Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Με όλο τον σεβασμό προς τις απόψεις που ακούγονται θα ήθελα να επισημάνω (προσωπική μου επίσης
άποψη) ότι η μήτρα όλων των 'τζιχαντιστών' (και ιδεολογικά και από άποψη χρηματιστικής στήριξης)
είμαι μία και λέγεται Σαουδική Αραβία. Το πετροβόλημα της 'Δύσης' και των 'Αμερικάνων' είναι
ανέξοδο και 'in'. Και όταν κάνουν κάτι (εισβολή στο Ιράκ) και όταν δεν κάνουν (μη εισβολή προς το
παρόν στην Συρία). Πλην όμως, αν οι διάφοροι Σαούντ διοχέτευαν τα ατέλειωτα πετροδόλαρά τους
προς την ευημερία και την πρόοδο ομόδοξων ισλαμικών κρατών (και όχι σε γκόμενες, ακριβά αμάξια και
σχολεία - πηγές ισλαμικού φανατισμού - για μουλάδες) τα πράγματα μάλλον θα ήταν λίγο διαφορετικά.
Ετσι ειναι. Η Σαουδικη Αραβια χρηματοδοτει τον ISIS. Το εχω ακουσει και εγω σε αναλυση στην τηλεοραση. Και το Καταρ.
Οποιος ζησει λιγο στην Αμερικη θα καταλαβει τι θα πει εργαζομενος σε Εταιρια. Μηδεν προσωπικη ζωη. Πληρωνουν καλα. Δεν λεω. Αλλα μηδεν ζωη προσωπικη. Παιδια σκυλια γατια, δεν τα χαιρεσαι. Αυτο το μοντελο ηρθε και στην Ευρωπη.
Εγώ έχω δουλέψει στην Φλόριντα.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες πολιτείες αλλά στην Φλόριντα δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Οποιος θελει να ανελθει, ξεχναει την ζωη του την προσωπικη. Το καλο ειναι οτι πληρωνουν καλυτερα οι Αμερικανοι για αυτα που προσφερεις, αλλα εισαι ολη μερα στην πριζα. Αν δουλεψεις υπαλληλος σε κανενα fast food ενταξει, 8 ωρες θα δουλεψεις.
Γιατί κάποιος νόμιμος και σκεπτόμενος άνθρωπος από την στιγμή που βρίσκεται σε χώρα που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν θα έβαζε τα μωρά του σε διαδικασία να πνιγούν.
Είτε μπορεί να μείνει στην χώρα που βρίσκεται (π.χ. Τουρκία) ή να ξεκινήσει νόμιμες διαδικασίες για να πάει σε κάποια άλλη χώρα **η οποία εφόσον θέλει θα τον δεχτεί πάντα με κανόνες και οργανωμένα. **
Όταν κάποιος ρισκάρει τα παιδιά του για να μεταβεί παράνομα σε άλλη χώρα τότε είτε δεν τον ενδιαφέρουν τα παιδιά του, είτε χρησιμοποιεί τα παιδιά του ως 'εισιτήριο' ικανοποιώντας το δικό του 'θέλω'.
Και δεν δέχομαι την άποψη της 'απόγνωσης'. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε μη εμπόλεμη χώρα.
Η φιλοσοφία που έχουν πολλοί άνθρωποι που λέει 'θα κάνω ότι γουστάρω' ή 'θα γίνει ότι θέλω, όπως το θέλω,όπου θέλω και με όποιο τρόπο θέλω' με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
Δεν αναγνωριζεις Storm το διεθνες δικαιο. Δεν ερχονται παρανομα απο την Τουρκια. Η Τουρκια οπως και η Ελλαδα μπορει να πει οτι δεν εχει την δυνατοτητα να φιλοξενησει τοσους προσφυγες. Οι αλλες χωρες ειναι υποχρεωμενες να βοηθησουν τους προσφυγες. Δεν υπαρχει Παρανομος προσφυγας.
Τα βαζεις με τους προσφυγες που ξεσπιτονονται και οχι με τους Αμερικανους που τους ξεσπιτωνουν και στελνουν το προσφυγικο στην Ευρωπη! 'Συμφωνεις' ή κανεις τα στραβα ματια στον επεκτατισμο της Αμερικης και επιπλητεις τα θυματα του!