-
Καλησπερα και καλως σας βρηκα,
Οσο αστειο και να ακουγεται αναμεσα σε Capital controls και κριση , ειναι πολυ πιθανο (αν δεν γινει κανενα τρελο μπαμ) μετα το καλοκαιρι να κινηθω για αγορα μεταχειρισμενου.
**Οδηγω εδω και 11 χρονια, τωρα ενα Seat Leon MKII 1.8 TSI που ανηκει στον πατερα μου και θα του το επιστρεψω. Πριν απο αυτο ειχα ενα Honda Civic 1.4 του 95 (to 'Αγγλικο' για οσους το ξερουν, αυτο που εμοιαζε με Rover)
Εχω καταληξει σε 3 μοντελα και θα θελα την βοηθεια σας για να επιλλεξω. Ισως να μου προτεινετε και κατι αλλο. Πρωτα απο ολα: τα περισσοτερα χιλιομετρα ειναι στην πολη, αλλα θα πηγαινω και ταξιδια και θελω να ειμαι ανετος..(δεν απαιτω τα γκαζια του leon αλλα τουλαχιστον να μην ειναι εκνευριστικα αργο) Οποτε θελω μια καλη αναλογια γκαζι-οικονομια καυσιμου. Κοινως να μην σκοτωνει την τσεπη μου (πχ το Leon εχει καταναλωση εντος 10-13λιτρα/100χλμ και εκτος 7-8...) αλλα να μην πεθανω της βαρεμαρας οταν θελω να το πατησω λιγο....
Τα αυτοκινητα που κοιταω ειναι του 2006/2007 και μετα και μεχρι το ανωτατο ταβανι των 7500-8000€
1.το Fiat Bravo 1.4T-jet (120 ή μαλλον 150 ΗΡ){παιζει περιπου 5700- 7000€}
2.Kia ProCeed ειτε 1.4 ειτε 1.6 {5300-6500€}
3.Honda Civic 1.8 iVtec {6500-8000€ }Καποιο αλλο ?
Μπορειτε να με βοηθησετε να ξεκαθαρισω ?
Απο ποια εταιρια μεταχειρισμενων να κοιταξω[μενω αθηνα,θελω οπωσδηποτε να το οδηγησω και να το ελεγξει δικος μου ανθρωπος]? ή κατευθειαν σε ιδιωτη?Τι χρειαζεται να προσεξω ακριβως για το μεταχειρισμενο απο τεχνικης αποψης?
ΥΓ ευχαριστω για τον χρονο σας!
ΠΧ Ερωτησεις που θα με ενδιεφεραν ... ποσο οικονομικο/σβελτο ειναι το καθενα? γιατι το fiat ειναι τοσο φτηνο σχετικα με το επιπεδο επιδοσεων και αεξοπλισμου? μου αρεσει πιο πολυ απο ολα το Honda, θα το μετανιωσω με τον 1.8 ?
-
Οσο αστειο και να ακουγεται αναμεσα σε Capital controls και κριση , ειναι πολυ πιθανο (αν δεν γινει κανενα τρελο μπαμ) μετα το καλοκαιρι να κινηθω για αγορα μεταχειρισμενου.
**Οδηγω εδω και 11 χρονια, τωρα ενα Seat Leon MKII 1.8 TSI που ανηκει στον πατερα μου και θα του το επιστρεψω. Πριν απο αυτο ειχα ενα Honda Civic 1.4 του 95 (to 'Αγγλικο' για οσους το ξερουν, αυτο που εμοιαζε με Rover)
Εχω καταληξει σε 3 μοντελα και θα θελα την βοηθεια σας για να επιλλεξω. Ισως να μου προτεινετε και κατι αλλο. Πρωτα απο ολα: τα περισσοτερα χιλιομετρα ειναι στην πολη, αλλα θα πηγαινω και ταξιδια και θελω να ειμαι ανετος..(δεν απαιτω τα γκαζια του leon αλλα τουλαχιστον να μην ειναι εκνευριστικα αργο) Οποτε θελω μια καλη αναλογια γκαζι-οικονομια καυσιμου. Κοινως να μην σκοτωνει την τσεπη μου (πχ το Leon εχει καταναλωση εντος 10-13λιτρα/100χλμ και εκτος 7-8...) αλλα να μην πεθανω της βαρεμαρας οταν θελω να το πατησω λιγο....
