-
Καλησπέρα,
σήμερα τις πρωινές ώρες πήρε φωτιά το αυτοκίνητό μου, ενώ ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι μου.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής, δεν ήταν εμπρησμός και μάλλον οφείλεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα. Το αυτοκίνητο ήταν καινούριο σχετικά (2010 περίπου), με πολύ λίγα χιλιόμετρα, service μόνο στην αντιπροσωπία και χωρίς καμία μετατροπή.
Δυστυχώς δεν είχε ασφάλεια πυρός (ας μην το αναλύσουμε αυτό τώρα).
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς παρόμοιο περιστατικό και αν μπορώ να λάβω κάποιου είδους αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ ότι δε φέρω καμία ευθύνη, διότι και στην συντήρηση είμουν επιμελής, και δεν το ταλαιπώρησα το αυτοκίνητο, και τα 5 χρόνια ηλικίας δεν είναι πολλά. Οπότε θέλω κάποιου είδους δικαίωση
Μιλώντας στο τηλέφωνο, βρήκα τη διαδικασία που χρειάζεται για να κάνω μια αίτηση και να σταλεί στα κεντρικά στην Ευρώπη, και θέλω να ξέρω πώς μπορώ να 'ισχυροποιήσω' την αίτηση και τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση απόρριψης.
Κάθε βοήθεια/συμβουλή θα εκτιμηθεί
(Το όνομα της εταιρείας και του μοντέλου δεν αναφέρεται σκόπιμα δημόσια, μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση)
-
Καλησπέρα,
σήμερα τις πρωινές ώρες πήρε φωτιά το αυτοκίνητό μου, ενώ ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι μου.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής, δεν ήταν εμπρησμός και μάλλον οφείλεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα. Το αυτοκίνητο ήταν καινούριο σχετικά (2010 περίπου), με πολύ λίγα χιλιόμετρα, service μόνο στην αντιπροσωπία και χωρίς καμία μετατροπή.
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς παρόμοιο περιστατικό και αν μπορώ να λάβω κάποιου είδους αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ ότι δε φέρω καμία ευθύνη, διότι και στην συντήρηση είμουν επιμελής, και δεν το ταλαιπώρησα το αυτοκίνητο, και τα 5 χρόνια ηλικίας δεν είναι πολλά. Οπότε θέλω κάποιου είδους δικαίωση
Μιλώντας στο τηλέφωνο, βρήκα τη διαδικασία που χρειάζεται για να κάνω μια αίτηση και να σταλεί στα κεντρικά στην Ευρώπη, και θέλω να ξέρω πώς μπορώ να 'ισχυροποιήσω' την αίτηση και τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση απόρριψης.
(Το όνομα της εταιρείας και του μοντέλου δεν αναφέρεται σκόπιμα δημόσια, μέχρι να προχωρήσει η υπόθεση)
-
Καλησπέρα,
-
Θα χρειαστεις σιγουρα πραγματογνωμονα ο οποιος θα πρεπει να συνταξει μελετη-αναφορα για το τι προκαλεσε την πυρκαγια και μετα θα πρεπει να στραφεις νομικα υποθετω εναντια στον υπευθυνο.
Δυστυχως εμπλεξες χωρις να ευθυνεσαι.. ειλικρινα περαστικα
Αν επιτρεπεται,και χωρις σκοπο να δημιουργησω εντυπωσεις, τι αυτοκινητο ειναι? το ιδιο ακριβως μου διηγοταν ενα Ελευσινιωτης τον Απριλιο για ενα yaris II 1.4 -
Κρίμα το αυτοκίνητο.
Νομίζω ότι θα πρέπει να απευθυνθείς και σε δικηγόρο γιατί μόνος σου δεν νομίζω να βγάλεις άκρη.
-
@nonos δεν είναι yaris. Ίσως είναι λίγο χαζό το κόλλημα, αλλά μέχρι να δω τι θα γίνει προτιμώ να μην αναφέρω εταιρεία. Είναι πάντως 'mainstream'. Ούτε από τις πολύ ακριβές, ούτε καμιά περίεργη που δεν βλέπεις να κυκλοφορεί πουθενά.
@Storm ενεργώ ήδη με συμβουλές δικηγόρου. Μου εξήγησε κι αυτός ότι από ελπίδες δεν έχω και πολλές, αλλά προς το παρόν οι ενέργειες (πχ. επικοινωνία με εταιρεία, κατάθεση συμβάντος κλπ) δεν κοστίζουν τίποτα οπότε προχωράω
-
Εννοείται ότι θα προχωρήσεις. Και καλά έκανες που απευθύνθηκες σε δικηγόρο.
Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει αίσιο τέλος η υπόθεση.
-
απλα ειναι αμαρτια για γελοια ποσα (γελεοια ακομα και για τις δυσκολες μερες που περναμε) να μπαινει καποιος σε τετοιες περιπετειες.
-
Φιλου καηκε ibiza cupra του '12. Ενα πρωι λαμπαδιασε στα καλα καθουμενα, ειδε ολη την σκηνη δεν τιθεται θεμα εμπρησμου. Κρυο το αμαξι εντελως. Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο.
-
Ιταλικο ειναι...
-
@cson θα υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων, σε περίπτωση που κινηθώ δικαστικά? Με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση
-
απου που ξεκινησε η πυρκαγια?βρηκε η πυροσβεστικη?μηπως ξεκινησε απο τον συναγερμο αφου αυτος ηταν σε λειτουργια ή απο το ραδιο-cd αλλα συνηθως κλεινουν μολις βγαλεις το κλειδι απο τη μιζα.
