-
Τότε δεν νομίζω οτι γινεται να μην είχε γινει η μεταβιβαςη,αλλα δεν μπορω να σκεφτώ τι σε θέλει τώρα;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τότε δεν νομίζω οτι γινεται να μην είχε γινει η μεταβιβαςη,αλλα δεν μπορω να σκεφτώ τι σε θέλει τώρα;Και εγώ αυτή την απορία έχω. Θα ενημερώσω σχετικά αν υπάρξει συνέχεια.
-
Τελικά ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα την απάντηση. Συγκεκριμένα ο εν λόγω έμπορος αυτό το διήμερο ήταν στην φάση της ολοκλήρωσης της αγοροπωλησίας ενός αυτοκινήτου ίδιου με το δικό μου. Έτσι προέκυψε το κουφό τηλεφώνημα του!
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πάλι τους συμφορουμίτες που με βοήθησαν να αποκλείσω όλες τις πιθανές ομορφιές του εμπόρου... -
περιστατικο..
κανουμε την μεταβιβαση στα κεπ με μεσαζοντα (με εξουσιοδοτηση πωλητη)
την επομενη παει ο πωλητης στο μηχανολογικο και κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι απαγορευη να μεταβιβαστη χωρις την παρουσια του..
Την επομενη παει στα κεπ και περνει την αδεια και την εξουσιοδοτηση και ο υπαλληλος του τα δινει
Ολα αυτα γιατι δεν τα βρηκαν στα λεφτα..
Ο αγοραστης απαιτει το αυτοκινητο του πισω (μου ειχε δωσει κλειδι)
ο μεσαζοντας για τα λεφτα κανει το κοροιδο ποτε θα μου τα δωσει..
και ο υπαλληλος δεν μπορει να μου δωσει απαντηση γιατι πειραχτηκε ο φακελος
Την αποψη σας -
Καλησπέρα σε όλους.
Να ρωτήσω, η μεταβίβαση αν πάει κανείς στο υπουργείο γίνεται αυθημερόν (δηλ. η νέα άδεια βγαίνει αμέσως στο όνομα του αγοραστή;)
Αν όχι, πότε βγαίνει και πότε πρέπει να παραδοθεί το αυτοκίνητο στο νέο ιδιοκτήτη; Με την κατάθεση της αίτησης μεταβίβασης ή με την έκδοση της άδειας;
Α, και κάτι ακόμα: Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Υπουργείου ή μόνο εκεί που υπάγεται ο πωλητής βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του;
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Να ρωτήσω, η μεταβίβαση αν πάει κανείς στο υπουργείο γίνεται αυθημερόν (δηλ. η νέα άδεια βγαίνει αμέσως στο όνομα του αγοραστή;)
Αν όχι, πότε βγαίνει και πότε πρέπει να παραδοθεί το αυτοκίνητο στο νέο ιδιοκτήτη; Με την κατάθεση της αίτησης μεταβίβασης ή με την έκδοση της άδειας;
Α, και κάτι ακόμα: Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του Υπουργείου ή μόνο εκεί που υπάγεται ο πωλητής βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του;
Ευχαριστώ.
Απαντάω μόνος μου:
Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία τελικά (εντός Νομού) και βγαίνει προσωρινή άδεια.
Κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω τώρα:
Το taxis πως ενημερώνεται ότι το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε; Από το Υπουργείο ή χρειάζεται να κάνω εγώ κάποια ενέργεια;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Να ρωτήσω, η μεταβίβαση αν πάει κανείς στο υπουργείο γίνεται αυθημερόν (δηλ. η νέα άδεια βγαίνει αμέσως στο όνομα του αγοραστή;)
Ευχαριστώ.
Απαντάω μόνος μου:
Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία τελικά (εντός Νομού) και βγαίνει προσωρινή άδεια.
Κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω τώρα:
Το taxis πως ενημερώνεται ότι το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε; Από το Υπουργείο ή χρειάζεται να κάνω εγώ κάποια ενέργεια;
Αυτόματα από το Υπουργείο Μεταφορών
-
Και σχετικά άμεσα κιόλας.
-
Όντως το ειδα ετσι ειναι. Ευχαριστω παιδια.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σκοπεύω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι στο εξωτερικό, οπότε έχει δώσει εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο για τη μεταβίβασή του (το αυτοκίνητο εκτίθεται σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων).
