-
Παρόλο που ακούγονατι διάφορα για αυτόν από την VOLVO - Σαρακάκηw το πήρα. Όπως είπα την Τρίτη το παρέλαβα.
-
Ένεκα του γεγονότος ότι πρώτη φορά πήρα πετρέλαιο θα ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς: Μετά την εκκίνηση του κινητήρα πρέπει το αυτοκίνητο να δουλέψει στο ρελαντί για κάποια λεπτά μέχρι 'να ζεσταθει'? (που λέγανε και οι παλιοί)....
-
Καλορίζικο! Γνώμη μου μετά την εκκινηση να παραμένεις ένα λεπτο στο ρελαντι και στην συνέχεια για λιγη ώρα να κινήσαι με χαμηλές στροφές και ταχύτητα.
-
Το βιβλιαράκι του αυτοκινητου απαντάει σε αυτά.
-
Τα σέβη μου! Καλημέρα Αλέξανδρε.
-
Ανταποδίδω και καλημερίζω Σπύρο!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Την Τρίτη παρέλαβα το αμάξι, δεν πρόλαβα ακόμα να διαβάσω το manual....
-
Ο χρήστης kseslogiastos έγραψε:
Την Τρίτη παρέλαβα το V40 1.6 D2. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές συγκρίνοντας πάντα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είχα στην κατοχή μου (Mazda, Opel, BMW, Toyota, Nissan).- Οι χώροι του δεν είναι τρελοί (ιδιαίτερα των αποσκευών 335lt), όμως νομίζω ότι είναι ικανοποιητικοί για 4μελή οικογένεια (το λέω εγω που πριν είχα ένα Avensis 1.8 του 2010 με 500+lt πορτμπαγκάζ). Προσαρμόζεσαι και με τον λιγότερο χώρο και αν όχι υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας...
2.Ο θόρυβος της μηχανής δεν ακούγεται στην καμπίνα εκτός αν ζορίσεις το μοτέρ με υψηλές στροφές αλλά και πάλι καμία σχέση με τον θόρυβο που κάνουν τα ταξί.
3.Η οδήγηση είναι απόλαυση (κατά την ταπεινή μου άποψη) αλλα δεν το έχω ταξιδέψει ακόμα για να πω με σιγουριά ότι είναι ξεκουραστο σε συνεχόμενη οδήγηση. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω μέχρι τώρα στην οδήγηση (σε σχέση με το Avensis) είναι ότι τις λακούβες και το φθαρμένο οδόστρωμα γενικά το καταλαβαίνω πιο έντονα.
4.Για τα χρηματοδοτικά δεν ξέρω τι είναι η δόση ballon για να σου πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η έκδοση που πήρα εγω (Livstyl+ κάτι εξτραδάκια ψιλά) μου βγήκε με το κλειδί στο χέρι 21.400€ (όχι και άσχημα για VOLVO και πετρέλαιο ετσι?)
Το πιο όμορφο hatch αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου και με διαφορά! Θυμάμαι όταν το είδε πρώτη φορά η γυναίκα μου σε διαφήμιση το ερωτεύτηκε, χωρίς να ξέρει όμως τις διαστάσεις του. Εξαιρετική σχεδίαση. Από χώρους όντως χωλαίνει, αλλά εάν σε καλύπτει όλα οκ! Ο Λεώ νομίζω ότι έχει εκφράσει κάποιες ενστάσεις και για την αποδοτικότητα του κινητήρα, που δεν τον ικανοποίησε. Εύχομαι άπειρα ασφαλή, απροβλημάτιστα και άνετα χιλιόμετρα!
- Οι χώροι του δεν είναι τρελοί (ιδιαίτερα των αποσκευών 335lt), όμως νομίζω ότι είναι ικανοποιητικοί για 4μελή οικογένεια (το λέω εγω που πριν είχα ένα Avensis 1.8 του 2010 με 500+lt πορτμπαγκάζ). Προσαρμόζεσαι και με τον λιγότερο χώρο και αν όχι υπάρχει και η λύση της μπαγκαζιέρας...
-
Ευχαριστώ πολύ. Από το προηγούμενο αμάξι (Avensis 1.8 147hp) το θεωρώ πιο σπιρτόζικο (turbo γαρ). Οι χώροι είναι ένα θέμα αλλά και εγω ΄πεσα θύμα γυναικείας επιλογής . Λέω να του βάλω συναγερμό με GPS γιατί το προηγούμενο τουτου πήγε άκλαφτο από ελφροχέρηδες. Υπάρχει καμία άποψη για συναγερμούς τέτοιου είδους?
