-
Citroen Ds3 1.4 vti στις 210.000km.
Μονo προγραμματισμενα service και μια ηλεκτροβαλβιδα πιεσης λαδιου περιπου στις 100.000km. Καταναλωση λαδιου 1 λιτρο ανα 7000km. -
Citroen xsara 1.6 16v 248.000km και συνεχιζει. Δεν καιει σταγονα λαδι παρολο που τα σερβις γινονται σε αντοπροσωπεια και αλλαγες καθε 10.000. Στις 185.000 αλλαχθηκε η φλαντζα και απο τοτε φτυνει γυρω στα 500ml παραφλου το μηνα λογω κακης τοποθετησης της φλαντζας που διαπιστωθηκε απο αλλο εξουσιοδοτημενο. Εριξα σφραγιστικο και τελος. Εκτος απο τα προκαθορισμενα εχει αλλαξει πολλαπλασιαστες (εκανε σαν μονοκυλινδρο μηχανακι) , γρυλο παραθυρου οδηγου, επισκευη πλεξουδας πορτας μπαγκαζ, μια βαση μηχανης, ενα ψαλιδι λογω λακουβας, χερουλι πορτας οδηγου γιατι το πηραμε στο χερι, αισθητηρας μαζας αερα στις 245.000 .
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ψαλιδι και βαση δεν ειναι βλαβη.
-
Ουτε τον αισθητηρα μαζας θεωρω βλαβη. Ηταν πολλα τα χιλιομετρα και τα παιξε.
-
Αυτος ειναι βλαβη.
Κομπλε το αμαξι παντως. Αν δεν εχεις αλλαξει και δισκο-πλατω ακομα ''δικαιολογεις'' και τα λεφτα της φλατζας. -
Ααα το ξεχασα. Εχει αλλαχθει το δισκο-πλατω στα 185.000 .
-
Mitsubishi carisma 1997 420.000 χλμ. Ακόμα δεν καίει λάδι. Καμία επισκευή εκτός από αντλία καυσίμου ελάχιστου κόστους.
Αλλαγή δίσκου πλατό στις 380.000χλμ
Δουλεύει αθόρυβα και επιταχύνει με νεύρο σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Mitsubishi carisma 1997 420.000 χλμ. Ακόμα δεν καίει λάδι. Καμία επισκευή εκτός από αντλία καυσίμου ελάχιστου κόστους.Αλλαγή δίσκου πλατό στις 380.000χλμ
Τι να λέμε τώρα αλλά αυτοκίνητα. Σήμερα κανένα δεν είναι τόσο αξιόπιστο..
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Mitsubishi carisma 1997 420.000 χλμ. Ακόμα δεν καίει λάδι. Καμία επισκευή εκτός από αντλία καυσίμου ελάχιστου κόστους.
Πόθεν προκύπτει αυτό; Έχεις καμία αμφιβολία ότι ένα σημερινό Mazda θα φτάσει άνετα τα 400.000 χλμ για παράδειγμα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πόθεν προκύπτει αυτό; Έχεις καμία αμφιβολία ότι ένα σημερινό Mazda θα φτάσει άνετα τα 400.000 χλμ για παράδειγμα;
Ναι μεγάλη.. Έχεις εσύ με την σειρά σου στοιχεία ότι τα Mazda παραμένουν τόσο αξιόπιστα?
-
Τα στοιχεία είναι αυτό εδώ το thread. Σε γενικές γραμμές τα νεότερα αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα και το πιο σημαντικό πολύ αξιόπιστα ειδικά στα μηχανικά μέρη. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν αλλού, μετάδοση και ηλεκτρικά ή περιφερειακά μηχανικά τύπου κύκλωμα ψύξης.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Έχεις εσύ με την σειρά σου στοιχεία ότι τα Mazda παραμένουν τόσο αξιόπιστα?Ναι.