Αν πάρω αύριο το οκ από το μηχανικό, η μεταβίβαση θα γίνει την Πέμπτη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Πώς μπορώ να εξασφαλιστώ ότι δε θα γίνει καμια βλακεία με τα χρήματα; Μου πρότειναν η μεταβίβαση να γίνει ως κάτωθι:- Να πάμε στο Υπουργείο
- Να ελέγξουμε ότι τα χαρτιά είναι όλα οκ, οπότε μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση
- Μεταφέρω τα χρήματα με ebanking σε ίδια τράπεζα, προκειμένου να φανούν άμεσα
- Μιλάει ο έχων την εξουσιοδότηση με τον ιδιοκτήτη ότι είδε τα λεφτά
και - Υπογράφει την μεταβίβαση
Παρότι δε θεωρώ ότι θα γίνει κάτι, το να έχω μεταφέρει τα λεφτά χωρίς να έχω την άδεια στα χέρια μου δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Τι μπορώ να κάνω για να διασφαλιστώ ότι έχοντας δώσει τα λεφτά η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί; Αρκεί μια αιτιολογία στη μεταφορά των χρημάτων; Πρέπει να βάλω τον αντισυμβαλλόμενο να υπογράψει κάτι και αν ναι τι δεδομένου του ότι δεν είναι ο ιδιοκτήτης αλλά ο έχων την εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη που απουσιάζει στο εξωτερικό;
-
Αιτιολογία στο transfer με αριθμό αυτοκινητου και ανταλλαγή των υπευθύνων δηλώσεων αγοράς - πώλησης την ώρα που πατάς το κουμπί της μεταφοράς των χρημάτων
-
Δε κανεις κατι αν δε παρεις τη προσωρινη αδεια στα χερια σου. Μολις τη παρεις αμεσως κανεις και την μεταβιβαση
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Δε κανεις κατι αν δε παρεις τη προσωρινη αδεια στα χερια σου. Μολις τη παρεις αμεσως κανεις και την μεταβιβασηΚαι ο πωλητής γιατι να σου κανει τη μεταβίβαση χωρις να εχει παρει δεκάρα;
Ιδανικά το transfer μπορει να γινει και απο το κινητό μπροστά στο γκισέ του υπουργείου.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δε κανεις κατι αν δε παρεις τη προσωρινη αδεια στα χερια σου. Μολις τη παρεις αμεσως κανεις και την μεταβιβαση
Και ο πωλητής γιατι να σου κανει τη μεταβίβαση χωρις να εχει παρει δεκάρα;
Ιδανικά το transfer μπορει να γινει και απο το κινητό μπροστά στο γκισέ του υπουργείου.
Εδω ρε συ Αλεξανδρε μιλαμε για εναν πωλητη που ειναι μακρυα και εχει βαλει μεσαζοντα. Δεν εινα7 ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Δηλαδη να βαλει ο αλλος τα λεφτα και μετα τι?
-
Βαλε εσυ τον εαυτο σου στην αντιθετη θεση. Αν πουλαγες το αυτοκινητο, πρωτα δεν θα ηθελες τα λεφτα..?
Εγω προσωπικα, οταν πουλησα το αυτοκινητο μου, πρωτα πηγαμε μαζι σε μια τραπεζα με τον αγοραστη, εβαλε τα λεφτα στον λογαριασμο μου κι αμεσως του εδωσα τα κλειδια. Και πηγαμε αμεσως στο υπουγειο και καναμε την μεταβιβαση.
Στην αντιθετη περιπτωση, οταν αγορασα το αυτοκινητο που εχω απο ιδιωτη, μες στο υπουργειο του εδωσα τραπεζικη επιταγη πρωτα, εγινε η μεταβιβαση και τελος! -
Εδω λεμε ΛΕΙΠΕΙ ο πωλητης και παρουσιαζεται μεσαζων
-
Εδω λεμε ΛΕΙΠΕΙ ο πωλητης και παρουσιαζεται μεσαζωνΗ εξουσιοδοτηση εχει γινει με γνησιο της υπογραφης σε αστυνομια ή ΚΕΠ.
Αν δεν εχει επικυρωση ΔΕΝ προχωρας σε καμια πληρωμη.Για να εισαι καλυμμενος πληρωσε τον με επιταγη και αν γινει κατι, την μπλοκαρεις αμεσως
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Η εξουσιοδοτηση εχει γινει με γνησιο της υπογραφης σε αστυνομια ή ΚΕΠ.
Αν δεν εχει επικυρωση ΔΕΝ προχωρας σε καμια πληρωμη.Για να εισαι καλυμμενος πληρωσε τον με επιταγη και αν γινει κατι, την μπλοκαρεις αμεσως
+1
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Βαλε εσυ τωρα τον εαυτο σου σε αντιθετη θεση να σου ελεγε καποιος να σε πληρωσει με επιταγη
-
Βαλε εσυ τωρα τον εαυτο σου σε αντιθετη θεση να σου ελεγε καποιος να σε πληρωσει με επιταγη
Εχω πληρωσει κι εχω πληρωθει ετσι φιλε μου. Η απαντηση ειναι πως παιρνεις τηλ. την τραπεζα και ρωτας αν η επιταγη με αριθμο ταδε και ονομα ταδε ειναι εγκυρη.
Ο καθενας το χειριζεται διαφορετικα. Σε αυτη την περιπτωση το παλικαρι θα αγορασει αυτοκινητο, οποτε ας μεινουμε μονο σε αυτο το σεναριο.
Ας μιλησει με τον μαντρα, μπορει να δεχτει να γινει πρωτα η μεταβιβαση, οποτε να τελειωσει η συζητηση εδω.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης