-
Με τη μισή μιζιά παίρνει.
Την αφήνω ως έχει (αγόρασα γεννήτρια για το αγροτικό μηχάνημα) -
Καλημέρα,εχω την εργοστασιακή ακόμα (varta 60ρα) σε golf mk4 του 03,τελευταία δεν πέρνει μποστα με την 1 και θέλει αλλαγή.Να ξαναβάλω varta η υπάρχει κάτι καλύτερο? Όπου ρώτησα πάντως μου είπαν οτι μόνο οι πρώτης τοποθέτησης θα έβγαζαν 12 χρόνια όπως εμένα,και ότι και να βάλω τώρα είναι για 5/6 χρόνια το πολύ.
-
Ο χρήστης amark έγραψε:
Καλημέρα,εχω την εργοστασιακή ακόμα (varta 60ρα) σε golf mk4 του 03,τελευταία δεν πέρνει μποστα με την 1 και θέλει αλλαγή.Να ξαναβάλω varta η υπάρχει κάτι καλύτερο? Όπου ρώτησα πάντως μου είπαν οτι μόνο οι πρώτης τοποθέτησης θα έβγαζαν 12 χρόνια όπως εμένα,και ότι και να βάλω τώρα είναι για 5/6 χρόνια το πολύ.βάλε varta......δεν είναι και λίγα χρόνια τα 6!!!
απλώς τα 12 είναι ουτοπία..... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα citroen zx 45αρα φορανε?
Δεν εχω αλλαξει ποτε στα χερια μου και ειναι εντελως ψοφια πλεον.. Συμφωνα με το book service αυτη ειναι πανω απο 2007 , ανοιχτου τυπου ,της συμπληρωνα νερακια σπανιως. Εχει μεινει και μια φορα απο πλαφονιερα + δυο φορες απο μικρα φωτα Εχω περιεργεια να δω τι ειναι...Τελικα μπηκε μια 55αρα falcon σε τιμη οσα τ αμπερωρια..
Τελικα φοραγε μια Banner bull μαλλον 60αρα και μου ειπε ο ανθρωπος οτι οι banner εχουν αποδειχθει παρα πολυ καλες... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχω αλλαξει ποτε στα χερια μου και ειναι εντελως ψοφια πλεον.. Συμφωνα με το book service αυτη ειναι πανω απο 2007 , ανοιχτου τυπου ,της συμπληρωνα νερακια σπανιως. Εχει μεινει και μια φορα απο πλαφονιερα + δυο φορες απο μικρα φωτα Εχω περιεργεια να δω τι ειναι...Τελικα μπηκε μια 55αρα falcon σε τιμη οσα τ αμπερωρια..
Τελικα φοραγε μια Banner bull μαλλον 60αρα και μου ειπε ο ανθρωπος οτι οι banner εχουν αποδειχθει παρα πολυ καλες...Εμας πάντως banner μας άφησε στην ψύχρα, προφανώς με κομμένο στοιχείο λόγω των βολτ που πια δείχνει, στην 3ετια, ενω δούλευε άψογα. Για την ωρα έχει αλλαχτεί με την hankook 8ετιας την οποία η banner είχε αντικαταστήσει (λολ!) κι όλα καλά!
Για τις falcon έχω ακούσει πολύ καλά λογια.
-
Σε ιμπιζα φιλου 2003 μοντ. 1.2 64hp τρικυλινδρο, φοραει μπαταρια yuassa 60ah, ειναι 3 χρονων και εχει πεσει παρα πολυ, με το ζορι καταφερνει να γυρισει τη μιζα πλεον. Δεν ειναι καπως μεγαλη για αυτο το αμαξι? Του λεω να βαλει 45ah ωστε να προλαβαινει να φορτιζει πληρως καθως το αμαξι κανει το 80% των διαδρομων του εντος πολης. Απο οτι συμπεραινω αυτη ηταν η αιτια για την γρηγορη πτωση της αποδοσης της(μεγαλη χωρητικοτητα με μικρες διαδρομες).
Επειτα απο ψαξιμο κατεληξα σε hankook 45ah 430CCA, ειναι απο τις λιγες που δινει τετοιο ρευμα εκκινησης. Ποια η γνωμη σας? -
Δεν έχεις άδικο για τη υπέρμετρη χωρητικότητα. Το δικό μου που είναι 1,3 έχει 35ΑΗ και δυστυχώς δε χωράει άλλη παρά μόνο με πατέντα. Άσε που θα γλιτώσει και αρκετά χρήματα με τη διαφορά που έχουν. Η 45άρα που λες πιστεύω είναι ιδανική.
-
Ιδανική η 45άρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Πριν από 2 μέρες άλλαξα μπαταρία και σήμερα με μέτρηση είδα 12,57Volt!Είναι λογικό?
-
Και κάτι ακόμα,τα 35,40 κτλ Ah που βλέπετε είναι αμπερώρια και είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα Α πχ 540Α για την εκκίνηση της μηχανης
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Και κάτι ακόμα,τα 35,40 κτλ Ah που βλέπετε είναι αμπερώρια και είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα Α πχ 540Α για την εκκίνηση της μηχανηςΦυσιολογικο ειναι ειδικα αν δεν εβγαλες τον αρνητικο πολο για να μετρησεις.Διαφωνω πρωτα αμπερωρια κοιταω και μετα τα αμπερ ψυχρης τα οποια οσα περισσοτερα=τοσο πιο κοντα οι πλακες μεταξυ τους=τοσο πιο γρηγορα χαλα η μπαταρια.
-
η μέτρηση γίνεται και με τους 2 πόλους.Θα το επιχειρήσω όμως και με τον αρνητικό βγαλμένο.
-
η μέτρηση γίνεται και με τους 2 πόλους.Θα το επιχειρήσω όμως και με τον αρνητικό βγαλμένο.Αν δεις διαφορά σημαίνει πως έχεις διαρροή (και κλείσε την πόρτα)
-
σήμερα το πρωί,μετράω και δείχνει 12,72volt και με την μηχανη αναμένη 14,52!
-
σήμερα το πρωί,μετράω και δείχνει 12,72volt και με την μηχανη αναμένη 14,52!Αψογο....μην ασχολεισαι αλλο!
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Τελικα φοραγε μια Banner bull μαλλον 60αρα και μου ειπε ο ανθρωπος οτι οι banner εχουν αποδειχθει παρα πολυ καλες...Εμας πάντως banner μας άφησε στην ψύχρα, προφανώς με κομμένο στοιχείο λόγω των βολτ που πια δείχνει, στην 3ετια, ενω δούλευε άψογα. Για την ωρα έχει αλλαχτεί με την hankook 8ετιας την οποία η banner είχε αντικαταστήσει (λολ!) κι όλα καλά!
Για τις falcon έχω ακούσει πολύ καλά λογια.
Ειναι αυτο που λεμε οτι ειναι λαχειο η μπαταρια.. μακαρι να βγει καλη!
-
Ποια η γνώμη σας για τις fiamm?
-
Δεν γνωρίζω αν το έχετε συζητήσει, αλλά μπαταρία EFB σε αυτοκίνητο μη Start-Stop αξίζει τον κόπο να μπεί ή είναι ίσως και χειρότερη, όπως διάβασα σε ξένο φόρουμ.
-
Δεν εχω γνωση πανω στο θεμα αλλα γιατι να τα σκασεις για τετοια μπαταρια? Μια χαρα και αρκετα φτηνοτερα θα κανεις τη δουλεια σου με τις τυπικες.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχω γνωση πανω στο θεμα αλλα γιατι να τα σκασεις για τετοια μπαταρια? Μια χαρα και αρκετα φτηνοτερα θα κανεις τη δουλεια σου με τις τυπικες.Εάν πρόκειται για ένα προιόν που μπορεί να κάνει μια άλφα διαφορά, +20€ που την βρήκα, δεν είναι μεγάλη διαφορά. Οι AGM είναι αρκετά πιο ακριβές. Το θέμα είναι την κάνει;
Μπαταρία αυτοκινήτου...