Τα αυτοκινητα που κοιταω ειναι του 2006/2007 και μετα και μεχρι το ανωτατο ταβανι των 7500-8000€
Απο ποια εταιρια μεταχειρισμενων να κοιταξω[μενω αθηνα,θελω οπωσδηποτε να το οδηγησω και να το ελεγξει δικος μου ανθρωπος]? ή κατευθειαν σε ιδιωτη?Τι χρειαζεται να προσεξω ακριβως για το μεταχειρισμενο απο τεχνικης αποψης?
ΠΧ Ερωτησεις που θα με ενδιεφεραν ... ποσο οικονομικο/σβελτο ειναι το καθενα? γιατι το fiat ειναι τοσο φτηνο σχετικα με το επιπεδο επιδοσεων και αεξοπλισμου? μου αρεσει πιο πολυ απο ολα το Honda, θα το μετανιωσω με τον 1.8 ?
-
-
kia proceed κινητηρας?
-
Οποιοσδηποτε απο τους δυο ,(1.4 109 αλογα και 1.6 126)αν ο 1.6 δεν ειναι ανοικονομητος. Δεν εχω τετοιους περιορισμους
-
Συγκρινεις δυο 1.4 (η 1.4 και 1.6) με 1.8.......Και εχεις συνηθισει σε 1.8....
-
Σχετικα με το leon που ειναι 1800 τουρμπο θα ειναι ολοι πιο αργοι και δεν εχω προβλημα με αυτο , αρκει να μην λιποθυμαω απο την βαρεμαρα που δεν το νομιζω.
εχω συνηθισει στα 26 κιλα ροπη του leon αλλα αφου τα λεφτα δν βγαινουν δεν εχω προβλημα. θα προσπαθησω να παρω την καλυτερη προσφορα για τα λεφτα της. δεν ειναι καιρος για πολυτελειες.
Κυριως οι ερωτησεις μου ειναι : αξιζει το εξτρα 1500€ για το honda ? ισχυει οτι η καταναλωση του 1.8 ειναι λιγοτερο απο τυπικο 1.6? και κυριως.... γιατι το fiat ειναι φτηνο ? εχει καποιος εμπειρια ?
-
Γιατί δεν κοιτάζεις πάλι για Leon 1.8TSI αλλά facelift με αυτά τα χρήματα; Δύσκολο να βρεις άλλου το v4m που δίνει το seat
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Από το 2004 οδηγείς το μκ1 και όχι το μκ2, το οποίο κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα. Οπότε θα έλεγα να κοιτάξεις για μκ2 είτε 1.4 είτε 1.8.
Αν έχεις το 1.8 ατμο τα παραπάνω αυτοκίνητα θα σε καλύψουν, αν έχεις το fr (180hp) θα σου φανούν πολύ αργά κι αν έχεις το cupra θα προτιμάς να πηγαίνεις με τα πόδια. -
Εγω φίλε σου προτείνω το civic. Τουλάχιστον αυτό θα έπαιρνα εγώ αν το έβρισκα ετσι όπως το θέλω. Τεχνολογία, δυνατό μοτέρ και οικονομικό. Δεν έχω ακούσει παράπονα για τη κατανάλωση. Εντάξει δεν θα έχεις στη καθημερινότητα την άνεση της ροπής του 1,8 tsi αλλά οταν θα κάνεις κέφι και θα το τσιγκλάς λίγο παραπάνω θα έχεις αυτή τη γλύκα των υψηλών στροφών που μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια που μπήκαν τα τουρμπάκια στη ζωή μας. 140 άλογα και ψηλά χοντίσια δεν είναι και λίγα. Γνωρίζω πολυ κόσμο με το civic 1,8 που το έχει σαν καθημερινό αυτοκίνητο και είναι υπερευχαριστημένος απο άποψη οικονομίας.
