-
Ενδιαφέρομαι (πρώτο αυτοκίνητο) για diesel σε κατηγορία mini με πρόβλεψη για 30000+ χλμ ετησίως, καθημερινά σε Αττική οδό και αρκετά ταξίδια σε Εθνική Οδό και ορεινή Πελοπόννησο (aka ανηφοριές).
Νομίζω ότι Ford Fiesta, Renault Clio και Opel Corsa είναι οι βασικοί ανταγωνιστές αλλά περιμένω κριτικές και για άλλα πχ Toyota Yaris, Scoda Fabia, Suzuki Swift, Peugeot 208, κτλ. Βασικά κριτήρια για μένα οικονομία, αξιοπιστία, χώροι.
Αρχικά κοίταζα μικρομεσαία, μιας και εντός 5ετίας με βλέπω διπλό ή και τριπλό, αλλά ανεβαίνει πολύ το budget δυστυχώς και είπα να λογικευτώ και ησύχασα γιατί εκεί ο ανταγωνισμός ήταν να σε τρελάνει.Γενικά, εδώ στο φόρουμ διακρίνω μια τάση προς το clio 90hp, ειδικά στο diesel και μάλλον εκεί καταλήγω, αλλά με προβληματίζουν τα εξής:
- το fiesta μου είχε κολλήσει απίστευτα τους τελευταίες μήνες, πριν ξεκινήσω να ψάχνω και να διαβάζω.
- ποιο από αυτά είναι πιο ταξιδιάρικο και ξεκούραστο σε ανοικτούς δρόμους;
- έχω μεγαλώσει και εγώ με το στερεότυπο 'μα γαλλικό αμάξι;' αν και σχεδόν το έχω αποβάλει, ας όψεται ότι δεν βλέπω κάτι από Ιαπωνία μεριά. Το Yaris με αυτό το 'Χ' μπροστά με χαλάει!! Σαν την παλιά διαφήμιση της serkova είναι (οι μεγαλύτεροι κατάλαβαν
).
- η opel διαφημίζει πολύ καλές προσφορές και από outsider με βάζει σε σκέψεις...
- Σε χώρους ποιο υπερέχει; Δυστυχώς μόνο το clio έχω προλάβει να δω από κοντά, μέχρι σήμερα.
- Από εξυπηρέτηση αντιπροσωπίας, κόστος και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών τι λένε;
- Το Clio έχει κολλήσει ακόμα στους euro5 κινητήρες για να ξεστοκάρουν, ενώ στα άλλα διαφημίζουν εδώ και μήνες τους euro6. Κρίμα δεν είναι Ιούνιο του 2015 να τα σκάσεις για euro5;; Όχι τίποτα άλλο, με αυτό τον αναβρασμό για τα diesel, που χάνουν έσοδα από τα τέλη, φοβάμαι μην μπει σαν παράμετρος στην φορολογία - τέλη.
8 ) μοιραστείτε τους δικούς σας προβληματισμούς...
Ευχαριστώ!
-
Ενδιαφέρομαι (πρώτο αυτοκίνητο) για diesel σε κατηγορία mini με πρόβλεψη για 30000+ χλμ ετησίως, καθημερινά σε Αττική οδό και αρκετά ταξίδια σε Εθνική Οδό και ορεινή Πελοπόννησο (aka ανηφοριές).
Νομίζω ότι Ford Fiesta, Renault Clio και Opel Corsa είναι οι βασικοί ανταγωνιστές αλλά περιμένω κριτικές και για άλλα πχ Toyota Yaris, Scoda Fabia, Suzuki Swift, Peugeot 208, κτλ. Βασικά κριτήρια για μένα οικονομία, αξιοπιστία, χώροι.
Αρχικά κοίταζα μικρομεσαία, μιας και εντός 5ετίας με βλέπω διπλό ή και τριπλό, αλλά ανεβαίνει πολύ το budget δυστυχώς και είπα να λογικευτώ και ησύχασα γιατί εκεί ο ανταγωνισμός ήταν να σε τρελάνει.Γενικά, εδώ στο φόρουμ διακρίνω μια τάση προς το clio 90hp, ειδικά στο diesel και μάλλον εκεί καταλήγω, αλλά με προβληματίζουν τα εξής:
- το fiesta μου είχε κολλήσει απίστευτα τους τελευταίες μήνες, πριν ξεκινήσω να ψάχνω και να διαβάζω.
