-
Και συμφωνια να υπαρξει οι τραπεζες δε θα ανοιξουν αμεσως και δε θα ανοιξουν για ολες τις τραπεζικες συναλλαγες. Αυτο θα γινει σταδιακα. Επισης κουρεμα καταθεσεων αν μεινουμε στο ευρω ειναι βεβαιο οτι θα γινει. Αυτο που δεν ξερουμε ειναι το ποσο πανω απο το οποιο θα γινει και το ποσοστο. Οσο για τα capital controls αυτα θα μας ακολουθουν για πολλα χρονια, ισως 3 η 5 χρονια, απλως θα υπαρξει σταδιακη αυξηση του πλαφον αναληψης απο τα ΑΤΜ και αποστολης εμβασματων στο εξωτερικο. Δυστυχως το δημοψηφισμα μας κατεστρεψε οικονομικα. Φυσικα ουτε θελω να σκεφτομαι τι θα γινει αν μεχρι μεθαυριο το μεσημερι δεν εχει υπαρξει συμφωνια... Ειμαι κι εγω απο αυτους που σχεδιαζαν εδω και 1 χρονο την αγορα ενος diesel compact crossover και με τις τελευταιες εξελιξεις εχω προβληματιστει πολυ για το τι ειναι καλυτερο να κανω.
-
Αν υπογραφεί συμφωνία δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, ενώ και οι τραπεζικές συναλλαγές θα ομαλοποιηθούν σχετικά σύντομα. Ειδικά για τον Θεοχαράκη που αναφέρθηκε, πιστεύω πως αν δει ότι μένουμε στο Ευρώ, δεν θα συνεχίσει να ζητάει μετρητά.
-
Το κουρεμα των καταθεσεων ειναι πιθανο μονο αν μεινουμε στο ευρω. Αν παμε στη δραχμη, οι καταθεσεις θα μετατραπουν αυτοματως σε δραχμες και η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων θα γινει με τυπωμα πληθωριστικου χρηματος απο το Εθνικο Νομισματοκοπειο. Αλλο αν θα χαθει στην ουσια ενα 50% των καταθεσεων λογω υποτιμησης του νεου νομισματος, ονομαστικο κουρεμα δεν υπαρχει αναγκη να γινει. Αντιθετα αν μεινουμε στο ευρω και γινει (που ειναι κατι παραπανω απο επειγον) νεα ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων, ο ESM θα σου πει 'παρε να χεις 10-20 δις ευρω αλλα αυτη τη φορα θα συμμετασχουν και μετοχοι και καταθετες οπως εγινε στην Κυπρο'. Εκει μπορει να σου πει π.χ σε καταθεσεις πανω απο 5.000 ευρω γινεται ενα κουρεμα 15%. Τελος offtopic.
-
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία εγγυάται τις καταθέσεις ως €100.000.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία εγγυάται τις καταθέσεις ως €100.000.H ευρωπαικη οδηγια που οριζει την εγγυηση των καταθεσεων ως 100.000 ευρω τιθεται σε ισχυ απο 1/1/2016. Η εγγυηση των καταθεσεων γινεται απο τις κατα τοπους εθνικες τραπεζες και οχι απο την ΕΚΤ. Η τραπεζα της Ελλαδος δεν εχει ευρω ουτε για ηλιοσπορους. Επισης υποτιθεται οτι υπηρχε ευρωπαικη εγγυηση και το 2013 οταν προταθηκε απο τους Ευρωπαιους bail in για τις τραπεζες της Κυπρου σε ποσοστο 7% για τις καταθεσεις ως 100.000 ευρω και 10% για τις καταθεσεις πανω απο 100.000 ευρω.
-
Βρε το Θεοχαράκη!!!
Γελανε και τα τσιμέντα!
Ακου μετρητά για αμάξι!
Στη βαλίτσα και εξωτερικό αν έχεις τόσα μετρητά πάνω σου! -
Χθες τελικα μετα απο ψαξιμο πολλών μηνών, έκλεισα το QQ στην εκδοση acenta premium σε μαύρο χρώμα. Πρώτα ο θεός την Δευτέρα που μας έρχεται θα το παραλάβω. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να αποδειχτεί αξιοπιστό....
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν ξέρει κανείς αν γίνεται να μπούν ράγες οροφής, σαν αυτές που έχει η TEKNA. Δεν τις έχω βρει πουθενα σαν αξεσουαρ, ούτε στο εξωτερικό. Οι μόνες που βρίσκω είναι απο ebay αυτέςhttp://www.ebay.co.uk/itm/BRUSHED-ALUMI ... 19fd630697
Αυτές όμως είναι διακοσμητικές και μπαίνουν με αυτοκόλητη ταινία. Πραγμα που δεν το θελω...