-
Είναι γεγονός ότι αρέσει πολύ στις γυναίκες το V40
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ευχαριστώ πολύ. Από το προηγούμενο αμάξι (Avensis 1.8 147hp) το θεωρώ πιο σπιρτόζικο (turbo γαρ). Οι χώροι είναι ένα θέμα αλλά και εγω ΄πεσα θύμα γυναικείας επιλογής . Λέω να του βάλω συναγερμό με GPS γιατί το προηγούμενο τουτου πήγε άκλαφτο από ελφροχέρηδες. Υπάρχει καμία άποψη για συναγερμούς τέτοιου είδους?Εγώ μόλις έβαλα στο δικό μου και συναγερμό και gps tracker και ειδική επαφή στην πόρτα του γκαράζ, που χτυπάει μόλις ανοίξει η πόρτα αν δεν έχει πρώτα απενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά.
Οι καλές εταιρίες είναι γνωστές. Βρες έναν καλό εγκαταστάτη που να ξέρει τι κάνει και να είναι διαθέσιμος για ό,τι χρειαστεί... -
Wow. Johnkyr εσύ παρα έχεις γνώση επί του θέματος (τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα). Emperor δεν έχω ξαναβάλει κάτι τέτοιο σε αυτοκίνητό μου. Ποιες εννοείς λέγοντας ότι οι καλές εταιρείες είναι γνωστές? Όσο αφορά τον εγκαταστάτη σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο, δεν μπορώ να διανοηθώ κόψε ράψε στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου!!
-
Wow. Johnkyr εσύ παρα έχεις γνώση επί του θέματος (τόσο που δεν κατάλαβα τίποτα). Emperor δεν έχω ξαναβάλει κάτι τέτοιο σε αυτοκίνητό μου. Ποιες εννοείς λέγοντας ότι οι καλές εταιρείες είναι γνωστές? Όσο αφορά τον εγκαταστάτη σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο, δεν μπορώ να διανοηθώ κόψε ράψε στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου!!Εγώ είμαι Γιάννενα και οι επιλογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εσύ φαντάζομαι είσαι Αθήνα. Αυτό που θα έκανα στη θέση σου είναι να βρω μέσα από αυτό το forum ή κάποιο άλλο forum ειδικό για volvo χρήστες και θα τους ρωτούσα ποιους συναγερμούς έχουν βάλει αυτοί και ποιοι είναι συμβατοί με το αυτοκίνητό σου. Π.χ. και σε μένα κάποια πραγματάκια που ήθελα δεν δούλεψαν τελικά στο δικό μου αμάξι και αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις. Τέλος, προφανώς και οι ειδικοί σε συναγερμούς θα ξέρουν να σου προτείνουν ακόμη καλύτερα. Ρώτα, όμως, περισσότερους από έναν, γιατί ο καθένας θέλει να πουλήσει αυτό που έχει...
Αναφορικά με το κόψε ράψε προφανώς ούτε εγώ ενθουσιάστηκα στην ιδέα, αλλά τελικά οι παρεμβάσεις ήταν ελάχιστες και περιορίστηκαν σε ένα μόνο σημείο του αμαξιού - καινούριο αμάξι και το δικό μου...Για να γράψω πάντως και τον αντίλογο, πιστεύω ότι ο καλύτερος συναγερμός είναι μια καλή ασφάλεια...
Με τον συναγερμό απλά τα μικρο-κλεφτρόνια αποφεύγεις...Εάν στο βάλλουν στο μάτι επαγγελματίες...ξέχνα το...
Μακριά από μας... -
Εμένα θα μου πείς? Το Avensis το έκλεψαν 6 το απόγευμα καλοκαιριάτικα και παρκαρισμένο μπροστά από είσοδο Σουπερ μάρκετ (υπόθεση 5λεπτου). Δεν βρήκα ούτε σπασμένο τζαμάκι που λέει ο λόγος.Α και δίππλα ήταν παρκαρισμένη και μια C200. Φαίνεται ότι έψαχνα αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο. Το θέμα είναι ότι τώρα πάω κάπου και σκεφτομαι 'Θα το βρω, δεν θα το βρω'. Τουλάχιστον να ηρεμίσω λίγο γιατί με έχει πιάσει μια φοβία....