- έχω μεγαλώσει και εγώ με το στερεότυπο 'μα γαλλικό αμάξι;' αν και σχεδόν το έχω αποβάλει, ας όψεται ότι δεν βλέπω κάτι από Ιαπωνία μεριά. Το Yaris με αυτό το 'Χ' μπροστά με χαλάει!! Σαν την παλιά διαφήμιση της serkova είναι (οι μεγαλύτεροι κατάλαβαν
).
- η opel διαφημίζει πολύ καλές προσφορές και από outsider με βάζει σε σκέψεις...
- Σε χώρους ποιο υπερέχει; Δυστυχώς μόνο το clio έχω προλάβει να δω από κοντά, μέχρι σήμερα.
- Από εξυπηρέτηση αντιπροσωπίας, κόστος και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών τι λένε;
- Το Clio έχει κολλήσει ακόμα στους euro5 κινητήρες για να ξεστοκάρουν, ενώ στα άλλα διαφημίζουν εδώ και μήνες τους euro6. Κρίμα δεν είναι Ιούνιο του 2015 να τα σκάσεις για euro5;; Όχι τίποτα άλλο, με αυτό τον αναβρασμό για τα diesel, που χάνουν έσοδα από τα τέλη, φοβάμαι μην μπει σαν παράμετρος στην φορολογία - τέλη.
Ευχαριστώ!
-
).
Ευχαριστώ!
-
Το Clio ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Εχει τον καλυτερο εξοπλισμο στην κατηγορια του, 5 χρονια εγγυηση, φοβερο και αξιοπιστο κινητηρα κ επεσε κ λιγο η τιμη του. Το 208 εχει ατοκη χρηματοδοτηση για 4 χρονια, 4 χρονια εγγυηση κ 4 χρονια δωρεαν σερβις κ κορυφαιο εξοπλισμο. Το corsa εχει καλους χωρους, καλο εξοπλισμο κ τιμη αλλα στην ουσια χρησιμοποιει την ιδια πλατφορμα με το προηγουμενο corsa με οτι σημαινει αυτο κ ειναι κ βαρυ. Το fiesta δεν εχει καλους χωρους.. Παντως με 14.620€ αγοραζεις μικρομεσαιο Citroen c4 facelift που απο τη βασικη εκδοση εχει εμπρος led φωτα κ πισω φωτα led τρισδιαστατα
-
Από την στιγμή που μιλάμε για ταξίδια, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι πρέπει να κοιτάξεις για μικρομεσαίο. Το C4 είναι πολύ άνετο και ταξιδιάρικο αυτοκίνητο. Γρήγορο ή σπορ δεν το λες σε καμία περίπτωση αλλά θα σε πάει ατσαλάκωτο εκεί που θες. Καλύτερα όμως να κοιτάξεις το 1600άρι, αντί για το 1400άρι.
-
Sour και απο μενα γαλλο παρε αφου θες disel και θα εισαι οκ
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Το Clio ειναι απο τις καλυτερες επιλογες. Εχει τον καλυτερο εξοπλισμο στην κατηγορια του, 5 χρονια εγγυηση, φοβερο και αξιοπιστο κινητηρα κ επεσε κ λιγο η τιμη του. Το 208 εχει ατοκη χρηματοδοτηση για 4 χρονια, 4 χρονια εγγυηση κ 4 χρονια δωρεαν σερβις κ κορυφαιο εξοπλισμο. Το corsa εχει καλους χωρους, καλο εξοπλισμο κ τιμη αλλα στην ουσια χρησιμοποιει την ιδια πλατφορμα με το προηγουμενο corsa με οτι σημαινει αυτο κ ειναι κ βαρυ. Το fiesta δεν εχει καλους χωρους.. Παντως με 14.620€ αγοραζεις μικρομεσαιο Citroen c4 facelift που απο τη βασικη εκδοση εχει εμπρος led φωτα κ πισω φωτα led τρισδιασταταΣε οτι αφορα την opel, δινει και αυτη 6 χρονια εγγυηση μηχανικα ( μηχανη, σασμαν κλπ.).
Και γενικα κανει καλες προσφορες.
Επίσης δεν θα ελεγα οτι ειναι αργο αφου 1.3 και 95 αλογα ειναι υπερ αρκετα.