-
Το χειροτερο αμαξι μας ηταν ενα citroen BX caravan 1.4 8v.!αλλαξαμε τα παντα !σασμαν ,αναρτηση ρυθμιζονη που φοραει,ολα τα σωληνακια 2 φορες και ειχε 100 μετρα σωληνακια..τακακια ηθελε συχνα,η μιζα χαλασε και την αλλαξαμε 2 φορες ..μια φορα δυναμος εσφιξε και εκοψε ιμαντα,μια αντλια υδραυλικης αναρτησης και μαζι φρενων..ναι τα φρενα ηταν με λαδια απο την αναρτηση..φυσικα τον χειμωνα για να σηκωθει η αναρτηση και να πιασουν τα φρενα ηθελες 20 λεπτα να δουλευει μπας και το παλιολαδο λιμ ζεσταθει...3 μοναδες μονοποιντ ,μια πλεξουδα μηχανης γιατι ειχα γινει τα φις..χεστε μεσα και βραχυκυκλωνε..μια φορα εκλεισα κεντρικη διασταυρωση γιατι δεν δουλευε ουτε ρελαντι ..Σαββάτο βραδυ κιολας...τεσπα 1 μοτερ γιατι ραγισε ο κορμος..ενας Θεος ξερει γιατι..1 ψυγειο,4 -5 δισκο πλατο χωρις υπερβολες..1 φορα ντιζες επιλογεα ταχυτητων ..φωτα δεν ειχε ποτε της προκοπης, χιλιομετρα ειχε 300.000 οταν το πεταξα και να μην αναφέρω οτι αλλαξα ολα τα μπαλακια του και ιμιμπαρα του ..το αυτοκι ητο το ειχα 2,5 χρονια πολυ βολικο σαν καραβαν εχω κουβαληση ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..εβγαλε τα λεφτα του..αλλωστε το πηρα λιγα ,αλλα ρε παιδια ..θα παρατουσα στο δρομο ομως το μπουρδελο χαλουσε παντα κοντα στο σπιτι!φυσικο το πεταξα ομως οταν χαλασε ξανα η μιζα αφου την εκανα αλλα ειχα παραδώσει πινακιδες και αι σιχτιρι!
-
Ποσο σου κοστισαν οι επισκευες;
-
Και πως την ξαναπαταω παιρνω 2..πρωτα ενα 106 φασε 2 1.4 ..χωρις πινακιδες εγινε τεσπα ενα μπερδεμα ηθελε και αυτο δουλεια λεω αστο το πουλαω τα διπλα σε ενα μηνα!αυτο ειχε μπιλστειν κιτρινη ζαντα speedline πξσω δισκοφρενα..το δινω τεσπα καξ παιρνω ενα σαξο φασε 1 16v. Και παμε μοτερ ανακυκλωσης, δισκο π,ατο 2 φορες,μοτερ 2 φορες γιατι γινοταν 2χρονο οσο βενζινη εβαζες τοσο λαδι ηθελε,αξονα πισω,μου εσπασε το ακρο μπροστα και πηρε φτερο και πορτα σβαρνα το ηλιθιο το αμαξι !καλα φισουνες και λοιπα μπαλακια μια απο τα ιδια..αστο..σασμαν παραδωξος δεν εβγαλε...μια φορα εβγαλε ρελε κατω απκ τον εγκεφαλο και εσβησε στον διεθνη..μετα απο κλωτσομπουνιδια δουλεψε μεχρι τον προορισμο...αναρτηση δεν ειχε ενταξει πολλα θελω αλλωστε..χμμ τι αλλο εμεινε στο σαξο...τπτ..μηπως εχει και τπτ..αυτα το πουλησα μετα , Α! Σορρυ ξεχασα...μιζα και 2 φορες δυναμο φυσικα! Το ρενο που εχω ειναι μια χαρα το εχω απο 2003 ..το πολο μια χαρα ,το βολβο μια χαρα,το σπριντερ το ιδιο,το γκολφ το ιδιο το μιτσουμπισι δε μετραει αστο ε αυτη η κολοσιτροεν!...ξανα..ουτε να τα δω
-
Δε θυμαμαι πανε ποσα χρονια ..στο Bx 2 αμαξια το ενα δοτης..εβγαζα εκανα σερβις εβαζα ...στο σαξο ακριβα ηταν ολα
-
Αν αγοραζεις μεταχειρα σε τιμη χωμα προφανως ο αλλος τα δινει γιατι ειναι λεμονια. Βεβαια μαθαινεις απο επισκευες...αν το εχεις και εχεις και τον χρονο.
-
Καλα σιδεροφαγος εισαι? Δεν εχω ακουσει ποτε τοσα θεματα μαζεμενα. [FEARFUL FACE]
-
Εγω citroen εχω 16 χρονια. Ουτε το 1/5 απο οσα αναφερεις δεν εβγαλε. Συνεχιζει αψογα ακομα μετα απο 248.000χλμ . Φυσικα ξαναπηρα.
-
9 citroen εχουν περασει απο το σπιτι. Ολα μαζι δε βγαλαν οσα η bx του.
Εχω φιλο Λαρισαιο με bx break 1.4 στις 440.000km και πινει νερο στ ονομα της. Καθισμα οδηγου παντως αλλαξε γιατι το ελιωσε Παιζει να γραφε και εδω ο lyntzos! Ειναι να μη πεσεις στη περιπτωση.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;