση οδηγησης του κορσα και φυσικα οταν δοκιμασα το φιεστα με τους 125 ειπα πιο κορσα και μαλακιες.και τελικα πηρα το focus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Τελικα η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε με το Yaris και πήραμε αυτο. Δεν ειναι φιέστα δε οδηγική απόλαυση, αλλα δεν την ενδιέφερε, της άρεσε το Yaris πολυ εσωτερικά και σα θεση οδήγησης οποτε καταλήξαμε εκει. Το οδήγησα κιόλας, αδιάφορο σχετικά στο δρόμο αλλα κλάσεις ανώτερο απο το 208. Επίσης το Yaris ειχε τους καλύτερους χώρους μεσα και 6 χρονια εγγύηση και αξιοπιστία Toyota μετρησε.
An ήταν για μένα πιςτευω θα έπαιρνα το fiesta με τα 125, αλλα τωρα δεν μπορούσα να επιμείνω πολυ γιατι την είδα οτι ειχε σημαντική προτίμηση και εγω θα το οδηγάω το 1/5 απο οτι εκείνη. Ευχαριστω όλους για το χρόνο σας! -
φιλε καλοριζικο.τελικα ισχυει αν ειναι η γυναικα σου ευτυχισμενη εισαι και εσυ ευτυχισμενος.
-
Καλορίζικο farenight, να το ευχαριστηθείτε.
nickthetrib from tapatalk
-
Στο δρόμο κλάσεις ανώτερο από το 208??
Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά πρώτη φορά την ακούω [WHITE SMILING FACE]Καλορίζικο!!
-
Ο χρήστης farenight έγραψε:
Τελικα η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε με το Yaris και πήραμε αυτο. Δεν ειναι φιέστα δε οδηγική απόλαυση, αλλα δεν την ενδιέφερε, της άρεσε το Yaris πολυ εσωτερικά και σα θεση οδήγησης οποτε καταλήξαμε εκει. Το οδήγησα κιόλας, αδιάφορο σχετικά στο δρόμο αλλα κλάσεις ανώτερο απο το 208. Επίσης το Yaris ειχε τους καλύτερους χώρους μεσα και 6 χρονια εγγύηση και αξιοπιστία Toyota μετρησε.
An ήταν για μένα πιςτευω θα έπαιρνα το fiesta με τα 125, αλλα τωρα δεν μπορούσα να επιμείνω πολυ γιατι την είδα οτι ειχε σημαντική προτίμηση και εγω θα το οδηγάω το 1/5 απο οτι εκείνη. Ευχαριστω όλους για το χρόνο σας!Την καλύτερη επιλογή έκανες overall φίλε μου! Συγχαρητήρια και με το καλό να παραλάβεις.
Καινούριο μικρό 14-15.000