Επισης με 600 ευρω παραπανω παίρνεις το ημιαυτοματο κιβωτιο.
Το κλιο ειναι το πιο ομορφο εμφανισιακα, αλλα υστερει πολυ σε ποιοτητα κατασκευης. Αντιθετα 1,5 με 75 ή 90 αλογα, μονο δυνατο μοτερ δεν δειχνει.
για fiesta δεν εχω αποψη!! -
Που είδες να υστερεί το Clio σε ποιότητα; Από επιδόσεις στα ίδια είναι με το Corsa, ίσως λίγο πιο γρήγορο το 90άρι.
-
Το c4 απο μενα για τη δουλεια που το θες.. Μολις ηρθε το facelift..Πολυ καλοι diesel ,το καλυτερο start stop της αγορας,ομορφη και με ποιοτητα καμπινα, ανετη αναρτηση αν και οχι c5 ,εξαιρετικη τιμη γι αυτο που παιρνεις.. αξιοπιστο μεχρι στιγμης με εικονα αρκετων αυτοκινητων.. αντιπροσωπεια με διαθεση η Ωμεγα Ελλας επισης απο αυτα που διαβαζω.. μειων το οτι δεν ειναι 'φρεσκαδουρα', η μετριοπαθης-αδιαφορα σχεδιαση εξωτερικα,δε συγκινει σε οδικη συμπεριφορα σε οτι αφορα ευχαριστηση-αποτελεσματικο ειναι οπως ολα.. κοιτα και προς Κορεα στην κατηγορια αν δε σου κανει ο γαλλος.. αν και πριν θα περναγα απο τη Ford αλλα για το focus!
Μικρομεσαιο με συγκρατημενο κοστος αγορας ψαχνεις κατα τη γνωμη μου.Στο clio δε την παλευω στο εσωτερικο του..το fiesta το προτιμω οverall..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Που είδες να υστερεί το Clio σε ποιότητα; Από επιδόσεις στα ίδια είναι με το Corsa, ίσως λίγο πιο γρήγορο το 90άρι.Renault clio επιδοσεις :
http://www.drive.gr/vehicles/renault-cl ... expression
Opel corsa επιδοσεις :
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... te-ecoflex
Εχει λιγο καλυτερουε αριθμους το corsa.Σε οτι αφορα την ποιοτητα κατασκευης πηγαινε να δεις ενα corsa kai ενα clio. Και δεν το λεω μονο εγω, αλλα και γνωστοι μου που εχουν αυτο το αυτοκινητο.
Και σε οτι αφορα την τιμη, το clio sta 90hp ξεκινα 16100, ενω το corsa απο 15.3000. Οσο να 'ναι, η διαφορα ειναι σεβαστη!!ΥΓ. : καθενας εχει τα γουστα του και την αποψη του και η οποια ειναι απολυτως σεβαστη!!
-
εγω που εκανα test drive και clio και corsa εμφανως πιο γρηγορο το clio.για ποιοτητα απλα δεν το σχολιαζω.οσον αφορα την εγγυηση και επειδη εχω opel σου λεω οτι ειναι μουφα και ειναι μονο δυο χρονια...μετα καλυπτει πολυ βασικα πραγματα που δεν χαλανε ευκολα και οτι ηλεκτρονικο χαλασει το πληρωνεις κανονικα..
-
Όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως χρειαστείς μεγαλύτερους χώρους σύντομα. Από άποψη χώρων νομίζω το corsa υπερέχει έναντι των άλλων επιλογών σου, ενώ ο κινητήρας του που είναι της Fiat είναι πολύ ικανοποιητικός σε θέμα οικονομίας, κατανάλωσης και αξιοπιστίας. Καλύτερα όμως να κοιτάξεις για κάποιο οικονομικό μικρομεσαίο όπως πχ το citroen c4 Που αναφέρθηκε το skoda rapid spaceback η το hyundai i30 ώστε να ταξιδεύεις πιο άνετα και να έχεις μεγαλύτερη ευρυχωρία που στο μέλλον θα χρειαστείς.
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Που είδες να υστερεί το Clio σε ποιότητα; Από επιδόσεις στα ίδια είναι με το Corsa, ίσως λίγο πιο γρήγορο το 90άρι.