Ξέρει κανείς αν μπορουμε να βρούμε απο κάπου αλλού? ίσως σαν ανταλλακτικό απο ΤΕΚΝΑ??? -
Αν θέλεις γράψε μας με ποιον τρόπο έγινε - θα γίνει - η συναλλαγή, τι προκαταβολή χρειάστηκε, πόσο πάει η τελική τιμή και αν σου έκαναν κανένα δώρο...
Με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο να είναι! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία εγγυάται τις καταθέσεις ως €100.000.μόνο που δεν υπάρχουν πραγματικά κεφάλαια να καλύψουν αυτό το ποσό...
επίσης, η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει μέσα στο καλοκαίρι όλες οι τράπεζες της ΕΕ να ψηφίσουν υποχρεωτικά bail in σε περίπτωση 'ατυχήματός' τους...
Άρα, πλέον οι καταθέτες θεωρούνται 'επενδυτές' και μετά τους μετόχους και τους μεγαλοκαταθέτες θα συμμετέχουν και αυτοί στις ζημιές... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν θέλεις γράψε μας με ποιον τρόπο έγινε - θα γίνει - η συναλλαγή, τι προκαταβολή χρειάστηκε, πόσο πάει η τελική τιμή και αν σου έκαναν κανένα δώρο...
Με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο να είναι!Σε ευχαριστώ πολύ Emperor.
Η συναλλαγη εγινε μεσω μεταφορας ενός μερους του ποσου μεσω e-banking. Όταν έρθει το αυτοκίνητο θα γίνει και η μεταφορά του υπολοίπου.
Τα δώρα που μου έγιναν, ήταν το μεταλλικο χρωμα, ο συναγερμός, τα πατακια και παλεύω ακόμα για τα 2 πλαινα ασημί νευρα των πορτών.
η τιμή 24900 με το κλειδι στο χέρι -
μια χαρά!
λοιπόν, δεν είμαι το ΣΔΟΕ!! χαχα! Απλά ρωτάω, γιατί κι εγώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να αγοράσω αυτοκίνητο και αμφιβάλλω ότι θα έχει αλλάξει η κατάσταση με τις τράπεζες. Με το e-banking (έχω κάνει κι εγώ τελευταία...) μέχρι τι ποσό μπορείς να μεταφέρεις; Νομίζω ότι υπάρχει όριο, έτσι δεν είναι; Άρα θα τους πληρώσεις σε ημερήσιες δόσεις ή κάτι τέτοιο; -
μια χαρά!
λοιπόν, δεν είμαι το ΣΔΟΕ!! χαχα! Απλά ρωτάω, γιατί κι εγώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να αγοράσω αυτοκίνητο και αμφιβάλλω ότι θα έχει αλλάξει η κατάσταση με τις τράπεζες. Με το e-banking (έχω κάνει κι εγώ τελευταία...) μέχρι τι ποσό μπορείς να μεταφέρεις; Νομίζω ότι υπάρχει όριο, έτσι δεν είναι; Άρα θα τους πληρώσεις σε ημερήσιες δόσεις ή κάτι τέτοιο;κοιτα εμενα στην συγκεκριμένη περιπτωση η Πειραιως εχει ημερίσιο όριο τα 14700€. Οπότε αναλόγως πως θες να το χειριστείς.
Εγω εκανα χθες μεταφορα ενος μικρου ποσού και όταν έρθει το αυτοκινητο θα κάνω και άλλες 2 μεταφορες (μια κάθε μέρα) με το υπολοιπο.... -
οκ! σε ευχαριστώ πολύ!
Έχω κι εγώ στην Πειραιώς internet banking, άρα με ίδιο τρόπο θα το κάνω -
οκ! σε ευχαριστώ πολύ!
Έχω κι εγώ στην Πειραιώς internet banking, άρα με ίδιο τρόπο θα το κάνωμια χαρα, εσυ που εχεις καταλήξει τελικά?
-
Περιμένω να ανακοινωθούν τα μέτρα για τη φορολογία αυτοκινήτων πρώτα για να ξέρω τι θα πρέπει να πληρώνω.
Από εμφάνιση αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι πρώτα το QQ και ύστερα το νέο Χ1 που θα κυκλοφορήσει από Φθινόπωρο. Ο κινητήρας του QQ με τα 130 άλογα δεν με κάλυψε, γι' αυτό θα προτιμούσα το Χ1 20d με τα 190 άλογα και τα 505 λίτρα πορτ παγκαζ, καθώς και τα 5 χρόνια δωρεάν service, εάν η φορολογία είναι σε λογικά πλαίσια. Διαφορετικά ή θα περιμένω να μπει στο QQ ο νέος κινητήρας της Renault ή θα περιμένω καμιά έκπληξη από τα plug in υβριδικά suv που έχουν ανακοινωθεί (π.χ. η Mitsubishi έχει αναγγείλει το επόμενο 'ASX' με ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ (με κάθε φόρτιση) που εμένα καλύπτει το 80% των μετακινήσεών μου εβδομαδιαίως...) -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Χθες τελικα μετα απο ψαξιμο πολλών μηνών, έκλεισα το QQ στην εκδοση acenta premium σε μαύρο χρώμα. Πρώτα ο θεός την Δευτέρα που μας έρχεται θα το παραλάβω. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να αποδειχτεί αξιοπιστό....