-
To MKII ειναι αγορασμενο 5/ 2009 με 1800 TSI 160HP Ξερω ποιο αυτοκινητο εχω... Το 2004-2011 ειχα το honda, 2011 με σημερα το leon
Δεν θελω να παρω το ιδιο αυτοκινητο για αρκετους λογους ενας ειναι η καταναλωση και δευτερος οτι θελω να αλλαξω(για την χαρα της αλλαγης... )
-
Φίλε μου, επειδή έχω το Fiat Bravo 150PS θα σου έλεγα να προτιμήσεις το 120PS λόγω οικονομίας και μόνο. Έχει καλύτερη κατανάλωση και περίπου ίδιες επιδόσεις. Έχει όμως διαφορά στον εξοπλισμό οπότε λάβε υπόψη σου και αυτό.
Από πλευράς αξιοπιστίας, στα 7 χρόνια που το έχω μία βλάβη μου έχει βγάλει, στον αισθητήρα του clima. Κατά τ' άλλα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
-
Ο χρήστης antonis78 έγραψε:
Φίλε μου, επειδή έχω το Fiat Bravo 150PS θα σου έλεγα να προτιμήσεις το 120PS λόγω οικονομίας και μόνο. Έχει καλύτερη κατανάλωση και περίπου ίδιες επιδόσεις.Ε όχι δα.
-
Εχω ακουσει και απο αλλους καλα λογια για το bravo αλλα ολοι γκρινιαζουν για να την καταναλωση. Ποσο σου καιει ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε όχι δα.Το 120PS έχει 21 κιλά ροπής, τα ίδια και το 150PS χωρίς το Sport πρόγραμμα ενεργοποιημένο (με το Sport είναι 23 κιλά). Η τελική του 120PS με του 150PS είναι 10-15 χλμ, για αυτό είπα περίπου ίδιες
Εχω ακουσει και απο αλλους καλα λογια για το bravo αλλα ολοι γκρινιαζουν για να την καταναλωση. Ποσο σου καιει ?
Στην πόλη είναι μεταξύ 9-10 και στο ταξίδι, χωρίς το Sport, 6-8 ανάλογα. Επίσης, να σου πω ότι παρόλο ότι είναι 6τάχυτο, η 6η του είναι σχετικά κοντή. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά και καλύτερες επιδόσεις (μπορείς να κάνεις άνετα προσπέραση με 6η)
-
9-10 με 'αυγο κατω απο το γκαζι' ή με φυσιολογικη οδηγηση ?
το λεω γιατι με το λεον παιζουμε μπουνιες για να πλησιασω το 10 , συνηθως ειναι 11-12 -
Μέσα στην πόλη, το οδηγώ ταξιτζίδικα. Στις 2000 στροφές και αλλαγή ταχύτητας μάξιμουμ στις 3000. Επειδή αρπάζει από χαμηλά δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα και το αμάξι πάει άνετα. Γενικά μέσα στην πόλη δεν το πιέζω αλλά δεν είμαι και με το αυγό στο γκάζι, νορμάλ πράγματα.
Στο ταξίδι, συνήθως πάω ~3000-3500 στροφές, δηλαδή 130-140χλμ και χωρίς το Sport.
-
Και εγω καπως ετσι οδηγω, με καποια ξεσπασματα αμα εχω ορεξη.... Παντως απο το λεον ειδικα εντος πολης ειμαι τελειως απογοητευμενος απο την καταναλωση
-
Ο χρήστης antonis78 έγραψε:
Το 120PS έχει 21 κιλά ροπής, τα ίδια και το 150PS χωρίς το Sport πρόγραμμα ενεργοποιημένο (με το Sport είναι 23 κιλά). Η τελική του 120PS με του 150PS είναι 10-15 χλμ, για αυτό είπα περίπου ίδιεςΈχουν αρκετή διαφορά στις ψηλές στροφές. Λογικό καθώς έχουν διαφορά στην ισχύ της τάξης του 30%!
-
Που μένεις ; (Πόλη)
Αγορα μεταχειρισμενου . Μεταξυ 3...