Renault clio επιδοσεις :
Opel corsa επιδοσεις :
Εχει λιγο καλυτερουε αριθμους το corsa.Σε οτι αφορα την ποιοτητα κατασκευης πηγαινε να δεις ενα corsa kai ενα clio. Και δεν το λεω μονο εγω, αλλα και γνωστοι μου που εχουν αυτο το αυτοκινητο.
Και σε οτι αφορα την τιμη, το clio sta 90hp ξεκινα 16100, ενω το corsa απο 15.3000. Οσο να 'ναι, η διαφορα ειναι σεβαστη!!ΥΓ. : καθενας εχει τα γουστα του και την αποψη του και η οποια ειναι απολυτως σεβαστη!!
Στις εκδοσεις που τα συγκρινεις (expession k enjoy) δικαιολογημενα βγαινει 700 ευρω πιο ακριβο το clio γιατι εχει παραπανω cruise control, φωτα ομιχλης, συστημα πλοηγησης με navigation κ.α.. Οσο για τις επιδοσεις το clio εχει πολυ καλυτερες.. οι επιδοσεις που εβαλες απο το corsa ειναι απο δοκιμη ενω του clio εργοστασιακη..συμφωνα με μετρησεις γνωστου περιοδικου:
clio corsa
0-100: 10,5 11,2
60-100: 7,7 10,0
80-120: 12,9 15,7
0-120: 15,6 17,6
Επισης συμφωνα με μετρησεις θορυβου το clio ειναι με διαφορα πιο αθορυβο απο το corsa.. Πραγμα που σημαινει καλυτερη ηχομονωση στο clio αλλα και γενικως πιο αθορυβο κινητηρα απο τον θορηβωδη 1,3cdti
Α κ το clio που λες για τιμη 16.100 κανει δωρο την αποσυρση κ καποια εκπτωση που εχει τωρα βγαινει στην expession με τα 90 αλογα καπου στα 14.500ευρω.. κ στην authentic με τα 75 κοστιζει 12.990 με επισης δωρο την αποσυρση -
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Renault clio επιδοσεις :
Opel corsa επιδοσεις :
Φίλε μου γίνετε το clio με 22kg ροπή, να είναι πιο αργό από το corsa που έχει 19 ?
-
Ο χρήστης petros61 έγραψε:
εγω που εκανα test drive και clio και corsa εμφανως πιο γρηγορο το clio.για ποιοτητα απλα δεν το σχολιαζω.οσον αφορα την εγγυηση και επειδη εχω opel σου λεω οτι ειναι μουφα και ειναι μονο δυο χρονια...μετα καλυπτει πολυ βασικα πραγματα που δεν χαλανε ευκολα και οτι ηλεκτρονικο χαλασει το πληρωνεις κανονικα..+1
-
Δες αν σε παίρνει οικονομικά και το pulsar.
-
Ποσο βαρετο στα παντα ! το pulsar.
-
Για τις επιδόσεις τοu corsa πλέον βγαίνει με 6τάχυτο κιβώτιο και με λίγο παραπάνω ροπή απ ότι το 5τάχυτο που δείχνουν τα test των περιοδικών οπότε ίσως έχουν φτιάξει λίγο τα πράγματα από άποψη επιδόσεων και θορύβου.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποσο βαρετο στα παντα ! το pulsar.Και πόσο πιο βαρετός ο τύπος που μπαίνει σε όλα τα topic και προτείνει το Pulsar. Επειδή φαίνεται το πήρε αυτός, πρέπει να μας τα κάνει και τσουρέκια! Ή μήπως είναι πωλητής της Nissan?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποσο βαρετο στα παντα ! το pulsar.
Και πόσο πιο βαρετός ο τύπος που μπαίνει σε όλα τα topic και προτείνει το Pulsar. Επειδή φαίνεται το πήρε αυτός, πρέπει να μας τα κάνει και τσουρέκια! Ή μήπως είναι πωλητής της Nissan?
Όχι φίλε, δυστυχώς δεν το έχω αγοράσει ακόμα.
Αλλά πες μου πραγματικά, πιστεύεις οτι συγκρίνεται το pulsar με τα άλλα τρια που αναφέρθηκαν;
Τα έχεις οδηγήσει ποτέ; Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει τα παραπάνω χρήματα το pulsar είναι μονόδρομος, τί να λέμε τώρα...
fiesta vs clio vs corsa vs ?