-
Ο χρήστης zinas έγραψε:
@cson θα υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων, σε περίπτωση που κινηθώ δικαστικά? Με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωσηΔεν ασχοληθηκε με τιποτα το παιδι, του εδωσε καποια λιγα λεφτα η ασφαλεια και πηρε καινουριο αμαξι. Απο το καμμενο δεν εμεινε ουτε καρφιτσα, ολα σταχτη, δεν βγαζεις καμια ακρη ετσι...τι να δει και να αποδειξει ο εμπειρογνομωνας εκει?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
απου που ξεκινησε η πυρκαγια?βρηκε η πυροσβεστικη?μηπως ξεκινησε απο τον συναγερμο αφου αυτος ηταν σε λειτουργια ή απο το ραδιο-cd αλλα συνηθως κλεινουν μολις βγαλεις το κλειδι απο τη μιζα.Δεν ξερω τι μπορει να βρει κανεις απο ενα καμμενο αμαξι που εχει μεινει μονο το σασι και τα μεταλλα του κινητηρα.
-
Παρόμοια περίπτωση ο ξάδερφος μου με Golf 1.6 generation (4) σε νησί πριν απο αρκετά χρόνια.......συναγερμός ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
@cson θα υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων, σε περίπτωση που κινηθώ δικαστικά? Με ενδιαφέρει πολύ η περίπτωση
Δεν ασχοληθηκε με τιποτα το παιδι, του εδωσε καποια λιγα λεφτα η ασφαλεια και πηρε καινουριο αμαξι. Απο το καμμενο δεν εμεινε ουτε καρφιτσα, ολα σταχτη, δεν βγαζεις καμια ακρη ετσι...τι να δει και να αποδειξει ο εμπειρογνομωνας εκει?
Περισσότερο με ενδιαφέρει αν χρειαστεί να φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όχι για το δεδικασμένο. Γι αυτό ήθελα να έχω τη δυνατότητα επικοινωνίας
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Παρόμοια περίπτωση ο ξάδερφος μου με Golf 1.6 generation (4) σε νησί πριν απο αρκετά χρόνια.......συναγερμός ?Sent from my iPad using Tapatalk
Υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστείς τα στοιχεία επικοινωνίας του σε ένα PM?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
απου που ξεκινησε η πυρκαγια?βρηκε η πυροσβεστικη?μηπως ξεκινησε απο τον συναγερμο αφου αυτος ηταν σε λειτουργια ή απο το ραδιο-cd αλλα συνηθως κλεινουν μολις βγαλεις το κλειδι απο τη μιζα.Μέχρι στιγμής μόνο τηλεφωνικά μίλησα με την πυροσβεστική. Πέμπτη πρωί θα πάω στα γραφεία τους για κατάθεση και ελπίζω να μάθω περισσότερα.
Στο τηλεφωνο μου είπαν 'μάλλον βραχυκύκλωμα' και ότι δεν βρήκαν ενδείξεις εμπρησμού. Δε μου δώσαν περισσότερες λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Ιταλικο ειναι...lol. βρηκαμε εμπειρογνωμονα. κριμα ρε φιλε. ειναι σκληρο..η πυροσβεστικη δεν νομιζω να εχει ειδικευμενες γνωσεις για περισσοτερες λεπτομερειες. καλα κανεις και το καταγραφεις στα συμβαντα της εταιριας. αν και αλλοι εχουν το ιδιο θεμα τοτε εχει πολλες πιθανοτητες αποζημιωσεις. ψαξτο στο ιντερνετ αν ειχαν και αλλοι ιδιο θεμα ή αν ειχαν επικινδυνα θεματα με τα ηλεκτρολογικα. ξεκινα το απο εκει. που ξερεις; για την ασφαλεια και αλλων καποια στιγμη ριξε μαρκα και μοντελο να εχουν το νου τους και οι υπολοιποι.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
απου που ξεκινησε η πυρκαγια?βρηκε η πυροσβεστικη?μηπως ξεκινησε απο τον συναγερμο αφου αυτος ηταν σε λειτουργια ή απο το ραδιο-cd αλλα συνηθως κλεινουν μολις βγαλεις το κλειδι απο τη μιζα.Στο δικό μου (που είναι Ιταλικό) το εργοστασιακό radiocd (Blaupunkt) δεν έσβηνε όταν έβγαζα το κλειδί από τη μίζα.
Επίσης ότι πάταγες το POWER OFF δεν έσβηνε το radiocd, απλά έμπαινε σε MUTE MODE και φαινόταν κλειστό.
Ήθελε πάτημα το κουμπί περίπου 3-4 δευτερολεπτα για να σβήσει.
Και το κυριότερο. Το RadioCD μπορούσε να ενεργοποιηθεί και χωρίς το κλειδί στη μίζα.Την πρώτη μέρα που το πήρα και δεν το ήξερα αυτό, είχα αφήσει ανοικτό το radiocd για μία ολόκληρη ημέρα.
Αυτό είναι μειονέκτημα της πηγής και όχι του αυτοκινήτου.
Το JVC που έβαλα δεν έχει τέτοια θέματα. Και σβήνει όταν βγαίνει το κλειδί και έχει και κανονικό κουμπί power off.Όσο αφορά το θέμα, φοβάμαι ότι τέτοια περιστατικά πυρκαγιών πιθανά να ξεκινούν από πρόβλημα της μπαταρίας.
Πυρκαγιά στο αυτοκινήτο