-
Εμένα θα μου πείς? Το Avensis το έκλεψαν 6 το απόγευμα καλοκαιριάτικα και παρκαρισμένο μπροστά από είσοδο Σουπερ μάρκετ (υπόθεση 5λεπτου). Δεν βρήκα ούτε σπασμένο τζαμάκι που λέει ο λόγος.Α και δίππλα ήταν παρκαρισμένη και μια C200. Φαίνεται ότι έψαχνα αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο. Το θέμα είναι ότι τώρα πάω κάπου και σκεφτομαι 'Θα το βρω, δεν θα το βρω'. Τουλάχιστον να ηρεμίσω λίγο γιατί με έχει πιάσει μια φοβία....Κάνε ασφάλεια για ολική κλοπή! Εάν στο πάρουν, να πάρεις τουλάχιστον τα περισσότερα χρήματα πίσω...
Έκλεψαν από συγγενή μου Range Rover (μεταχειρισμένο 3ετίας, αρχικής τιμής πάνω από 100k...), που είχε βάλει από συστήματα ασφαλείας πάνω της Παναγιάς τα μάτια...Προφανώς, του το είχαν βάλει στο μάτι...Το είχε ασφαλισμένο, αλλά πάλι θα χάσει πάνω από 10k, γιατί καμιά εταιρία δεν του το ασφάλιζε για όσα το είχε πάρει...
Ασφάλισέ το για το σύνολο της αξίας του και ας πληρώνεις κάτι παραπάνω... -
Αυτό είχα κάνει και πήρα καλή αποζημίωση. Απλά με τα διαδικαστικά πέρσαν 8 μήνες μέχρι να πάρω αποζημίωση και να αγοράσω άλλο αμαξι γ@#$τα....
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εμένα θα μου πείς? Το Avensis το έκλεψαν 6 το απόγευμα καλοκαιριάτικα και παρκαρισμένο μπροστά από είσοδο Σουπερ μάρκετ (υπόθεση 5λεπτου). Δεν βρήκα ούτε σπασμένο τζαμάκι που λέει ο λόγος.Α και δίππλα ήταν παρκαρισμένη και μια C200. Φαίνεται ότι έψαχνα αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο. Το θέμα είναι ότι τώρα πάω κάπου και σκεφτομαι 'Θα το βρω, δεν θα το βρω'. Τουλάχιστον να ηρεμίσω λίγο γιατί με έχει πιάσει μια φοβία....
Κάνε ασφάλεια για ολική κλοπή! Εάν στο πάρουν, να πάρεις τουλάχιστον τα περισσότερα χρήματα πίσω...
Έκλεψαν από συγγενή μου Range Rover (μεταχειρισμένο 3ετίας, αρχικής τιμής πάνω από 100k...), που είχε βάλει από συστήματα ασφαλείας πάνω της Παναγιάς τα μάτια...Προφανώς, του το είχαν βάλει στο μάτι...Το είχε ασφαλισμένο, αλλά πάλι θα χάσει πάνω από 10k, γιατί καμιά εταιρία δεν του το ασφάλιζε για όσα το είχε πάρει...
Ασφάλισέ το για το σύνολο της αξίας του και ας πληρώνεις κάτι παραπάνω...Παντως στο δικο μου η τιμη που ασφαλιστηκε είναι 800 κατω από την τιμη που το πληρωσα...αν το χασω τον πινω...
-
Και εγω όταν το αγόρασα έφτσε 25,000€ μετά από 5 χρόνια τα μισά πήρα περίπου.
-
Όσο περνάνε τα χρόνια πέφτει η τιμή του αυτοκινήτου.
Πάντως, wantone εμένα - έστω και με λίγη καθυστέρηση - μου το ασφάλισαν για το σύνολο της αξίας του, και ήταν και αρκετά πιο ακριβό από το δικό σου. Παίζει ρόλο η ασφαλιστική εταιρία και κυρίως να έχεις γατόνι ασφαλιστή... -
ΠΑΝΤΑ επιλέγουμε καλές ασφαλιστικές ας είναι και λίγο πιο ακριβές. Αχρείαστες να είναι αλλά σε αποζημιώνουν από μια ζημιά μέχρι και απώλεια....
Volvo V40