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν ξέρει κανείς αν γίνεται να μπούν ράγες οροφής, σαν αυτές που έχει η TEKNA. Δεν τις έχω βρει πουθενα σαν αξεσουαρ, ούτε στο εξωτερικό. Οι μόνες που βρίσκω είναι απο ebay αυτέςhttp://www.ebay.co.uk/itm/BRUSHED-ALUMI ... 19fd630697
Αυτές όμως είναι διακοσμητικές και μπαίνουν με αυτοκόλητη ταινία. Πραγμα που δεν το θελω...
Ξέρει κανείς αν μπορουμε να βρούμε απο κάπου αλλού? ίσως σαν ανταλλακτικό απο ΤΕΚΝΑ???Με το καλό!
Και εγώ ακριβώς αυτό έχω...
Καλή τιμή δεδομένων και των δώρων!
Από ποιον έμπορο;
Οι ράγες δεν υπάρχουν και αν υπήρχαν θέλουν βίδωμα στην οροφή!!
Μόνο οι αυτοκόλλητες διακοσμητικές after market....Μην τρελένεστε με το ebanking!
Ολος ο κόσμος έτσι συναλλάσσεται! Απλά με τον περιορισμό εμβασμάτων θες 1-2 μέρες να εξοφλήσεις αλλά μικρό το κακό! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν μπορουμε να βρούμε απο κάπου αλλού? ίσως σαν ανταλλακτικό απο ΤΕΚΝΑ???Με το καλό!
Και εγώ ακριβώς αυτό έχω...
Καλή τιμή δεδομένων και των δώρων!
Από ποιον έμπορο;
Οι ράγες δεν υπάρχουν και αν υπήρχαν θέλουν βίδωμα στην οροφή!!
Μόνο οι αυτοκόλλητες διακοσμητικές after market....Μην τρελένεστε με το ebanking!
Ολος ο κόσμος έτσι συναλλάσσεται! Απλά με τον περιορισμό εμβασμάτων θες 1-2 μέρες να εξοφλήσεις αλλά μικρό το κακό!Σε ευχαριστώ πολύ iceman.
Δηλαδή πιστευεις ότι αν βρω σε ανταλλακτικά τις βάσεις του ΤΕΚΝΑ, δεν θα μπορούν να μπουν στο δικό μου??? -
Η συναλλαγη εγινε μεσω μεταφορας ενός μερους του ποσου μεσω e-banking. Όταν έρθει το αυτοκίνητο θα γίνει και η μεταφορά του υπολοίπου.
Τα δώρα που μου έγιναν, ήταν το μεταλλικο χρωμα, ο συναγερμός, τα πατακια και παλεύω ακόμα για τα 2 πλαινα ασημί νευρα των πορτών.
η τιμή 24900 με το κλειδι στο χέριΚαλοτάξιδο....
Φυσικά σου καναν δώρο και την απόσυρση...ή οχι;
Αν δεν θες να πεις όνομα εμπορου στείλε pm για να ξερω...thanks. -
Χθες τελικα μετα απο ψαξιμο πολλών μηνών, έκλεισα το QQ στην εκδοση acenta premium σε μαύρο χρώμα. Πρώτα ο θεός την Δευτέρα που μας έρχεται θα το παραλάβω. Ελπίζω να είναι μια καλή επιλογή και να αποδειχτεί αξιοπιστό....Καλοριζικο και καλοταξιδο!
Ωραιο αυτοκινητο και με καλο κινητηρα.
Εγω μαλλον καταληγω σε ενα εκ των CRV ή HRV.
Θα περιμενω ως τον Οκτωβριο να δω και το δευτερο αππο κοντα και τοτε θα παρω την οριστικη αποφαση και θα το παραγγειλω.
Να δουμε που θα κατσει η μπιλια και για τους αλλους 2 που ετοιμαζονται για diesel crossover, τον emperor και τον leonidas. -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
η τιμή 24900 με το κλειδι στο χέριΚαλοτάξιδο....
Φυσικά σου καναν δώρο και την απόσυρση...ή οχι;
Αν δεν θες να πεις όνομα εμπορου στείλε pm για να ξερω...thanks.Ναι μου την εκαναν και ηταν μαλιστα και απο τους λίγους που μου την εκαναν, οι περισσότεροι πλεον δεν την δινουν
Νissan Qashqai J11 [2014-__]